| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] Ciechan ->> M3
Ciechan - 2006-10-05, 08:26 Temat postu: [E30] Ciechan ->> M3 Witam ponownie!
Namówiliście mnie, wygrzebałem trochę fotek schowanych głęboko - bo żal wielki że już nie mam tego auta. Musiałem Ją sprzedać 4 lata temu - zresztą musiałem sprzedać wszystko - M3 było na końcu - nawet po mieszkaniu
Niestety nie udało się Jej uratować
Przy okazji chętnie się z Nią spotkam.
Kupił ją gość z Łodzi, dla ułatwienia końcówka VIN AE 41598
Ktokolwiek widział ktokolwiek wie - proszę o namiary
M3 E30
- Rok 1990 - kwiecień
- 2,3l, 16v - 215 KM
- (+kompletny wydech G-Power + 12 KM - wg papierów od Niemca)
- elektryka szyby, lusterka
- szperunek
- felgi 17 BBS - wiadomo
- czarny cielak na fotelach
- kierownica Viktor
- skrzynia sport (1 do tyłu) mniam!!!
- ABS - wyłączany z przycisku (i dobrze)
- rozpórka - przód i tył
- OBC
- muzyka - kompletny Pioneer - rzadko używałem - słuchałem motoru
...więcej nie pamiętam....
i kilka fotek
fotki chłopaków z bluebox.prv.pl - dzięki
i znowu moje fotki
sesja zdjęciowa z Willerem
robiłem to niezmiernie rzadko choć kusiło oj kusiło
3 next foto by Willer
no i mój ukochany avatar
koniec bo łza sie w oku kręci
piszcie ile wlezie
pozdrawiam
kamil.k - 2006-10-05, 08:43
za ile ja sprzedales
co to za soczewki w grilu
mam taki sam wydech 8)
w Łodzi jeszcze jej nie widzialem
southOFheaven - 2006-10-05, 08:47
powiem jedno: masakra! szkoda ze juz nie masz..ale przynajmniej doswiadczyles rozkosznej jazdy tym autem...
pozdro
KotSylwester - 2006-10-05, 08:51
Ale IGŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale kozak (oprócz soczewek)
Domel - 2006-10-05, 08:57
WOW respect
a te soczewki od czego...?
Ciechan - 2006-10-05, 09:07
Obstawiałem że soczewki pójda na pierwszy ogień - chciałem je od razu ściągnąć ale doceniłem je w nocy - nocna eskapada nad morze i z powrotem - jasno jak w dzień.
Mimo że psuły mój obraz oryginału - za dzień w środku nocy - je zostawiłem.
Soczewki z audi - nie moja robota, ale zostały.
Kamil.k' - w Łodzi powinna się pojawić jakieś 3 lata temu ale podobno miała mieć zmieniony kolor itd. itp.
Toots - 2006-10-05, 10:00
Taka Bunia ze az zaniemowilem.
Przepiekne cudo
BIZON - 2006-10-05, 10:13
FAJNIE CHODZIŁA!! a jak wsiadało się na siedzenie pasażera, to koło zasłony przeciwsłonecznej niezły napisik widniał : " jak tutaj wsiadłeś, to musisz być warjatem..." czy jakoś tak...!? nie dokońca pamiętam, więc jak Ty Ciechan pamiętasz, to popraw mnie
Łukasz - 2006-10-05, 10:15
Komu włoiłeś tym autem
Pochwal się
RoboCop - 2006-10-05, 10:41 Temat postu: Re: Zgodnie z prośbami moje BYŁE M3 E30 najbardziej podoba mi się to:
| Ciechan napisa/a: | musiałem sprzedać wszystko - M3 było na końcu - nawet po mieszkaniu
Niestety nie udało się Jej uratować |
o aucie nie ma co pisać - nigdy wcześniej i później nie stworzono nic równie doskonałego na czterech kołach...
ile pojeździłeś tym autem? i jak je kupiłeś ?
nerwowy46 - 2006-10-05, 10:41
Piękna !!!! teraz ceny takich M3 na ebay-u zaczynają się od 8tyś euro a kończą na 22tyś cena szok. ale i tak bym wolał M3 w E30 niż w E36
RoboCop - 2006-10-05, 11:22
| nerwowy46 napisa/a: | | ale i tak bym wolał M3 w E30 niż w E36 |
Maciek to są auta nieporównywalne!!! nie wiem po co tu wtryniasz jakieś tam e36
Ciechan - 2006-10-05, 11:48
4 lata jej szukałem - Niemcy, Belgia, Holandia
A kupiłem.... - w Gorzowie!!!! od równie jak my wszyscy maniaka.
Pojeżdziłem nią niecałe 4 cudowne lata.
Jesli chodzi o łojenie - było tego trochę, choć odmawiałem najczęściej rzucane rekawice - tekstem "do Twojego auta znajdziesz wszystko na szrocie a do mojego nic teraz i nic nigdy" - dobre nie???
Zresztą wtedy (7 lat temu) nie było w okolicy autek które mogły ruszać ze mną spod świateł - teraz juz pewnie było by ciężej.
Za to trakcja tego auta to było coś z czym do dzisiaj sie nie spotkałem.
Tzw SZYBKI POJAZD SZYNOWY DO RUCHU ULICZNEGO
Bizon, masz rację, zapomniałem o tabliczce na miejscu pasażera a napis brzmiał on tak:
ZANIM TU USIĄDZIESZ SPISZ TESTAMENT
I to na razie na tyle. Teraz troche popracuje...
aloha
pawelbach - 2006-10-05, 12:58
sprzedał bym dusze diabłu za m3 e30
Adi - 2006-10-05, 13:12
piękna trzy ostatnie fotki super i w końcu wiem skąd u Ciebuie taki avatar
BARABUS - 2006-10-05, 13:46
ehh człowieku... oddałbym życie za to auto, a ty jes sprzedałeś
Wiadomo różne losy ludzi, ale są zawsze inne wyjścia...
Pozatym full respekt :!: O aucie nie trzeba nic mówić bo każdy tu wie co to M3 E30 i każdy z nas marzy o takim Ja marze... i wiem że kiedyś takie kupie choćbym miał sprzedać dusze diabłu ... 8)
Ciechan - 2006-10-05, 14:13
Barabus - wierz mi nie miałem innego wyjścia - komornicy już pukali
Czułem sie jakbym sprzedał swoje dziecko
Dalej tak sie czuję
RoboCop - 2006-10-05, 14:16
barabus - nie przesadzaj większość chłopaków sprzedaje swoje wypieszczone Bety, jak tylko laska/żona powie, ze jest be... tutaj raczej była inna sytuacja
dlatego pełen podziw, ze najpierw Ciechan stracił dach nad głową a potem dopiero MPowera... to jest MIŁOŚĆ
BARABUS - 2006-10-05, 14:23
| Cytat: | | większość chłopaków sprzedaje swoje wypieszczone Bety, jak tylko laska/żona powie, ze jest be... |
Ej no Robo bez takich gadek Jeżeli myślisz że jak żona by mi powiedział sprzedaj BMW to bym je sprzedał ... nie nie nie... tylko bez taki gadek
A co do
| Cytat: | ehh człowieku... oddałbym życie za to auto, a ty jes sprzedałeś
Wiadomo różne losy ludzi, ale są zawsze inne wyjścia... |
no to wiadomo że troche z przymrużeniem oka to powiedziałem
... wiadomo MIŁOŚĆ to miłość.... nieraz się kończy
Trzymaj się Ciechan.. jesteśmy z tobą
Łukasz - 2006-10-05, 14:24
Pamiętajcie, że w pewnych sytuacjach, tak naprawdę, jakby głębiej spojrzeć to tylko kupa żelastwa, fajna, ale kupa żelastwa. Są inne priorytety niestety.
slawo - 2006-10-05, 14:27
| Łukasz napisa/a: | | Pamiętajcie, że w pewnych sytuacjach, tak naprawdę, jakby głębiej spojrzeć to tylko kupa żelastwa, fajna, ale kupa żelastwa. Są inne priorytety niestety. |
buhehe - u mnie nie ma!
co do auta.....chyba juz wszytsko zostalo napisane! cudo!
Ciechan - 2006-10-05, 14:35
Dzieki Panowie!
Wrzuciłem jeszcze jeden temacik do Naszych Śmigiełek - zapraszam
Łukasz - 2006-10-05, 14:35
fanatyzm prowadzi do zła
Ale nie przeczę, że auto jest kkuuuullltowe.
Ciechan - 2006-10-05, 14:55
Mam jeszcze pytanie do Bizona:
A czy Tobie nie zostały czasem jeszcze fotki po Twojej byłej 635 CSI Alpina????
Może bys sie pochwalił kolegom co???
BIZON - 2006-10-05, 15:39
| Ciechan napisa/a: | Mam jeszcze pytanie do Bizona:
A czy Tobie nie zostały czasem jeszcze fotki po Twojej byłej 635 CSI Alpina????
Może bys sie pochwalił kolegom co??? |
NIE STETY NIE... ALE TO TEŻ BYŁO MOCNE BUM!!!!
635 CSI ALPINA
300 KONIKÓW Z MANUALNĄ 4-STOPNIOWĄ SKRZYNKĄ BIEGÓW
( SPORT )!!!!!
OPONY KUPOWAŁEM CO MIESIĄC, ALE WTEDY INNE CZASY BYŁY
MIELIŁA NAWET NA TYM 4 BIEGU
PS. zresztą postaram się poszukać jakieś foty. może coś znajdę...
DODAM JESZCZE, ŻE PRĘDKOŚCIOMIERZ BYŁ WYSKALOWANY OD: 0-50-100-150-200-250-300 km/h
BARABUS - 2006-10-05, 15:46
| Cytat: | | DODAM JESZCZE, ŻE PRĘDKOŚCIOMIERZ BYŁ WYSKALOWANY OD: 0-50-100-150-200-250-300 km/h |
hehee.. prawdziwy potwór
RoboCop - 2006-10-05, 16:49
to jest Łukasz Twój punkt widzenia... ja mam inny - i żeby nie było - też mam żonę, dzieciaka, mieszkanie, robote - i full problemów na głowie - jakby mnie ktoś nie znał...
Ciechan, znam takie historie jak Twoje pozdro!
Yakuzatti - 2006-10-05, 17:06
Jedno słowo. "Magiczna..."
ADC - 2006-10-05, 17:40
Mnie sie serce kraje jak widze zdjecia-a co dopiero komus jak jezdzil tym cudenkiem
Ciechan - 2006-10-05, 17:53
Witam ponownie!
Dzieki za komentarze - już mi lepiej, a myslałem że znowu załapię doła z powodu tego że ją sprzedałem
Zdjęcia są do Waszej dyspozycji - mam nadzieję że dołączycie je do swoich kolekcji.
Mam nadzieję że w Tarnowie się spotkamy i poopowiadamy
duchPW - 2006-10-05, 18:06
kozacka - prawdziwe cudeńko
Enzo - 2006-10-05, 20:40
Marzenie...
Nie tylko moje
przecudo
Tomek3er - 2006-10-05, 23:27
Tego jeszcze nikt nei napisał Piekna a do tego BESTIA
Piotrek E-30 - 2006-10-06, 01:25
Boska jest,nawet byłbym skłonny oddać moje E34 za nią
CyRyL - 2006-10-06, 01:33
to jest kurde klasyka
raz tylko widzialem oryginal ale bylem podjarany
a co ja bym oddal zeby siedziec na miejscu pasazera..........
o miejscu kierowcy nie wspomne .........
szczesciarz z ciebie ze miales ta mozliwosc
zazdroszcze...............................
Ciechan - 2006-10-06, 13:55
Witam ponownie!
Znalazłem jeszcze fotkę z remotu mojego cuda.
Remoncik zajął troszkę czasu i pieniędzy ale z czystym sercem powiem
że po remoncie silnika - naprawdę zaczęła jeździć jeszcze lepiej.
Wszystki części - oczywiście oryginał -wujek w fabryce BMW -dzieki)
Zresztą jak dowiedziałem się z rozmów z wujciem i innymi posiadaczami M3 (najczęściej Germanami) po 150-160 tysiącach km zaczyna być słychać panewki i silnik s14 powinien być robiony.
W końcu to nie jest auto do spacerków. Zresztą konstrukcja silnika jest oparta na silnika Formuły 1 z lat '80, a te jak wiadomo nie starczają na długo
Tak tez uczyniłem i uwierzcie mi - ona naprawdę wtedy zaczęłą jeździć
Przy okazji wyciągania motoru spędziłem dwa dni w komorze silnika szlifując i matując.
