| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Wylewny jestem bo mnie boli ! E36 Coupé
SajGoN - 2007-01-01, 23:29 Temat postu: Wylewny jestem bo mnie boli ! E36 Coupé Witam!
Jak o ze jest to miejsce gdzie moge sie wyzalic to chcialbym sie z Wami podzielic tym co mnie boli.
Pare lat temu autem lansiarskim i fanow Disco Polo byl Opel Calibra. Wymarzona sportowa fura. To nic ze silnik 2.0 8V 115KM na czwsciach Vectry ale... drzwi bez obramowki jak na Coupe przystalo.
Auto bylo tanie i nikt nie przejmowal sie posypanymi progami czy tylnimi blotnikami.
Wiele aut przeszlo tuning zaopatrujac sie na stacji benzynowej lub we wlasnym zakresie (przyklejane wloty powietrza).
W owych czasach BMW bylo poza zasiegiem, drogie w zakupie i w ekspoatacji no i duzo palilo. Teraz czasy sie zmienily po wejsciu do UE rynek polski zalal sie autami a BMW stalo sie dostepne za mala kase.
Naprawde głęboko ubolewam ze E36 Coupe staje sie a moze juz jest za pozno i stało sie autem do lansu !
Niedobrze mi sie roboi jak wychodzi z Coupety kolo i dumnie jest pewny siebie, czujac sie ze jest na rowni z Nami-fanami BMW! A jak widze w nim wyzszosc na demna bo ja jezdze E30stka to ogarnia mnie smiech. Zawsze nawiazuje rozmowe, pytam czemu BMW a nie Audi bo przeciez BMW duzo pali i czesci sa drogie, on odpowiada ze mial w planie Audi ale gosc sprzedal i kupil to. Ja mu odpowiadam: no widzisz ja BMW nie kupilem przez przypadek ale nigdy nie bede jezdzil E36 Coupe zeby inni mnie nie kojażyli z takimi jak ty.
Nigdy nikogo nie namawialem na BMW, nigdy !
Niech BMW jeżda Ci krorzy je kochają!
No ! jakos mi lepiej teraz na sercu.
Pozdrawiam prawdziwych fanow BMW!
Powyzszy tekst nie mial na celu obrazic wlascicieli E36 Coupe, Calibr i fanow Disco Polo. Bez urazy.
Piotrek - 2007-01-01, 23:37
Przepraszam a co to własciwie jest to jakies eczydziesciszesc?
Zgadzam się z sajgonem
duchPW - 2007-01-01, 23:41
a mi się coupe bardzo podoba
fajnie, żeby beemkami jeździli tylko miłośnicy, ale jako, że jesteś rozsądnym człowiekiem, twardo stąpającym po Ziemii, to zapewne wiesz, że to niemożliwe - wolny rynek i już ... a może dzięki temu, że ktoś przypadkowy kupi beemkę i podczas jazdy nią się zakocha sprawi, że grono mi łośników się powiększy - zawsze szukaj pozytywów
SajGoN - 2007-01-02, 03:11
Moim skromnym zdaniem E36 ma bryłe fajna ale nie nie kupie jej z 2 powodow:
1.j.w.
2.auto bez duszy
Zgadzam sie ze sa tacy ktorzy zyli bez sensu zycia jezdzac z punktu A do punktu B VW Passatem ale po kupnie E34 ich zycie sie odmienilo, zatankowali pod korek i chcieli pojechac gdziekolwiek byle jechac byle cieszyc sie z jazdy. Znam takich ze po kupnie BMW nie widza innego auta, a ten tekst jest o ludziach innego pokroju, szkoda ze nie odebrales wlasciwie mojego przekazu.
damiano_e30 - 2007-01-02, 08:31
A ja mam to w nosie że czy e36 qpe jest autem do lansu czy nie. Nawet jeśli jest to co z tego, BMW nigdy nie będą jeździć tylko fani marki- fajnie by było ale to nie realne.
Boli mnie natomiast zupełnie coś innego- coraz mniej jest e30 na ulicach, zwłaszcza tych zadbanych, w dobrym stanie.
Coraz więcej tych aut idzie na żyletki bo są stare a E36 jest nowsze i coraz tańsze...
casus maximus - 2007-01-02, 09:37
teraz e 36 jest najpopularniejsze. kazdy łebek jara sie na widok tego autka. i ldatego jezdzi ich juz chyba najwiecej. pamietam jak podjechalem pod market swoją maciorą i stalo kilku ludzikow, slyszalem ich rozmowe iz " ja to bym wolal jakas trzysta szesnastke ewentualnie trzysta osiemnastke ta taka w nowszej budzie ". dla nich bryla mojego autka to relikt przeszlosci.
zreszta wg mnie e23, e 24, e 30, e 32, e 34 to najpiekniejsze samochody.
kafarek - 2007-01-02, 12:15
Przenoszę
Łukasz - 2007-01-02, 12:31
E36 to przykład zagubienia myśli egzystencjalnej koncernu BMW, szukając po omacku sensu istnienia trafili do ślepej jaskini ze szkicem popłuczyn stylistycznych.
Gasper - 2007-01-02, 13:14
Mój Boże, ale ja gówno kupiłem. Myślałem, że E36 Coupe to całkiem fajne BMW, ale z tego co tu na szanownym forum przeczytałem wynika, iż trafiłem na największą kupę na rynku.
