BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - slick 50

slav - 2004-09-26, 23:26
Temat postu: slick 50
panowie co sadzicie o dodatku do oleju slick 50? stosowal go ktos?
duchPW - 2004-09-27, 00:56

kiedyś było coś o dodaykach na forum (temat o olejach) - chyba niezbyt pozytywnie - a ile taki wynalazek kosztuje?

... bo może warto po prostu kupić lepszy olej :idea:

slav - 2004-09-27, 08:42

no wlasnie ja slyszalem duzo dobrego (ale to tylko teoria) o tym srodku. chcialbym to skonfrontowac z kims kto tego uzywal. jestem teraz w anglii i znalazlem w shopie buteleczke 750ml za 24 funciaki. nie wiem jak funt stoi. pozdrawiam
LUKAS - 2004-09-27, 09:12

24 funty to około 150zł. Niewiem po ile to chodzi w Polsce, oraz nigdy tego nie stosowałem, więc się nie wypowiem.
Chcę tylko powiedzieć, że musisz uważać na te "dobre" opinie, które o nim słyszałeś, ponieważ jeśli je słyszałeś od sprzedawcy, to lepiej ich nie bierz zbytnio pod uwagę, ponieważ sprzedawca powie wszystko żeby sprzedać towar. To tak jak z kupowaniem np. ziemnniaków. Pytasz się babki co ma, Irys, czy Irgę, a ona się pyta "A co Pan chce...".
Osobiście nie zalecam takich środków, z tego co słyszałem pomagają tylko na pewien czas/przebieg, później znowu jest kicha, tak więc jak masz coś nie tak z motorem, to lepiej zainwestuj w remont, bo taki środek napewno go nie zastąpi.
Tak czy inaczej poczekajmy jeszcze na opinię kogoś kto to stosował.
Darco, chyba Ty próbowałeś szczęścia z czymś takim, napisz coś jak możesz ;)

Pozdro :!:

Anonymous - 2004-09-27, 19:47
Temat postu: Re: slick 50
slav napisa³/a:
panowie co sadzicie o dodatku do oleju slick 50? stosowal go ktos?

zobacz tutaj jest parę zdań na temat tego specyfiku ale ile w tym prawdy to nie wiem bo ja nie stosowałem
http://slave.e-edukacja.p...uly/dod/dod.htm

henry - 2004-09-28, 17:48
Temat postu: Slick 50
A właśnie ,że ten środek był dostępny na naszym ,polskim rynku ale tak gdzieś 10-15 lat temu.Nie ukrywam ,ale jako młody i jeszcze głupi "tuner" zastosowałem go do silnika.Moim skromnym zdaniem efekt - żaden, a mialo byc wyciszenie silnika , zmniejszenie wewnetrznego tarcia i takie tam inne pier....Osobiście nie polecam ,szkoda pieniędzy.SLICK 50 zgodnie z reklamą zawiera teflon ( ten co podobno zapycha filtry , ale w to to juz naprawde nie wierzę)
pozdrowienia - henry