BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - slabe swiatla w E36

czarek - 2007-01-07, 00:40
Temat postu: slabe swiatla w E36
co moze byc nie tak w moich reflektorach:

swiatla mijania swieca mi dosyc nisko-przepisowo a gdy wlacze drogowe to oswiecaja korony drzew :???:

w poprzednich E36 wszystko bylo idealne
nawet w touringu "dlugie" byly przedluzeniem "krotkich' co dawalo idealna widocznosc
tu jest jakos poprzestawiane

w jednej i drugiej mialem ZKW bez soczewki
jedyna roznica byly zarowki, w touringu blue vision a w obecnej narazie seria ale nie sadze aby to bylo problemem

--==maly==-- - 2007-01-07, 00:51

Światła się ustawia. Najlepiej podjedź na stację diagnostyczną.
fipa - 2007-01-07, 21:19

--==maly==-- napisa³/a:
Dodam tylko, ze regulacja świateł często jest darmowa.
fil - 2007-01-08, 09:30

moze to wina gleby?u mnie jest 60/40 ale faktycznie to przod siedzi o wiele bardziej i tez mam problem z swiatlami,a pokretlo na maxa do gory..
BMWkowal - 2007-01-08, 17:01

Tu zwykła regulacja nie pomoże bo jak ustawimy mijania wyżej to długie będa świecic jeszcze wyżej bo reguluje się je razem. Sposób na to jest taki (przynajmniej w ZKW z soczewką) ze zdejmujemy szkła reflektorów a wewnątrz jest jeszcze jedna regulacja ustawienia świateł mijania w stosunku do długich i na tym trzeba skorygowac różnicę. Nie jest prosto to ustawic bo regulowana jest nie tylko wysokość ale i snop światła na boki a do regulacji służa trzy śruby rozstawione co 60 stopni. Samo się to nie przestawiło i ktoś tam musiał coś robić ale ustawić się da.
czarek - 2007-01-08, 18:25

BMWkowal napisa³/a:
Tu zwykła regulacja nie pomoże bo jak ustawimy mijania wyżej to długie będa świecic jeszcze wyżej bo reguluje się je razem. Sposób na to jest taki (przynajmniej w ZKW z soczewką) ze zdejmujemy szkła reflektorów a wewnątrz jest jeszcze jedna regulacja ustawienia świateł mijania w stosunku do długich i na tym trzeba skorygowac różnicę. Nie jest prosto to ustawic bo regulowana jest nie tylko wysokość ale i snop światła na boki a do regulacji służa trzy śruby rozstawione co 60 stopni. Samo się to nie przestawiło i ktoś tam musiał coś robić ale ustawić się da.

o taka odpowiedz mi chodzilo
dziekuje

[ Dodano: 2007-01-08, 17:27 ]
--==maly==-- napisa³/a:

wiem ze sie ustawia reflektory na stacji diagnostycznej
napisalem ze z swiatlami mijania nie mam problemu, swieca przepisowo

[ Dodano: 2007-01-10, 12:41 ]
tak to wyglada bez szkla

mam ZKW bez soczewki
"krotkie" sa zespolone z "dlugimi"

southOFheaven - 2007-04-02, 08:57

hej koledzy ja mam u siebie maly problem:
otoz nie swieci mi swiatlo drogowe od strony kierowcy, przekladalem zarowki i sa na 100% sprawne.. przestalo swiecic tak nagle, kabelki w porzadku..co sprawdzic? czy jest jakis bezpiecznik ktory odpowiada za swiatla drogowe? :?

henry - 2007-04-02, 20:44
Temat postu: ***5
.....A jest , jest !! !! Każda żarówka w reflektorach ma swój osobny bezpiecznik........PZDR - henry