| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - gdzie kupic takie cudo
urbi - 2006-09-16, 01:17 Temat postu: gdzie kupic takie cudo taka ramke na tablice ewentualnie jakies takie zawiasy na ktore mogl bym przymocowac tablice zeby odbijaly ja do pionu a pod tablica znajdowac mial by sie ... wlew gazu
duchPW - 2006-09-16, 06:57
urbi
taka ramka będzie Ci klekotać i doprowadzi CIe do obłędu - zamontuj sobie wlew elpidżi obok korka wlewu Pb - też będzie schowany
Menel - 2006-09-16, 08:36
nic nie klekocze, zawiasiki kupilem w jakims malym sklepiku po 1pln i dodalem na dol zapinke od starej kurtki zimowej we wczesniejszej mialem na 2 magnesy.
kamil.k - 2006-09-16, 08:47
urbi ja mam wlew LPG pod klapa od wlewu paliwa .jak chce zatankowac to wkrecam wlew taki co kazdy normalnie ma w zderzaku czy gdzies indziej i juz .
jest to najlepsze rozwiazanie jesli chce sie miec ukryty wlew
Menel - 2006-09-16, 08:53
ale w deszcz lub w zime musisz stac i wkrecac przez jakis czas ten korek, potem odkrecac i mokniesz.a ja mowie kolesiowi ze pod tablica i problem z glowy.nie wysiadam czasami nawet.
kamil.k - 2006-09-16, 09:15
menel leniu jeden leze po prostu leze otwieram szybke podchodzi koles ,daje mu wlew co sie wkreca i mowie gdzie ma wkrecic
jak mnie nie zna. on idzie takuje co ma zatankowac ,place ,on mi oddaje wlew i tez nie musze wysiadac 8)
poza tym wkreca sie tojedna reka w piec sekund albo nawet w cztery
stacje na ktorych ja tankuje sa zadaszone wiec nie zmokne zawet jak wysiade
urbi - 2006-09-16, 10:10
hm to chyba faktycznie tak zrobie - tylko trzeba bedzie uwazac zeby nie zgibic tego wichajstra
a ma ktos fotke tego w ktorym miejscu jest ten wlew pod klapka
kamil.k - 2006-09-16, 10:18
zjem sniadanie i zrobie fotki to zobaczysz co i jak
landcar - 2006-09-16, 11:41 Temat postu: wlew ja mialem u siebie wlew pod tablica stylu byla zamocowana na malych zawiasach a na dole byly magnesy i bylo wsystko oki podczas jazdy
kamil.k - 2006-09-16, 11:56
cos imegeshack sie muli ale fotki za chwile powinny byc widoczne
Menel - 2006-09-16, 11:59
kamil, a co bedzie jak podjedziesz na nie zadaszona stacje a koles powie ci zebys sam to wkrecal a bedzie deszcz padac?
w moim przypadku nie powie, a nawet chwala ze nie musza sie schylac pod samochod
Bruner - 2006-09-16, 12:04
Gdyby ktos szukal takiej koncowki jak ma Kamil, to pytajcie o "holendra" - to jest przejsciowka umozliwiajaca tankowanie aut z wlewem "typu holenderskiego" na naszych stacjach, mozna to czasem dostac w wiekszych sklepach motoryzacyjnych albo u gazownikow.
kamil.k - 2006-09-16, 12:09
dokladnie moje auto jest sprowadzone z holandii .mam nawet naklejke pod rejestracja
co do zadaszonych stacji to nie widzialem jeszcze nie zadaszonej .do tego wlewu co mam ja schylac tez sie nie trzeba
kuzyn - 2006-09-16, 16:00
no dobra panowie, ale czy w przypadku takiej końcówki do tego otworu nie zbierają sie jakieś zanieczyszczenia? przecież klapka nie jest jakaś specjalnie szczelna, a ten mały wlew gazu wygląda na odsłonięty. może to lamerskie pytanie ale nie mam gazu u siebie. pomału się zastanawiam nad LPG
Tomek3er - 2006-09-16, 19:00
Prawie na kazdej stacji maja te przejsciówki
--==maly==-- - 2006-09-16, 19:09
Panowie Panowie ta przejściówka co ma Kamil nie jest od Holendra i taka od Holenderskiej instalacji nie podejdzie ani taki wlew od Holendra nie wejdzie w miejsce pod klapką bo ma sporo większy otwór. Typowo holenderska instalacja ma wlew w błotniku.
To co ma Kamil to typowy wlew pod klapke jaki montują w wielu zakładach dają do niego taką końcówkę w Wawie liczą za to dodatkowo 100-200zł.. Co do zanieczyszczeń to zazwyczaj do kompletu jest taka mała metalowa zatyczka którą się wkręca w ten otworek żeby się nie brudził.
urbi - 2006-09-16, 20:36
ja w tym miejscu cio ty masz wlew gazu mam zameczek od centralnego musial bym go montowac u gory ! tablioca mogla by dzwonic jak byla by podnoszona - mam taki skaczacy 30 cm wynalazek w bagazniku co lubi sobie nieraz polupac
--==maly==-- - 2006-09-16, 22:04
Można by zamontować na górze ale wydaje mi się,że u Kamila przez ten wlew troche się klapka nie domyka bo jest brudna więc przy centralnym to już lipa.
Urbi tylko nie cuduj z chowaniem wlewu gdzieś za zderzakiem czy jakiś dziwnych opcji bo gość na stacji może Ci odmówić zatankowania.
Grzesio - 2006-09-16, 23:36
ja mam pod zderzakiem i go nie widać, ale to M-Technic także schodzi nisko. Miałem parę razy kłopot na stacji że koleś nie chciał mi zatankować, bo nie chciało mu się kucnąć, ale już sam się nauczyłem zakładać pistolet i pierdzielę ich "łaskę"
kamil.k - 2006-09-17, 20:01
klapka od wlewu sie zamyka normalnie .mialem nawet zaslepke do wlewu gazu przymocowana do klapki ale ktos mi ja oderwal
zaraz jak kupilem auto bo myslal ze jakies cos mi sie przykleilo i nie jest potrzebne .byl to taki gumowy cycek
|
|