BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Sprawdzenie szczelności gazu

r3kin - 2006-11-30, 16:55
Temat postu: Sprawdzenie szczelności gazu
Witam mam pytanko jakjego środka urzyc do sprawdzenia szczelności układu gazowego i po jakim czasie powinno sie wymienjac mebramy w parowniku
jaqub - 2006-11-30, 17:14

sa specjalne takie co pod wplywem lpg zmienia kolor... popytaj w jakis hurtowniach, bd. sklepach motoryzacyjnych... a co do wymiany membran to zalezy od przebiegu od wieku posrednio... mysle ze po 100tys km trzeba sie nad tym zastanawiac (moze nawet wczesniej)...
pawelbach - 2006-11-30, 17:46

zapałką :wink:
Piotrek E-30 - 2006-11-30, 18:54

gazownicy z tego co zaobserwowalem stosują specjane spraje, psikaja na wszytskie połączenia i tam gdzie gaz spier*... :mrgreen: tam tworzą sie bombelki :razz:
kamil.k - 2006-11-30, 19:15

jest takie specjalny biały spray do użytku przemysłowego czy jakos tak na nim jest napisane.psika sie na łaczeniach i jak widac bąble to znaczy ze ucieka.sa jeszcze takie specjalne mierniki co maja goscie z gazowni

dzisiaj sam tego uzywałem bo gazownicyco podłaczali gaz do pieca nie do konca podokrecali wszystkie połączenia :???:

ubott - 2006-11-30, 20:51

jesli chodzi o membramy to po 100000 km na pewno sa do wymiany

rozumiem ze chcesz sam wymienic membramy sprawdzic szczelnosc??

wez pedzelek troche wody i ludwika do naczyn jak beda bombelki to gaz ucieka!
kiedys, pare lat temu jak wymienilem w poldku membramy sprawdzilem wlasnie w taki sposob i bylo ok, ale bojac sie ze moze "ludwikiem" zle sprawdzilem udalem sie na stacje diagnostyczna iiii
gosc wzia odemnie 10 zeta a zrobil dokladnie to samo co ja tylko innym plynem

pozatym gaz poczujesz!!

r3kin - 2006-11-30, 21:19

Dzięki za odpowiedzi jutro bede próbował
Mauser - 2006-12-01, 23:10

membrany to co 20000 trzeba sprawdzić i przynajmniej przeczyścić. Zresztą .. kto rozbbierał parownik, ten wie jak to wygląda.. smoły w ch...

Poczytaj:

http://forum.beemka-klub....t=informacyjnie

a ten parownik cały mam na sprzedaż - zrobiony idealnie dla siebie, membrany oringi i śrubki wymienione...