Później komora została wylakierowana, założony wyremontoweny motorek i można było śmigać.
Pamiętam że miałem pomysł zakupić nowy silniczek - ale wyleczył mnie z niego nasz znany dealer BMW - mianowicie cena nowego s14 to jedyne 36,5 tys zł
Ale remont się udał i było bosko
Szkoda tylko że po niecałym roku musiałem ją sprzedać - ale cóż mam nadzieję że dobrze służy komuś innemu - a mnie szlag trafia
center - 2006-10-06, 14:04
boskie auto, nie martw sie niczym, milosc zawsze wraca do Ciebie, wiec kiedys bedziesz mial znowu
pozdrawiam
Piotrek E-30 - 2006-10-06, 21:34
Nigdy chyba nie widziałem na zywo, nie wiem jak to jedzie,ale sądząc po wypowiedziach, fajne auto
chester - 2006-10-06, 21:45
Poczciwa E30 i to w najlepszym stylu - w stylu M3 - to jest to co tygrysy lubia najbardziej.
Mam w swojej cos z M3 - 4 cylindry hehe
Pozdrawiam i rowniez skladam kondolencje z powodu utraty (sprzedazy) takiego cuda
Chester
Jacek E30 - 2006-10-06, 22:23
Po prostu serce mi bije jak cholera................................................
Tego się nie da opisać!!!!!!!!!!!!!!
A co mnie najbardziej zainicjowało??? To to, że E30 M3 na polskich blachach-przecież każdy wie, że tych aut w naszym kraju oczywiście z S14 pod maska to według moich obliczeń jest prawdopodobnie aż 8 sztuk wymienie:
1. Słynny KIJAFA jego licze bo mogł jezdzić na S14-kolor czerwony
2. Radom- k. żółty
3. Kraków- zdaje mnie się, że czerwona, srebrna i biała
4. Gdańsk-ale to też kilka lat temu było k. jasno niebieski
5. Warszawa- k. czarny i ponoć z relacji mojego kolegi tez po stolicy jezdzi jakaś druga czarna na czarnycg starych numerach
Jeśli ktoś jeszcze wie o jakiejś emce to niech napisze chenie poczytam ?
P.S. No a jestem ciekaw co teraz się dzieje z MACIEJA emką
KotSylwester - 2006-10-07, 08:46
emek w PL na pewno jest więcej, to że ktoś ma emkę, nie znaczy że musie po pierwsze:
-być na jakimś forum
-bywać na zlotach
-jeździć nią tak żeby bylo widać
Ja widuję czarną lub grafitową emkę, nie wiem co w niej siedzi za silik ale ma 5 śrub w kole, więc prawie na pewno jeżeli nie jest teraz, to emką była.:)
A silników emek? Cholera wie, skąd niby to ma być wiadomo?
Grucha Jr - 2006-10-07, 10:34
Widziałem kilka razy w Wawie czarne cabrio z poszeżeniami M3... Niestety tylko przelotnie i przez chwile więc ciężko stwierdzić czy to naprawdę M3 E30 ale wyglądała kozacko...
KotSylwester - 2006-10-07, 11:15
ile w PL jest siódemek e32 z silnikiem M5? Zaraz powiecie że chyba nikt nie próbował... Błąd jeździ lub jeździła po OTW. Żadne forum, zloty....
buni - 2006-10-07, 13:43
| Grucha Jr napisa/a: | | Widziałem kilka razy w Wawie czarne cabrio z poszeżeniami M3... Niestety tylko przelotnie i przez chwile więc ciężko stwierdzić czy to naprawdę M3 E30 ale wyglądała kozacko... |
to orginalne m3 cabrio... na czarnych blachach jeszcze... dosc zmeczone...
i z silnikiem m20b25
a blekitna M3... poprostu cudo... klasyk w calej okazalosci... tylko pozazdroscic... i szkoda ze musiales sprzedac..
Tymon - 2006-10-08, 19:25
Mam gdzieś Masę fotek, robionych zwykłym aparatem z jakiegoś zlotu w Warszawie.( muszę poszukać )
Cykałem Ci fotki jak opętany.
Piękna maszyna
Pozdrawiam
Tymek
Vindevil - 2006-10-09, 09:39
W Częstochowie są dwie lub i więcej - jedna czarna z czerwonymi paskami po bokach (choć jakiś czas jej nie widziałem - może to wina przeprowadzki z centrum miasta) i ciemno fioletowa którą dość często widuje i nawet znam gościa - dziadek posiadający kilka dość ciekawych aut m/in: jaguara xj12 i starszego cls-a.
emaloo - 2006-10-09, 09:44
Świetna! Man nadzieję, że trafiła w dobre ręce...
pozdr.
Arczi e30 - 2006-10-09, 10:15
piekna maszynka ... szkoda ze byla ... czego mozna czy życzyc ... chyba tylko ponownego posiadania m3 e30 ... choc to bedzie chyba bardzo trudne ...
W Polsce wcale niema malo m3 e30 ... bo widywalem rozne z tym ze debilem trzeba byc by uzywac jej na codzien ... oczywiscie jak ma org. silnik bo jak nie to nic poza zniszczeniem blach jej nie grozi ...
Jak bylem w Zakopanem w zeszlym roku to widzialem czerwona ... na Polskich blachach ... i siedzial w niej tez dziadek gdzies 55-60 lat
Jacek E30 - 2006-10-09, 22:22
VINDE ta czarna z czerwonymi paskami to juz nie ma S14 pod maską pamiętam ją jak kolo przyjechał na majówkę do Torunia wraz z Fabiana (jeszcze) emką!!!!!!
ARCZI pewnie widziałeś KIJAFE
SmasherE30 - 2006-10-09, 23:13
O. M. F. G. ...
yyy ... hmmm ... na pewno nie wiem jak się czułeś sprzedając ten wóz ale podziwiam Cię że żyjesz i jesteś z nami a nie zawisłeś czy nie rzuciłeś się gdzieś ... Pełen szacunek ... Łza się sama ciśnie w oko po prostu odruch bezwarunkowy ... Życzę Ci z cłego serca abyś miał jeszcze możliwość wejścia w posiadanie M3E30 ... może nawet swojego własnego
Pozdrawiam ... (ale cudo ... mami ...)
Vindevil - 2006-10-10, 20:22
| Jacek E30 napisa/a: | VINDE ta czarna z czerwonymi paskami to juz nie ma S14 pod maską pamiętam ją jak kolo przyjechał na majówkę do Torunia wraz z Fabiana (jeszcze) emką!!!!!!
ARCZI pewnie widziałeś KIJAFE |
Wszystko możliwe , bo w częstochowie nie brakuje lanserów z niezłymi samochodami i tylko "samochodami". W sumie to nic oni do życia nie wnoszą ale mają niekiepskie wózki.
A tak nawiasem mówiąc to ciekawe co właściciel niebieskiej m-ki przeskrobał. Nie codziennie spotyka się komorników za drzwiami chatki 8) .
duchPW - 2006-10-11, 00:34
Vindevil nie wnikaj - to nie serial brazylijski, gdzie w każdym odcinku coś się wyjaśnia
wystarczy dołowania - kiedyś sobie jeszcze Ciechan kupisz beemkę - skoro byłeś w stanie kupić jedną, to kupisz następną
nerwowy46 - 2006-10-11, 21:34
| Vindevil napisa/a: | | Jacek E30 napisa/a: | VINDE ta czarna z czerwonymi paskami to juz nie ma S14 pod maską pamiętam ją jak kolo przyjechał na majówkę do Torunia wraz z Fabiana (jeszcze) emką!!!!!!
Wszystko możliwe , bo w częstochowie nie brakuje lanserów z niezłymi samochodami i tylko "samochodami". W sumie to nic oni do życia nie wnoszą ale mają niekiepskie wózki.
A tak nawiasem mówiąc to ciekawe co właściciel niebieskiej m-ki przeskrobał. Nie codziennie spotyka się komorników za drzwiami chatki 8) . | a kogo m,asz na myśli mówiąc o lanserach z częstochowy???
Vindevil - 2006-10-11, 23:23
| nerwowy46 napisa/a: | | Vindevil napisa/a: | | Jacek E30 napisa/a: | VINDE ta czarna z czerwonymi paskami to juz nie ma S14 pod maską pamiętam ją jak kolo przyjechał na majówkę do Torunia wraz z Fabiana (jeszcze) emką!!!!!!
A tak nawiasem mówiąc to ciekawe co właściciel niebieskiej m-ki przeskrobał. Nie codziennie spotyka się komorników za drzwiami chatki 8) . | a kogo m,asz na myśli mówiąc o lanserach z częstochowy??? |
Może mnie źle rozumiesz "sąsiedzie" ale rozchodzi mi się o ludzi co mają nie kiepskie auta , mają wiek i pokazują się na dyskotekach z małolatami .
Kowal - 2006-10-12, 00:15
WOW
Ile ja bym dał żeby mieć taką M3 E30! Nie jeden z nas dusze oddałby za takie cudo! Szkoda że sprzedałeś
Jacek E30 - 2006-12-22, 21:15
Jako, że Maciej jest bodajże jedynym na tym forum cżłowiekiem, który miał okazję dosiadać ten wykwintny automobil pomyślałem aby w tym topiku zamieścić wszelkie informacje na temat E30 M3 (S14) jeżdzących po naszych "pieknych" polskich szosach!!! To znaczy mam na myśli jakieś fotki, opowieści (dziwnej treści ), w jakich miastach można je zauważyć itp itd
Nie wiem jak Wy ale na mnie ten samochód bardziej działa niż naga Małgorzata Korzuchowska
P.S. Są święta a więc czas wspomnień, westchnień, marzeń i tak sobie siedze na niemieckich stronach www z ogłoszeniami sprzedaży E30 M3 i tak mi do łba przyszło aby sobie o tym pogadać .
Adi - 2006-12-22, 21:21
| Jacek E30 napisa/a: | | P.S. Są święta a więc czas wspomnień, westchnień, marzeń i tak sobie siedze na niemieckich stronach www z ogłoszeniami sprzedaży E30 M3 i tak mi do łba prz |
tak czytam i czytam i już sobie pomyślałem, zaraz przeczytam, że kupujesz
BARABUS - 2006-12-22, 21:22
| Jacek E30 napisa/a: | Jako, że Maciej jest bodajże jedynym na tym forum cżłowiekiem, który miał okazję dosiadać ten wykwintny automobil pomyślałem aby w tym topiku zamieścić wszelkie informacje na temat E30 M3 (S14) jeżdzących po naszych "pieknych" polskich szosach!!! To znaczy mam na myśli jakieś fotki, opowieści (dziwnej treści ), w jakich miastach można je zauważyć itp itd
Nie wiem jak Wy ale na mnie ten samochód bardziej działa niż naga Małgorzata Korzuchowska
P.S. Są święta a więc czas wspomnień, westchnień, marzeń i tak sobie siedze na niemieckich stronach www z ogłoszeniami sprzedaży E30 M3 i tak mi do łba przyszło aby sobie o tym pogadać . |
temat jest przedni bo kto z nas po nocach nie śni o takim cacku...
wrona - 2006-12-22, 21:25
gdzies w moich okolicach włóczy się buda od m3 w cabrio ( strasznie zniszczona i widac ją tylko w leciejak nie pada - zresztą nie widziałem jej z rozłożonym dachem - może wogóle go nie ma - niestety po silniku slad zaginął ( gadałem z właścicielem siedzi tam m20b20 w gazie) tyle historii różnej treści ode mnie
Jacek E30 - 2006-12-22, 21:33
ADI jak narazie to jest po prostu nie możliwe ale mam zamiar kiedyś tam... ale może nie długo pojawie się tu z małą nowiną -ale jak narazie nic nie powiem!!!!!!
Adi - 2006-12-22, 21:45
no jak już zacząłeś to dawaj
cypis0 - 2006-12-23, 00:51
u mnie w okolicy (slask) byla e30 m3 czarna podajrze w pyskowicach bywala na zlotach teraz ponoc gdzies w opolu jest ale juz swoje tez przeszla nie wiem co nowy wlasciciel nia robi ale mozna by dopiescic )
[ Dodano: 2006-12-23, 01:06 ]
a co powiedcie na taka serje fotek )
jest to jedna z eliminacji mistrzostw europy rajdowych belgia rally du condroz-huy
jechaly 2 e30 m3 e36 m3 i 2002 z motorem chyba od m3 ładny zestaw:)))
[img=http://img260.images...0577cp5.th.jpg]
[img=http://img172.images...0052pn5.th.jpg]
i taki ladny duecik )
[img=http://img306.images...0026rx4.th.jpg]
[img=http://img80.imagesh...0025vd0.th.jpg]
i tak na dowidzenia ładna biala widac bylo ze lakier i skórkamigla na budziku mial 82tys 100% orginal nawet kola!!
[img=http://img148.images...0009pw5.th.jpg]
pawelbach - 2006-12-23, 08:42
marzenie
Arczi e30 - 2006-12-23, 09:25
ja nigdy oprocz okazji zlotów nigdy nie widziałem m3 e30 na zywo ... w Płocku sa chyba 3 m3 e36 i 2 lub tez 3 m3 e46 ... jak dotad nie widziałem nigdy w moich okolicach nawet przejezdzajcej m3 e30
RoboCop - 2006-12-23, 09:33
| cypis0 napisa/a: | u mnie w okolicy (slask) byla e30 m3 czarna podajrze w pyskowicach bywala na zlotach teraz ponoc gdzies w opolu jest ale juz swoje tez przeszla nie wiem co nowy wlasciciel nia robi ale mozna by dopiescic ) |
Cypis0 jakbyś bywał na spotach BMW Manii, to miałbyś okazje nieraz ją pooglądać... auto faktycznie było z pyskowic -teraz jest pod Opolem(trafiło w dobre ręce)... ma silnik M52B28 - aktualnie koleś na Allegro sprzedaje z niej skręcane koła Breyton...
na forum BKP - jest jakiś gostek, który ma w opisie cabrio M3e30 - nie wiem czy to orginał, czy ma tylko porobione wyposzerzenia, bo silnik niestety M20B25 -pisałem do Niego pare razy, ale nic konkretnego mi nie odpisał o tym aucie...
Jacek E30 - 2006-12-23, 11:46
CYPIS0 o tych poza granica nie chce żeby było pisane!!!
ARCZI o E36 M3 nie mówmy bo to nie ta półka!!!
ROBO czy Tobie czasem nie chodzi o te cabrio koloru granatowego na 17" AZEV A, b to chyba z Jaworzna tak???
casus maximus - 2006-12-23, 12:06
eh...fajna M3...nie ma nic gorszego niz stracic takie autko...moje narazie jest takim sobie stanie a chyba zaplakalbym sie jakbym musial go sprzedac...mimo ze zaden unikat...
RoboCop - 2006-12-23, 15:26
| Jacek E30 napisa/a: |
ROBO czy Tobie czasem nie chodzi o te cabrio koloru granatowego na 17" AZEV A, b to chyba z Jaworzna tak??? |
już nie pamiętam czy ten z forum BKP - kupił tą granatową... a ta o której wspominasz - faktycznie w ogłoszeniu z Allegro była na rej SJ... w dodatku nr sprzed paru lat
jak to zobaczyłem-od razu zadzwoniłem do gościa/ okazało się, że nie jest z Jaworzna, tylko dał dla niepoznaki takie numery... dziwne... a sprzedającym okazał się ktoś z Bełchatowa - nie wiem, czy to nie ten jendrys, który zawsze sprzedaje fajne rzeczy do e30, tylko w niebotycznych cenach...
Gasper - 2006-12-23, 21:41
| Jacek E30 napisa/a: | | o tych poza granica nie chce żeby było pisane!!! |
Ok ok, siedze cicho
MAJSU - 2006-12-23, 23:29
Jest jedna czerwona M3 cabrio jeździ po Piotrkowie...
misza - 2006-12-24, 00:44
a ta czarna co po wawie jezdzi? raz ja widzialem
Tasior_KRK - 2006-12-24, 00:53
A ja mam taka na codzien
Moj kumpel ktorego pewnie co po niektorzy znaja z forum jest wlascicelem takiej M3 w kolorze czerwonym. Teraz wyjechal na kontarkt i prosil aby przepalac ja raz na jakis czas no i karnac się
Ale to jest prawda auto jak marzenie. Zrobilem dzis foty jak cos to wkleje w nowy temat.
Jacek E30 - 2006-12-24, 01:27
A czy może ktoś widział kiedyś tą emke:
http://img95.imageshack.u...17028415qo0.jpg
RoboCop - 2006-12-24, 08:56
Tasior, pozazdrościć!! dawaj te fotki!! szkoda, że nie mam teraz jakiegoś wyjazdu do Krk, bo bym podjachał zrobic jakąś sesje fotograficzną...
Jacek - I raz widzę, to trójmiejskie ///M3
kamil.k - 2006-12-24, 10:33
| MAJSU_WuWuA napisa/a: | | Jest jedna czerwona M3 cabrio jeździ po Piotrkowie... |
po moim piotrkowie jestes pewien pierwsze słysze bo nigdy nie widziałem na zadnym zlocie u nas albo na miescie
Arczi e30 - 2006-12-24, 10:44
z M3 e30 tak jest ze moze stac w garazu ma sasiedniej ulicy i mozemy o tym nie wiedziec ... u mnie był podobny przypadek ... fakt ze nie z m3 ale z 635CSI stała w garazu obok czesto widziałem gostka jak do niego wchodził ale nie wyjezdzał ... okazało sie ze trzyma tam 6-tke z 1978r ... jak ktos ma m3 e30 to sie nia nie chwali to oczywiste ...
RoboCop - 2006-12-24, 13:19
Arczi - masz 100% racji.... opowiem 3 znane mi historie (natchnął mnie tym teraz Misza )...
przed wakacjami dostaliśmy cynk, że niedaleko naszego miasta stoi idealny rekinek e21....
jedziemy.... auto stało ponad 10 lat w garażu na cegłach, nic nie pognite, kompletne w dodatku na 15" felgach Alpiny (pamiętam jeszcze pare lat temu to był niesamowity rarytas takie fele)... właściciel wyjechał do Niemiec a autem opiekował się Jego Ojciec, w końcu doszli do wniosku że trzeba sprzedać.... 500zł!!!! ktoś to łyknął (z Katowic) na drugi dzień.... nie zdążyłem załatwić kasy...
II historyjka...
koleś odemnie z miasta, pojechał oglądać 628CSi e24, bardzo niski zawias, niewiele pognita, środek jak nowy - ale pełno siana w środku .... auto nieprzerejstrowane (cały czas na niemieckich numerach) - przestało w stodole (w Polsce) ok 15lat... dawniej ciężko było zarejestrować takie starocie.... niestety bez papierów... kupił za 1.000zł - na alusach.... papiery już mu załatwiłem.... niestety koleś wyjechał na Zachód i auto chyba znów nie będzie jeździć...
III historia (to już ze słyszenia)....
///M3 Tadka z Krakowa (to ta biała, sprzedana chyba na początku roku).... Tadek opowiadał, że wyrwał ten samochód od jakiegoś rolnika spod Rzeszowa.... stało pare lat nie jeżdżone, bo miało rozwaloną miskę, i nigdzie nie szło jej załtwić....
tak więc jak widać- czasem cuda, superokazje się zdarzają - i nigdy nie wiadomo co jest w tym garażu obok, do którego od lat nikt nie przychodzi....
Jacek - o takie historie Ci chodziło
Jacek E30 - 2006-12-24, 14:02
Tak ROBO!!! Dobrze by było poprzeć oczywiście w miare mozliwości jakimiś fotosami-ale proszę następnym razem Was tylko o E30 M3!
Może też ktoś ma jakieś archiwalne fotki ze starych zlotów itp
A teraz coś tu poniżej zdjęcie z kwietnia 2005 roku w Poznaniu na zawodach driftingowych-hmmm nie wiem czy się nie myle ale czy czasem nie zostały dodane czerwone paski a te auto obecnie jeżdzi w Nysie:
http://img220.imageshack....=img1219if8.jpg
MAJSU - 2006-12-24, 14:14
| kamil.k napisa/a: |
po moim piotrkowie jestes pewien pierwsze słysze bo nigdy nie widziałem na zadnym zlocie u nas albo na miescie |
Na bank ziomek mi mówił że ją często widywał w lato !
Kujon - 2006-12-24, 14:34
| Tasior_KRK napisa/a: | A ja mam taka na codzien
Moj kumpel ktorego pewnie co po niektorzy znaja z forum jest wlascicelem takiej M3 w kolorze czerwonym. Teraz wyjechal na kontarkt i prosil aby przepalac ja raz na jakis czas no i karnac się
Ale to jest prawda auto jak marzenie. Zrobilem dzis foty jak cos to wkleje w nowy temat. |
Tasior jeśli mówisz otej czerwonej co była w tarnowie na zlocie , to musze sie pochwalić że jeździłem nia
[ Dodano: 2006-12-24, 13:37 ]
| RoboCop napisa/a: | | cypis0 napisa/a: | u mnie w okolicy (slask) byla e30 m3 czarna podajrze w pyskowicach bywala na zlotach teraz ponoc gdzies w opolu jest ale juz swoje tez przeszla nie wiem co nowy wlasciciel nia robi ale mozna by dopiescic ) |
Cypis0 jakbyś bywał na spotach BMW Manii, to miałbyś okazje nieraz ją pooglądać... auto faktycznie było z pyskowic -teraz jest pod Opolem(trafiło w dobre ręce)... ma silnik M52B28 - aktualnie koleś na Allegro sprzedaje z niej skręcane koła Breyton...
na forum BKP - jest jakiś gostek, który ma w opisie cabrio M3e30 - nie wiem czy to orginał, czy ma tylko porobione wyposzerzenia, bo silnik niestety M20B25 -pisałem do Niego pare razy, ale nic konkretnego mi nie odpisał o tym aucie... |
odnośnie tej M3 cabrio z BKP to znam temat E30 jest seria , natomias zamontowane zostały oryginalne błotniki z M3 , auto cały czas w fazie przygotowań
kamil.k - 2006-12-24, 14:47
| MAJSU_WuWuA napisa/a: | | kamil.k napisa/a: |
po moim piotrkowie jestes pewien pierwsze słysze bo nigdy nie widziałem na zadnym zlocie u nas albo na miescie |
Na bank ziomek mi mówił że ją często widywał w lato ! |
popytam sie kogo trzeba
w sumie to ja cale dnie w pracy wiec mało widze
LUKAS - 2006-12-25, 11:44
Yyyyy uuu hmmmm zatkało, normalnie mnie zatkało Jest poprostu niesamowita I ta felga Bajka, porpostu bajeczna
Szkoda że musiałeś ją sprzedać, ale roznie bywa...
Piekna Beemka, ehh co ja bym dał hehehhe
Co do spoilerkow to sam zakladales spoilery od wersji Evolution, czy juz tak było
PZDR!
ehhh
cypis0 - 2006-12-26, 15:25
ta czarna z rejstracja sgl to wlasnie ta o ktorej pisalem z pyskowic obok jej byly wlasciciel adam z tego co pamietam aktoalnie tak jak robo pisal jest w opolu i przybyly jej wycieraczki na lampach jak widzialem na zlocie ))i ponoc juz nie ma orginalnego motoru (
RoboCop - 2006-12-26, 17:04
motor juz dawno był ten z 328e36, mimo, ze Adam miał ten oryginalny S14...
to to auto, zeby nie było wątpliwości:
Przemass - 2006-12-26, 19:07
bidnie bez tego czeronego paska z przodu
a koła z tego m3 chyba są na alledrogo
landcar - 2006-12-26, 20:42 Temat postu: e30 m3 jak sie nie myle to ona ma wlozonego m powera z e36 i startuje w pfd
Przemass - 2006-12-26, 20:52
robo pisał ze ma m52b28
landcar - 2006-12-26, 22:19 Temat postu: m3 e30 z tego co wiem jeszcze jezdzi chyba ze ja sprzedal czarna e30 m30 w orginale w koszalinie,
ciekawe ile jest wogule tych samochodow w polsce?
Dymek_kg - 2006-12-27, 21:42
chyba w kołobrzegu jesli o ta Ci chodzi http://www.topspeed.com.p...nc=detail&tid=6
Arczi e30 - 2006-12-28, 12:45
z tego zdjecia widac ze troche sfatygowana blacharsko ta m3-jka e30 ... szkoda ze te auta czesto sluza do jazdy na codzien i sa poprostu rozbijane ... i kiepsko naprawiane ...
