|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
FELUNEK - Jak "odświeżyć" polerkę?
kuzyn - 2006-12-01, 22:37 Temat postu: Jak "odświeżyć" polerkę? Jak w temacie. Chodzi o ranty. Były już spolerowane na lustro, ale
po jakimś czasie przyśniedziały. Jak przywrócić im blink ?
Czy muszę od nowa polerować ? Może wystarczy jakaś pasta ?
PS: Szukałem, ale jest tylko o polerce od podstaw i o usuwaniu ubytków w alu.
duchX - 2006-12-01, 23:20
bylo juz kilka razy o polerowaniu felg wystraczy dbac o ranty i bedzie ok
urbi - 2006-12-01, 23:38
xeon tos nagadal
ja ostatnio trobilem taki zabieg u siebie - pojechalem je najpierw mydlem polerskim (zilona pasta w takiej bryle) pozniej suchym filcem i swiecily sie jak psu jaja ! oczywiscie filc na wiertarce o sporej srednicy !
kuzyn - 2006-12-01, 23:39
xeon, no to żeś mi życie uratował man...
dbać będe jak odswieżę. a że o polerowaniu było to wiem
chodzi o przywrócenie blasku zapuszczonej polerce.
THX URBI
duchX - 2006-12-01, 23:49
OT wiem ze pomoglem
BARABUS - 2006-12-02, 13:46
Osobiście polecam paste AUTOSOL , mam i jest po prostu rewelacyjne.
Wszystko zależy jak bardzo masz zaśniedziałe te ranty Bo ja tylko lekko straciły połyst to polecam filc, wiertarka ... troche przeleciec i będzie super..
Bruner - 2006-12-02, 15:08
Przy okazji polerki male pytanko, co prawda nie mam polerki ale zastanawia mnie jedno: wiadomo ze polerowane aluminium kiepsko znos sol i jakakolwiek chemie, a co z "kundlami parkingowymi'? Stawiam samochod pod blokiem i zawsze jakas menda mi obdoi felgi Kupic sobie strzelbe i podlaczyc 220 pod fele, czy polerce nic nie grozi?
BARABUS - 2006-12-02, 15:12
Bruner napisał/a: | Przy okazji polerki male pytanko, co prawda nie mam polerki ale zastanawia mnie jedno: wiadomo ze polerowane aluminium kiepsko znos sol i jakakolwiek chemie, a co z "kundlami parkingowymi'? Stawiam samochod pod blokiem i zawsze jakas menda mi obdoi felgi Kupic sobie strzelbe i podlaczyc 220 pod fele, czy polerce nic nie grozi? |
heheheee... tego radze się strzec jak ogień wody najgorsze co może być dla polerki... jak szybko nie umyjesz to w zależności od felgi może pozostać odcień
kuzyn - 2006-12-02, 16:37
Bruner napisał/a: | Przy okazji polerki male pytanko, co prawda nie mam polerki ale zastanawia mnie jedno: wiadomo ze polerowane aluminium kiepsko znos sol i jakakolwiek chemie, a co z "kundlami parkingowymi'? Stawiam samochod pod blokiem i zawsze jakas menda mi obdoi felgi Kupic sobie strzelbe i podlaczyc 220 pod fele, czy polerce nic nie grozi? |
Jest jeden sposób
Pietrek - 2006-12-02, 17:08
A jak z lakierem bezbarwnym ? Podejrzewam że nie będzie takiego połysku jak gołym wypolerowanym alu , ale przynajmniej obszczymury nie zrobią takich szkód... od moczu nawet nadkole może zgnić Olany metal rdzewieje niewiarygodnie szybko
urbi - 2006-12-02, 23:37
ja znam 2 sposob :
ponoc jest jakis syf ktorym pryska sie okolice kola i jest gites - zaden kundel nie podejdzie !
co do lakierowania polerki - bez komentarza
Yakuzatti - 2006-12-03, 12:41
Co jak co, ale ten pomysl jest lepszy od Waszych.
A co do tego preparatu, to tez mi sie o uszy obilo. Trzeba popytac sie w sklepach z artykulami samochodowymi. Jutro pojde i moze czegos sie dowiem.
kuzyn - 2006-12-03, 13:26
A póbowaliście tego ?
Yakuzatti jak bedziesz wiedział jak ten siuwax się nazywa to dawaj na forum.
W sumie nie wiedziałem że psiak może tak załatwić polerkę, a mam dwa psy
Piotrek E-30 - 2006-12-03, 13:50
JacekG napisał/a: | A póbowaliście tego ?
Obrazek
Yakuzatti jak bedziesz wiedział jak ten siuwax się nazywa to dawaj na forum.
W sumie nie wiedziałem że psiak może tak załatwić polerkę, a mam dwa psy |
Ten ostatni preparat to chyba na bezpańskie słonie latające po okolicy
Konrad - 2006-12-03, 14:37
http://www.allegro.pl/ite...a_pies_kot.html
http://www.allegro.pl/ite..._psow_hit_.html
http://www.allegro.pl/ite...najtaniej_.html
http://www.allegro.pl/ite..._promocja_.html
na psy może by to wystarczyło, tańsze od waszych sposobów, ale czy skuteczne?
Bruner - 2006-12-03, 14:49
Chyba srednio sie to nadaje, bo musial bym tym caly parking wysypac, parkuje tam gdzie jest akurat miejsce, czyli za kazdym razem gdzie indziej. Musialbym za kzadym razem rozsypywac to wokol samochodu. Cos w sprayu chyba by bylo lepsze. Chociaz jak ktos parkuje u siebie przed domem w stalym miejscu to moze by sie to sprawdzilo.
Ghost - 2006-12-27, 13:00
BARABUS napisał/a: | [
heheheee... tego radze się strzec jak ogień wody najgorsze co może być dla polerki... jak szybko nie umyjesz to w zależności od felgi może pozostać odcień |
heheh to ja sie chyba rozmysle z polerowania bo nonsensem jest polerowac i malowac klarem lepiej odnowic cala fele w jasnym srebrnym z duza iloscia brokatu tez bedzie ladnie blyszczec i bedzie spokuj na pare sezonow....
pozdrawiam
urbi - 2006-12-28, 12:01
Ghost napisał/a: | BARABUS napisał/a: | [
heheheee... tego radze się strzec jak ogień wody najgorsze co może być dla polerki... jak szybko nie umyjesz to w zależności od felgi może pozostać odcień |
heheh to ja sie chyba rozmysle z polerowania bo nonsensem jest polerowac i malowac klarem lepiej odnowic cala fele w jasnym srebrnym z duza iloscia brokatu tez bedzie ladnie blyszczec i bedzie spokuj na pare sezonow....
pozdrawiam |
takie podejscie najbardziej lubie ...
|
|