| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Ekspres ciśnieniowy do kawy
Marek E30 - 2006-12-15, 17:35 Temat postu: Ekspres ciśnieniowy do kawy Cześć,
Chce kupić na prezent ekspres ciśnieniowy do kawy, ale za bardzo się na takim sprzęcie nie znam, co gorsza nawet na kawie się nie znam Mam więc pytanie na co należy zwracać uwagę przy zakupie, czy zwykły ekspres ciśnieniowy jest w stanie zrobić tylko espresso? (tak to się chyba pisze). Czy do np. cappucino musi już być bardziej wyszukany sprzęt? Czy to co na allegro oferują w cenach od 200-300 w ogóle się do czegoś nadaje? np. taki :
KLIK
Pozdrawiam wszystkich Mikołajii
jaqub - 2006-12-15, 18:23
ja tez sie nie znam ale lubie kawe z takiego ekspresu
Yakuzatti - 2006-12-16, 20:42
Podoba mi sie ten ekspres
KUKI - 2006-12-16, 21:22
ważne ze ma 15 bar w tym modelu mozesz zrobic espresso i capucino pamietaj ze espreso to mała czarna czyli koło 100ml mała ale mocna a do capucino ekspres ma dysze do spieniania mleka spieniasz mleko wlewasz do filizanki spienione mleko i zalewasz kawą duzo dłubania ale efekt wizualny idealny znane firmy ekspresów to De'Longhi Saeco Krups
duchPW - 2006-12-16, 23:32
w życiu nie słyszałem o firmie bari - dobre ekspresy kosztują trochę więcej ... ale jak dają 3 lata gwarancji
tylko dowiedz się, gdzie potem ewentualnie będziesz to musiał reklamować
pamiętaj też, że gwarancja, o której tu piszą, to umowa i ważne jest co jest w tej umowie napisane - niestety przez allegro raczej tego nie sprawdzisz
dosyć wygodne są ekspresy, w których zużytą kawę się "wypycha" z pojemniczka w postacie krążka - bez wyjmowania sitka, ale to już sprawa drugorzędna
fajne są też ekspresy na torebki, ale same torebki są u nas mało popularne, więc nie warto takiego kupować, jednak piszę to, żebys przypadkiem takiego nie kupił
odnośnie firm się nie wypowiadam, ale IMO lepiej czasem zapłacić trochę więcej kaski i mieć potem święty spokój, niż użerać się z reklamacjami
swoją drogą, od kiedy kupiłem sobie ekspres ciśnieniowy, to nie piję już innej kawy - nawet w pracy przestałem pić rozpuszczalną, bo to nie to samo - nei ma to jak kawa z ekspresu
rogaś318 - 2006-12-18, 19:42
w zeszlym roku kupilismy z siostrami ekspres krups. kosztowal naschyba 450zl. nie jest w zaden sposob jakos wypasiony ale kawe robi swietna! wazne jest gdzie kupisz! w euro kosztowal 550 ale mieli juz tylko z wystawy, w media markt po 525 ale tez ostatni wiec pojechalismy do electroworldu i zaplacilismy wlasnie cos kolo 450zl.
|
|