RoboCop - 2006-12-28, 13:21
mój znajomy jak był na kupnie ///M3 - ogladał tą z Kołobrzegu.... auto jest mocno zamęczone...
urbi - 2006-12-28, 13:26
felgi te z m3 e30 sa do sprzedania na allegro - breytony ! jest boska ! ta 1 fota jest juz u SIOSTRY na pulpicie
Arczi e30 - 2006-12-29, 13:26
mam czas wiec wyciągnąłem troche Polskich M3 e30 ze swoich archiwów
Za bardzo nieznam ich historii co bede wiedział to napisz ...
Biała M3 e30 z Krakowa czesto jezdziła kiedys do Torunia teraz nie widziałem od 2 czy 3 lat, widziałem ja takze na zdjeciach jak sciagała sie na 400m organizowanych gdzies koło Krakowa ... gość z niej na zlocie sprzedawał kalkomanie do obklejania samochodów
| RoboCop napisa/a: |
III historia (to już ze słyszenia)....
///M3 Tadka z Krakowa (to ta biała, sprzedana chyba na początku roku).... Tadek opowiadał, że wyrwał ten samochód od jakiegoś rolnika spod Rzeszowa.... stało pare lat nie jeżdżone, bo miało rozwaloną miskę, i nigdzie nie szło jej załtwić....
|
Jeszcze kiedy nie miałem BMW ... jakies 6 lat temu przyjezdzała do Torunia taka M3 .. nic o niej nie wiem ... mam z nia tylko krotki filmik
Tą czerwoną M3 chyba wszyscy znaja ... nieorg. silnik itd. znajoma ze zlotów ale nie widziałem by ktoś dał zdjecie ...
Kiedys na zlocie bodajrze w 2002r pojawiła sie taka e30-tka ładnie przerobiona na M3 w kameleonie ... chłopaki bardzo szaleli ... nie było juz opon to zapłacili mi za 2 koła 80zł i dali do tego felgi stalowe na podmiane ... nigdy wiecej juz jej nie widziałem .. silnik chyba 2,3m20 150KM miała
No i niemozna zapomniec ze mamy w Polsce prawdziwy rodzynek jesli chodzi o M3 e30 ... czyli m3 z Radomia w wersji Ravaglia .. ktorych wyszlo troche mniej niż 150 sztuk .. własciciel pisuje na www.streetracing.pl ... moze mu podeslemy adres naszego forum ...
emaloo - 2006-12-29, 14:23
Niezła relacja Arczi, archiwum też niczego sobie...
RoboCop - 2006-12-29, 14:36
ta biała z Krakowa, to właśnie auto Tadka, o której wspominałem pare postów wyżej...
do Ravaglia możnaby napisać, chociaż On zdajesie juz się nie oddzywa dłuższy czas na streetracing.... nie wiadomo czy ma jeszcze to swoje auto...
Arczi e30 - 2006-12-29, 14:43
nie zauwazyłem ... pozwoliłem dodac sobie twoj opis przy zdjeciach
LUKAS - 2006-12-29, 14:54
Niepamiam jak była roznica miedzy Ravaglia a Sport Evolution, ponieważ ta z Radomia wygląda jak Sport Evolution i z tego co pamiętam to jest Sport Evolution, tylko niepamitam czym charakteryzowala sie Ravaglia ... (cos jak Cecotto)...
Arczi e30 - 2006-12-29, 15:00
no one niczym nie róznia sie od Sport Evolutions.. Ravaglia i Cecotto to wersje jublieuszowe ku czci kierowców ... maja tabliczki z numerem i podpisem mistrzów kierownicy ... dla ciekawostki dodam ze tylko 25sztuk ze 148szt wyprodukownych jesli chodzi o wersje Ravaglia trafiło w rece prywatne ... pozostałe trafiły na tor ...
LUKAS - 2006-12-29, 15:12
| Arczi e30 napisa/a: | | no one niczym nie róznia sie od Sport Evolutions.. Ravaglia i Cecotto to wersje jublieuszowe ku czci kierowców |
Coś Ci się pokręciło
Sport Evolution to jedyna w swoim rodzaju M3 E30. Jedyna miała pojemność 2,5 litra, była najmocniejsza i charakteryzowała się wieloma detalami
Cecotto to wersja dla uczczenia kierowcy ale roznila sie znacznie od modelu Sport Evolution.
Jestem gotów zgodzić się z tym że Cecotto i Ravaglia były takie same tylko roznily sie podpisami kierowcow (tabliczkami pamiatkowymi), ale napeno nie zgodzę się z tym że Sport Evolution to to samo co Cecotto czy Ravaglia ...
PZDR!
Arczi e30 - 2006-12-29, 15:23
faktycznie ... mój bład to są wersje okazjonalne na silniku 2,3 s14 ... Evo Sport ma 2,5l i rózni sie wieloma detalami ...
"pierwsze modele od 1986 roku miały 200ps były bez kat.,potem za rok dolożono kat. i zrobilo się 195ps i tak produkowano do 1989 .wtedy pojawił się model 215 ps.z kat.i był produkowany do1991.Były to modele seryjne majace silnik 2,3 s14.Natomiast w międzyczasie były wypuszczane w limitowanych seriach w celach homolog.(bo bmw startowalo z powodzeniem na m3e30 w DTM)modele:evolution-500szt.oraz sport evolution-600szt.Warto przytym zaznaczyć ,że bylo tylko jedno evo bo nieporozumienie polega natym że model seryjny 215ps z kat. o którym pisałem nazywany jest potocznie i nieprawidlowo jako evo 2.Wracając do modeli limit. to bazą do evo był silnik seryjny2,3 s14-dołozono:większy dolot,zmieniono oprogram.,inne wałki,większe zawory,inny wydech i jeszcze kilka innych.na zewnątrz z przodu charakt.spojler -dziób,oraz cecha po której można poznać prawdziwe evo to silnik i dolot pomalowane ;białe tło z pasami motorsport.,evo miało 220ps i było bez kat.Natomiast sport evo wypuszczono w 1990 od stycznia do marca w ilości 600szt.i jest to wzasadzie już inny silnik bo 2,5 s14,w sumie to większość elementów się różni więc dociekliwych prosze o konkr. pytania,na zewnątrz glówne cechy to regulow. przedni i tylny spojler.Sport mialo 238 ps z dwoma met.kat.Byly jeszcze takie okazjonalne serie jak:ravaglia i ceccoto-bazujące na 2,3s14 oraz cabrio -mauritius."
Tak napisał sam posiadacz tego żółtego M3 e30 Ravaglia na forum SR o nicku Ravaglia
Jacek E30 - 2006-12-29, 15:29
Chłopaki dawać, dawać więcej takich informacji!!!!!!!!!!!!!
LUKAS - 2006-12-29, 15:37
Zrobiłem swego czasu stronkę poglądową o M3 E30, ale niema jej teraz na serwerze. Postaram sięz tym uporać jak najpredzej
Arczi e30 - 2006-12-29, 15:45
mam zapisana tą twoją stronke ... mam tez artykól na 6 stron o M3 e30 Sport Evo z angielskiej gazety z 1990r .... jakbyscie chcieli moge wrzucic skany ... skądś z neta sciągnełem ale niepamietam skąd
Tymon - 2006-12-29, 15:52
Jak znajdę chwilkę to zeskanuje fotki i też wrzucę.
Mam masę od Ciechana i inne M3( między innymi tą z tym malunkiem na drzwiach, wiem że miała co jakiś zlot inne )
Pozdrawiam
Tymek
LUKAS - 2006-12-29, 15:54
Arczi jesli masz na dysku ten artykul to poprosze na maila
lukasmmz@wp.pl
Arczi e30 - 2006-12-29, 16:03
| LUKAS napisa/a: | Arczi jesli masz na dysku ten artykul to poprosze na maila
lukasmmz@wp.pl |
LUKAS zaraz zerkne w płytki i poszukam .. wiem ze sciagałem ten artykół ze strony Kirka www.e30.glt.pl
Rafals - 2006-12-29, 16:51
Jest jeszcze ta z silnikiem s50b30, wlasciel zrobil duzy artykul z odbudowy tego auta na ogolnopolskim rejestrze rekinow.
Yakuzatti - 2006-12-29, 16:52
Ja mam jeszcze jakas z GT. Zrobie skany W kazdym razie silnik z E36 M3, to chyba ten co Rafals zaprezentowal. Tylko, ze wtedy nie mial czarnych srodkow.
misza - 2006-12-29, 18:01
ta czerwona emka to jest kijafy(chyba nie pomylilem) najlatwiej ja rozpoznac ze jest bez progów a na poczatku jezdzila na 18" alpinach
Arczi e30 - 2006-12-29, 18:06
jedyne co moge o niej powiedziec to to że głupio wyglada bez progów ...
jakies pół roku temu słyszałem że w Gostyniu koło Poznania ktoś robi fajną M3 e30 ... dowiedziałem sie od Jankesa z Poznania ... moze ktoś z Poznania coś o niej wie ...
Jacek E30 - 2007-01-02, 00:01
W Gostyniu to ona jest robiona, a właściciel to Tomek z Wrocławia!!!!!!!!!!!!!!!
RoboCop - 2007-01-02, 12:32
| Arczi e30 napisa/a: | faktycznie ... mój bład to są wersje okazjonalne na silniku 2,3 s14 ... Evo Sport ma 2,5l i rózni sie wieloma detalami ...
"pierwsze modele od 1986 roku miały 200ps były bez kat.,potem za rok dolożono kat. i zrobilo się 195ps i tak produkowano do 1989 .wtedy pojawił się model 215 ps.z kat.i był produkowany do1991.Były to modele seryjne majace silnik 2,3 s14.Natomiast w międzyczasie były wypuszczane w limitowanych seriach w celach homolog.(bo bmw startowalo z powodzeniem na m3e30 w DTM)modele:evolution-500szt.oraz sport evolution-600szt.Warto przytym zaznaczyć ,że bylo tylko jedno evo bo nieporozumienie polega natym że model seryjny 215ps z kat. o którym pisałem nazywany jest potocznie i nieprawidlowo jako evo 2.Wracając do modeli limit. to bazą do evo był silnik seryjny2,3 s14-dołozono:większy dolot,zmieniono oprogram.,inne wałki,większe zawory,inny wydech i jeszcze kilka innych.na zewnątrz z przodu charakt.spojler -dziób,oraz cecha po której można poznać prawdziwe evo to silnik i dolot pomalowane ;białe tło z pasami motorsport.,evo miało 220ps i było bez kat.Natomiast sport evo wypuszczono w 1990 od stycznia do marca w ilości 600szt.i jest to wzasadzie już inny silnik bo 2,5 s14,w sumie to większość elementów się różni więc dociekliwych prosze o konkr. pytania,na zewnątrz glówne cechy to regulow. przedni i tylny spojler.Sport mialo 238 ps z dwoma met.kat.Byly jeszcze takie okazjonalne serie jak:ravaglia i ceccoto-bazujące na 2,3s14 oraz cabrio -mauritius."
Tak napisał sam posiadacz tego żółtego M3 e30 Ravaglia na forum SR o nicku Ravaglia |
tu jest ładnie opisana historia ///M3e30 - zna ktoś może tego gościa??
http://www.mpwr.pl/art.php?:3
Jacek E30 - 2007-01-02, 13:11
To jest emka Tomka, niestety silnik S50B30-z tym, że właściciel tym autem startuje w zawodach driftingowych także nadsterowność w tym przypadku jest chyba nieco wskazana :
http://img208.imageshack....=img0300ng1.jpg
http://img490.imageshack....=img0307sb2.jpg
Hehe chyba jedyne E30 M3 sprowadzone do POLSKI odkąd mozna targać z zachodu te starsze auta czyli prawie trzy lata nie wspominając o latach jeszcze wcześniejszych...
Arczi e30 - 2007-01-02, 14:39
Jacek moze i ktos sprowadził M3 e30 z kraju ale nie kazdego interesuje pisanie o niej w necie i jezdzenia na zloty ...
pamietam kiedy byl jeszcze czas "bialych blach" jakies 4 lata temu ... wlasnie rozbiłem swoja e30-tke nie ze swojej winy i dostalem odszkodowanie ... net nie był tak rozwiniety jak teraz ... kupowało sie auta przez Giełde Samochodową .... natrafiłem na ogłoszenie BMW M3 e30 białe tablice kwota chyba 9tys zł ... miałem wtedy tyle i chcialem po nia jechac i wrzucic na blachy swojego rozbitka ... niestety zeszla ...
