BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Tarczki do szpery??

Ostry - 2006-10-12, 22:13
Temat postu: Tarczki do szpery??
Czy ktos dorabial sobie kiedys tarczki do szpery :?: Slyszalem ze skrzyniarze cos takiego potrafia zrobic... Jak ktos zna ten temat to niech sie wypowie o ewetualnych kosztach itp... Jezeli macie jakies znajome firmy od tego to podawajcie te jak najblizej wawy...
kamil.k - 2006-10-12, 22:46

xeon cos kombinowal albo mial zamiar .pisal cos o jakims naplylaniu plazmowym czy cos
puz - 2006-10-13, 00:46

rozmawialem ost z gosciem z kraka co takie rzeczy robi. za hybryde czyli dyfer 3,25 z dyfrem 3,64 ze szpera ale wymiana tarczek i zaciesnienie jej na około 40% chcial około 800 zł. Tak czy inaczej temat do zrobienia bo gosciowi gdzies plytki dorabiaja!!!
SmasherE30 - 2006-10-13, 03:53

samo dorobienie płytek da się gdzieniegdzie zlecic ... a jesli chodzi o regeneracje całego dyfra ze szperunkiem i zaciasnieniem na dowolny % to wal do Buniego.
kamil.k - 2006-10-13, 08:01

gdzies wlasnie nie dawno czytalem ze to napylanie ? to jest guzik warte

jak wrcoe to poszukam o czym to dokaldnie bylo :wink:

Kruk - 2006-10-13, 09:18

Wspominał już o tym Puz. Mój dobry kolega z Krakowa ma firmę NSRacing,która przygotowuje auta do sportu.Specjalizują się m.in. w BMW.Robią dyfry na indywidualne życzenie klienta,koszt też zależy od rodzaju dyfra i zakresu przeróbek.Jak już wspominałem wcześniej ja mam u siebie aktualnie 3.76 z 50% szperą robioną w tej właśnie firmie z dorobieniem tarczek itd.Właściciel firmy ma np. szperę 80%-działa bez problemów.Polecam! Jakby ktoś chciał kontakt to dajcie znać.Pozdrawiam
SmasherE30 - 2006-10-13, 13:27

Ile Cię to kosztowało :?: :idea:
Kruk - 2006-10-14, 10:53

Jak już wspomniałem to mój dobry kolega więc płaciłem właściwie za same części bez robocizny.Koszt zależy od zakresu roboty,bo z reguły jak już rozbiera się cały dyfer na drobiazgi to wiele rzeczy trzeba wymieniać na nowe np.uszczelniacze itp. i to muszą być oryginały z BMW.Jeśli stan zębatek,satelitów i innych jest dobry to dochodzi koszt dorobienia tarczek ciernych szpery (robocizna + materiał).Czyli krótko mówiąc za całość roboty z robocizną,częściami,jeżdżeniem,z wymianą części na nowe oryginalne BMW,dorabianiem,składaniem,strojeniem wychodzi coś koło 800zł-za to masz robiony na indywidualne zamówienie dyfer z pełną regeneracją.
Ostry - 2006-10-14, 10:59

Mnie interesuje dorobienie samych tarczek...tzn wysylam do firmy tarczki, oni je regeneruja i odsylaja. Jakie sa koszty czegos takiego :?:
jaqub - 2006-10-14, 22:02

Kruk napisa³/a:
Jak już wspomniałem to mój dobry kolega więc płaciłem właściwie za same części bez robocizny.Koszt zależy od zakresu roboty,bo z reguły jak już rozbiera się cały dyfer na drobiazgi to wiele rzeczy trzeba wymieniać na nowe np.uszczelniacze itp. i to muszą być oryginały z BMW.Jeśli stan zębatek,satelitów i innych jest dobry to dochodzi koszt dorobienia tarczek ciernych szpery (robocizna + materiał).Czyli krótko mówiąc za całość roboty z robocizną,częściami,jeżdżeniem,z wymianą części na nowe oryginalne BMW,dorabianiem,składaniem,strojeniem wychodzi coś koło 800zł-za to masz robiony na indywidualne zamówienie dyfer z pełną regeneracją.

jak masz mozliwosc to spytaj kolege jaki bylby koszt zrobienia ze zwykla dyfra w e36 320i (sedan) szpery 25%.... dyfer jest raczej OKa.

Kruk - 2006-10-16, 09:24

[/quote]jak masz mozliwosc to spytaj kolege jaki bylby koszt zrobienia ze zwykla dyfra w e36 320i (sedan) szpery 25%.... dyfer jest raczej OKa.[/quote]

Żeby zrobić taki dyfer to musi być oryginalna szpera z innego dyfra i złożyć to razem.Dopiero jak jest oryginalna szpera to można to przerabiać.

A tak wogóle to podaję namiary na firmę kolegi: www.nsrracing.pl - jak macie jakieś pytania i konkretne rzeczy do zrobienia to jest na tej stronie podany jego telefon-można dzwonić i pytać (jakby pytał skąd macie namiary to możecie powiedzieć że od Jacka z Gdańska-może być wtedy trochę taniej :wink: