| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Wady,problemy z e30 cabrio
Shreku - 2006-11-17, 09:47 Temat postu: Wady,problemy z e30 cabrio zastanawiam sie nad kupnem e30 w cabrio, mamy tu kilka "doświadczonych" osób, jak jest z nimi np. w zimie, na co zwracać uwagę itp.
czyli wszystko na temat
Menel - 2006-11-17, 21:16
no , chlopaki..wybijcie mu z glowy e36 320 rok 92-93 na niemieckich tablicach w granicach 12-13 tys zl ( bo wlasnie takie caly czas przeglada) i nakierujcie chlopaka na dobra droge aby kupil e30 cabrio w podobnej cenie (najlepiej 325 )
landcar - 2006-11-17, 23:08 Temat postu: e30 cabrio jak chcesz kupic cabrio to nie kupuj takich co sa tanio w promocyjnej cenie lepiej kupic droga a dobra za dobra e30 cabrio trzeba dac ponad 10tys zl na szczegulna uwage przy kupnie to przede wszystkim stan blacharski sprawdz progi czy nie sa poperzeginane ,pekane i czy czasem nie byly robione, sprawdz czy wykladzaina nie jest mokra i stan dachu
Menel - 2006-11-17, 23:16
nie mam cabrio ale chyba osobiscie bym sprawdzal na poczatek szczelnosc dachu np. butelka wody czy nie cieknie , poszycie,dziury itd.
progi to standard wiec sprawdza sie w kazdej e30.
shreku chce kupic druga bete w granicach 12 tysi wiec nie takie zlomy po 6-8 tysi jakie sa na allegro.
boi sie chlopak o sam dach w zimie i o ogrzewanie w srodku.(wiem troche o jego bolesciach bo pracuje z malolatem na codzien).
garaz ma podziemny pod domem i strzezony wiec luz, pod praca tez niby strzezony ale pod golym niebem.
Ostry - 2006-11-17, 23:27
Ja juz wyrazalem kiedys swoja opinie na temat kupowania cabrioletow ale niestety nie wszyscy sie zgadzali z moja opinia... Tylko ciekawe dlaczego ja szukalem pol roku samochodu a jak znalazlem to sami wiecie w jakim stanie...
Dla mnie podstawowa rzecza przy kupowaniu cabrio jest bezwypadkowosc... Cabrio sa bardzo czule na uderzenia...widzialem kiedys cabrio e-36...chlopak twierdzil ze byla tylko delikatnie uderzona w prawe drzwi...widzial jak byla uderzona sam sobie robil u zaufanego blacharza...tylko ciekawostka jest ze nie zawsze owe drzwi sie chcialy zamykac a zeby zamknac bagaznik musial go przysiadywac tzw. tylkiem...
duchX - 2006-11-17, 23:29
dachu nie sprawdzisz czy cieknie butelka ! niestety kilka godzin na dzeszczu da ci odpowiedz sprawdz stan uszczelek w dachu i w miejscach gdzie dach laczy sie z szybami i nadwoziem , sprawdz czy konstrukcja dachu nie jest powyginana , czy dach jest mocno napiety , miom zdaniem w cabriolecie robilo mi sie 2 razy szybciej cieplo niz w pelnym nadwoziu przejezdzilem cala zime , trzeba od czasu do czasu zaimpregnowac dach jesli ktos tego nie robil to trzoszke czasu to zajmie zanim przesiaknie impregnatem , nie wiem co jeszcze bo mozna by pisac do rana jak jakies szczegoowe pytania i konkretene to pytaj postaram sie odpowiedziec
Menel - 2006-11-17, 23:34
| x_e_o_n napisa³/a: | | miom zdaniem w cabriolecie robilo mi sie 2 razy szybciej cieplo niz w pelnym nadwoziu przejezdzilem cala zime , |
no i to wlasnie zawsze slysze od wlascicieli cabrio.
sam chetnie chce kupic cabrio ale narazie trwaja walki z moja kobieta ktora najbardziej sie boi o to ze dresiarze z osiedla potna nam dach pod klatka.chyba jednak wybiore cabrio bo kobiete znajde sobie inna i chyba szybko
landcar - 2006-11-17, 23:35 Temat postu: e30 cabrio jak chce kupic dobre cabrio to niech uderzy do webrttiego z sobotu jego cabrio polecam nadal chcial sprzedac
stwierdzic czy auto mialo wypadek jest ciezko np moja e30 cabrio to ona byla walona z kazdej strony ,cwiartka wymianiana slubki prostowane wszystko wyszlo na jaw jak ja bardziej rozebralem
Ostry - 2006-11-17, 23:41
Menel nie masz sie co obawiac pociecia dachu jezeli masz AC...uwierz mi...
