BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - OBC

Drucha - 2006-12-19, 22:36
Temat postu: OBC
Witam.
Zakupilem ostatnio OBC I i ciekawi mnie do czego sluzy ta diodka nad wyswietlaczem..???

wrona - 2006-12-19, 23:05

z tego co kojarzę jest to sensor oświetlenia i jest odpowiedzialny za jasnosć wyświetlanych na obc informacji.

CHYBA........

Artur C. - 2006-12-23, 18:42

Napewno :mrgreen: odpowiada za jasność wyświetlacza.
pawelbach - 2006-12-23, 18:45

a co do wyświetlacza u mnie czasem wariuje wszystko mryga pokazuje rozne liczby ogolnie masakra zdarza sie to tylko czasem a jak nacisne na godzine to przestaje co to moze być
Rafał - 2006-12-23, 19:37

wrona11 napisa³/a:
z tego co kojarzę jest to sensor oświetlenia i jest odpowiedzialny za jasnosć wyświetlanych na obc informacji

nie mylisz sie

pawelbach napisa³/a:
u mnie czasem wariuje wszystko mryga pokazuje rurzne liczby

u mnie tez, podobno da sie usumac ta usterke czyszczac polaczenie LCD

wrona - 2006-12-24, 14:37

RafaÅ‚ napisa³/a:

u mnie tez, podobno da sie usumac ta usterke czyszczac polaczenie LCD

z tylu obc jest wtyczka na zatrzask który lubi na polskich droga sie rozpinac wtedy obc nie jest dobrze podłaczony i miga. polecam w pierwszej kolejności sprawdzic te wtyczkę ew. oczyścic jej piny

pozdrawiam wrona

ogolny - 2006-12-24, 15:22

:cool: W mojej beci mryga i wariuje ale tylko jak jest zimno, ale jak sie autko rozgrzeje jest o.k. :mrgreen:
kemot324 - 2006-12-25, 23:41

Też miałem problem z mrugającym wyświetlaczem i udało się mi to naprawić. Rozebrałem OBC, przeczyściłem benzyną ekstrakcyjną styki od wyświetlacza, a mniej więcej w miejscu zaznaczonym na żółto podkleiłem pod wyświetlacz dwa paski taśmy, żeby zwiększyć siłe nacisku wyświetlacza na taki przewodzący pasek gumy, który łączy wyświetlacz z płytką.