| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - slabe swiatla w E36
czarek - 2007-01-07, 00:40 Temat postu: slabe swiatla w E36 co moze byc nie tak w moich reflektorach:
swiatla mijania swieca mi dosyc nisko-przepisowo a gdy wlacze drogowe to oswiecaja korony drzew
w poprzednich E36 wszystko bylo idealne
nawet w touringu "dlugie" byly przedluzeniem "krotkich' co dawalo idealna widocznosc
tu jest jakos poprzestawiane
w jednej i drugiej mialem ZKW bez soczewki
jedyna roznica byly zarowki, w touringu blue vision a w obecnej narazie seria ale nie sadze aby to bylo problemem
--==maly==-- - 2007-01-07, 00:51
Światła się ustawia. Najlepiej podjedź na stację diagnostyczną.
fipa - 2007-01-07, 21:19
| --==maly==-- napisa³/a: | | ÅšwiatÅ‚a siÄ™ ustawia. Najlepiej podjedź na stacjÄ™ diagnostycznÄ…. | Dodam tylko, ze regulacja Å›wiateÅ‚ czÄ™sto jest darmowa.
fil - 2007-01-08, 09:30
moze to wina gleby?u mnie jest 60/40 ale faktycznie to przod siedzi o wiele bardziej i tez mam problem z swiatlami,a pokretlo na maxa do gory..
BMWkowal - 2007-01-08, 17:01
Tu zwykła regulacja nie pomoże bo jak ustawimy mijania wyżej to długie będa świecic jeszcze wyżej bo reguluje się je razem. Sposób na to jest taki (przynajmniej w ZKW z soczewką) ze zdejmujemy szkła reflektorów a wewnątrz jest jeszcze jedna regulacja ustawienia świateł mijania w stosunku do długich i na tym trzeba skorygowac różnicę. Nie jest prosto to ustawic bo regulowana jest nie tylko wysokość ale i snop światła na boki a do regulacji służa trzy śruby rozstawione co 60 stopni. Samo się to nie przestawiło i ktoś tam musiał coś robić ale ustawić się da.
czarek - 2007-01-08, 18:25
| BMWkowal napisa³/a: | | Tu zwykÅ‚a regulacja nie pomoże bo jak ustawimy mijania wyżej to dÅ‚ugie bÄ™da Å›wiecic jeszcze wyżej bo reguluje siÄ™ je razem. Sposób na to jest taki (przynajmniej w ZKW z soczewkÄ…) ze zdejmujemy szkÅ‚a reflektorów a wewnÄ…trz jest jeszcze jedna regulacja ustawienia Å›wiateÅ‚ mijania w stosunku do dÅ‚ugich i na tym trzeba skorygowac różnicÄ™. Nie jest prosto to ustawic bo regulowana jest nie tylko wysokość ale i snop Å›wiatÅ‚a na boki a do regulacji sÅ‚uża trzy Å›ruby rozstawione co 60 stopni. Samo siÄ™ to nie przestawiÅ‚o i ktoÅ› tam musiaÅ‚ coÅ› robić ale ustawić siÄ™ da. |
o taka odpowiedz mi chodzilo
dziekuje
[ Dodano: 2007-01-08, 17:27 ]
| --==maly==-- napisa³/a: | | ÅšwiatÅ‚a siÄ™ ustawia. Najlepiej podjedź na stacjÄ™ diagnostycznÄ…. |
wiem ze sie ustawia reflektory na stacji diagnostycznej
napisalem ze z swiatlami mijania nie mam problemu, swieca przepisowo
[ Dodano: 2007-01-10, 12:41 ]
tak to wyglada bez szkla
mam ZKW bez soczewki
"krotkie" sa zespolone z "dlugimi"
southOFheaven - 2007-04-02, 08:57
hej koledzy ja mam u siebie maly problem:
otoz nie swieci mi swiatlo drogowe od strony kierowcy, przekladalem zarowki i sa na 100% sprawne.. przestalo swiecic tak nagle, kabelki w porzadku..co sprawdzic? czy jest jakis bezpiecznik ktory odpowiada za swiatla drogowe?
henry - 2007-04-02, 20:44 Temat postu: ***5 .....A jest , jest !! Każda żarówka w reflektorach ma swój osobny bezpiecznik........PZDR - henry
|
|