| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E30 nie wysuwa siÄ™ antena
Tymon - 2006-10-28, 11:10 Temat postu: E30 nie wysuwa siÄ™ antena Hejka.
Nie wysuwa mi się antenka w mojej betce, co może być przyczyną Z tego co wiem to w skrzynce nie ma bezpiecznika, więc gdzie go szukać, bo słyszałem że jest na 100%.
Pozdrawiam
Tymek
duchPW - 2006-10-28, 11:56
http://forum.beemka-klub....?t=3342&start=9
oczywiście powodów może być więcej - no. spalony silniczek, brak zasilania i in.
a czy wcześniej się wysuwała?
Tymon - 2006-10-28, 12:04
PioterW dzięki za linka.
Tak działała poprawnie, teraz stała troszkę bo mnie nie było w Polsce i jak wróciłem to odmówiła posłuszeństwa
duchPW - 2006-10-28, 12:09
Posprawdzaj czy styki gdzieś nie za sniedziały. Czasem przez otwór od anteny leci woda - nawet mimo uszczelki - skoro długo stało, to najbardziej prawdopobne
ZAWSZE trzeba szukać w niezbędniku, Noker odwalił kawał na prawdę dobrej roboty zbierając wsio do kupy, więc trzeba korzystać
Tymon - 2006-10-28, 12:12
Dzięki za info.
| Cytat: | | ZAWSZE trzeba szukać w niezbędniku, Noker odwalił kawał na prawdę dobrej roboty zbierając wsio do kupy, więc trzeba korzystać |
Oki doki
Lex - 2006-10-28, 18:31
a jak poznać że się ma elektrycznie wysuwaną antene?
puz - 2006-10-28, 19:04
u mnie jest to samo antena byla niedomknieta auto 3 miechy stalo i po kaczakach ani w jedna ani w druga nie che sie ruszyc. Byłem u fachury powiedzial ze sie nie podejmuje i mam kupic nowa bo z tej juz nic nie bedzie
duchPW - 2006-10-28, 19:16
| Lex napisa³/a: | | a jak poznać że siÄ™ ma elektrycznie wysuwanÄ… antene? |
w sumie, to po tym, że się wysuwa jak włączysz radio
odchyl sobie boczek i sprawdź jak ona wygląda - jeśli widzisz obudowany silniczek, to masz wysuwaną, a jak go nie widać, to nie masz wysuwanej
Lex - 2006-10-28, 19:24
dzięki
Freeride - 2006-10-28, 22:57
ja mam wysuwaną ale tez nie działa heheh
rogaś318 - 2006-10-29, 13:06
a ja mam wysuwana i dziala. tylko ze to tak troche partyzantka bo musialem ciagnac instalacje do tylu bo nic nie bylo
ale dziala
pozdrawiam
Lord Lukasz - 2008-02-09, 10:00
Podpinam sie do tematu bo mam mały problem z antenką elektryczną, tak więc czasami wysunie sie cała bez problemu a czasami wysunie sie prawie cała i na ostatnim "piętrze" pyrka coś ale nie wysunie sie dalej, tak jakby coś ją trzymało, jak jej pomoge ręką to wtedy wysunie sie a jak nie to popyrka kilk asekund i przestanie, chowa sie bezproblemowo za każdym razem.
Czy da sie ją jakoś rozkręcić żeby ewentualnie wyczyścić od środka bo pręta wyczyściłem dokładnie ale nic nie pomogło, wogule to jest rozbieralne ? bo na fotkach w etk widać całą puszczke.
Mauser - 2008-02-10, 22:11
A co jak nie "chowa" sie o jakieÅ› 3cm??
robcio_ - 2008-02-11, 18:28
a ja mam antene elektryczna a nie bylo radia i nie wiem teraz ktory to kabelek moze byc ktos doradzi pomoze jaki kolor czy cos
Rozno - 2008-02-15, 23:16
Witam ...
Podepne sie do tematu ... Moze moj sposob pomoze..
Powodow moze byc wiele.. ale najczesciej to po prostu zabrudzenie anteny ...
Kupilem moja Beate. z antena ktora sie wysuwala tylko troche...
Rada jest taka ... trzeba rozebrac i wyczyscic...
1. lewa strona bagazniku sciagnac boczek . dwie srubki i kabelki od anteny ...
2. Wyciagnac wszystko dolem .. ( gumke na blotniku warto wymienic... 10 zlotych w aso)
3. Rozebrac obudowe.. Pret anteny jest na takiej tasmie z zabkami ktora jest nawinieta na kolka zebate.
4. Wyciagnac caly bat z tasma .. Najczeciej nie rozkaldaja sie teleskopy bo sa brudnei zasniedzaile ! Jesli antena w rekach sie lekko nie rozklada.... trzeba to co ponizej ///
5. U mnie pomoglo tak: Wysmarowalem caly bat WD40 i ... do zamrazalki ! na 15 minut... potem wyciagnalem i sprobowalem rozciagnac .. potem do goracej wody .. i znowu sprobowalem rozciagnic ... powtarzalem rozciaganie i skladanie anteny rekami . mrozac i nagrzewajac bat anteny . az puscily wszystkie teleskopy ... potem posmarowalem wszystko dokladnie i nawinalem tasme w obudowie na kola zebate ..
potem zalozylem do autka i wszystko hula
6. Profilaktycznie .. raz na jakis czas spryskuje antene wd40 i czyszcze ...
Moze komus to pomoze ...
Pozdrawiam
Piotrw85 - 2008-05-25, 18:46
Mam taka prośbę otóż od antenki idzie kabel z sygnałem i drugi zwykły otóż nie wiem pod co mam podpiąć ten drugi kabelek jeśli ktoś mógłby mi wytłumaczyć byłbym wdzięczny lub wrzucić fotkę
Artur C. - 2008-05-25, 18:56
Plus na stałe /drugi to plus po radiu oraz masa.
|
|