Faktycznie, teraz jak z okna spojrzę na swoje auto stwierdzam, że brzydszy i bardziej wieśniacki samochód na moim podwórku jeszcze nie stał. Teraz przy każdym otwarciu drzwi będę miał niesmak spoglądając na drzwi bez ramek
Chłopaki! Dobrze że jesteście! Teraz wiem już jedno na pewno. Żeby być postrzeganym za spoko ziomka muszę powrócić przynajmniej do e30.
SPRZEDAM TANIO E36 Coupe 320i
kafarek - 2007-01-02, 13:19
| Gasper napisa/a: | | SPRZEDAM TANIO E36 Coupe 320i |
zjedź jeszcze roszkę to się zastanowie, bo chcesz za duzo
kiloff - 2007-01-02, 13:32
i tu jest caly szkopul aby rozpoznac ktore E36 qp jest kupione z milosci do marki a ktore jest kupione dlatego ze samochod stal sie popularny ..
no ale jesli dla kogos wszystkie E36 to pomylka ...
| Łukasz napisa/a: | | E36 to przykład zagubienia myśli egzystencjalnej koncernu BMW, szukając po omacku sensu istnienia trafili do ślepej jaskini ze szkicem popłuczyn stylistycznych. |
jesli sadzisz tak o E36 to powienienes sadzic podobnie o E46 - w koncu jesli chodzi o stylistyke to E46 jest jedynie rozwinieciem E36 - ot zmiekczeniem lini .. i przystosowaniem ich do czasu wprowadzania E46 na rynek ..
Łukasz - 2007-01-02, 13:34
| kiloff napisa/a: | i tu jest caly szkopul aby rozpoznac ktore E36 qp jest kupione z milosci do marki a ktore jest kupione dlatego ze samochod stal sie popularny ..
no ale jesli dla kogos wszystkie E36 to pomylka ...
| Łukasz napisa/a: | | E36 to przykład zagubienia myśli egzystencjalnej koncernu BMW, szukając po omacku sensu istnienia trafili do ślepej jaskini ze szkicem popłuczyn stylistycznych. |
jesli sadzisz tak o E36 to powienienes sadzic podobnie o E46 - w koncu jesli chodzi o stylistyke to E46 jest jedynie rozwinieciem E36 - ot zmiekczeniem lini .. i przystosowaniem ich do czasu wprowadzania E46 na rynek .. | ale dość trafnym rozwinięciem...
kiloff, to tylko moje zdanie, no offence
kafarek - 2007-01-02, 13:39
Tak sobie zażartowałem w poprzednim poście, ale po głębszym zastanowieniu uważam, że w E36 przed liftingiem jest najmniej BMW z wszystkich modeli. Lifting to była szybka poprawka zauważonych błędów. Generalnie podzielam zdanie Łukasza..
MARTINEZ - 2007-01-02, 13:43
niektóre e36 podobaja mi sie- turingi
ale zgadzam sie z przedmowca ze e36 traci klase
plus tej syt. niedługo bedie na szrotach sporo czesci do e36
bo kupuja i rozbijaja bo wczesniej jezdzili calibrami (a prawie robi wielka roznice)
sory kto z was miał wczesniej calibre
ja swoja e30 kupiłem tez prawie z przypadku ale brałem pod uwage tylko dwa auta mercedes 190, 2,6b manual lub e30.
wczesniej smigałem merolem 126. i chciałem cos lekiego
od kiedy mam bmw nie zamienie na zadnego merola
LoveJoy - 2007-01-02, 13:45
Siema,
Pozwolę sobie dodać kilka słów.
Czy Wy, Koledzy aby nie przesadzacie? Rozumiem, że e30 może się bardziej podobać niż e36 (ja też uważam, że jest ładniejsze), ale chciałbym Wam przypomnieć że e36 to również BMW! Fakt, trochę plastikowe ale mimo to BMW! Jeśli uważacie, że e36 jest typowym samochodem do lansu dla (przepraszam) wieśniaków a prawdziwy fan BMW jeździ tylko e30 to zapraszam Was do Warszawy na Grochów - jak chwilkę poszukacie (okolice Promenady) to będziecie miali szanse zobaczyć najbardziej skaszaniony samochód jaki w życiu widziałem (gorszy od vectry w stylu batmobil z vectra-unlimited).... Spojler na klapie w stulu nippon toys - oczywiście aluminowy, wloty na masce - evo i astra gsi, zderzak przedni - pług śnieżny, tylny - ponton, wydech - dwa owalne pisuary zadarte do góry, ultrafolet pod podwoziem (w środku chyba też o ile dobrze zauważyłem), czerwone postojówki, tylne lampy lexus look, przednie założone nie wiem od czego - chyba peugeot 406, CAŁA fura oklejona pseudo-naklejkami NFS Undergound, świecące wentylki, migające na różne kolory środki felg (skąd on to wytrzasnął???). Tym szkaradnym samochodem było..... E30 w kolorze bliżej nieokreślonym!!!!
Osobiście uważam szufladkowanie poszczególnych modeli BMW za bezsensowne - nie mamy wpływu na to jacy ludzie kupują bawarki.... A, że e36 przypadło do gustu ludziom kochającym "piękne inaczej" to już nie nasza wina...
Niemniej jednak nie uważam, żeby e36 było brzydkim samochodem - wystarczy spojrzeć na auto Kujona czy Ostrego - niejeden chciałby takie mieć...
Pozdro
LJ
MARTINEZ - 2007-01-02, 13:46
no chyba ze na takiego postawił bym koło beemki
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1312362
emaloo - 2007-01-02, 13:50
SajGoN chyba miałeś ciężkiego sylwestra
Łukasz - 2007-01-02, 13:54 Temat postu: Re: Wylewny jestem bo mnie boli ! E36 Coupé
| SajGoN napisa/a: | Witam!
