BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Promotor Mocy

casus maximus - 2006-11-04, 11:40
Temat postu: Promotor Mocy
co sadzicie o warszawskiej firmie Promotor Mocy? czy ktos o niej slyszal? zajmuja sie m.in zakladaniem turbo do benzyniakow? specjalizuja sie w hondach ale podobno beemy tez moga przerobic.
Tymon - 2006-11-04, 11:50

Hm...na forum streetracing nie raz czytałem złe opinie na ich temat, ale napewno znają się na Hondach, w ogóle japońcach. Widziałem ich projekty na żywo, miałem okazję uczestniczyć w rozmowie na KOE 2006 stojąc przy ich najmocniejszej Hondzie, no i wywnioskowałem że naprawdę znają się na Hondach, tłumaczyli jednemu napalonemu Belgowi co mają zrobione w silniku i jak to stroją itp.
Myślisz o uturbieniu auta :?:

casus maximus - 2006-11-04, 11:54

taka mysl chodzi mi po glowie...ale to chyba daleka przyszlosc....koszt turbo to dosyc drogi gips....nie wiem czy przed zalozeniem turbo nie trzebaby zrobic remontu silnika aby sie nie rozlecial...z kolei ja slyszalem o nich dobre opinie...ale widac rozne z tym bywa...
kamil.k - 2006-11-04, 16:59

remont to podstawa no chyba ze silnik jest w super kondycji i nie zamierzasz podnosic mocy x2

masz auto z duza komora silnikowa.taniej i lepiej bedzie wsadzic nowszy silnik o wiekszej mocy

slawo - 2006-11-04, 21:03

jedyna firma jakiej oddalbym auto w łapy to - ksr motorsport, dlatego ze uturbili juz kilka bmw i maja doswiadczenie w bmw a nie w kosiarkach

- przenosze na offtopic

GERMAN BOY - 2006-11-13, 22:36

Stary temacik ale go odswieze bo z tego co mowiles to dalekie plany.Ja znam wlasciciela promotora ale to na priv moge cos napisac ale ogolnie moim zdaniem nie tedy droga.Slyszalem i widzialem taka srebrna e 36 coupe z wawy chyba gdzies byla robiona u nas w stolicy ale na pewno nie tam i miala z 2,5 benzynki z dolozona turbo sprezarka kolo 300 koni i podobno chodzila lepiej od mki w e36 .Z tego co gosc opowiadal to 2 dni bardzo dobry elektronik siedzial by rozpracowac elektronike w tym aucie i to robi najwiecej problemu acz kolwiek silnik musi byc zdrowy.W gre wchodzi tez jaka i na ile podciagasz sprezarke.Na 0.5 bara z tego co slyszalem chodzisz na seryjnym silniku.Jak wieksze cisnienie musisz wchodzic w wymiane podzespolów czyli tam kute tloki itp ale to duuuuze pieniadze.To tak tylko podpowiadam bo troche slyszalem od gosci co byli blisko z promotorem zwiazani.Ale ja na twoim miejscu poszukal bym silnika od mki i jego wlozyl.W takim kombinowanym mozesz nie dojechac do celu.pozdro 8) 8)