BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Pomocy.Przegrzewa się silnik

Darek W-wa 735 - 2004-09-26, 20:12
Temat postu: Pomocy.Przegrzewa się silnik
Witam szanowną społeczność klubową> Mam zaj...sty problem.Pewnego dni jadąc sobie całkiem spoko zagotował mi się silnik.Zwaliłem głowicę,uszczelka wzrokowo spoko.Oddałem głowicę do planowania i sprawdzenia Okazało się że jest pęknięta.Głowica do kosza,ja lżejszy o 150 PLN za samo sprawdzenie.Zdjełem głowicę z drugiego silnika i założyłem bez planowania.Nowa uszczelka,nowe śruby i H..j.Jwst tak jak było.Do momentu rozgrzania silnika wszystko super-jak złapie temperaturę zaczynają się robić twarde przewody gumowe,z rury wydechowej para i co z tyk k...wa zrobić .Możliwe że strzelił blok?Tylko też dziwne że wskaznik pokazuje normalną temperaturę a korkiem zbiorniczka wyrownawczego wali jak z czajnika>Proszę o rady i sugestie,co mam dalej począć. :( :roll:
Darek W-wa 735 - 2004-09-26, 22:18

Termostat wywaliłem całkiem,bo też tak podejrzewałem.Gaz mam ale po wymianie nawet nie podłączałem,odpaliłem na benzynie.
Adzik - 2004-09-27, 10:19

Tak , to moze byc pompa , miale taki problem w tds tam był plastikowy wirnik pompy wodnej, który sie poprostu urwał. Więc mozesz wyjąc i ją sprawdzić jezeli wirnikjest cały wtedy pompa jest sprwna . Zobacz moze byyc tez plasikowy wirnik pompy. Pozdrawiam ADZIK