Jak o ze jest to miejsce gdzie moge sie wyzalic to chcialbym sie z Wami podzielic tym co mnie boli.
Pare lat temu autem lansiarskim i fanow Disco Polo byl Opel Calibra. Wymarzona sportowa fura. To nic ze silnik 2.0 8V 115KM na czwsciach Vectry ale... drzwi bez obramowki jak na Coupe przystalo.
Auto bylo tanie i nikt nie przejmowal sie posypanymi progami czy tylnimi blotnikami.
Wiele aut przeszlo tuning zaopatrujac sie na stacji benzynowej lub we wlasnym zakresie (przyklejane wloty powietrza).
W owych czasach BMW bylo poza zasiegiem, drogie w zakupie i w ekspoatacji no i duzo palilo. Teraz czasy sie zmienily po wejsciu do UE rynek polski zalal sie autami a BMW stalo sie dostepne za mala kase.
Naprawde głęboko ubolewam ze E36 Coupe staje sie a moze juz jest za pozno i stało sie autem do lansu !
Niedobrze mi sie roboi jak wychodzi z Coupety kolo i dumnie jest pewny siebie, czujac sie ze jest na rowni z Nami-fanami BMW! A jak widze w nim wyzszosc na demna bo ja jezdze E30stka to ogarnia mnie smiech. Zawsze nawiazuje rozmowe, pytam czemu BMW a nie Audi bo przeciez BMW duzo pali i czesci sa drogie, on odpowiada ze mial w planie Audi ale gosc sprzedal i kupil to. Ja mu odpowiadam: no widzisz ja BMW nie kupilem przez przypadek ale nigdy nie bede jezdzil E36 Coupe zeby inni mnie nie kojażyli z takimi jak ty.
Nigdy nikogo nie namawialem na BMW, nigdy !
Niech BMW jeżda Ci krorzy je kochają!
No ! jakos mi lepiej teraz na sercu.
Pozdrawiam prawdziwych fanow BMW!
Powyzszy tekst nie mial na celu obrazic wlascicieli E36 Coupe, Calibr i fanow Disco Polo. Bez urazy. |
a jeśli chodzi o Disco polo to mam własnie kilka kawałków zespołu Toples w odtwarzaczu mp3, który dostałem od żony pod choinkę. No ale jak się ma Clio , to nawet disco-polo nie wstyd słuchać
casus maximus - 2007-01-02, 14:02
rozmowa schodzi na niebiezpieczny poziom. zaraz sie zacznie ostra wymiana zdan miedzy milosnikami e 36 a reszta ktorej ten model BMW sie nie podoba...
Łukasz - 2007-01-02, 14:07
jeżdżąc e30 zawsze na światłach włączałem piosenkę, "Dziewczynooo, dziewczynooo, dziewczyno ma, dlaczego jesteś taaaka, dziewczyno, dziewczyyno, dziewczynoo ma, zabrałaś miłość chłopakaaa...." więc myśle, że zapewniałem odpowiedni poziom odbioru mnie jako właściciela BMW
casus maximus - 2007-01-02, 14:09
| Łukasz napisa/a: | | jeżdżąc e30 zawsze na światłach włączałem piosenkę, "Dziewczynooo, dziewczynooo, dziewczyno ma, dlaczego jesteś taaaka, dziewczyno, dziewczyyno, dziewczynoo ma, zabrałaś miłość chłopakaaa...." więc myśle, że zapewniałem odpowiedni poziom odbioru mnie jako właściciela BMW |
tak, Ty Lukasz jestes pokojowo nastawiony...Disco Polo lagodzi obyczaje...wstaw tu jakies mp3
southOFheaven - 2007-01-02, 14:09
| casus maximus napisa/a: | teraz e 36 jest najpopularniejsze. kazdy łebek jara sie na widok tego autka. i ldatego jezdzi ich juz chyba najwiecej. pamietam jak podjechalem pod market swoją maciorą i stalo kilku ludzikow, slyszalem ich rozmowe iz " ja to bym wolal jakas trzysta szesnastke ewentualnie trzysta osiemnastke ta taka w nowszej budzie ". dla nich bryla mojego autka to relikt przeszlosci.
zreszta wg mnie e23, e 24, e 30, e 32, e 34 to najpiekniejsze samochody. |
zgadzam sie z Toba.
sam jezdze e36 i nie bede ukrywal ze sie najaralem na poczatku ale juz mi przeszlo..na wiosne jak dobrze pojdzie przechodze na e34 z m30.
pozdro
casus maximus - 2007-01-02, 14:11
oczywiscie nie mowie ze e 36 jest brzydkie. bo ma swoj urok tez. ale jakos do mnie nie trafia...wszystko to przeciez kwestia gustu..
Lord Lukasz - 2007-01-02, 15:55
Co by nie było to era e30 już dawno minęła, wystarczy popatrzeć na allegro, kiedyś po 10-15 stron w kategori było e30 a dzisiaj jak patrze to tylko 5 stron, dla porównania e36 jest 23 strony. E36 kupuja ludzie którzy szukają samochodu a nie BMW i traktują je je zwykły samochód a nie tak jak miłośnik marki traktuje swoją Bawarke
E30 mają albo prawdziwi miłośnicy tacy jak my ale jest nas coraz mniej niestety.... lub mają wiaśniaki którzy kupili za 1000zł ledwo żywą e30 i dobijają ją do końca i jak już umrze całkiem to wtedy żyletki lub na częsci i tak kończą żywot e30-tki...
