BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Szkła reflektorow e-36

Ghost - 2006-09-27, 09:59
Temat postu: Szkła reflektorow e-36
Panowie mam okazje zalozyc nowe szkła do e-36 firmy ZKW z tym ze mam jedna boscha...czy zkw podejdzie??? z tego co zauwazylem rozni sie tylko umiejscowieniem postojowki i innymi zaczepami u gory,ale to mozna ominac silikonem i innymi zapinkami 8)

czekam na szybkie info zalezy mi na czasie

pozdrawiam

BMWkowal - 2006-09-27, 15:26

Wymienne szkła mają ZKW, Hella, DEPO a Bosch ma inne. Możliwe że przy pomocy silikonu da się to jakoś przerobić.
kiloff - 2006-09-27, 15:31

jesli masz szkla ZKW i chcesz nie drogo to moze bylbym chetny do kupna ich (moje juz sa tragiczne od kamyczkow ..)
BMWkowal - 2006-09-27, 15:41

Widzę że to ten sam kiloff co na innym forum. Jakbyś nie kupił tych ZKW to na allegro możesz dostać nowe depo bez prążków w cenie 80-100zł. Za tą cenę dostajesz szkła przednie wraz z wewnętrznymi podwójnymi i ramką plastikową.
Kowal

Ghost - 2006-09-28, 02:15

siadly ZKW jak zloto na Boch-owskie roznia sie tylko zaczepami ktore mozna zastapic klamrami od ZKW :D

pozdrawiam

southOFheaven - 2006-09-30, 18:39

chcialem sie zapytac kolegow czy lampy e36 daja sie rozebrac w taki sposob ze mozna wyjac te odlysniki (nie wiem jaka to poprawna nazwa)? pytam bo swiatla ogolnie slabo swieca mimo nowych polecanych zarowek philipsa blue vision..wykosztowalem sie a tu zonk..
Blazer - 2006-09-30, 23:17

Jasne że sie da rozebrać do "odbłyśników" są na zapinanej ramce i schodzi całe z przednim szkłem czystym i z tymi prążkowanymi. Jak szkła są poniszczone od kamyczów warto kupić nowe szkła DEPO i lampy wygladaja jak nowe.
southOFheaven - 2006-10-07, 09:31

Chcialem dodac ze rozkrecilem lampy i wyjalem te odblaski. Umylem je w wodzie z mydlem Fa a nastepnie przepolerowalem mleczkiem plastmal :D i swiatla swieca niesamowicie lepiej. Polecam taki zabieg poki jeszcze widno na drogach..