Jacek E30 - 2007-01-02, 16:02
ARCZI masz poniekąd rację ale zaznaczam poniekąd!!!!!
Wiadomo na te sprawę nie ma reguły ale w znacznej części jeśli ktoś by nabył takiego cukiereczka to też nie wierze, że kupił go żeby non stop stał w garażu bez przesady ludzie! Sam powiedziałeś NET się rozwinął i to bardzo gwałtownie ostatnimi czasy-pomyśl jak sobie ktoś kupi takie cudo to czy też nie wpisze sobie w przeglądarce BMW, E30 albo M3 a pózniej pojawią mu się różne strony z klubami, forami, ogłoszeniami itd wchodzi w te strony a o reszcie chyba nie muszę Ci mówić... Równiez dużą rolę odgrywa prasa motoryzacyjna!!!!!!!!
KTOŚ KTO KUPUJE TO AUTO TO MA BZIKA NA PUNKCIE TEGO AUTA!!! TAKI RYSIU Z KLANU CHYBA TEGO BY NIE KUPIŁ ŻEBY GRAŻYNKE I RESZTE RODZINKI WOZIĆ A GDZIE JESZCZE TAXI
U nas to raczej nie występuje aczkolwiek zdarzają się przypadki np KIJAFA-Pan w nieco straszym od nas wieku a jest fascynatem BMW ale nie jezdzi nową z salonu od Smorasia BMW E60 M5 lecz bardziej nietuzinkową E30stką M3! ! ! Na zachodzie natomiast to norma fascynat lat około 50 a nawet 60 jezdzi sobie jakimś frykasem z lat 80-tych albo cabrioletem E46 M/// czy też jeszcze innym mało spotykanym samochodem!!! Byłem na zlocie w Niemczech i zauważyłem, że tam właśnie też przyjeżdzają maniacy mający nawet na moje oko 50 lat...
Z tego co mi wiadomo KIJAFA nie udziela się na żadnym z forów-a na zlocie w Toruniu widziałem go aż dwa razy !!!!!!!!!
Taki mały OT do tego co napisałem szkoda, że w naszym kraju taki straszy człowiek co posiada jakiegoś kąska uważany jest zaraz za jakiegoś snoba, oldboya czy też jeszcze inne sformułowanie-wiadomo o co chodzi!!!
Reasumując ARCZI dla mnie to jest na 99 % nie możliwe, że gdzieś głęboko w kraju żyje sobie emka a nikt inny o niej nie słyszał, nie widział itd
Jestem ciekaw czy inni się ze mną zgodzą????????????????????????????
P.S. Powiedzmy sobie szczerze za 9 tys PLN to chyba śmietnik a nie E30 M3 można kupić-doskonale wiem o jaką erę targania Ci chodzi w kóncu mieszkam w zagłębiu laweciarzy
KORDI - 2007-01-02, 18:42
| RoboCop napisa/a: | ta biała z Krakowa, to właśnie auto Tadka, o której wspominałem pare postów wyżej...
do Ravaglia możnaby napisać, chociaż On zdajesie juz się nie oddzywa dłuższy czas na streetracing.... nie wiadomo czy ma jeszcze to swoje auto... |
Właściciela tej białej nie znam ale betke nie raz widziałem...
Z tego co zauważyłem to koleś jest regularnie na Krakowskim Tuning Show..
W 2004 rku super wyglądała..:
Czarna nera,black hella,fele z polerowanym ranetem i czarnymi środkami z tyły lampki dymione..
Niestety tylko taką fotke mam z tamtego zlotu na kompie..
Już rok później troszke gorzej wyglądał...
Nie moge narazie znaleść z tego rocznego zlotu fotek ale chyba też był...
PozdrOOfki...
RoboCop - 2007-01-03, 01:00
| Jacek E30 napisa/a: | To jest emka Tomka, niestety silnik S50B30-z tym, że właściciel tym autem startuje w zawodach driftingowych także nadsterowność w tym przypadku jest chyba nieco wskazana :
Hehe chyba jedyne E30 M3 sprowadzone do POLSKI odkąd mozna targać z zachodu te starsze auta czyli prawie trzy lata nie wspominając o latach jeszcze wcześniejszych... |
Jacek - odnośnie tego i następnego Twojego postu... tego powyżej - cholera, nic nie wyjarzyłem o co hoszi, (ale jestem po 4 drinku)... co do następnego - jest dużo ludzi[tu nie chodzi tylko o e30 ///M3] którzy mają coś naprawde, rzadkiego, drogiego, unikatowego i nie zamierzają się tym chwalić, pokazywać na Necie, wystawiać przed domem etc...
całe życie(a 30-stke obchodziłem już dawno) siedzę w środowiskach, różnych pasjonatów,m.in.motoryzacyjnych i nie wszyscy Ci co mają się czym pochwalić trąbią o tym na prawo i lewo... czasem, żeby do czegoś dotrzeć zobaczyć, trzeba się zdrowo nachodzić, nie wystarczy kliknąć na:
http://www.google.pl/sear...ogle&lr=lang_pl
mam sporo znajomych - nie starych - ze środowiska BMW, którzy Internet mają w nosie, Toruń to dla Nich od 3-4-5lat "impreza dla Golfiarzy"(cytat)-ale gdzie jest lepsza (to ja;) -
zamotałem się
ps.Kordi, w 2005 byłem w Kraku na /Tuning Schow, nie widziałeś mnie?
KORDI - 2007-01-03, 01:32
| RoboCop napisa/a: |
ps.Kordi, w 2005 byłem w Kraku na /Tuning Schow, nie widziałeś mnie?
[/b] |
A wystawiałeś swoją becie...??
Bardzo możliwe że widziałem...
PozdrOOfki...
Arczi e30 - 2007-01-10, 16:07
... dziś zakupiłem lampy u gostka z Namysłowa ...
na zdjeciach na ktorych pokazał owe lampy było M3 e30 ... powiedział że kupił ją za 16tys i że to niezła zabawka
... dodatkowo powiedział ze ciemne lampy hella mu sie niepodobają i je sprzedał
rafałponikowski - 2007-02-23, 11:49
Witam zgromadzonych po raz pierwszy Jam jest ten typ z Gorzowa który tę niebieską M3 wyposażył w halogeny od Audi . Powód był prosty albo chłodzenie hamulców albo halogeny które w oryginale przychodzą w miejsce wlotów powietrza chłodzącego tarcze. Dużo jeździłem w nocy i światło było niezbędne. Z M3 nie jest wcale tak łatwo jak się niektórym wydaje, koszt serwisu w ciągu roku przy normalnej eksploatacji wynosił około 10tyś zł a było to parę lat temu. Nie ma mowy o zamiennikach a ceny oryginałów są kolosalne. M3 daje faktycznie sporo satysfakcji ale tylko wtedy kiedy ma silnik, skrzynię ,zawieszenie i hamulce od M3. Jakiekolwiek przeróbki pozbawiają te maszynę jej unikalnego charakteru. Dlaczego można kupić M3 za małe pieniądze ? bo ma silnik do remontu albo nie ma silnika wcale. Zakatować M3 można w 15 minut. Ja przez 5 lat eksploatacji tego auta wymieniłem układ wydechowy ,hamulce, zawieszenie, zrobiłem remont silnika (dziura w tłoku) remont skrzyni biegów i wiele drobniejszych napraw. Nie znaczy to wcale że nie polecam tego auta wręcz przeciwnie jeżeli ktoś ma trochę drobnych a najlepiej własny warsztat to można się bawić tym autem w nieskończoność. W oryginale była jeszcze dodatkowa lotka z tyłu spoilera od evo 3 nie wiem dlaczego została usunięta bo wyglądała bosko.
Pozdrawiam
Jacek E30 - 2007-02-23, 13:03
Pokaż fotki za Twojej kadencji jeśli je masz czekam z niecieprliwością???
rafałponikowski - 2007-02-23, 13:53
niestety zdjęć mam mało został mi za to jeden nadpalony tłok i komplet nowych świec.
[ Dodano: 2007-02-23, 13:54 ]
No i tak jak myślałem fota się nie otwiera tu jest link do strony ze zdjęciem
http://www.wrzuta.pl/obraz/gteCnNdxo9/bmw_e30_m3
Mlody - 2007-02-23, 13:54
To pokaz choc te ktore masz
rafałponikowski - 2007-02-23, 14:01
jeszcze jeden link
http://www.wrzuta.pl/obraz/r5wQMKLObe/bmw_e30_m3
Jacek E30 - 2007-02-23, 14:39
Czy te zdjęcie do góry to na jakimś zlocie czy cuś bo widze w tle E21???
Przemass - 2007-02-23, 15:19
troche smiesznie wygladała z czarna nera i dokładka na czarno
ogólnie auto wiele sie nie zmieniło w Macieja rękach.
Ciechan - 2007-02-23, 15:51
Kochani!
Rzeczywiście M-kę kupiłem od Rafała - którego pozdrawiam - cieszę się że do nas dołączył
pozdrawiam
(siedzę jeszcze w robocie i idzie szef więc spadam
rafałponikowski - 2007-02-23, 16:33
To było na jakimś zlocie w Warszawie na Bemowie ładnych parę lat temu, spoiler i nerki pomalowałem na szybko przed wyjazdem potem polakierowałem tak jak trzeba i kupiłem nowe nerki- czarne nie pasowały. Koła na których auto jeździło były od piątki, oryginalnych wyczynowych felg BBS nie mogłem dostać w żadnym serwisie. Faktycznie po za tylnym spoilerem zmniejszonym przez Maćka wszystko wygląda OK. To auto było naprawdę niezłe, ładowałem w nie każdy pieniądz i nie żałowałem.
Jacek E30 - 2007-02-23, 19:36
RAFALE to teraz poprosimy o troszeczke historii tzn skąd, za ile (jeśli mozesz ujawnić), który to był rok tzn rok zakupu auta itd ? Może tez znasz kogoś kto był w posiadaniu takiego auta oczywiście w Polsce!!!
rafałponikowski - 2007-02-23, 20:23
Maszyna kupiona w Berlinie po wypadku w 1997 chyba roku ścigała się na torze i coś komuś nie poszło . Kosztowała mnie 14tyś marek + wszelkie koszty dodatkowe. Jej stan początkowy po za kolorem był zupełnie inny niż finalny. Z tego co pamiętam oryginalny kolor to był seledynowy metalic. W auto włożyłem przez 4lata około 50tyś zł. Jeździłem nią wszędzie , do Niemiec do Paryża i w góry polskie zimą na letnich oponach. Raz w centrum Poznania widząc trzy pasy dodałem za dużo gazu a deszczyk siąpił. Piękny piruet i jechałem tyłem do przodu ale wciąż we właściwym kierunku , lekko mnie ciągnęło na prawo, niestety trep w cienkusiu nie reagował na moje prośby związane z ewentualnym ustąpieniem kawałka drogi więc mu lekko przyładowałem, a on zabrał ze sobą jeszcze dwóch kolesi w puszkach po konserwach . Wgniotłem wtedy przedni błotnik, a oni porozpieprzali się cali na kawałki. Szkoda mi ich było więc się zatrzymałem i udostępniłem swoje OC. Z innych opresji wychodziłem obronną ręką tak więc następnemu właścicielowi przekazałem maszynę w nienagannym stanie.
Tomek3er - 2007-02-23, 22:19
Cóż tu można napisać poprostu przepiekna, wspaniał itd. maszyna tylko kolor mi sie jakis taki "tuningowy" wydaje
Jacek E30 - 2007-02-23, 22:53
No to na tamte czasy to były słone koszta era słynnych składaków praktycznie 90% beemek tak właśnie w owych czasach były rejestrowane! A to za sprawą holendarnego cła jakie trzeba było zapłacić nie wspominając, ze BMW samo w sobie na tamte czasy było bardzo drogie w zakupie! Dla przykładu jak ktoś miał E30stke z 1.8l to był gość, że hohohoho pamiętam jak kolega sprzedawał w 1999 roku czarnego Mtechnika 325i coupe na pełnym spasie dostał wtenczas nie całe 31 tys. PLN
P.S. Pamiętam jak po Poznaniu swego czasu jeżdziła czarna M3 gdzieś 2000-2001 rok może nie długo wywiem się cos na ten temat bo wyczaiłem zródło
EHHH CO TU DUŻO MÓWIĆ MÓJ PODPIS NA SAMYM DOLE MÓWI SAM ZA SIEBIE
WIKTOR - 2007-02-23, 23:10
Aaach te opowiesci o e30 M3 czyta sie na wstrzymanym tchu, cos pieknego!!!
rafałponikowski - 2007-02-24, 09:43
Tamta M3 była tylko skorupą wszystko inne miała od zwykłych Beemek. Chciałem ją kiedyś na giełdzie kupić ale znajomy cygan zwrócił mi uwagę na popękane tarcze hamulcowe. Po dalszych oględzinach wyszło że to 325 motor i zwykła skrzynia czyli placek.