Tak więc szanujmy swoje e30 bo tylko dzięki takim jak My można spotkać jeszcze ładną e30 na drodze
jaqub - 2007-01-02, 16:29
nie wiem moze jestem inny ale jak kupowalem mojego sedanika (ponad 4ry lata temu) to autko bardzo mi sie podobalo, naped na tyl byl tym czego chcialem, 6scio cylindrowa jednostka pod maska z 24rema zaworami... dziewczyna caly czas katowala ze bmw to dresy, chamy i prostaki... mimo to kaschmirbeige przekonal mnie ostatecznie... dla mnie e36 w mpakiecie (bez wymyslnych spojlerow zderzakow typu monster cz cos) ma jedna z najpiekniejszych lini wsrod SPORT SEDANOW.... piszcie co chcecie ale jak patrze sobie na przetloczenia tylnej czesci... leciutko wyciagnieta w tyl klape bagaznika (bez spojlera) to jestem szczesliwy.... auto kosztowalo mnie mnostwo ka$y i jeszcze wiecej czasu i poswiecen... mam nadzieje ze do wiosny stane sie szczesliwym posiadaczem kompletu 19tek i mam nadzieje ze na takich felgach nikt nie bedzie mial zludzen ze wybralem e36 bo jestem fanem marki a nie kims kto chcial "prawie calibre"...
Łukasz - 2007-01-02, 16:36
| jaqub napisa/a: | | nie wiem moze jestem inny ale jak kupowalem mojego sedanika (ponad 4ry lata temu) to autko bardzo mi sie podobalo, naped na tyl byl tym czego chcialem, 6scio cylindrowa jednostka pod maska z 24rema zaworami... dziewczyna caly czas katowala ze bmw to dresy, chamy i prostaki... mimo to kaschmirbeige przekonal mnie ostatecznie... dla mnie e36 w mpakiecie (bez wymyslnych spojlerow zderzakow typu monster cz cos) ma jedna z najpiekniejszych lini wsrod SPORT SEDANOW.... piszcie co chcecie ale jak patrze sobie na przetloczenia tylnej czesci... leciutko wyciagnieta w tyl klape bagaznika (bez spojlera) to jestem szczesliwy.... auto kosztowalo mnie mnostwo ka$y i jeszcze wiecej czasu i poswiecen... mam nadzieje ze do wiosny stane sie szczesliwym posiadaczem kompletu 19tek i mam nadzieje ze na takich felgach nikt nie bedzie mial zludzen ze wybralem e36 bo jestem fanem marki a nie kims kto chcial "prawie calibre"... |
nooo, na 19tkach napewno zyska trwałość elementów wnętrza, zawieszenia, o budzie nie mówiąc
jaqub - 2007-01-02, 16:38
| Łukasz napisa/a: | | nooo, na 19tkach napewno zyska trwałość elementów wnętrza, zawieszenia, o budzie nie mówiąc |
4ry latam na 17tkach czy zima czy lato i poki co SPORT KIT KONI zadziwia diagnostow
korzuch - 2007-01-02, 16:53
yo!
autor postu niechcial obrazic cupet e36 tylko e36 w sedanie dobrze rozumiem wkladam w swojego grata szmal i serce i pod zaden market niejade bo tam nie wjade
pozdro
SajGoN - 2007-01-02, 17:48
Jesli chodzi o sylwestra to byl najbardziej LIGHTowy od paru lat.
Zgadza sie ze sa fani ktorzy jezdza E36, w Niemczech na Bawarii widzialem naprawde kilka ladnych egzemplarzy. Prawdziwy, oryginalny GERMAN-STYLE: zglebiona, M-Pakiet, poszezona, tylnie lampy z bialym kierunkiem (oczywiscie zaden lexus), na klapie delikatna listewka no i obuta w kozackie fele ze stopniowym rantem a'la RS. Moj kumpel tez ma E36 Coupe i tez stylizuje je za wzor GS.
Nie tylko E30 sa dla latwo identyfikowanych milosnikow BMW. Wyobrazmy sobie E24, kolor czarny, lekko obnizona, na felach BBS RS hm.... chcialbym czyms takim tez jezdzic ale chyba jestem za mlody do takiego auta. Zreszta brat by mnie zabil bo to jego wymarzone auto.
A SLki to jedyne Merasie z dusza.
Gasper - 2007-01-02, 18:01
W takim razie jesli auto nie jest w "german stylu" to do jakiej grupy się zalicza? Weźmy na przykład e36 sedan w stanie czysto fabrycznym. Wiocha, czy lans?
Tak wogóle to temat bez sensu, równie dobrze można piać, że wieśniaki jeżdżą e34. Chyba założę taki jeden topic, bo u mnie w mieście już 3 sztuki spieprzonych e34 jeżdżą
casus maximus - 2007-01-02, 18:10
| Gasper napisa/a: | | wieśniaki jeżdżą e34. Chyba założę taki jeden topic |
to zaloz...zejdą wtedy z e 36...zreszta czy ktos powiedzial ze wiesniaki jezdza e 36 ? ja napewno nie. komu sie podoba to sie podoba a komu nie to nie. tak jak pisalem wszystko to kwestia gustu. bardzo osobiscie gasperusie odebrales ten temat, a chyba nie chodzilo w nim o prawdziwych fanow BMW jakim ty pewnie jestes. pozdrawiam.
