BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Skrzypienia w słupku !?!?!?

Lord Lukasz - 2007-01-08, 16:09
Temat postu: Skrzypienia w słupku !?!?!?
Mam dosyć :evil: :evil: :evil: coś skrzypi mniej więcej w przednim lewym słupku, bynajmniej stamtąd dochodzi strasznie truskawkowy dzwięk :evil: :evil: :evil:

Sprawdziłem już wszysko co tylko może skrzypieć, deska napewno nie skrzypi, drzwi czyli zawiasy itp też nie, maska, błotnik, sprężyna sprawdzone.

Co ciekawe jak jest auto zimne to nie skrzypi dopiero jak mocno sie nagrzeje wnętrze to skzypi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BEMKA sie łamie ? :neutral: :neutral: :neutral:

Tak na poważnie to nie mam pomysłów a dzwięk jest na maxa truskawkowy tym bardziej że poza nim w aucie nie ma żadnego skrzypienia, stukania itp,

BMWkowal - 2007-01-08, 16:17

Możliwe ze jakieś blachy pracują i stąd ten dźwięk. Rada to dobre radio (wystarczy głośne) albo nalej czegoś do słupka od góry (silikon w sprayu lub wd40).
Lord Lukasz - 2007-01-08, 16:32

Radio nie pomoże, ja jestem z tych którzy chorują jak coś w aucie skrzypi lub stuka, tak więc skrzypienie nie może być
urbi - 2007-01-08, 17:27

mi ostatnio maska piszczala ... tak mnie to nerwowalo ze normalnie truskawka :P
moze tam na dole przy mocowaniu oslony slupka ta "skora" sobie piszczy

kamil.k - 2007-01-08, 19:22

pewnie slychac jak rdza zjada beemke :mrgreen:

zdejmowales slupek :?:

southOFheaven - 2007-01-08, 20:04

kamil.k napisa³/a:
pewnie slychac jak rdza zjada beemke :mrgreen:

zdejmowales slupek :?:

nie no. nie ma czego sie smiac z kolegi :mrgreen: u mnie ojciec w astrze tak ma..dalismy z tym spokoj..cale wnetrze wyjelismy i wlozylismy z powrotem..i nic.

Varrol - 2007-01-08, 21:18

Hehe, ostatnio na większych wybojach coś mi strasznie skrzypiało - już prawie zacząłem deskę rozdzielczą rozbierać, ale coś mnie tknęło bo sobie przypomniałem, że zmieniałem tylną listwę progową - ruszyłem ją i usłyszałem skrzypienie - szok - przysiągłbym, że ten dźwięk wydobywał się z deski rozdzielczej.

No ale jeszcze nie wiadomo, bo dopiero jutro założę jak powinno być na dwóch spinkach.

Piotr_1 - 2007-01-09, 07:42

Wszystkie uszczelki smarem silikonowym do uszczelek w sprayu! U mnie przestało skrzypieć (uwaga na szyby i lakier (kuu...!!! strasznie zatłuszcza))
Lord Lukasz - 2007-01-09, 08:19

Jak znajde chwile czasu to pobawie sie z uszczelkami chociaż to jest takie skrzypienie metalowe, dzwięk podobny do skrzypienie spreżyn
r3kin - 2007-01-09, 15:04

Od jakiegoś czasu mam to samo tyle że z prawej strony i też mi brakuje pomysłów co to morze byc
Bruner - 2007-01-10, 06:35

W 3 E30-stkach przerabialem nastepujace zrodla denerwujacych dzwiekow:
-schowek
-boczek drzwi - dokladnie jego gorna czesc, ta pokryta pseudoskora
-daszek przeciwsloneczny - jesli opadl troche np na dziurach zaczynal drgac i ocierac o podsufitke
-podsufitka szyberdachu
-tylna kanapa - 1 zaczep z przodu kanapy nie zaskoczyl i rog ocieral o boczek. To bylo najbardziej upierdliwe i najtrudniejsze do namierzenia, bo dzwiek niosl sie po calym aucie i ciezko bylo stwierdzic skad dokladnie dochodzi.

BIZON - 2007-01-10, 09:19

ja proponuję zerknąć na maskę, a dokładniej na "prowadnice".
mi skrzypiały... wystarczyło przesmarować całe, włącznie z rolką i ustało :wink:
wydawało się że dźwięk dochodzi właśnie ze "słupka"... :roll:

Lord Lukasz - 2007-01-10, 09:30

W sumie już próbowalem z maska, otworzyłem ją wczasie jazdy i dzwięk był taki sam, tak samo otworzyłem dzwi w czasie jazdy i też dalej skrzypilo :evil: :evil: :evil:
BARABUS - 2007-01-10, 10:40

Lord Lukasz napisa³/a:
Radio nie pomoże, ja jestem z tych którzy chorują jak coś w aucie skrzypi lub stuka, tak więc skrzypienie nie może być

... to to jest choroba ? :roll: Ja też nie lubie jak coś mi skrzypi :cool:

casus maximus - 2007-01-10, 10:48

mnie tam cos trzeszczy z przodu po lewej stronie szczegolnie przy skrecaniu w lewo. nie wiem czemu tak sie dzieje.
BIZON - 2007-01-10, 11:41

w takim razie niech ktos poprowadzi Twoje autko, a Ty siedz obok i ":cenzura:" w którym to miejscu, bo moze sie okazac, ze dzwiek dochodzi zupelnie z innego punktu... :roll: