| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Książki
Gniewek89 - 2007-01-06, 18:10 Temat postu: Książki Ostatnio troche czytałem (zanim naprawiłem kompa)
Więc sie pochwale co warto przeczytać
"Głupcy Umierają" MARIO PUZO
Książka autora "ojca chrzestnego". Więc chyba większej reklamy nie trzeba
O książce:
'Barwna saga obyczajowa, która mówi wiele o miłości i seksie, o relacjach między mężczyzną a kobietą, a także o ciemnych stronach ludzkiej duszy - korupcji, zdradzie, żądzy władzy, bogactwa i sławy."
"Tylko głupcy umierają" - stwierdza w epilogu John Merlyn, bohater-narrator, nałogowy gracz, pisarz, scenarzysta filmowy, wierny mąż, który bez poczucia winy kocha także inną kobietę, To wyznanie człowieka, który zrozumiał, że życie jest największą wartością, a śmierć przyjaciół i bliskich epizodem, nad którym można przejść do porządku dziennego. Na kartach powieści spotykamy wiele barwnych postaci, jak Osano - pełen uroku osobistego sławny pisarz, uwielbiający zarazem kochać i obrażać kobiety, cwaniak Cully Cross - zaufany człowiek cynicznego szefa kasyna Xanadu, Gronerelta, oraz Janelle Lambert - piękna biseksualna aktorka, która próbuje bić karierę w Hollywood."
Książka należy do gatunku tych które można poczytać w tramwaju , jednocześnie posiadając głębsze przesłanie.
Ps później jeszcze podam pare tytułów które czytałem i uważąm za godne polecenia i chyba większość z nich będzie pod nute tej książki
PZDR i wogle wypowiedzcie sie czy warto taki temat ciągnąć
Arczi e30 - 2007-01-06, 18:15
... nie czytam ksiązek ... jakos nigdy nie przypadło mi to do gustu ... choc w mojej rodzinie sa nałogowi czytelnicy ...
Gasper - 2007-01-06, 18:15
W autobusie i metrze o ile mi czas pozwala czytam sobie na dobry humor książki Clarksona
BADYL - 2007-01-06, 18:17
Obie ksiazki Clarksona przeczytane czeka teraz ksiazka o Kubicy.
Tasior_KRK - 2007-01-06, 18:24
Czytanie jest strasznie nudne
korzuch - 2007-01-06, 18:24
yo!
TOM CLANCY wszystko co napisał i po kilka razy
pozdrawiam
BADYL - 2007-01-06, 18:25
| korzuch napisa³/a: | yo!
pozdrawiam |
I juz wiadomo skad ci sie to wszystko udziela
jaqub - 2007-01-06, 18:39
stachura domagala - patologia
stewens - patologia
groniowski krus -podstawy patomorfologi
wielosz -farmakologia kliniczna
hehe 4ty ROK
Gniewek89 - 2007-01-06, 18:41
| korzuch napisa³/a: | yo!
pozdrawiam |
Mam teraz na stanie Adwoata Michaela Connellego
Czytaleś to może Bo jak przeczytam sie o kaze ze kijowe to zebym mial na kogo zwalić
center - 2007-01-06, 18:55
toma clancyego - tecze 6 daaawno temu, fajna fajna
teraz przeskoczylem:
dan brown - cyfrowa twierdza
Graham Masterton - Krew Manitou
to z ostanio czytanych..teraz musze przeskoczyc wszystkie Mastertona, fajnie mu idzie to pisanie
ale jednak wole Browna, trzyma chlopak w napieciu, pomimo tego ze praktycznie od poczatku wiadomo co bedzie, to duzo niespodzianek jest po drodze
BM 6 - 2007-01-06, 19:51
Kupiłam "Twierdzę Szyfrów" Wołoszańskiego, bo mówili we wrześniu, że będzie filmowana dla telewizji. Jest to powieść oparta na faktach, w czym ten autor jest mistrzem. Zaliczyłam pierwszy rozdział i ......... zaczęły się zajęcia na Uniwersytecie, nie mam za wiele czasu, więc na razie straciłam zapał do czytania. Tym tematem przypomnieliście mi, że oprócz komputera istnieje cudowna literatura. Myślę, że szybko nadrobię zaległości.
Pozdrowienia i całuski - idę czytać - M.
monix - 2007-01-06, 20:38
Czytam wszystko, co tylko w ręce mi wpadnie. Panie z biblioteki nie mają ze mną łatwego życia, kiedy podają mi książki, a ja: "To czytałam, to też, tamto nudne, jest coś nowego?"
Lubię literaturę kryminalno-sensacyjną, polecam ksiązki Davida Morrell'a, jeżeli ktoś ma ochotę na coś ciekawego.
Gasper - 2007-01-06, 20:54
| monix napisa³/a: | Czytam wszystko, co tylko w rÄ™ce mi wpadnie. Panie z biblioteki nie majÄ… ze mnÄ… Å‚atwego życia, kiedy podajÄ… mi książki, a ja: "To czytaÅ‚am, to też, tamto nudne, jest coÅ› nowego?"
|
Jesteś bezrobotna? Za dużo masz wolnego czasu
monix - 2007-01-06, 21:06
| Gasper napisa³/a: | JesteÅ› bezrobotna? Za dużo masz wolnego czasu |
Nie, mam najbardziej absorbujacy zawód świata, ale bez czytania żyć nie mogę, więc rachunek jest prosty - ze trzy książki tygodniowo na podtrzymanie niektórych funkcji życiowych.
Varrol - 2007-01-06, 21:24
Ostatnio przeczytałem 6 tomów Mrocznej Wieży - 7 czeka na półce - książki średnio 500 stron na tom (średnio bo jeden tom ma np. 800stron) - trochę mi to zajęło, ale naprawdę dobra powieść.
Do tego jeszcze trochę fantasy, ale już mniej ciekawe.
Czytam sporo jak mam czas - niestety z tym ciężko, a od kiedy kupiłem beemkę, to ciągle w niej przesiaduję i coś poprawiam, montuje itp.
kamil.k - 2007-01-06, 22:17
| Tasior_KRK napisa³/a: | Czytanie jest strasznie nudne |
dokładnie dla mnie to najnudniejsza rzecz na swiecie.czytanie strasznie mnie usypia.pamietam za czasow szkoły sredniej kiedybym nie wział ksiazki do reki to po kilku stronach zasypiałem i nie wazne czy to był srodek dnia czy tez nie
Gniewek89 - 2007-01-06, 22:19
| kamil.k napisa³/a: | | Tasior_KRK napisa³/a: | Czytanie jest strasznie nudne |
dokładnie dla mnie to najnudniejsza rzecz na swiecie.czytanie strasznie mnie usypia.pamietam za czasow szkoły sredniej kiedybym nie wział ksiazki do reki to po kilku stronach zasypiałem i nie wazne czy to był srodek dnia czy tez nie |
ciekawe czy przy playboyu też zasypiasz
Varrol - 2007-01-06, 23:30
Bo trzeba czytać ciekawe książki!!! W podstawówce i średniej są takie gnioty, że prawie same streszczenia czytałem - program jest niestety tak fatalnie ułożony, że zniechęca większość ludzi do czytania książek.
Gniewek89 - 2007-01-06, 23:36
co do szkolnych lektur to tez na streszczeniach jade
Bruner - 2007-01-06, 23:37
U mnie roznie, ostatnio "Czarna ksiega komunizmu" - ciezka lektura, zdecydowanie nie nadaje sie do czytania po 5 minut przed snem albo na kiblu, ale jesli kogos interesuje historia wspolczesna to naprawde moze wciagnac.
W kolejce czeka "No logo" - Gniewek, cos dla Ciebie, bylo tu cos ostanio o antyglobalizmie Temat na pierwszy rzut oka wyglada na ciekawy, ale nie wiem czy sie przez to przebije.
Ciezkie lektury przerywam sobie opowiadaniami Pilipiuka - czarny humor w swietnym wydaniu, absurdalne przygody bimbrownika, egzorcysty amatora i przemytnika Jakuba Wędrowycza. Czasem zeby sie troche rozerwac i odmozdzyc komixy duetu Adler i Piatkowski (seria 48 stron - dla mnie nr 1 jesli chodzi o czarny, niekonwencjonalny humor) i inne dziela roznych wypaczonych umyslow - Wilq, Lobo itp.
Gniewek89 - 2007-01-06, 23:49
To widze ze musze dorzucić to do kolejki. (no logo)
A w kolejce czeka m innymi wspomniany wyzej "Adwokat" , "Sprawa Honoru" - o polskich lotnikach wlaczacych o anglie , i o tym jak nas cala europa wydymała.
Imre Kertesz "kadysz za nienarodzone dziecko" - ksiazka autobiograficzna Wegierskiego żyda który przezyl oboz koncentracyjny. Ksiazke juz zaczelem czytać , ale idzie jak po grudzie bo autor pisze zdanie na trzy strony i ogolnie ciezka tematyka.
kemot324 - 2007-01-07, 00:01
Ostatnio przeczytana przezemnie książka to była hmm...
"Sam naprawiam samochód - BMW serii 3" pana H.R.Etzolda
...i chyba najciekawsza jaką narazie czytałem.
emaloo - 2007-01-07, 09:04
Ja ostatnio wkręciłem się w książki Stephena Kinga i jego świat...
Polecam!
pawelbach - 2007-01-07, 10:17
| kemot324 napisa³/a: | Ostatnio przeczytana przezemnie książka to byÅ‚a hmm...
"Sam naprawiam samochód - BMW serii 3" pana H.R.Etzolda
...i chyba najciekawsza jaką narazie czytałem | szkoda ze mieszkasz tak daleko bo chetnie bym porzyczył ja przeczytałem 3 tomy Władcy pierścieni i wszystkim polecam hobbita i (nie pamietam jak sie to pisze) Silmarilion mniej ciekawe ale też wciagajace i moja ulubiona ksiażka "L jak Lucy" o pilotach B12 z 2 wojny światowej a tak to jeszcze wiedzmina kilka tomów tylko nie pamietam które
LoveJoy - 2007-01-07, 10:41
Siema,
Mój typ to Graham Masterton, Harry Harrison i Brian Lumley
Ogólnie czytam głównie S-F, horrory, czasem jakieś sensacje...
