| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - przeplywomierz-na czym polega uszkodzenie przez strzal gazu?
motoser - 2006-10-30, 20:47 Temat postu: przeplywomierz-na czym polega uszkodzenie przez strzal gazu? przeplywomierz-na czym polega uszkodzenie przez strzal gazu?
no i ewentualnie da rade cos takiego naprawic???
nie to zebym oszczedzal na mojej niuni ale zamiast placic 250zl wole wymienic..np...olej...albo nowy filtr kupic:):)
kamil.k - 2006-10-30, 21:12
podczas pracy silnika klapka w przeplywce jest wychylona.jak strzeli to praktycznie tak jak bys walnal mlotkiem w klapke .klapka moze sie skrzywic tak samo jak oska. jesli masz antywybuch to on nie pozwala zeby cisnienie uderzylo w klapke i teoretycznie i tylko teoretycznie nie powinno sie nic stac.ja mam antywybuch ale raz mi strzelilo przy bardzo duzym mrozie bo za szybko przelaczylem na lpg.wywalilo dolna przynitowana pokrywe przeplywki
druga sprawa to w przeplywce jest czujnik temp.jak on dostaniestrzala to tez moze przestac dzialac
motoser - 2006-10-30, 23:01
u mnie bylo tak ze...jak wiadomo...klapka zmniejsza dolot...jezdzilem na benzynie...i zapomnialem o braku klapki:):)jak pierd...to az podskoczylem:):)silnik na benzynie chodzi nierowno,jak v8:):)po rozgrzaniu nie jest w stanie utrzymac nominalnych obrotow...jak zgasnie i odpalasz bez gazu to zabawa zaczyna sie od poczatku...
duchX - 2006-10-31, 07:45
co to znaczy zapomnialem o braku klapki ?? sprawdz czy ci nie rozerwalo jakiegos wezyka czy nie spadlo jakies podcisnienie
kamil.k - 2006-10-31, 08:05
sprawdz wszystkie gumy w dolocie,wezyki . pewnie gdzies cos peklo
ja mialem klapke anty-wybuchowa ale ona nic nie pomogla
Kimbek - 2006-10-31, 11:02
Mi roznitowało spód ale przepływce nic się nie stało, może pomogła klapka.
Spód wkleiłem na silikon, no i od tamtej pory miałem ze dwa strzały, ale reperacja kończy się na ponownym wklejeniu spodu przepływki
ogolny - 2006-10-31, 18:24
8) Jestem już zaprawiony w tych bojach i powiem jedno-Wymiana kabli i wszystko ustaje zerooooo strzałów.A przepływke też mam na silikonie!
motoser - 2006-10-31, 20:20
dolot wiem ze caly...jakie przewody mogly popekac???
ogolny - 2006-11-01, 08:05
8) Najprościej sprawdzić szczelność dolotu w nastepujący sposób:
-zatkaj szczelnie wlot powietrza i jeżeli silnik zgaśnie to znaczy ze jest o.k.,jeżeli pracuje dalej to musicz szukać gdzie wlatuje lewe powietrze np. psikając gazem do zapalniczek(psiknięcie w miejsce nieszczelne powoduje zwiększenie chwiowe obrotów).
|
|