| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E 30 bębny i szczeki - jakich producentów kupować
kuzyn - 2006-10-25, 13:32 Temat postu: E 30 bębny i szczeki - jakich producentów kupować Jak w temacie. Chodzi mi o dobry stosunek jakość cena.
PS: Szukajka wogóle NIC nie chce pokazać. i to juz od dwóch dni.
Łukasz - 2006-10-25, 13:38
A T E
Lord Lukasz - 2006-10-25, 16:17
ATE są najlepsze ale tez najdroższe i nie każdy użytkownik 20letniego e30 wyda sporo kasy na szczeski ATE dlatego polecam szczęki LUCAS-a lub tańsze a moim zdaniem równie dobre MAFF-a, mam już drugi kpl. klocków MAFF-a i sa naprawde dobre (nie piszczą, nie syfią felg i nie znikają w oczach) szczęki są o 25zł tańsze niż LUCAS.
Odradzam najtańsze produkty typu samko,tomex,lpr,, górski itp bo lubią od nich odpadać wykładziny
Pamiętaj też o sprzawdzeniu bębnów bo jak będą wytarte to zniszczysz bardzo szybko szczeki. nie chodzi tutaj o garb robiący sie na końcu tylko o grubośc bębna, najlepiej jest przyłożyć nowa szczekęke i jeśli na całej długości przylega dobrze to znaczy że bęben jeszcze można założyć
kuzyn - 2006-10-25, 17:08
no właśnie ogladałem bębny i niestety są do wymiany.
gdzie dostanę tego MAFF'a ? w inter cars tego nie mają.
co powiecie na taki układ:
szczęki ferodo (kpl. na oś) - 87 pln
bębny LPR - 86 pln za sztukę
w końcu bębny to tylko kawał żeliwa nie? co tam ma się psuć?
Lord Lukasz - 2006-10-25, 20:58
Tylko nie LPR !! nie prowadze w sklepie cześci z Ferodo ale podobno są ok więc kup je bo cena jest podobna jak za MAFF-y, a bębny z febiego mam po 98zł, pamiętaj że jeśli chodzi o częsci samochodowe to zawsze tanie jest bardzo słabej jakości i dodaj te 40zł i kup lepsze bębny i pamiętaj też o kpl. sprężynek do szczęk, kosztuje 20zł na dwie strony.
|
|