BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - gumy na wachaczach tyl

landcar - 2006-10-24, 00:07
Temat postu: gumy na wachaczach tyl
czy ktos wymienial gumy na kocowkach wachay tyl ,tam gdzie jest przykrecana do belki , jaki koszt takich gum i czy duzo pracy
r3kin - 2006-10-24, 12:00

koszt nie durzy na strone 22zł a roboty troche jest
Kruk - 2006-10-25, 09:11

Ja wymieniałem to ostatnio-masa roboty.Trzeba wyjąć całe wahacze i zawieść je na prasę,bo młotkiem tego nie wybijesz tzn.wszystko można wybić ale namęczysz się i możesz coś zepsuć.Poza tym nowe tuleje też lepiej wciskać na prasie.Ale roboty jest sporo bo trzeba odkręcić półosie,dojście do mocowania wahaczy też jest takie sobie.Powodzenia!
Lord Lukasz - 2006-10-25, 10:39

Jak ktoś ma troche gleby to warto zakupic tulejki z mimośrodem, kosztują na jedną strone 110zł, mam takie ale jeszcze nie miałem okazji zamontowac więc nie wiem czy dużo zmieniają
landcar - 2006-10-25, 18:34
Temat postu: e30
a co daja te tulejki z mimosrodem?
Lord Lukasz - 2006-10-25, 20:54

Jak widomo w bmw e30 przy większej glebie koła z tyłu są pod skosem i co za tym idzie opony ściarają sie od wewnętrznej strony bardzo szybko a od zewnątrznej wogule, takie tulejki z mimośrodem podobno pozwalają skorygować to troche. Czyli mówiąc prościej można ustawić kąty z tyłu, w sumie idealnie nie będzie ale podobno lepiej niż na zwykłych tulejkach .

W tym temacie jest więcej info:

http://forum.beemka-klub....lejki++regulacj