Sebabmw - 2007-02-24, 18:44
Mam fotki czeronej M3 na Krakowskich blachach z KJSa w Limanowej sprzed 2 lat. Wymiatała lepiej jak subarki. Niech mi napisze ktos na priv jak wrzucic foty.
Jacek E30 - 2007-02-24, 19:10
Tą juz znamy nie musisz zdjęć rzucać!!
RoboCop - 2007-05-03, 18:17
odświerze temacik!
fajna stronka o M3 (zresztą b ładnej) - sporo różnych informacji::
http://www.bayareamotorsport.com/
Kalina - 2007-05-05, 20:48
W KRAKOWIE JEZDZI JESZCZE JEDNA M3 E30 .POSIADA JA SYN JERZEGO WODECKIEGO ,KOLOR NIEBIESKI ,CHŁOPAK NIA BARDZO MAŁO JEZDZI .
RoboCop - 2007-05-06, 08:11
Kalina - jakbyś kiedyś widział to auto to porób foty...
e30 M3 - z Kołobrzegu, zdjęcia z tegorocznej Majówki:
a pod machą świeżo wyremontowany S14:
grzebiąc na stronach MK MOTORSPORT ... polecam przejrzenie sobie co można zamówić jeszcze do e30:
http://www.mk-motorsport.de/html_en/e30_3er.htm
natknąłem się na galerie M3, o której czytałem, w jakimś zeszłorocznym piśmie tuningowym, że MK odrestaurowało takie auto:
http://www.mk-motorsport.de/html_en/gal.php?id=32
przy okazji odkryłem kolejną fajną stronkę o M3e30:
http://www.m3-klassik.de/
Marcin - 2007-05-06, 08:49
| Kalina napisa/a: | | W KRAKOWIE JEZDZI JESZCZE JEDNA M3 E30 .POSIADA JA SYN JERZEGO WODECKIEGO ,KOLOR NIEBIESKI ,CHŁOPAK NIA BARDZO MAŁO JEZDZI . |
Widuje ja czasem pod BMW M Cars
BARABUS - 2007-05-06, 09:42
Full respekt dla gościa z kołobrzegu ! Podziwiam takich ludzi jak on, choć musze przyznaćc że troche mnie zakoczył, ale właściwie nie dziwie mu się.... fantyzm to fanatyzm Poprosiłem go by odpalił maszyne, gdyż z wielkim bulem przyznam że nie słyszałem jeszcze jak chodzi silniczek w tym aucie (wogóle w M3 e30) , niestety odmówił ... jak to powiedział że zbyt często nie może odpalać bo silnik się zużywa Widocznie nie mój czas
Co do M3 do musze się przyznać że z teściem byliśmy ostatnio w niemczech na polowaniu na M3 E30.... w Falkensee... kawałek za Berlinem
http://boerse.autobild.de...php?id=22848236
.....teścio strasznie się pali od kiedy kupiliśmy dwa cabriolety.... chce więcej, zaraza jak nie wiem niestety okazało się że ogłoszenie nie aktualnie.... sprzedana !! Straszne pieniądze.... ale też nie oszukujmy się .... każde siano jest warte tej fury !
Kalina - 2007-05-06, 11:27
Nie wiem czy juz było o niej ale napewno jest jeszcze jedna m3 e30 w Kraku ni to czerwona ni bordowy metallic z kubełkiem sparco w srodku -stan jak na moje oko idealny .
Kolejna czerwona(aktualnie pomaranczowa) powinna znajdowac sie w wawie jakies 2 lata temu sprzedał ja mój kumpel Adam z Pyskowic ten ktory miał dokładnie ta czarna na Breytonach z motorem 2,8 .
Drucha - 2007-05-06, 12:34
| Kalina napisa/a: | Nie wiem czy juz było o niej ale napewno jest jeszcze jedna m3 e30 w Kraku ni to czerwona ni bordowy metallic z kubełkiem sparco w srodku -stan jak na moje oko idealny .
Kolejna czerwona(aktualnie pomaranczowa) powinna znajdowac sie w wawie jakies 2 lata temu sprzedał ja mój kumpel Adam z Pyskowic ten ktory miał dokładnie ta czarna na Breytonach z motorem 2,8 . |
Pewnie chodzi ci o ta z Krakowa
Na moje oko to jest ona czerwona
Mlody - 2007-05-06, 12:46
A tą znacie
http://www.mpwr.pl/goscie/galeria.php?imgdir=6
Kalina - 2007-05-06, 13:42
DOKŁADNIE TO TA EMKA
buni - 2007-05-06, 14:31
a propo pomaranczy...to brakuje jakby podlogi ....totalna rdza
... ale bedzie restaurowana
w warszawie jeszcze widuje czerwona E30 M3
oraz czarna E30 M3 Cabrio ..( niestety z motorem m20 )
RoboCop - 2007-05-06, 21:12
| BARABUS napisa/a: | Poprosiłem go by odpalił maszyne, gdyż z wielkim bulem przyznam że nie słyszałem jeszcze jak chodzi silniczek w tym aucie (wogóle w M3 e30) , niestety odmówił ... jak to powiedział że zbyt często nie może odpalać bo silnik się zużywa Widocznie nie mój czas
Co do M3 do musze się przyznać że z teściem byliśmy ostatnio w niemczech na polowaniu na M3 E30.... w Falkensee... kawałek za Berlinem
http://boerse.autobild.de...php?id=22848236 |
i wcale mu sie nie dziwię, że nie odpalił - jak włożysz -naście tysiecy w remont silnika, też nie będziesz odpalał... jak wyjeżdzali Ci kolesie (bo tam było też M5 e34) - to przyjechali jeszcze do nas, też byłem ciekaw jak cyka takie S14 po remoncie (bo te do remontu już słyszałem ) - nie był to dzwięk nowej corolli, ale silnik pracował spokojnie i cicho jak na tak stary motor...
niezłe to cabrio z linka...
Kalina to czarne e30 M3 z silnikiem 2,8 M52, od Adama, jest sprzedane na opolszczyzne...
Jacek E30 - 2007-05-10, 22:37
KALINA jakbyś mógł to cofnij się o parę stron i znajdz moje posty ze zdjęciami tam pokazałem taką niebieską na gdańskich numerach-oczywiście zdjęcie sprzed dobrych paru lat więc wszystko się mogło zmienić Po prostu być może o tej samej mówimy
Kalina - 2007-05-23, 19:37
PRZECZYTAJCIE SOBIE WSZYSTKIE POSTY I ZOBACZCIE CO TAM STOI ZANIEDBANE LUB OPUSZCZONE http://www.youngtimer.pl/...pic.php?id=2763
Jacek E30 - 2007-05-23, 21:15
Ale czy ta emka jest w Polsce Bo nie do końca widze wszystkie zdjęcia
Kalina - 2007-05-23, 21:44
NAPEWNO W POLSCE BO KOLES MÓWI ZE TO W JEGO MIESCIE
RoboCop - 2007-05-24, 10:47
jezu-jak Ci ludzie tam chrzania w tym temacie łacznie z nabywca tego "plastikowego M"
ta srebrna na zachodnich blachach wydaje się ciekawsza (sądząc po wyposażeniu) niz czarna...
sarna1 - 2007-05-24, 11:06
ta czarna ema latala po mojej miescie i to doslownie tak zajechanego //m nie widzialem sam bylem zainteresowany kupnem ale auto bylo zbyt zniszczone i zdzwonione
WujekDobraRada - 2007-05-24, 13:12
| sarna1 napisa/a: | ta czarna ema latala po mojej miescie i to doslownie tak zajechanego //m nie widzialem sam bylem zainteresowany kupnem ale auto bylo zbyt zniszczone i zdzwonione |
nie bój ... kupił ją Karol z Kołobrzegu i zrobi ją na bóstwo (ba - juz ją robi)
Pietrek - 2007-05-24, 18:57
W jednym z podwarszawskich warsztatów stoją dwie e30 M3 i czekają na remont, obie podobno na chodzie , jedna dostała strzała w tył. Stoją pomiędzy swoimi braćmi w stanie rozkładu. Zdjęcia szpiegowskie zrobił mój kumpel.
janek - 2007-05-24, 19:41
Jak byłem na pierwszej rundzie WSMP na torze Poznań to oczom moim ukazał się taki oto widok :
Widuję również w Wawie czarne m3 w stanie wzorowym . Rejestracja WF cośtam . Przemieszcza się nią Pan koło 50-ki i podobno w swoim garażu ma jeszcze inne ciekawe auta jedynej słusznej marki .
sarna1 - 2007-05-24, 19:54
| WujekDobraRada napisa/a: | | sarna1 napisa/a: | ta czarna ema latala po mojej miescie i to doslownie tak zajechanego //m nie widzialem sam bylem zainteresowany kupnem ale auto bylo zbyt zniszczone i zdzwonione |
nie bój ... kupił ją Karol z Kołobrzegu i zrobi ją na bóstwo (ba - juz ją robi) |
spoko tylko pewnie wsadzi w nia kupe kasy - a na to mnie nie bylo stac - swoja droga ona miala isc za 12 tys wiec moze wyrwal ja taniej......ale jakbym mial wybierac to bralbyta piekna srebrna Macka z 91 roku w stanie igielka - chcial 25.
mattim_bmw - 2007-05-28, 21:40
http://moto.allegro.pl/it...m_3_cabrio.html
Jacek E30 - 2007-05-28, 21:54
MATTIM czytaj uważnie ten temat tu jest mowa o orginałach a z tym cabrio to już inna sprawa bo pod machą siedzi M20
BADYL - 2007-05-28, 21:57
| Pietrek napisa/a: | | W jednym z podwarszawskich warsztatów stoją dwie e30 M3 i czekają na remont, obie podobno na chodzie , jedna dostała strzała w tył. Stoją pomiędzy swoimi braćmi w stanie rozkładu. Zdjęcia szpiegowskie zrobił mój kumpel. |
Ta matowa to na 100 % nie m3 wiem czyja jest ale pozostawie to bez komentarza bo znowu bede miał telefony z pogrużkami.
Mauser - 2007-05-28, 22:02
Ten niby wlot na błotniku - można przeboleć bo odkleić, maskę obitą można przeboleć, zderzak - no cóż można naprawić, gaz w M3 z M20..... noooo.... koleś chce pojeździć oszczędnie, bo w auto chce włożyć kasę, ale dziury w zderzaku z korkiem wlewu lpg, to już nie mogę zrozumiec.... nawet ja kupiłem tego hebla z wlewem ukrytym w bagażniku... a narazie na PB hehehe
BARABUS - 2007-05-28, 22:19
Nie mieliśmy o niej mówić Ale trzeba powiedzieć sobie szczerze że to jest wrak a nie M3
Menel - 2007-06-15, 19:16
znajomy kolor
Jacek E30 - 2007-06-15, 19:34
Ale czy to zdjęcie było robione w PL bo jakoś ta rejestracja jedzie mi GB
Menel - 2007-06-15, 19:36
nie nie , chodzilo mi tylko o znajomy kolor
mattim_bmw - 2007-06-15, 23:05
A ja dzis w Inowrocławiu (kujwasko-pomorskie) widziałem przepiekna E30 M3 czarna na RS i smiem twierdzic ze na moje oko jest to orginał, jakby tego było mało widziałem ja chwile po tym jak widziałem Zietasa E34 M5. Myslalem ze mi sie sni, ale to prawda Zietas a ty czasem nie wiesz cos o tej M3?? nie zwrociłem uwagi na blachy ale zdaje sie ze "nasze". pzdr
zietas - 2007-06-17, 09:01
oczywiscie ze to e30 m3 jest z ina pomiata nim moj kolega z zaprzyjaznionego warsztatu, w jego stajni takze bmw CSL,mercedes EVO,no i subaru IPREZA WRX STI w najmocniejszej wersji 500km(tuning fabryczny)
puz - 2007-06-17, 10:32
| zietas napisa/a: | | oczywiscie ze to e30 m3 jest z ina pomiata nim moj kolega z zaprzyjaznionego warsztatu, w jego stajni takze bmw CSL,mercedes EVO,no i subaru IPREZA WRX STI w najmocniejszej wersji 500km(tuning fabryczny) |
niezła kolekcja
ta srebrna stoi ponoc we frankfurcie pisze gosc jak byk, dlatego na niemieckich blachach no i rok czasu nikt sie nia nie interesuje
Jacek E30 - 2007-06-17, 11:25
ZIETAS zapodaj jakieś zdjęcia i aha czy ma S14 pod maską
piotrek528 - 2007-06-17, 12:19
W Wieliczce były dwie M3 E30 niebieskie z żółtymi felgami, jedna ciemniejsza druga jaśniejsza, na poczatku oby dwie z klatkami. Póżniej jednak z jedna zrobiła się seryjna. Prawdopodobni ta co została z klatką miała s14, a druga m20b25, potem stała bez silnika w serwisie u Pana J. Jałochy (jakieś 300m odemnie). Za czasów gdy jeździły często je tam widywałem. Teraz serwis gdzieś przeniesiono (nie pamiętam gdzie) i budują w tym miejscu jakieś osiedla... niestety zdjęć nie mam, a szkoda bo fajnie wyglądały....
[ Dodano: 2007-06-17, 12:33 ]
A tą bordową z kubełkiem jak mówi Kalina jeździ Klementowicz. czasami włąsnie startuje w KJS'ach w Limanowej i swego czasu w ANW'IE. A isem ze skrznią z m3 jeździ w pzm. jeśli chcie zobaczyć jak się nią kręci to
http://video.google.pl/vi...earch&plindex=1
mattim_bmw - 2007-06-17, 12:46
| zietas napisa/a: | | oczywiscie ze to e30 m3 jest z ina pomiata nim moj kolega z zaprzyjaznionego warsztatu, w jego stajni takze bmw CSL,mercedes EVO,no i subaru IPREZA WRX STI w najmocniejszej wersji 500km(tuning fabryczny) |
A gdzie moge jeszcze ja obejrzec ta M3?? Jakies miejsce gdzie czesto bywa albo ten jego warsztat. Moze byc na PW. pzdr
zietas - 2007-06-17, 21:22
pod maska s14,wdodatku serwisowane na oryginalnych czesciach ,zadko na drodze,wlasciciel traktuje te auta hobbystycznie z dnia na dzien zwieksza sie ich wartosc teraz planach LANCIA HF INTEGRALE EVO co dalej czas pokaze a tu ich stronka warsztatu http://www%20.mk-speed.com/
mattim_bmw - 2007-06-17, 23:20
To naprzeciwko mojej szkoły sie takie rzeczy dzieja aja nic nie wiem Juz kojarze wszystko, dzieki za info. pzdr.
Ciechan - 2007-06-20, 17:57
Witam po długiej przerwie. W Toronto na zlocie dowiedziałem sie że mój temat się pięknie rozwinął ale nie spodziewałem się że jest tak dobrze. Ludziska fajnie że zaczynamy zbierać info o tym ile M3 jest i gdzie. Cieszę się, może będę miał okazję spotkać swoją byłą M3. Piszcie piszcie - może na jakimś zlocie wszyscy sie spotkamy i na spokojnie przy piwerku połączymy naszą wiedzę.
Powiem Wam jeszcze że spotkałem się w Toruniu z Karolem (M3 z Kołobrzegu) i mogłem znowu dotknąć, posłuchać i odpalić s14.
I... zapaliło się piórko w mej du...ie i znowu szukam i znowu świnka skarbonka z napisem M3 E30 stoi na parapecie.
pozdrawiam
do zoba
[ Dodano: 2007-06-20, 19:32 ]
No i jeszcze trochę wspomnień - Menel kolorek ten prawda?
Tak sobie pomyślałem że tego montazu jeszcze tu nie wstawiałem.
pozdro all
Jacek E30 - 2007-07-27, 10:05
Do WLKP zawitała E30 M3 moc 195 KM, bj 1987, pakiet EVO kolor czarny przebieg 150 tys. km-stan wręcz idealny, auto przywędrowało z Bawarii Zgaduj zgadula-zdjęcie tego kąska znajduje się na tym forum-ciekawe kto zgadnie
frantic - 2007-07-27, 11:06
ja miałem okazje przejechać się już jakiś czas temu M3 która jest odbudowywana i doprowadzana do ideału już od ok 6 lat. Wrażenia są niesamowite. W ogóle jechać wozem jakiego nie spotkasz gdzie indziej, wkręcanie się silnika i skrzynia z jedynką do tyłu powodują szybsze bicie serca i przy okazji lekki stres żeby tego wozu nie uszkodzić a raczej żeby ktoś w niego nie wjechał. To jest żółte M3 jedno z tych o którym pisał piotrek528
taką mam pamiątke z tego dnia
poza tym widzieliśmy z Wiechue30 na mieście kilka dni temu piękne czerwone M3, jechał starszy gość i tablice były na 99% Krakowskie więc może pojawiła się jakaś nowa emka w Krakowie
Pietrek - 2007-09-29, 18:09
http://www.mforum.com.pl/...p?t=307&start=0
Yakuzatti - 2007-09-29, 19:07
pierwsze brzydkie E30 M3 jakie widziałem...
yoshi - 2007-09-29, 19:30
to i ja się dopisze
u mnie na wsi - Zacisze/Targówek - są 2x M3
- czerwona WJ xxxxx - szeroka lampa i R6 pod maską
- czarna cabrio oryginał S14 LPG na borbetach WZD 007Y jeździ nią taka blondynka bo co piątek mijam ją w korku skuterem
RoboCop - 2007-09-29, 23:09
| Yakuzatti napisa/a: | | pierwsze brzydkie E30 M3 jakie widziałem... |
to kwestia gustu, ale to prawdopodobnie najlpepsze M3 jakie jest w kraju... przeczytaj dokładnie cały ten post, który dał Pietrek, a potem poczytaj forum streetracing sprzed 2-3lat, jakie tam były "jazdy" związane z tym autem(albo raczej tym malowaniem)...
Pietrek - 2007-09-29, 23:15
| Yakuzatti napisa/a: | | pierwsze brzydkie E30 M3 jakie widziałem... |
Bo lakier sie nie świeci ? Nie ma szniceróf 19 cali i innych bling blingowych diwajsów ?
| Cytat: | | przeczytaj dokładnie cały ten post, który dał Pietrek, a potem poczytaj forum streetracing sprzed 2-3lat, jakie tam były "jazdy" związane z tym autem(albo raczej tym malowaniem)... |
No właśnie
Coprawda inny ideał M3 mam w głowie ale ta mi się podoba... Nie wiem jak M3 może być beee , nie rozumiem tego, tymbradziej jeśli ma taką historie za sobą.
urbi - 2007-09-30, 02:04
jest piekne ! w srodku jakis bajerow od siebie dodal .... kolor troche kontrowersyjny ... ale stan widac ze jest idealny ! patrzcie jak to wyglada pod maska ... poezja
BARABUS - 2007-09-30, 07:24
Co tu dużo mówić .... ja chcem taką
Tymon - 2007-09-30, 08:41
Naprawdę BOSKA +20 znaków
Yakuzatti - 2007-09-30, 13:35
| Pietrek napisa/a: | | Bo lakier sie nie świeci ? Nie ma szniceróf 19 cali i innych bling blingowych diwajsów ? |
Albo oryginalny klasyk, albo sznaucery 19` i inne klimatowe bling blingowe diwajsy z pełną polerką. No ale nie jakiś pochrzaniony żółty z allegrowymi felgami, dwoma różnymi kubłami. I na dodatek pasy ///M na lakierze w nowym stylu. Jak pierwszy właściciel nie miał gustu to trzeba poprawić.
Szacunek, że stan jest idealny i ma klimatowe halogeny rally.
Mlody - 2007-09-30, 18:09
| Yakuzatti napisa/a: |
dwoma różnymi kubłami.
|
Przeciesz sa takie same tylko na pasarzeze jest fotelik dla dziecka
brain69 - usunięty - 2007-09-30, 19:20
mnie się podoba, nie każda musi wyglądać jak z fabryki, trochę trzeba pokombinowac żeby dojść do tego co się rzeczywiście chce, auto ma się przedewszystkim podobać właścicielowi i jemu ma dawac satysfakcję, wydaje mi się że nie ma się co burzyć że ktoś ma felgi z allegro, może akurat takie mu się podobają,
e30domin - 2007-09-30, 20:52
Jeśli chodzi o tą cabrio była niedawno na sprzedaż na alegro pojechałem ją oglądnąć , panowie to nie M3 CABRIO to polski szczep.
Kolega nie dawno kupił M3 E30 LALKA w każdy calu.
[ Dodano: 2007-09-30, 21:54 ]
Odwiedzcie strone www.bmwstory.pl TO JEST PRAWDZIWE DOINWESTOWANE M3
Ponoć jest na sprzedaż
Piotr_1 - 2007-09-30, 22:30
Przeczytałem właśnie cały temat, bardzo ciekawy, kilka drinków, ćwierć zeszła Irytują mnie dwie sprawy:
- jak można nie odpalić komuś silnika, bo się zużywa i remont kosztował 20tyś (w dodatku jeżeli ktoś nigdy nie słyszał tego dźwięku
- nie wiedziałem że na forum youngtimer.pl co drugi to debil
- używanie znaczka M3 w seryjnych bmw powinno być bardziej rygorystycznie tępione (herezja)
Gasper - 2007-09-30, 23:23
| Piotr_1 napisa/a: |
- używanie znaczka M3 w seryjnych bmw powinno być bardziej rygorystycznie tępione (herezja) |
A jak jakiś niemiec kupując e36 z m-pakiecie zażyczył sobie wszystkie listewki drzwiowe i progowe z emblematami "m3" zamiast "M"...? Co pan zrobisz? Nic pan nie zrobisz. W moim przypadku tak było, nie będę przecież szukał specjalnie drugiego kompletu plastików bo komuś obcemu to przeszkadza i go w oczy kole. Szczególnie, że są to dość kosztowne drobiazgi.
A co do przylepiania znaczków M3 na zwykłe auta zgadzam się z Tobą całkowicie.
miroll - 2007-09-30, 23:28
| Gasper napisa/a: | | Piotr_1 napisa/a: |
- używanie znaczka M3 w seryjnych bmw powinno być bardziej rygorystycznie tępione (herezja) |
A jak jakiś niemiec kupując e36 z m-pakiecie zażyczył sobie wszystkie listewki drzwiowe i progowe z emblematami "m3" zamiast "M"...? Co pan zrobisz? Nic pan nie zrobisz. W moim przypadku tak było, nie będę przecież szukał specjalnie drugiego kompletu plastików bo komuś obcemu to przeszkadza i go w oczy kole. Szczególnie, że są to dość kosztowne drobiazgi.
A co do przylepiania znaczków M3 na zwykłe auta zgadzam się z Tobą całkowicie. |
Znaczki w listwach w E36 mozesz wydlubac i kupic z logo "M technic" z tym problemu nie ma wystarczy przejazdzka do ASO.
Gasper - 2007-09-30, 23:35
Taa, 30 euro za sztukę za sam znaczek. Na progach drzwiowych też mam jeszcze listwy z logo M3 co już jest jakoś dwukrotnie droższe. Szczerze powiedziawszy nie mam najmniejszej ochoty tego rozbierać i szukać zwykłych.
Piotr_1 - 2007-09-30, 23:44
nie wiem czy sie przyjrzeliście temu obrazkowi
BARABUS - 2007-10-03, 22:04
... ukazała się dziś..... i dziś ktoś ja już kupił
dzwonie do gościa zapytać o cenę i co i jak bo mam blisko i myślę se że sobie lukne na to cudo, a tu zonk.... auto już sprzedane za 65 tyś !!!!
http://allegro.pl/item252...kcjonerski.html
buni - 2007-10-03, 22:14
| Pietrek napisa/a: | | W jednym z podwarszawskich warsztatów stoją dwie e30 M3 i czekają na remont, obie podobno na chodzie , jedna dostała strzała w tył. Stoją pomiędzy swoimi braćmi w stanie rozkładu. Zdjęcia szpiegowskie zrobił mój kumpel. |
mozesz podac adres tych e30tek ?