Gasper - 2007-01-02, 18:23
Temat mnie nie zdenerwował, a jedynie treść pierwszego posta.
Kujon - 2007-01-02, 19:15
Ja jak kupowałem swoje Etrzydzieścisześć kupe to w moim stupiedziesieciotysięcznym mieście było ich 3 a moja coupeta była czwarta , jak kupiłem to auto to nie było jeszcze Uni , sprowadzania, kombinacji z akcyzą itp, potem Świr odgapił odemnie i sie narobiło tego na mieście ze trzydzieści sztuk , przyszedł czas na zmianę bo nigdy nie lubiałem mieć to co wyszcy noi kupiłem cabrio , narazie są 2 w całym mieście, ale na wakacje to pewnie szarańcza wróci z wysp to sie narobi tego tysiąc pińcet bo już widzę że smaka mają
Cooba - 2007-01-02, 19:22
| Gasper napisa/a: | ... że wieśniaki jeżdżą e34. Chyba założę taki jeden topic, bo u mnie w mieście już 3 sztuki spieprzonych e34 jeżdżą |
Taaaa jasne. Ze e34 = burak??
E34 RULEZZZZ!!!!!!
Peace wszystkim. Wszystki e-bawarki sa fajne... ale tylko do polowy lat 90'
Pozdro all fans bi em dablju
korzuch - 2007-01-02, 19:33
yo!
Sajgon bez urazy ale jak dla mnie to nudzisz i masz naprawde wąski swiatopoglad jezeli chodzi o bmw dlatego wieje nuda w tym temacie może to menel sie skrył pod ta ksywą był podobny koles do ciebie na tym forum był gruby i jeździł Z... i był w Tarnowie siedział w aucie i bał sie wyjsc
pozdro dla wszystkich maniaków BMW a turasy w E36 spadac Kebab sprzedawać
MrKrYH_e34 - 2007-01-02, 19:37
Ja wychodze z duma z e36 coupe i czuje sie na rowni z fanami bmw .. i co ogarnia cie smiech Temat rzeka i pewno do niczego odbrego nie prowadzi .. Ps nie lubie ludzi oceniajacych innych po aucie, kazdy sie jakos lansuje i nie wieze ze w innych modelach np e30 nie ma takich ludzi posiadam ta e36 coupe chyba pol roku wczesniej mialem e34 i ciezko te dwa auta do siebie jakos spasowac .. jeden powie ze e34 jest lepszy inny ze jest odwrotnie .. na temat gustow sie nie dyqtuje .. jestem na tym forum sporo czasu i takich wylewnych textow bylo juz sporo ale czas wszystko zmieni .. sajgon nie kracz bo moze Ty lub Twoje potomstwo nabedzie jakies e36 i bedzie pelen lans i co wtedy ... aha dodajmy jeszcze do tego tematu ze ludzie posiadajacy LPG nie sa prawdziwymi fanami to w ogole bedzie jazda
moja wypowiedz nie jest zadna prowokacja wylewny jestem jak wielu
[ Dodano: 2007-01-02, 20:47 ]
aha sajgon czytajac Twojego posta wydaje mi sie ze masz badziewne lansiarskie towarzycho ... chodzi mi o text ze przeprowadziles rozmowe z kolesiem ktory myslal o audi a ma bmw .. jak na takiej podstawie mozna krecic bata na caly model e36 i wystawiac zapewne mylna opinie aha i czy PRAWDZIWY FAN BMW moze skreslac jeden z wielu modeli BMW pozdro
Oczywiscie to sa pytania z ciekawosci a nie dyskryminujace pisiadaczy innych modeli i fanow beemki
ChriS - 2007-01-02, 19:49
Sajgon, a widziałeś korzucha e36? Może on sam wygląda jak turek ale jego e36 robi wrażenie-nawet na mnie ,a jestem fanatykiem e30.Dla mnie e36 nie jest złe,jest poprostu inne.Też boleję nad tym ,że np.u mnie w mieście jest parę e36 skrzywdzonych przez swoich włascicieli.
--==maly==-- - 2007-01-02, 20:12
Dementuje Korzuch nie wygląda jak Turek Korzuch wygląda jak KEBAB!!
BADYL - 2007-01-02, 20:16
A ja to skomentuje tak - w każdym stadzie znajda sie czarne owce nawet w BMW - dzisiaj usłyszalem cos to mnie zcieło z nóg - ma ktos 530 99' zawsze jeżdzi na rezerwie i juz 2 razy robił REGENERACJE wtrysków 300 zł JEDEN!! i co o takim kims powiedziec??
Kiedys u mnie pod blokiem kolesia e32 złotą z przyczepka ZBIERAŁ ZŁOM i SKUPOWAŁ makulature.
Jestesmy akurat w świadku BMW i wokoł niego sie krecimy ale na odległosc widac ktos jest maniakiem marki.Nie ma sie co rozżalac.Świat jest brutalny i nic tego nie zmieni.
Pozdro740
świr E-36 - 2007-01-02, 20:34
| Kujon napisa/a: | Ja jak kupowałem swoje Etrzydzieścisześć kupe to w moim stupiedziesieciotysięcznym mieście było ich 3 a moja coupeta była czwarta , jak kupiłem to auto to nie było jeszcze Uni , sprowadzania, kombinacji z akcyzą itp, potem Świr odgapił odemnie i sie narobiło tego na mieście ze trzydzieści sztuk , przyszedł czas na zmianę bo nigdy nie lubiałem mieć to co wyszcy noi kupiłem cabrio , narazie są 2 w całym mieście, ale na wakacje to pewnie szarańcza wróci z wysp to sie narobi tego tysiąc pińcet bo już widzę że smaka mają |
Hehe Kujon nie ściemniaj cabrio jest już dużo.
