| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Co dalej robic???zlapalem juz zalamke!
HAMANN E30 - 2004-09-21, 16:01 Temat postu: Co dalej robic???zlapalem juz zalamke! Nie wiem co dalej robic z moim problemem,opisywalem,juz go wczesniej w poscie "problem z M20 E30 2.0"
Dostosowalem sie i sprawdzilem wskazowki,ktore otrzymalem od kolegow z forum i dalej stoje w martwym punkcie.
Jest to problem po rozgrzaniu silnika(po wylaczeniu automatycznego ssania) silnik mi przerywa na jeden garnek.
Wymienilem juz:
- swiece
- przewod
- cewke
- kopulke
- palec
-sprawdzilem czy cyka podejrzany wtrysk(metoda nasluchu)i jest ok,czyli cyka,tylko jak odlacze wtyczke od tego wtryskiwacza to nie ma prawie roznicy w pracy motoru
-sprawdzilem przeplywomierz czy sie nie wiesza i czy rowno chodzi
...i w dalszym ciagu mam ten sam problem
Chcielem nawet sprawdzic czy komputer ma jakies bledy,ale nie moge bo dostalem instrukcje do Motronica a ja ma Jetronica ze wzgledu na sterownik komputera BOSCH 0 280 001 309
naprawde niewiem co dalej robic jak usunac ta usterke? chcialbym pojezdzic na sprawnym silniku,ale czy to mi sie uda?
Naprawde sie juz zalamuje
HAMANN E30 - 2004-09-21, 16:03
...tym bardziej jest mi trudno iz nikogo znajomego nie mam z E30 w miescie i nie moge nawet podmienic ewentualnych podzespolow,zeby sprawdzic iz cos jest nie tak
LUKAS - 2004-09-21, 16:30 Temat postu: Re: Co dalej robic???zlapalem juz zalamke!
| HAMANN E30 napisa³/a: | | jak odlacze wtyczke od tego wtryskiwacza to nie ma prawie roznicy w pracy motoru |
Rozumiem że wyciągasz wtyczke z wtrysku Jeśli tak i jeśli jest tak jak opisujesz, czyli po wyjęciu wtyczki z tego wtrysku nie ma różnicy w pracy silnika to ten wtrysk jest winien.
Dla pewności zrób coś takiego, ale z innym wtryskiem. Skoro wyciągasz wtyczkę to wtrysk przestaje podawać paliwo. Jeżeli paliwo normalnie jest podawane, to po wyjeciu wtyczki motor powinien zacząć źle pracować. Jeśli natomiast ten wtrysk jest walnięty i nie podaje paliwa jak powinien lub wcale, to po wyjęciu wtyczki praca nie powinna uledz praktycznie zmianie...
Jeśli to będzie jednak wtrysk, będziesz miał dwa wyjścia:
1) Wymiana na nowy
2) Próba regeneracji (o ile taka jest możliwa...)
|
|