Jacek E30 - 2007-10-03, 22:20
BARABUS nieco SIWY cie zrobił w bambuko-sprzedał owszem ale za mniej niż 60 tys. PLN i to naszemu koledze z forum
Pawel-e30 - 2007-10-03, 22:27
| yoshi napisa/a: | to i ja się dopisze
u mnie na wsi - Zacisze/Targówek - są 2x M3
- czerwona WJ xxxxx - szeroka lampa i R6 pod maską
- czarna cabrio oryginał S14 LPG na borbetach WZD 007Y jeździ nią taka blondynka bo co piątek mijam ją w korku skuterem |
czerwona jest na allegro ....
a czarna cabrio jeździ jedna po wawie i jest tam m20 po za tym jest do sprzedania...
e30domin - 2007-10-04, 20:06
Nie nazywaj tych dwóch beemek M3 e30 bo nie zasługują na to miano. Dla bardziej wtajemniczonych wiecie oco chodzi
BARABUS - 2007-10-05, 08:27
| Jacek E30 napisa/a: | BARABUS nieco SIWY cie zrobił w bambuko-sprzedał owszem ale za mniej niż 60 tys. PLN i to naszemu koledze z forum |
aaaaaaa to była ta siwego no ładnie
Pietrek - 2007-10-06, 19:21
buni, Kiedyś stały tam... Nie wiem czy wogóle tam jeszcze coś stoi.
Gasper - 2007-10-07, 20:59
Żeby nie robić dalej offtopicu wrzucę całkiem przyjemną foteczkę Chyba jej tutaj jeszcze nie było..
Pietrek - 2007-10-08, 15:06
To przecież ta była Ciechana
Przemass - 2007-10-08, 22:08
dokładnie na dromie w zg
Kalina - 2008-02-09, 01:09
Panowie chciałbym odswieżyc temat - Kto kolwiek widział , kto kolwiek cos wie ???
Jestem na kupnie i kazda informacja mi sie przyda .
RoboCop - 2008-02-10, 19:17
| Kalina napisa/a: | Panowie chciałbym odswieżyc temat - Kto kolwiek widział , kto kolwiek cos wie ???
Jestem na kupnie i kazda informacja mi sie przyda . |
Jakbyś nie widział, to został wydzielony jeszcze jeden podobny temat na OFFIE:
http://beemka-klub.pl/for...t=28851&start=0
Gasper - 2008-02-29, 16:01
M3 CIECHANA W AKCJI!!! (od 4 minuty):
http://pl.youtube.com/watch?v=pP0SE7NF0Ik
e30domin - 2008-02-29, 21:14
KALINA JAK JESTEŚ NA POWAŻNIE ZAINTERESOWANY KUPNEM M3 TO ZAPRASZAM DO MNIE
adrian e30 - 2008-03-05, 09:53
nie katowany...
RoboCop - 2008-03-05, 10:00
| e30domin napisa/a: | KALINA JAK JESTEŚ NA POWAŻNIE ZAINTERESOWANY KUPNEM M3 TO ZAPRASZAM DO MNIE |
e30domin jak masz takie auto to załóz swój temat i się pochwal!!
Kalina - 2008-03-06, 00:08
JESTEM JESTEM JESLI MOZESZ TO DAJ MI SWOJ NUMER TELEFONU LUB GG CZEKAM NA WIADOMOSC NA PRIV .
e30domin - 2008-03-06, 15:38
Postaram sie dać kilka zdjęć mojej buni

[ Dodano: 2008-03-06, 15:53 ]
BMW M3 E30 1987 ROK PRZEBIEG 156000km Z KSIążKą SERWISOą DO 2007ROKU
AUTO KUPIłE OD ZNAJOMEGO 6 MIESIęCY TEMU.SAMOCHóD W POLSCE OD LIPCA 2007
BEZWYPADEK STAN JAK NOWY 100% SPRAWNY.JAK ZNAJDE CHWILE CZASU DAM WIęCEJ ZDJęć.POZDRAWIAM WSZYSTKICH MIłOśNIKóW M3.
Tasior_KRK - 2008-03-06, 16:17
do e30domin: kolego załóż nowy temat i cyknij jeszcze kilka fotek, piękny egzemplarz masz tej eMy.
Ciechan - 2008-03-07, 23:51
Dzięki Gasper za linka!!!
Właśnie niedawno dostałem wiadomość że pojawił się na you tube filmik z moją M.
Cieszę się że się odnalazł.
Powiem Wam że był to rzadki moment kiedy pozwoliłem na to by solidnie przewietrzyć autko.
Za kółkiem usiadł mój dobry znajomy i były kierowca rajdowy - chciałem po prostu poczuć jak jeździ w rękach profesjonalisty.
Film nie oddaje tego co się działo - ale jako pasażer miałem pełne gacie - i o to chodziło
Niezapomniane przeżycie, które śni mi sie do dziś.
Czego i Wam życzę
RoboCop - 2008-04-04, 10:49
podobny temat z innego forum:
http://exoticcars.pl/forum/viewtopic.php?t=2524
ur-arek - 2008-05-27, 15:59
Trafiłem na ten temat w robocie...teraz tak siedze i czytam. Mam gdzieś w domu fotki tej M3 jeszcze na czarnych blachach - chyba z trójmiasta. Wrzuce za jakiś czas.
Beret - 2008-05-27, 18:03
kozacka jest nic dodac niec ujac. Pozdro
ur-arek - 2008-06-04, 16:46
Jak wcześniej wspomniałem - wygrzebałem:
Czy to nie ta sama?
Pozdr
Kujon - 2008-06-04, 16:53
miny ludzi na 2 fotce BEZCENNE
Przemass - 2008-06-04, 20:06
to jest byłe auto ciechana i nie sa to rejestracje z trójmiasta tylko z gorzowa wlkp
Szajbaa - 2009-04-13, 22:11
podgrzewam kotleta
| buni napisa/a: | | Pietrek napisa/a: | | W jednym z podwarszawskich warsztatów stoją dwie e30 M3 i czekają na remont, obie podobno na chodzie , jedna dostała strzała w tył. Stoją pomiędzy swoimi braćmi w stanie rozkładu. Zdjęcia szpiegowskie zrobił mój kumpel. |
mozesz podac adres tych e30tek ? |
autka stały u Arka przy cmentarzu, obecnie maja ciagle tą czarną i chyba jest na chodzie, tej bitej w tyl nigdy nie widziałem, od kiedy ja tam jeźdze stoi tez kasta czerwonej m3 z zawiasem 5x. nic nie do sprzedania:(
Long - 2009-04-15, 07:46
naprawde piekny samochod marzenie zeby moja tak wygladała heheh ale orginalane m3 nie da sie podrobic bo to auto ma swoja dusze
misza - 2009-04-15, 09:32
szajba a ta czerwona to stoi rozebrana? była bita? tzn czy jest rozwalona?
Szajbaa - 2009-04-15, 09:48
nie widac zeby byla bita tzn stoi w calosci ale czy kiedys to nie wiem, stoi bez błotników i zderzaków ale zderzaki lezą w srodku jest zawias ori sypia sie tylnie błotniki, nie do sprzedania, kilka razy do niej podchodziłem ale nie ma szans, kiedys ta czarna byla na sprzedaz moze by byla nadal.
misza - 2009-04-15, 10:40
to ja teraz dołożę parę groszy do tematu
była kiedyś taka sytuacja jeszcze jak nie wiedziałem co to BMW M3 E30
wraz z wujkami pojechaliśmy na jakiś parking policyjny/szrot w każdym razie obok maluchów i fiatów, polonezów stała rozbita czerwona M3 e30 trafiona lewym przodem aż do szyby pamiętam, wujkowie poszli popytać co i jak czy sprzedadzą itp, w trakcie oględzin tej czerwonej okazało się że obok pod plandeka stała kolejna M3ka e30 czarna czy szara ale na 100% była to m trójka, co się stało z tymi samochodami nie mam pojęcia zapewne z tych dwóch powstała jedna...
było to na pewno ponad 10lat temu, parking ciągle stoi ale już nawet maluchów już tam nie ma
ot taka historia z mińska
pozdro
Szajbaa - 2009-04-15, 11:14
ale parking w mińsku?? nie pamietasz wiecej szczegułów?? jak ta ciemna bita była? o blachach nie wspomne:P
to jak juz takie historie, to koleszka opowiadał mi ze za małolata widział w jednym z warszawskich warsztatów były dwie sztuki m3 synów czy syna wlaściciela warsztatu jakos tak i wiem ze zostały zameczone stały warsztat znikną i one tez znikneły taka moja historia,
misza tamta czerwona nie wyglada na bita więc to raczej nie ta.
misza - 2009-04-15, 14:49
czerwona uderzona stała pod chmurka a czarna w stanie raczej dobrym blacharsko stała pod przykryciem tuż obok
tak, w mińsku na osiedlach domów jednorodzinnych po lewej stronie ulicy warszawskiej przed jednostką wojskową parking a raczej prywatna działka nadal jest, co się stało z autami nie mam bladego pojęcia
pozdro
Szajbaa - 2009-05-29, 17:57
to odgrzebie temat m3 w polsce i zapytam
http://moto.allegro.pl/it...ny_cecotto.html
m3 z wawy uchowała się bez niczyjej wiedzy?? bo to chyba nie to z targówka?
michal540i - 2009-06-14, 00:32
Ta cecotto jest podobno bez prawa do rejestracji. I to jest chyba swap ze zwykłej m3 e30 do budy cecotto. Na jednym forum ktoś napisał ze to jest wersja na Szwajcarię, podobno sprawdzał to po nr VIN.
PE_2004 - 2009-06-14, 00:43
A czy moze ktos z was zna pochodzenie mandaryny z KSRu? Jak wiadomo pocieta byla wystawiona na allegro jakies pol roku temu, ale chodzi mi o to skad wywodzi sie to auto, wczesniej byla czerwona, napewno mocno bita z kazdej strony i to nie raz ani nie dwa, byc moze moze przewija sie w ktorejs z opowiesci...
e30domin - 2009-06-14, 11:42
Mandaryna z tego co wiem miał Adam z Pyskowic następnie KKS czy tam KRS jak kto woli gdzie została mocno doinwestowana ale dlaczego ją sprzedali dalej to nie wiem,wiem że ktoś sprzedawał na ALLEGRO blachy i osobno VIN.Ciekawa historia jak w filmie
PE_2004 - 2009-06-14, 11:59
Mandaryna gdyby nie pekajacy kit prezentowala sie dobrze, byla w miare rowna, ale miejscami tego kitu bylo nawet 3cm, albo i lepiej, podloga i tunel srodkowy byly wyklepane mlotkami, ogolnie takiego zlepka to jeszcze nie widzialem KSR ja sprzedali bo przez swoja nieuwage na zime zostawili wode zamiast plynu w silniku i im go rozwalilo, po za tym samochod nie nadawal sie do niczego innego jak tylko do jazdy na wprost i to pewnie zostawial z 4 slady. Blachy zostaly sprzedane osobno a dokumenty osobno, w tym samym czasie jak keyser wystawil cala mandaryne na allegro stal sam tyl oraz przednie blotniki i zderzaki z mki w kolorze czarnym, mysle ze dokumenty poleca tam, zawieszenie z mandaryny jezdzi w jakims cabrio z silnikiem od alpiny ot i cala historia, znam ja dobrze bo gadalem z chlopakiem ktory odkupil mandaryne od keysera i widzialem ja po przywiezieniu z Wawy.
e30domin - 2009-06-14, 16:07
Na fotkach ta mandaryna prezenciła sie ładnie a co do tego tyłu i tych błotników w czarnym kolorze to jak o te ogłoszenie chodzi to były zdjecia przykładowe a i tak chodziło o blachy w innym kolorze bo znam temat
ur-arek - 2010-01-04, 00:48
| RoboCop napisa/a: | jezu-jak Ci ludzie tam chrzania w tym temacie łacznie z nabywca tego "plastikowego M" ..... |
Ale mi dup... - tyłek obrobiłeś Ja tez mam PASJĘ...
Z tematu: M3 e30
| RoboCop napisa/a: | | widziałem jedną i drugą, ta z Wrocławia jest rzeczywiscie niesamowita - i fajne koleś robił podchody do poprzedniego własciciela, żeby ją wyrwać ... |
Ale chyba źe Ci się ze mną nie gadało?
Ciechan, ustaliłeś coś więcej?
Ciechan - 2010-01-04, 09:13
Jak dotąd nie znalazłem śladów swojej M3.
Ciekawe co się z nią dzieje
Może jeśli ktoś ma ochotę poszperać
przypomnę końcówkę VINu AE41598
pozdro
|
|