| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E36 - kontrolka poduchy i klakson - a błąd kompa
duchPW - 2006-12-16, 18:59 Temat postu: E36 - kontrolka poduchy i klakson - a błąd kompa witam
w temacie o zdejmowaniu kierownicy z poduchą wyczytałem o możliwości powstania błędu na kompie
czy przy powstaniu takiego błędu będzie nadal działał klakson?
pytanie jest może dziwne, ale podejrzewam u siebie padniętą taśmę kierownicy, jednak po przeczytaniu tego tematu zacząłem się zastanawiać, czy to przypadkiem nie jest skutek takiego właśnie błędu
BTW - może ktoś ma taką taśmę (sprawną) na zbyciu
Bartek_P - 2006-12-17, 01:53
Klakson będzie działał niezależnie od tego czy świeci się lampka poduchy czy nie.
Pewnie ci coś nie styka pod kierą.
Dla pewnoście sprawdź jeszcze bezpieczniki
duchPW - 2006-12-17, 02:25
spoko - trochę lamerskie pytanie, ale chciałem się upewnić
dzięki
Prosiak - 2006-12-17, 09:28
nie wiem czy ci to pomoze ale ja miałem taki problem w OPEL VECTRA B.Nie działał mi klakson i swieciła kontrolka od poduszki.Okazało sie ze miałem padniętą tasme pod kierownicą.
Pzdr.Prosiak
jaqub - 2006-12-17, 12:43
najgorzej jest odpiac poduche lub np od poduch w siedzeniach uszkodzic kabel i podlaczyc zasilanie lub jeszcze gorsza odpalic auto... komputer odczytuje to jako blad kompa i w zaleznosci od auta mozna probowac resetowac kompa (sterownik airbag) ale nie wszedzie sie da i czesto sporo to kosztuje albo tylko nowy sterownik...
duchPW - 2006-12-17, 15:46
| Prosiak napisał/a: | nie wiem czy ci to pomoze ale ja miałem taki problem w OPEL VECTRA B.Nie działał mi klakson i swieciła kontrolka od poduszki.Okazało sie ze miałem padniętą tasme pod kierownicą.
Pzdr.Prosiak |
no tak, jak napisałem wyżej - podejrzewam właśnie tę taśmę
|
|