Menel - 2006-11-17, 23:46
ostry, ale w takim gracie jak e30 raczej nikt nie wykupi AC. nie oplacalne.
co do werbetiego czy jak mu tam to bylo pokazane na fotkach ze przykrywa dach folia bo cieknie wiec to juz dyskfalifikuje ta beemke do zakupu.
Kujon - 2006-11-18, 01:07
wady cabrio są takie że cza co chwile klamki zmieniać bo blachary obgryzają....
Menel - 2006-11-18, 01:09
no no , u nas trzeba uwarzac w centrach handlowych na takie...
Pietrek - 2006-11-18, 10:13
| Kujon napisa³/a: | | wady cabrio sÄ… takie że cza co chwile klamki zmieniać bo blachary obgryzajÄ….... Mr. Green Mr. Green Mr. Green |
Spadłem z krzesła, padłem na cycki i szuram sutami po podłodze...
Yakuzatti - 2006-11-18, 17:59
Kujon jest niesamowity
Pamietacie te ogloszenie "Naćpane laski same wyrywaja klamki"
Dobrze, ze powstal taki temat, bo przymiezam sie za 1.5 roku kupic e30 w cabrio
misza - 2006-11-18, 19:00
male OT przy okazji tematu o cabrio, mianowicie widzialem dzis niezla sztuke waska lampa, kolor kawy z mlekiem na 16" alpinach ze zderzakami od szerokiej, brewki ale nerka w chromie srodek to recaro w skorze tarcze przod i tyl na blachach WN***** - zna ktos to autko?
jaqub - 2006-11-20, 19:25
daj spokoj ze sprawdzaniem szczelnosci dachu... dach to pikus... nowy dach bedzie od 1tys do 2tys pln... podstawa to BEZWYPADKOWOSC........ jesli kupisz cabrio prosciutenkie i ze zdrowymi progami a z dziurawym dachem to w Lublinie polece Ci super firme od poszyc dachowych...
Shreku - 2006-11-20, 19:41
buahahaha Kujon naprawde poważny problem
w zimie da się tym jeździć? nie zamarznę?
Kujon - 2006-11-20, 20:44
| Shreku napisa³/a: | buahahaha Kujon naprawde poważny problem
w zimie da się tym jeździć? nie zamarznę? |
Shreku obowiam sie że jakbyśmy zastawili na noc na mrozie nasze auta to rano ja bym chyba szybciej siedział w aucie z krótkim rękawkiem niż ty
Bruner - 2006-11-20, 20:50
Dokladnie, pomacaj dach w cabrio a nastepnie porownaj z Twoja cieniutka podsufitka w zamknietej budzie - cabrio ma wbrew pozorom lepsza izolacje.
Shreku - 2006-11-20, 21:09
przykład, zostawiam auto w ziemie na noc na mrozie, przychodzę rano i jak? nie pozamarzają wskaźniki
Yakuzatti - 2006-11-20, 21:58
Opony Ci zamarzają i jeździsz lodołamaczem
Kujon - 2006-11-20, 22:49
| Yakuzatti napisa³/a: | Opony Ci zamarzajÄ… i jeździsz lodoÅ‚amaczem |
mi raz zamarzłą zapasówka , truskawka musiałem isć na hamowoza ...
AMISZ - 2006-11-21, 18:03
Da sie jeździc w zime! Nie zmarzniesz w e30 cabrio masz wspomaganie ogrzewania przez dmuchawe na tylnije kanapie u mnie teraz nie działa ono, a i tak jest ok. Co do ekspoloatacji w zmie na szmacianym dachu no musi byc garazyk nie ma wyjscia i zmiotka do sniegu. Czemu zmiotka bo jak popada snieg i nie daj temp podskoczy zeby sie roztopil, a wtedy znowu przyjdzie minusik to masz lodowisko na dachu i szpary miedzy włóknami no jak wiadomo woda zamarznieta zwiekasz swoja objetosc, a wtedy po zniknieciu lodowiska zacieki w srodeczku bankowe.
