| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - JAK ZIMY PALI I WZUCA ODRAZU DO 2 tys. obrotow.
mkapi - 2006-10-28, 22:30 Temat postu: JAK ZIMY PALI I WZUCA ODRAZU DO 2 tys. obrotow. Mam problem ze swoim E30 M40 z 89 roku. Nie sugerujcie sie rocznikiem poniewaz dbam o auto. Minowicie jak zapalam auto na zimnym silniku to w 80% przypadkow potrafi mi podkrecic sie do 2 tys obrotow a potem zejdzie juz nizej. Wszystko trwa okolo 2-3 sekund.
Na benzynie mam nierowne obroty.
Przypomne ze pojazd zasilany gazem.
Myslalem ze wtryski polecialy. Ale podlaczylem pod komputer i nie pokazal zadnych bledow.
Oczywisie podlaczylem u mechanika.
Czego moge sie czepic >?? Co moge jeszcze sprawdzic ? A moze to wtryski a na kompie nie pokaze ze sa zle. Ale sa np: zapieczone ..
POMOCY>
Bruner - 2006-10-29, 17:11
Sprawdz silniczek krokowy - na poczatek przeplucz go w benzynie, moze pomoc ale nie musi. Ew linka gazu Ci sie nie zacina?
PS O co Ci chodzi z tym rocznikiem? Tu chyba wiekszosc ma E30 i to starsze
duchPW - 2006-10-29, 21:29
kolega nas jeszcze nie zna, ale chyba dobrze trafił
przeczyść sobie czujnik położenia przepustnicy
http://www.realoem.com/bm...288&hg=13&fg=15
nr 2 na rysunku
na wyłączonym silniku, kiedy otwierasz przepustnicę, powinieneś słyszeć wyraźne cyknięcie - jak nie słyszysz, to możesz spróbować przeczyścić czujnik (np. WD40), tylko musisz go złożyc dokładnie tak, jak był przed rozbiórką, bo może się rozstroić
ubott - 2006-10-29, 21:51
nie chcialbym walnac jakiej gafy ale czy jest jakis elektroniczny czujnik odpowiadajacy za ssanie noze on szfankuje, skoro dzieje sie to po odpaleniu moze komp ma jakies bledne info odnosnie mieszanki???
mkapi - 2006-10-29, 21:58
ok> dzieki SPRAWDZE TEN CZUJNIK.
JESLI CHODZI O LINKE GAZU TO JA WYKLUCZAM.
AUTO NA WTRYSKU ZAWSZE SIE ODPALA BEZ GAZU.
SILNIK KROKOWY MOZNA ZANUZYC CALY W BENZYNIE CZY TYLKO NA SZMATE BENZYNY I PRZECZYSCIC??
ORAZ CZY MOZNA POPSIUKAC TAM wd 40
duchPW - 2006-10-29, 22:01
można popsiukać jak najbardziej i poruszać nim
ale dobrze jest na noc wrzucić taki "silniczek" do słoiczka z benzyną estr. lub innym rozposzczalnikiem, a po wyjęciu dobrze opłukać - nawet wodą - i wysuszyć. musi lekko chodzić
|
|