| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - opinie o 1.8tds..??
raven - 2006-12-06, 13:48 Temat postu: opinie o 1.8tds..?? witam
mam prosbę do znających temat.Proszę o opinie na temat silnika 1.8 td montowanego w e36.Chciałem kupić 2.5tds ale jest okazja zamienić się na 318td (nie wiem czy też tds), a ze nie mam pojecia nic o tym silniku to czekam na jakieś rzeczowe uwagi.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Łukasz - 2006-12-06, 14:29
rzeczowo to ten silnik jest błędem technicznym firmy BMW
LUKAS - 2006-12-06, 15:07
KLIK
Z tego co się dowiedziałem, to jest to dosc dobry motor, jesli komus zalezy na tym zeby niemiec LPG, dynamiki ale jeżdzić Beemką
Osobiscie wolalbym kupić 318tds niz gazowac 318i...
Niespotkalem sie raczej z negatywnymi opiniami o tym motorze, a jak cos sie psuje... hmm to zalezy czy ktos wymiany eksploatacyjne uwaza za usterki
Łukasz - 2006-12-06, 15:14
tak, miałem na myśli, że nie jest zbyt super awaryjny, ale walory dynamiczne pozostawiają wiele do życzenia, pali mało ON, a charakterystyka silnika nie zachęca do pałowania, więc można znaleźć zadbany egzemplarz. Dla spokojnego i oszczędnego gościa lub dla kobiety:) Dzwięk też nie poraża.....
tomcat944 - 2006-12-06, 15:22
hej,
Raven pod swoim nickiem masz zdanie: "Poszukaj zanim napiszesz".....
a szukajka dziala....: http://forum.beemka-klub....8&highlight=tds
raven - 2006-12-06, 15:39
...no właśnie ...
znalazłem, juz zdążyłem poczytać o 1.8 tds, także przepraszam za fatygę ale i dzięki za kolejne opinie.Swoją drogą, to ludzie mają tak skrajnie odmienne zdania na temat choćby 2.5tds, że zgłupiec można....
z przestudiowanych postów mam tylko jeden wniosek.... zapisać się na łyżwiarstwo szybkie, wytrenowac nóżki, silnik z bety wywalić, dzure wyciąć i śmigać jak Fred Flinstone
...już chyba tak jest, ze kazda pliszka własny ogon chwali, pozdrawiam
|
|