Wracając do tematu to swoją E36 Coupe mam prawie 3 lata i w tym czasie dużo zmieniłem w aucie, kupuje tylko oryginalne części, dbam o stan i wygląd auta, co do lansu to można się lansować nawet Trabantem nie obrażając właścicieli tych samochodów. Każdy ma to co lubi, to że dużo jest E36 nieważne, ale naprawde mało jest pięknych E36 czy sedan czy coupe. A jeżeli ktoś ocenia innych po samochodzie to znaczy że sam jest płytki i pusty jak Mandaryna
Gniewek89 - 2007-01-02, 20:49
o co kaman z tymi turkami ,wczoraj poznałem jednego w autobusie o gosciu total kozak , do sql tez chodzi jeden i tez wporzo.
Shreku - 2007-01-02, 21:24
| świr E-36 napisa/a: | | A jeżeli ktoś ocenia innych po samochodzie to znaczy że sam jest płytki i pusty jak Mandaryna |
ona nie jest płytka i pusta
el-viz - 2007-01-02, 21:27
Gasper - 2007-01-02, 22:28
| Gniewek89 napisa/a: | o co kaman z tymi turkami ,wczoraj poznałem jednego w autobusie o gosciu total kozak , do sql tez chodzi jeden i tez wporzo.
|
No wiesz. Inny kraj, inna kultura. Szczególnie Niemcy odczuli różnice kulturowe w ostatnich kilku dekadach...
jaqub - 2007-01-02, 22:54
| kirek napisa/a: | | Kiedys u mnie pod blokiem kolesia e32 złotą z przyczepka ZBIERAŁ ZŁOM i SKUPOWAŁ makulature. |
moze ziomek dba o srodowisko naturalne???
ja moja e36 ciagalem przyczepe 2 oske hamowana (ogromna brandeupa czy jakos tak) drzewo z lasu do kominka (ponad 2 tony wrzucilismy) i nawet nawozik organiczny od kumpla od koni i moje auto bylo pierwszym w jego stajni/oborze auto jest to tego do czego sie go potrzebuje... nie kupilem auta zeby stalo na dywanie w garazu...
Gniewek89 - 2007-01-02, 23:07
| Gasper napisa/a: | | Gniewek89 napisa/a: | o co kaman z tymi turkami ,wczoraj poznałem jednego w autobusie o gosciu total kozak , do sql tez chodzi jeden i tez wporzo.
|
No wiesz. Inny kraj, inna kultura. Szczególnie Niemcy odczuli różnice kulturowe w ostatnich kilku dekadach... |
Z emigrantami to jest tak ze jesli ludzie w kraju do ktorego przybywaja sa zamknieci to sami sie zamykaja w swoim chermetycznym gronie. Gadałem o tym z turkami i z tajwanczykiem mieszkajacym we wro ktory mi mowil ze we wawie ogolnie nie lubią ich i dlatego ogolnie ponoc si enie wychylaja natomiast we wrocku jakos sie aklimatyzuja. Tak wiec mysle ze to wiekszosc zalezy od "gospodarzy" no wiadomo są wyjatki ale najwazniejsze to niepatrzec stereotypami.
Sorry za OT
korzuch - 2007-01-02, 23:21
yo!
sajgon a co ty masz za auto
pozdro
Bruner - 2007-01-02, 23:21
Ja swoja pierwsza beemke kupilem wlasciwie przypadkowo, nigdy wczesniej nie mialem z tymi autami doczynienia. Wiedzialem tylko ze chce czegos mocnego z tylnym napedem. Gdyby E36 byly wtedy tansze to pewnie kupil bym E36. Co nie znaczy ze nie moge byc fanem marki, kto mnie zna to wie jakiego mam zajoba na beemki. Fakt faktem, ten model srednio sie BMW udal, ale nawet najgorsza beemka zawsze bedzie lepsza od nawet najlepszego Fiata czy innego Daewoo. Sam nie kupil bym E36 (przynajmniej narazie), bo uwazam ze troche za malo w niej tego ducha ktory spowodowal ze zakochalem sie w BMW po zakupie E30, ale nigdy nie powiem ze ktos kto kupuje E36 jest lamusem i nie moze byc prawdziwym fanem marki. Niestety prawda jest brutalna, czas nie stoi w miejscu, o dobra E30 coraz trudniej, a E36 jest po prostu autem mlodszym, nowoczesniejszym, jest z czego wybierac, a ich ceny od jakiegos czasu robia sie naprawde niskie. Dlatego napisalem narazie nie szukam E36 - pewnie kiedys nadejdzie taki moment i tzrzeba bedzie zaczac myslec racjonalnie. Mam tylko nadzieje ze bedzie mnie stac na posiadanie wtedy E30 jako zabawki.
slawo - 2007-01-02, 23:22
ehh nie macie innych problemow?
mialem e30, mam e36, bede mial e30 (mam nadzieje) niedlugo, do tego w przyszlosci e36 ale w m3 i jak sie uda to do tego e24.
e36 nie jest zle, pastwienie sie nad nim nie ma sensu, technicznie jest spoko, chodz brak mu tego czegos co ma e30, to e36 moze dac duzo frajdy
Tasior_KRK - 2007-01-02, 23:30
Ale problemy
Tylko co to za roznica, zauwazcie ze jak jezdzisz dana marka to zwracasz na nia uwage. A w innych markach to buroki nie jezdza ?
damiano_e30 - 2007-01-02, 23:39
| korzuch napisa/a: | | wkladam w swojego grata szmal i serce |
I to chyba najlepiej charakteryzuje prawdziwego fana BMW, jeśli ktoś nim jest to nie ma różnicy czy jeździ e30, e36 czy jakąkolwiek bawarką.
