| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E36] Problem z centralnym zamkiem.
dioob - 2006-12-26, 15:26 Temat postu: [E36] Problem z centralnym zamkiem. Witam mam problem z centralnym zamkiem jak przekrece kluczyk w celu zamkniecia wszystkie drzwi zamykają sie na 2 sekundy a poźniej wszystkie sie otwierają, muszę zamykac drzwi od środka najpierw przednie kierowcy ,później pasażera i na końcu tył i dopiero wtedy auto jest zamkniete.
Poradźcie gdzie szukać przyczyny, i ewentualnie gdy nie uda mi sie zlokalizować usterki co zrobić by odłączyć centralny i przejsć na zamykanie kluczykiem.Z góry dzieki za pomoc.
casus maximus - 2006-12-26, 15:44
ale czy tak jest za kazdym przekreceniem kluczyka w zamku? czy np za drugim razem juz sie zamyka? wg mnie jest gdzies bład. ja mam tak ze samochod zamyka sie za drugim razem. i mam bład tylniej klapy.
marekfl - 2006-12-26, 15:51
Siemka
Niektórzy mowią że jak jest słaby akumulator to centralny sie otwiera zaraz po zamknięciu. Może to sprawdzisz, ale najcześciej to jest uszkodzona centralka i ja polecał bym sprawdzić w pierwszej kolejnosci zanim zaczniesz próc tapicerke czy cos innego![/i]
dioob - 2006-12-26, 17:28
Powtarza sie to za każdym razem kiedy chce zamknąc i zawsze sie otwiera, a akumulator sprawdze i naładuje,tak to w sumie kreci ok.Auto mam dopiero tydzien wiec pomału porawiam wszystkie dolegliwości.
Aha a ile amperowy akumulator powinien być w e36 silnik 1,8i. ?
Ja mam 55 amperowy Bosch.Nie zamały troszke?
henry - 2006-12-26, 18:13
.Witam !! Akumulator wystarczy . A o swoim objawie poczytaj na forum ....było o takim objawie .........Pzdr - henry
kemot324 - 2006-12-26, 21:09
Winny tu może być któryś z siłowników sterujących, tzn od kierowcy, pasażera lub w klapie. Mogą również być tylko przerwane przewody (często te w klapie), lub zaśniedziałe połączenia. Centralka też może być uszkodzona, pozostaje Ci tylko prześwietlić całą instalacje centralnego. Jak zamykasz z kluczyka drzwi pasażera czy klapę to są te same objawy?
dioob - 2006-12-27, 10:18
Tak w każdym z zamków historia sie powtarza.Bede szukał i grzebał a moze coś i znajde.dzieki
Bartek_P - 2006-12-27, 19:47
Prawdopodobne przerwanie przewodów w tylne klapie, ( W tej gumowej przelotce).
kolczasty - 2006-12-28, 17:12
Przerabialem to w swojej. Przyczyna byly przetarte przewody z tylu w klapie - sprawdz.
adik_22 - 2007-01-05, 00:06
Witam.Miałem podobny przypadek. Sprawdz i przeczyść gniazda wszystkich drzwi i klapy takrze złącza kabli z centralką czasami też tam coś niestyka.Jak to nieskutkuje sprawdz mikrostyki na siłownikach może któryś padł.Naprawde dużo jest usterek w centralnych zamkach. Usunięcie usterki w Mojej E-36 zajęło mi 4 dni a zaśniedział mi kabel w jednym pinie. POZDRO...
BIZON - 2007-01-05, 00:14
Ten temat już był przerabiany!!!
Ale na moje oko, to STEROWNIK padł...!!!
Znajduje się pod przednim lewym głośnikiem. Trzeba go wyciągnąć, a potem wyciągnąć plastikową osłonę. Pod nią jest "sterownik".
|
|