Shreku - 2006-11-22, 08:04
myślałem ze nakręcicie mnie na cabrio, ale coraz bardziej jestem za coupe e36
Kujon - 2006-11-22, 08:25
trzeba zacząć od tego że CABRIO = GARAŻ , tzn można sie uprzeć bez garażu (hardtop itp wynalazki) ale wtedy sami stwierdzicie że macie Prawie Cabrio....
buni - 2006-11-22, 08:52
hardtop na zime jest spoczko
e36 wyglada z hardtopem duzo lepiej niz coupeta...
zapodam zdjecia WO JTUS'a.. tylko wroci z trasy
Shreku - 2006-11-22, 08:53
no tak zawsze mozna harda kolorowego
Kujon - 2006-11-22, 12:13
| buni napisa³/a: | hardtop na zime jest spoczko
e36 wyglada z hardtopem duzo lepiej niz coupeta...
zapodam zdjecia WO JTUS'a.. tylko wroci z trasy |
ludzie tak włąsnie mówią, może dlatego że jest to rzadki widok i bardziej cieszy oko niż opatrzene już coupety
[ Dodano: 2006-11-22, 11:13 ]
| Shreku napisa³/a: | no tak zawsze mozna harda kolorowego |
jakaś żaluzja....
jaqub - 2006-11-22, 14:28
nie mialem e30 cabrio ale smarcik matki daje rade... szybko jest cieplutko a co do garazowania to nie ma takiej bezwzglednej koniecznosci w OBI sa takie pokrowce foliowe chyba po 20pln z takimi haczykami na sznureczkach i nie ma problema... poza tym dach trzeba impregnowac (mozna specjalnym do cabrio ok 100pln za puszke w sprayu lub takim do namiotow 29pln za puszke sprayu... dzialaja tak samo) dzieki temu woda nie wsiaka w material a "perli sie" i splywa..
Kujon - 2006-11-22, 14:32
| jaqub napisa³/a: | | poza tym dach trzeba impregnowac (mozna specjalnym do cabrio ok 100pln za puszke w sprayu lub takim do namiotow 29pln za puszke sprayu... dzialaja tak samo) dzieki temu woda nie wsiaka w material a "perli sie" i splywa.. |
to jest opcja na lato, natomiast z zimą to nie ma nic wspólnego....
Shreku - 2006-11-23, 19:32
jest zima, pada deszcz, jadę wieczorkiem i łapie mróz i co? lipa???
Menel - 2006-11-23, 22:01
dobra, lipa bo wiem ze i tak szukasz tylko e36. koniec.
Shreku - 2006-11-23, 22:14
decyzja jeszcze nie podjęta, ale coś za dużo jest przeciw e30
Yakuzatti - 2006-11-23, 22:25
| Kujon napisa³/a: | | trzeba zacząć od tego że CABRIO = GARAÅ» , tzn można sie uprzeć bez garażu (hardtop itp wynalazki) ale wtedy sami stwierdzicie że macie Prawie Cabrio.... |
Cabrio + Dywan z praktikera i nie trzeba garazu
Kujon - 2006-11-24, 08:29
| Yakuzatti napisa³/a: | | Kujon napisa³/a: | | trzeba zacząć od tego że CABRIO = GARAÅ» , tzn można sie uprzeć bez garażu (hardtop itp wynalazki) ale wtedy sami stwierdzicie że macie Prawie Cabrio.... |
Cabrio + Dywan z praktikera i nie trzeba garazu |
BUAHAHAAHAHAH i pokrowce na fotele z Lamparda
Yakuzatti - 2006-11-25, 10:10
| Kujon napisa³/a: | | Yakuzatti napisa³/a: | | Kujon napisa³/a: | | trzeba zacząć od tego że CABRIO = GARAÅ» , tzn można sie uprzeć bez garażu (hardtop itp wynalazki) ale wtedy sami stwierdzicie że macie Prawie Cabrio.... |
Cabrio + Dywan z praktikera i nie trzeba garazu |
BUAHAHAAHAHAH i pokrowce na fotele z Lamparda |
fotele z Lamparda....
...obijane koziÄ… skora
AMISZ - 2006-11-29, 20:51
Dokladnie Kujon garazyk musi byc do auta, a Twardy daszek to wygoda na zime nie ma latania z jakimis miotełkami jak sniezek popada
Shreku - 2006-12-04, 16:44
jak jest z elektrycznym dachem w e30? większość miała elektrykę czy nie?
|
|