Mnie wqufiają z lekka teksty typu "O BMW- a gdzie masz dresik ?"- uśmiecham się wtedy i odpowiadam żartem , a takie zdanie o nas mają najczęściej ludzie jeżdżący np fiatem bravo.
Ale ile razy mijam takie coś rozkraczone na ulicy to nie mogę sobie odmówić posłania kpiącego uśmieszku jego właścicielowi
jaqub - 2007-01-02, 23:43
| damiano_e30 napisa/a: | | "O BMW- a gdzie masz dresik ?"- |
-w pralni bo sobie pobrudzilem nogawki o takiego skurwens*** ktoremu nie podobaly sie diodki w spryskiwaczach
-ew druga opcja "a co wpierd*L?"
Adi - 2007-01-02, 23:49
| damiano_e30 napisa/a: | | korzuch napisa/a: | | wkladam w swojego grata szmal i serce |
I to chyba najlepiej charakteryzuje prawdziwego fana BMW |
ja bym powiedział, że to charakteryzuje każdego prawdziwego fana motoryzacji
Bruner - 2007-01-02, 23:50
Jakub dobre, musze to zapamietac
Ma ktos jeszcze jakies dobre "kontrargumenty' na takich baranow?
damiano_e30 - 2007-01-02, 23:52
- może chcesz pojechać na wycieczke do lasu, mam wolne miejsce w kufrze
jaqub - 2007-01-02, 23:53
| Bruner napisa/a: | | Ma ktos jeszcze jakies dobre "kontrargumenty' na takich baranow? |
najlepszy to szybki kontratak baran'em albo tak zwana baska...
lub cytat z wujka Staśka, mistrza cietej riposty czyli: SPIERD**AJ
korzuch - 2007-01-02, 23:54
yo!
autor tematu zgasł czy jak czy juz po kolendzie
aloha
jaqub - 2007-01-02, 23:56
| korzuch napisa/a: | | autor tematu zgasł czy jak czy juz po kolendzie |
| damiano_e30 napisa/a: | | - może chcesz pojechać na wycieczke do lasu, mam wolne miejsce w kufrze |
Damiano chwali mu sie nowym szpadlem w lesie
Gniewek89 - 2007-01-02, 23:57
| Bruner napisa/a: | Jakub dobre, musze to zapamietac
Ma ktos jeszcze jakies dobre "kontrargumenty' na takich baranow? |
Dres to powinienes miec ty , zeby sie nie spocic jak beciesz pchal to swoje g*** na chate
Gepard - 2007-01-03, 01:17
Zgasł jak swieczka w swojej pandzie 1.0........... temat bez sensu bo o gustach sie podobno nie dyskutuje......... Ja osobiscie e30 mogl bym miec w jednym celu do katowania bo mi go szkoda by nie bylo tak jak mojej kupejki....
damiano_e30 - 2007-01-03, 09:18
do katowania jest e36 bo tego jest na pęczki a e30 wymiera w coraz szybszym tempie
southOFheaven - 2007-01-03, 09:25
| damiano_e30 napisa/a: | | do katowania jest e36 bo tego jest na pęczki a e30 wymiera w coraz szybszym tempie |
ogolnie do katowania sluza nowsze beemki klasyki zostawic w spokoju.
SajGoN - 2007-01-03, 17:58
Witam widze ze temat trochu burzliwy, ale czego...?
Autor żyje... a Ty Gepard troche przesadziłes jak dla mnie cos takiego mnie obraża, jesli chodzi o auta to jestem monokierunkowy, jesli tak to mozna nazwać. Wyznaję tylko i wyłącznie BMW i nic wiecej a Ty mi wyjeżdzasz z Panda 1.0... ;-p ochyda.
Prawie wszyscy nie zrozumieli tematu, bardzo Was prosze czytać ze zrozumieniem.
Pisałem że nic nie mam do właścicieli E36, pisałem też ze bryła nawet mi się podoba, a Wy swoje. NIe oceniam ludzi po aucie jakim jeżdzą a przykład rozmowy jaki nawiązałem był tylko przykładem schematycznym. Zapewniam Was wszystkich ze potrafie rozróżnić fana BMW w E36 czy w E46, uważam ze jest to dość łatwe dla kogoś kto kocha BMW.
Jesli dalej nie wiecie co mam na myśli, wyraże nie co prościej:
Boli mnie to ze autami BMW jeżdzą osoby z przypadku, ktorzy sprzedają je i kupują inne auto. , ok jaśniej może...
Dlaczego lansiarze jeżdą autami moich braci. Takie to było moje przesłanie, ale nikt nie czytał tego co ja pisze tylko dyskusją powstała miedzy miłośnikami E30 a E36.
A dla tych dla ktorych temat jest nudny to dlaczego bierzecie w nim udział?
pozdro&Respect4all
OK a teraz pojade ostro...
Baran i Debil dla mnie ten kto uważa ze chciałbym tu kogoś obrazić, bo chyba zdaję sobie sprawe ze mało tu jest osób z przypadku, chyba Nas wszystkoch coś łaczy.
