| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Lakier wawa
SmasherE30 - 2006-09-25, 18:13 Temat postu: Lakier wawa Witam.
Chciałbym zapytac warszawiaków czy nie zna ktos miejsca lub lakiernika który dobrałby mi bazę do koloru z klapki wlewu paliwa ... chcę pomalowac jedną czesc na kolor nadwozia i potrzebne mo ok 0,5l bazy. Diamandschwarz metalik. Gdzie i jaki koszt... Pozdro
duchPW - 2006-09-25, 18:15
jak możecie, to nie na PW - też chętnie się dowiem
nokerman - 2006-09-25, 21:51
mogę wam załatwić bazę gotową w Spreyu
dorabiana pod kolor po numerze (jesli macie)
Opakowanie 400ml
PZDR
SmasherE30 - 2006-09-25, 21:58
koszt? choc wolałbym lakier w pojemniku a nałożyc go z pistoletu.
nokerman - 2006-09-25, 22:07
koszt to niecałe 60 PLN
wydaje mi się że bazę można śmiało nakładać ze spreya, a bezbarwny z utwardzaczem lepiej z pistoletu
bo nierobią bezbarwnych z utwardzaczem w aerozolach, a te co są dostępne to akrylowe i są po prostu za miękkie
PZDR
ubott - 2006-09-26, 18:39
www.mak-car.waw.pl
na tej stronie jest adres i oferta
gosc jest moim znajomym, poza tym dobieralem u niego pare razy rozne lakiery (nie tylko dla siebie) i nikt nigdy zadnych reklamacji nie skladal.
jak trzeba takze nabija w spraye
ma kilka typow lakierow z roznych pulek cenowych
sklep ma przy ul. marsa rog zolnierskiej
LoveJoy - 2006-09-27, 14:10
| ubott napisa/a: | | dobieralem u niego pare razy rozne lakiery (nie tylko dla siebie) i nikt nigdy zadnych reklamacji nie skladal. |
Siema,
Ubott, to raczej nie najlepsza rekomendacja, bo z tego co pamiętam to masz każdą część auta w innym odcieniu/kolorze
Sorry za OT, ale jak to przeczytałem to nie wytrzymałem...
Pozdro
LJ
ubott - 2006-09-27, 18:10
masz racje moja e30 rzeczywiscie ma 2 odcienie czerwieni ale to nie wina dobierajacego lakier tylko oddanego elementu, kiedys nastapila pomylka i tak juz zostalo (niestety)
Pawel-e30 - 2006-09-27, 18:18
na kłopotowskiego dobrze ci dorobią lakier z klapki, nabijają lakiery też w spray, dorobią ci każde ilości.
Wielki_Szu - 2006-10-13, 14:35
na kłopotowskiego dorabiają na oko? czy komputerowo? nabijają w spraye?
a i czy dorabiaja w soboty?
pozdrawiam
BADYL - 2006-10-13, 17:43
Yo
W spraju dorabiaja na rogu puławskiej i dolnej sklep z farbami a drugi tyz spray wiem gdzie to jest jak dojechac ale nie znam ulicy odchodzi od Broniewskiego ja tam dorabiałem kolor.
Mestwin_Krol - 2006-10-13, 19:27
Jak coś to u mnie w Łomiankach na końcu ulicy Kusocińskiego dorabiają komputerowo z elementu który im dasz, nabijają też w spay, cen nie pamiętam, ale nie zdarzyło się żeby lakier który dorabiali był w innym kolorze
Tylko jak będziesz dorabiał to zaznacz żeby ci nie polerowali klapki przed dobieraniem bo potem całą furę będziesz musiał polerować
Wielki_Szu - 2006-10-13, 19:34
dzieki!
ubott - 2006-10-13, 19:41
panowie nie istnieje cos takiego jak dorabianie komputerowe lakieru
znaczy to ze biora formule z kompa dla danego samochodu i robia podstawe do dorobienia wlasciwego lakieru
nastepnie wykonyje sie natrysk na probnik i porownuje z elementem - jak to mowicie "na oko"
potem dodaje sie skladnikow ktore przyblizaja odcien do potrzebnego
i tak do skutku
|
|