BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - abs świruje

jankess - 2006-12-20, 16:59
Temat postu: abs świruje
Witam. coś jest nie tak z ABSem. włącza się kiedy chce i wyłącza. Gdzie szukaćprzyczyny?
marekfl - 2006-12-20, 17:05

jankess napisa³/a:
Witam. coś jest nie tak z ABSem. włącza się kiedy chce i wyłącza. Gdzie szukaćprzyczyny?

Siemka
Jakie masz auto? Z tego co piszesz to może coś po prostu nie łączyć?? Nie ma innego wyjaśnienia!! Posprawdzaj wszystkie połaczenia!!! wtyczki czujników, przewody

[ Dodano: 2006-12-20, 16:06 ]
ps. Albo użyj szukaj!!!

http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=18341 tu może coś znajdzesz !!

raven - 2006-12-20, 22:02

kiedyś miałem coś takiego u siebie w e28, przyczyną był zmiażdżony przewód od czujnika (ten przy kole) Po prostu spece od zawieszeń gdzieś go przytłukli i efekt był taki, ze potrafiło mi koło odłączać przy hamowaniu.Czasem pomaga wykrecenie czujnika i oczyszczenie go z syfu, powodzenia :wink:
wrona - 2006-12-21, 10:23

a czasami bardzo ostre hamowanie ( niestety u mnie przednie opony do wymiany ale abs zacząl działać prawidłowo :mrgreen: )

pozdrawiam wrona

Baur - 2006-12-21, 21:51

Wykręć czujniki i wyczyść je - w większości przypadków to pomaga.
robin 69 - 2006-12-26, 13:12

witam .
czujniki jak i pierścienie abs dobrze jest od czasu do czasu wyczyścić z syfu czasem wystarczy sprężone powietrze ipo sprawie,możnz też sprawdzić odległości czujników od pierścieni powinny zawsze byc takie same ,ale u ojca okazało się że nie były tzn. jeden był bardziej odsunięty od pierścienia i przy szybszej jeździe abs wariował.okazało się że ktoś go zmieniał i założył podobny ale minimalnie krutszy,po zmianie na odpowiedni wszystko wruciło do normy.

sancho - 2006-12-27, 23:03

znajdz sterownik ABS-U pluis schemat el.do swojej beemki tego systemu i spradz miernikiem przejscia miedzy sterownikiem a czujnikami na poszczegolnych kolach jak na ktgoryms nie bedzie od razu wiesz gdzie szukac przyczyny u mnie to byl przetarty przewod przed czujnikiem przy kole obja identyczny j.w
pozdrawiam

adik_22 - 2007-01-04, 23:53

Jak sprawdzenie przewodów (złączy) i przeczyszczenie czujników nic nie da to znaczy że poszedł ci czujnik albo któryś pada. Najlepiej wtedy podpiąćsie pod kompa wtedy wyjdzie co go boli. Koszt podpięcia sie to ok. 40zł.Mi tak robił prawy przedni czujnik. POZDRO
pp100 - 2007-01-05, 01:05
Temat postu: Re: abs świruje
jankess napisa³/a:

mam to samo z moja ,jak odpale abs działa, po chwili jazdy zapala sie kontrolka i juz nie działa,ale raz na jakis czas działa :roll: