| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Tłumik 1.8iS
LuKaSzQ18 - 2006-12-04, 17:08 Temat postu: Tłumik 1.8iS Witam możę ktoś mi pomorze...mój ostatni tłumik dożywa końca...Mam seryjny wydech tylko zamiast katalizatora mam sturumienice.Przy okazji że tłumik powoli się rozpada chciał bym kupić coś niezbyd drogiego a zarazem żeby była ładna barwa przy tych 4 garchach;) może ktoś może coś polecić??z góry wielkie dzięki
CRC - 2006-12-04, 19:11
Polecam jakiegos Ultera, sam kupiłem z poł roku temu, coprawda do 1,6 ale to tez 4 cylindry. Gra całkiem przyjemnie, nie za głosno, przyjemny basowy dzwiek nie przeszkadzający w jeżdzie, stojąc z tył nie poznasz ze to 4 cylindry
tomcat944 - 2006-12-04, 20:02
hej,
Ulter moze byc ale zamow tlumik z wieksza puszka...
na standardowych ulterach auto chodzi jak gwizdek...
ewentualnie dedykowany sebring do is'a - 2100zl nowka....
MARAS - 2006-12-04, 21:06
Powiem szczerze zamienniki typu polmoostrów czy inne made in poland do ISa nie istnieją, tak jak znaleźć na allegro używany w dobryum stanie jak trafić szóstke w totka
pozatym końcowy jest razem ze środkowym na jednej rurze wieć jeżeli masz serię pozostaje wybór:
a) Superspritna za ok.1300pln tak przynajmniej gość gadał i wydawało by się sensowne bo założenie to dwieśrubki i dwa wieszaki gumowe na obejmach skala trudności 1,5
b) Bosal za 1100pln
c) Walker za ok 750pln to ostatnie jest najsensowniejsze tak myślę
d) przeróbka z m40 czyli palnik rurka jakąś końcówka ozdobna i Pan mieciu za 250pln zrobi wydech ale mam mieszane uczucia do takich przróbek ponieważ IS jest wrażliwy na na zbytnie przeciągi w układzie wydechowym co objawia utratą kopyta i kulawą praca na wolnych obrotach
A co do ULtera to faktycznie IS+ulter równa się gwizdek niech potwierdzą koledzy z forum będący w Borsku
LuKaSzQ18 - 2006-12-04, 21:11
niestać mnie takie drogie tłumiki...miłem na myśłi jakis sporotwy niezadrogi..może ktoś może polecic jakiś konkretny model?
MARAS - 2006-12-04, 21:25
to były w łaśnie... niedrogie sportowe tłumiki...do IS'a
kicha - 2006-12-04, 22:45
moj tez juz odmowil posluszenstwa i odpadla mu nawet jedna koncowka teraz to mega kozak wyglada od tylu jedna koncowka a obok dziura heehe ale za to gwarancje mam ze przejezdzajac przez miasto nie ma osoby co by nie obejzala sie za moja bunia . Oryginalny 3 tlumik (czyli sama pucha) kosztuje 995 zl cos kolo tego.
|
|