BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Jakie stawki dla kierowców zawodowych ?

marvin-86 - 2007-01-02, 18:40
Temat postu: Jakie stawki dla kierowców zawodowych ?
Chodzi mi o stawke od kilometra dla kierowcy busa, chodzi o wyjazdy zagraniczne wiec chodzi tez o stawke za diety, za wszelkie odpowiedzi i zorientowanie byl bym wdzieczny, kolega pracuje jako driver zagraniczny na busie i sie pyta jakie sa stawki, bo cos mu chyba szef skąpi. Pozdawiam.
arecki bmw - 2007-01-03, 13:50

Witam kolege.ja tez jezdze na busie za granice i powiem tak,ja mam placone od frahtu a nie od kilometra,ale to niepowinno miec wiwkszego znaczenia,bo jedno i drugie jest mniejwiecej tak samo placone,jak niema powyzej 3tys to nieh zmieni pracodawce.
Sosen - 2007-01-03, 16:20

Niech porozmawia z innymi kierowcami, najlepiej podczas przymusowej pauzy na parkingu lub przez CB radio ;) Fakt, że od jakiegoś czasu kierowcy mają całkiem niezłe zarobki ze względu na sporą ilość pracujących za granicą, także teraz raczej szefowi powinno zależeć aby zatrzymać u siebie dobrego kierowcę.
Pozdrowienia dla wszystkich kręcących sterem za pieniądze ;)

okero21 - 2007-01-03, 16:29

No ja jeżdze za granice tyle że ciągnikiem z naczepą i dieta moja wynosi za każdy dzień poza krajem 42 e poza tym mam stałą pensje . Jeśli chodzi o diety to niema znaczenia cz jeżdzi sie busem czy Tirem i stawka ustawowa wynosi właśnie 42 euro