| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - nawiew powietrza e-36 328i coupe 95r
siwy e-36 - 2006-09-23, 23:32 Temat postu: nawiew powietrza e-36 328i coupe 95r witam! mam problem z nawiewem w mojej buni..a mianowicie wszystko dzialalo wylaczylem auto, za godz odpalam a tu wogole nie dmucha,czy jest na 1 stopniu czy na max. zaznaczam ze mam klimatronica. podejrzewam ze mogl pasc panel sterujacy od klimatronica..tak mysle bo jakis czas temu szwagrowi w e-36 318i wlasnie padl owy panel...moze ktos mialby jakis pomysl co moglo sie stac???generalnie wszystko chyba dziala tylko nawiew nie,chociaz niewiem co z klima bo jak wlacze to niby sprezarka sie zalacza ale nie czuc zimna w srodku-ale jesli nawiew nie dzial to niby jak ma byc czuc.prosze o rady..z gory dzieki.pozdrawiam
el nino - 2006-09-24, 09:38
Zanim bedzisz kabinowal z panelem rusz wiatrak moze sie zawiesil albo niedochodzi energia do niego. czyli prad . to jest podstawa .
slawo - 2006-09-24, 10:01
to panel padl.
TYrzeba wymienic jedna rzecz w nim, poszukaj na bmw forum polska tam jest opisane
Zreszta kujon osttanio to przerabial - podpowiedz koledze
Kornel - 2006-09-24, 12:29
Mialem cos takiego tamtej zimy.Wymienilem silnik nawiewu i dziala.
siwy e-36 - 2006-09-24, 15:09
moze to silnik a moze panel sterujacy..?? niewiem zaczne od silnika, moze cos nielaczy albo cos calkiem padlo...mimo wszystko dzieki za pomoc bo sam chyba bym niewiele zdzialal...pozdro
ubott - 2006-09-24, 19:01
| Cytat: | | Mialem cos takiego tamtej zimy.Wymienilem silnik nawiewu i dziala. |
racja zacznij od silniczka bo one lubia sie zacierac po paru latach ozywania
djfazee - 2006-09-29, 21:23
a u mnie działa tylko na 4 biegu, sprawdzałem panel (też klimatronik) i od dmuchawy przełącznik jest OK. czy te przewody od włącznika idą bezpośrednio do dmuchawy, czy jakies urządzenie sterujące? Poza tym na 4 biegu cos słabo dmucha. A gdy włączę ten przycisk ze strzałkami, co do obiegu powietrza wewnętrznego służy to sprężarka od klimy zaczyna chodzić, z tym że dmucha wtedy juz mocniej, czy to normalne
ubott - 2006-09-29, 21:34
| Cytat: | | a u mnie działa tylko na 4 biegu |
u mnie tez tak bylo okazalo sie ze panewka w silniczku sie zaciera i nie mial sily ruszyc na poerwszych 3 biegach
wyciagnalem go oczyscilem, nasmarowalem, i rozruszalem wiertarka...
teraz smiga jak marzenie
siwy e-36 - 2006-10-08, 21:46
sytuacja opanowana! to jednak byl silnik...nasmarowalem fozyska i smiga jak nowy!! mimo wszystko wielkie dzieki za pomoc. pozdro for all
|
|