Szanuje wszystkich fanów BMW (czy musze pisać chyba ze też kochających E36 czy muszę?)
Jeśli w jakiś sposób kogoś obraziłem to przepraszam, ale nie zrobiłem tego z premedytacją.
Aha, a co do mojego auta to jest to E30stka, ale nie musze sie chwali co mam bo przecież nie jest to dla Was miernikiem fana BMW.
p.s.
Special pozdro dla Korzucha-zrelaksuj sie stary...
jaqub - 2007-01-03, 18:06
SajGoN to jest luzackie forum... tu nikogo sie nie banuje za to ze jest pijakiem, nosi dres, czy tez przyrzadza LECZO... kazdy moze miec swoje zdanie... wiekszosc postow trzeba potraktowac z przymrozeniem oka...
| Cytat: | | Boli mnie to ze autami BMW jeżdzą osoby z przypadku, ktorzy sprzedają je i kupują inne auto. |
NIC NA TO NIE PORADZISZ... przeciez nie mozna zabronic komus kupna jakiegos auta... jedyna nadzieje ze zamiast dres zacznie nosic moher i przesiadzie sie w mietka czy inny moher wagen
SajGoN - 2007-01-03, 18:31
Ja jak kupowałem swoje auto to miałem 2 twarde powody:
1.Jest to auto moich marzeń
2.taki gość ktory je jeszcze ma i chce je sprzedać nie powinien mieć takiego auta.
Jak ktoś z Bełchatowa to skojarzy.
jaqub - 2007-01-03, 18:33
| SajGoN napisa/a: | | 1.Jest to auto moich marzeń |
milo jest spelniac/realizowac swoje marzenia
| SajGoN napisa/a: | | 2.taki gość ktory je jeszcze ma i chce je sprzedać nie powinien mieć takiego auta. |
wszystkich nie wyleczysz....
Tasior_KRK - 2007-01-03, 19:06
Ten temat coraz bardziej mi sie podoba
Tylko nie rozumiem po co zaczynać temat na ktory nie znajdziemy jednoznacznej odpowiedzi. Tak jest i koniec nikt tego nie zmieni.
Normalnie dodajmy jeszcze dział pt. Przemyślenia Filozoficzne dt. BMW najlepszej królewskiej marki na świecie
casus maximus - 2007-01-03, 19:15
| SajGoN napisa/a: | | lansiarze jeżdą autami moich braci. |
Sajgonusie ja sie uwazam za lansiarza wlasnie... ... nie mam jeszcze za bardzo czym ( samochod do malego liftingu, malowanie, gleba itd)ale jak ja odwale to bede sie lansowal na maxa wtedy...hiehiehiehie...
korzuch - 2007-01-03, 20:11
yo!
mysle ze mamy tu agenta z forum kocura
pozdro kebabowcy
casus maximus - 2007-01-03, 20:13
| korzuch napisa/a: | yo!
mysle ze mamy tu agenta z forum kocura
pozdro kebabowcy |
mam nadzieje ocieplacz ze nie mowisz o mnie
korzuch - 2007-01-03, 20:22
yo!
myślałem o autorze z WIETNAMU chyba VIETKONG mu zaszkodził
pozdro kebaby
Yakuzatti - 2007-01-03, 20:32
Sie nie znacie!
E36 w Cabrio ROX!
E30 w Cabrio ROX!
Tyle na ten temat, czyz nie Kujonie?
Kujon - 2007-01-03, 20:34
| Yakuzatti napisa/a: | Sie nie znacie!
E36 w Cabrio ROX!
E30 w Cabrio ROX!
Tyle na ten temat, czyz nie Kujonie? |
dobrze gada dać mu piwa
pawelbach - 2007-01-04, 17:43
za młody na piwo ale i tak mu dać
nerwowy46 - 2007-01-05, 14:27
| Gasper napisa/a: | Mój Boże, ale ja gówno kupiłem. Myślałem, że E36 Coupe to całkiem fajne BMW, ale z tego co tu na szanownym forum przeczytałem wynika, iż trafiłem na największą kupę na rynku.
Faktycznie, teraz jak z okna spojrzę na swoje auto stwierdzam, że brzydszy i bardziej wieśniacki samochód na moim podwórku jeszcze nie stał. Teraz przy każdym otwarciu drzwi będę miał niesmak spoglądając na drzwi bez ramek
Chłopaki! Dobrze że jesteście! Teraz wiem już jedno na pewno. Żeby być postrzeganym za spoko ziomka muszę powrócić przynajmniej do e30.
SPRZEDAM TANIO E36 Coupe 320i | jak chcesz e30 to ja się z tobą zamienię łeb w łeb. i nie chodzi tu o to że nie chcę juz e30. Kiedyś miałem E36 w 4drzwiach i to była porażka.Ale i tak , teraz jak by mnie było stać to wchodzę w coupe. i na pewno wysiadając z niej nie będe się wywyższał bo najpierw wyciągam kule z auta ,potem nogi a na końcu ja
Gasper - 2007-01-05, 14:55
E30 jeszcze u mnie zawita w stajni, ale swoją ze swoją zieloną coupetką się nie rozstanę. Póki co ślepo w nią inwestuję
casus maximus - 2007-01-06, 17:57
| Gasper napisa/a: | | Póki co ślepo w nią inwestuję |
mam podobnie tylko ze w odniesieniu do e 34
korzuch - 2007-01-06, 18:46
yo!
czy autor tematu moze jutro mi umyc auto bo idę do kościoła z teściową na sumę niedzielną
aloha
|
|