Aj, zapomniałem o comięsięczej lekturze GT i czasm BMW Trends
Pozdro
LJ
Gniewek89 - 2007-01-07, 10:45
| emaloo napisa³/a: | Ja ostatnio wkrÄ™ciÅ‚em siÄ™ w książki Stephena Kinga i jego Å›wiat...
Polecam! | No ja konczylem 4 pory roku ale mama mi "ukradla"
sebo - 2007-01-07, 10:58
ja tam czytałem np
elektronika łatwiejsza niż przypuszczasz
tcp/ip dla każdego
abc sieci komputerowych
i cos co odbiega od mojego repertuaru "boso ale w ostrogach" - Grzesiuk
Yakuzatti - 2007-01-07, 11:30
Clarkson Clarkson i jeszcze raz Clarkson
No i ulyses moore przejdzie dla luzu.
Sputnik - 2007-01-07, 12:43
Ja ostatnio "622 upadki bunga" Witkiewicza a wczesniej "Moulin Rougeue" Obydwie gorÄ…co polecam.
Gniewek89 - 2007-01-07, 12:54
o czym ta pierwsza??
tomasz86staszic - 2007-01-07, 14:37
Grzesiuka ksiazki sa bezbledne polecam je wszystkim.W pierwszej czesci opowiada o swoim zyciu cwaniaka w wawie przed wojna II czesc to zycie w obozie koncetracyjnym oraz ostatnia czesc o walce z choroba
Sputnik - 2007-01-07, 14:47
| Gniewek89 napisa³/a: | | o czym ta pierwsza?? |
O romansie Buna z duzo od niego starsza kobieta.
Gniewek89 - 2007-01-07, 15:15
to może być niezle
casus maximus - 2007-01-07, 19:34
ja ostatnio polknalem "Goebbels" - Ralfa Georga Reutha, opowiadajaca o malym czlowieczku ze szpotawÄ… nogÄ…, mistrzu propagandy...
Ola - 2007-01-07, 20:34
ja tez duzo czytam...zaczelo sie od M.Musierowicz potem Montgomery,potem bylo duzo pomniejszych tytulow,"caly"Sienkiewicz,"cala"Chmielewska,a ostatnio to Brown,Coben,Patterson,Sandler a tak w zasadzie w tej chwili to Maxime Chattam goraco polecam bardzo wciaga jak ktos oczywiscie lubi thrillery,a w przerwach jakies inne tytuly nie bede pisac juz jakie bo sa tego ilosci ogromne no i oczywiscie czasem jakies romansidlo wpadnie ale zaden harlekin...generalnie dwie-trzy ksiazki w torebce mam zawsze...
Bajka - 2007-01-07, 23:06
ostatnio czytam "Dlaczego mężczyźni nie słuchają, a kobiety nie umieją czytać map" Allana i Barbary Pease, książka jest wyśmienita, traktuje o różnicach między płciami i pozwala lepiej zrozumieć płeć przeciwną, do tego napisana z humorem np.
"Jaka jest różnica między erotyką i perwersją? Erotyka jest wtedy, kiedy używasz piórka, perwersja - kiedy używasz całego kurczaka"
"Seks to cena, którą kobiety płacą za małżeństwo. Małżeństwo jest ceną, którą mężczyźni płacą za seks"
a poza tym uwielbiam czytać, choć ostatnio zdarza mi się to coraz rzadziej, a jak czytam to tylko literaturę fachową, np. A.Sułek "Logika analizy socjologicznej"
El Bandito - 2007-01-08, 00:30
ksiazka jest za gruba i nie ma czasu na jej czytanie, wole CKM i PLAYBOYa. poza tym w tej ksiazce nic nie ma, same jakies literki, bez obrazkow i fotek. lipa.po co to wogole jest? nie przydaje sie sie w zyciu itd.
eeeee szkoda czasu na takie gowno.
Gasper - 2007-01-08, 00:47
| El Bandito napisa³/a: | ksiazka jest za gruba i nie ma czasu na jej czytanie, wole CKM i PLAYBOYa. poza tym w tej ksiazce nic nie ma, same jakies literki, bez obrazkow i fotek. lipa.po co to wogole jest? nie przydaje sie sie w zyciu itd.
eeeee szkoda czasu na takie gowno. |
Siemasz Menel
El Bandito - 2007-01-08, 00:55
jaki menel, znowu ktos pisze o jakims menelu.
ja nie czytam ksiazek bo to strata czasu.czasopisma sa lepsze.i jeszcze jak maja fajne gole laski to tym bardziej.
emaloo - 2007-01-08, 01:05
A skąd wróciłeś?
|
|