BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

FELUNEK - FELGI , KOLA i wszytko co z tym zwiazane

marvin-86 - 2006-12-07, 07:32
Temat postu: Opony na borbet a 7.5x16
na tył na 9j standart 215/40 toyo proxy LECZ na przodzie chce zalozyc te same opony felga węzsza i czy 215 nie beda "wystawac" za bardzo poza kolo ? ma ktos zalozone 215 na przodzie ? na feldze 7.5 borbet a ? prosze o odpowiedzi :) ))
Yakuzatti - 2006-12-23, 22:23

Jestem na nie.

Kupuj takie, jedyne sluszne do 5 i 7.

BARABUS - 2006-12-24, 08:34
Temat postu: Wystające fele poza obrys auta ?!
Witka, chciałem zapytać jak to jest, bo nigdy nie miałem więc nie wiem :mrgreen:

Jak sprawa wygląda z "Pałami" jeżeli fela wystaje poza obrys auta ?
Obecnie mam równo z obrysem, równiez równo mają wszyscy co mają fele 9x16 ET15 bez dystansy !

To teraz zapytam kto ma bardziej wysunięte i jak to pod względem prawnym wygląda. Chodzi oczywiście o to że chyba jednak skusze się na poszerzenie RSów ale wtedy rant felgi wysunie się poza obrys o jakieś 2 cm.... tym samym nie chciałbym zanadto zmieniac kształtu nadkoli, bo nie podobają mi sie takie druciarskie wydmuszki :cool:
Jakbym poszerzył moje fele to by wyszły dokładnie tak jak na tym foto

Arczi e30 - 2006-12-24, 08:52

przepis o wystających kołach jest tak skonstruowany że mówi ze to opony nie moga wystawac a nie felgi ... nie wiem dokładnie ktory jest to artykół w kodeksie trzeba by znalesc wydrukowac i wozic w samochodzie ... "pałki" lubia zabierac dowód za wystajce koła ... a koło to nie felga ale i opona a przepis tyczy sie własnie jej

I co śmieszne dalsza czesc przpisu mówi cos o czesci koła stykajacego sie z ziemią ... czyli teoretycznie koło moze wystawac przy błotniku w górnej czesci a nie moze wystawac miescu stykania sie z podłożem ... i tu bedzie problem ... tak czy siak ja bym tak robił super wyglad

tomcio83 - 2006-12-24, 09:52

zgadza sie o tym stykaniu opony z ziemia jam ialem w swojej kiedys e30 opony w ksztalcie jak by to nazwac literki "U" czyli ze na dole sam bierznik dodtykal kola a boki bylu na max naciagniete i to one wystawaly a bierznik sie akurat chowal doczepili sie do mnie to im wytlumaczylem z przepisu jak to jest to sie doje...... do czego innego i tak byl mandat :mrgreen:
BARABUS - 2006-12-24, 10:02

tomcio83 napisał/a:
zgadza sie o tym stykaniu opony z ziemia jam ialem w swojej kiedys e30 opony w ksztalcie jak by to nazwac literki "U" czyli ze na dole sam bierznik dodtykal kola a boki bylu na max naciagniete i to one wystawaly a bierznik sie akurat chowal doczepili sie do mnie to im wytlumaczylem z przepisu jak to jest to sie doje...... do czego innego i tak byl mandat :mrgreen:

e...no żle podeszłeś do sprawy, z pałami nigdy nie wygrasz, lepiej sobie odpuścić i słodko gadać... :cool: wiadomo ż ejak wyjedziesz im z kodeksem to w najgorszym wypadku wpadku wciągną cię do busa i skopią dupsko :mrgreen: wiem bo mojego brata kumpel jest pałą i wiem co te dupki robią jak się nudzą... także wiesz, lepiej grać biednego niż skrobać cwaniaka

a teraz pytanie odnośącie poszerzenia nadkoli, bo jeżeli tak bym miał to robić to chciałbym aby nadkole nie straciło na wyglądzie, czyli aby było wyglądem jak oryginał, czyli z tą krawędzia.

Grucha Jr - 2006-12-24, 10:14

Yakuzatti napisał/a:
Jestem na nie.

Kupuj takie, jedyne sluszne do 5 i 7.
Obrazek

Zgadzam sie!!! Według mnie są to jedne z lepsych felg do e34! Kumpel ma takie i wygląda kozacko!!! Wraz z używanymi oponami kosztowały go 2300PLN.

Arczi e30 - 2006-12-24, 10:49

w twoim przypadku przy takich felgach jak chcesz z robic zawsze bedzie to wygladac nieorginalnie ... na www.e30.de jest od cholery fotek ... popatrz sobie wpisz w wyszukiwarce BBS RS i zobacz jak ludzie radza sobie z taka szerokoscia .. moze ci cos przypadkie do gustu ... wyciagniecie ramtu u ciebie chyba duzo nieda
henry - 2006-12-24, 13:36
Temat postu: nadkola
...A ja włożyłbym sporo pracy w taka "zabawę" , ale poszerzyłbym nadkola......Kupa roboty ( sam to robiłem w swoim drugim autku ) ale efekt jest taki jakby samochód "wygonili" z toru wyscigowego.Robiłem to dwa razy w życiu i troche doswiadczen w tej materii mam......Auto niestety na "oryginał" wyglądac nie będzie , za to nikt sie nie przyczepi do wystających kół (nieważne czy wystaje felga czy opona )........PZDR - henry
jaqub - 2006-12-24, 13:47

teoretycznie w obrysie auta zawieraja sie tez lusterka... a raczej ciezko byloby zrobic na tyle wystajace kola :mrgreen:
Yakuzatti - 2006-12-24, 14:05

http://moto.allegro.pl/it...5x17_10x17.html

Bierz te!

Bo to glupio wyglada.

Kujon - 2006-12-24, 14:25

U mnie felgi dosyć poważnie wystają poza obrys auta, ale nie poza nadkola poniewaz mam je poszerzane, jeżdzę normalnie na legalne przeglądy i nigdy jeszcze słowa nie powiedzieli, tak samo policja
Jacek E30 - 2006-12-24, 14:48

Ten temat wałkuje odkąd koła mi wystawały a więc od 2001 roku! Oczywście w naszym ............... kraju to tak: koło wystaje obojetnie czy opona, bieznik, felga, profil opony itd baran Ci zabiera dowód natomiast w Niemczech jest tak: musi się tylko chować bieżnik czyli powierzchnia stykająca się z podłożem!!!
Przecież ile tysięcy aut w germanii jezdzi z wystającymi kołami (nie mylić z wystającym bieznikiem) a u nas wiadomo baran jak zawsze klepki na oczach zero wiedzy tylko umie mandat wypisać często z rażącymi błędami otrograficznymi...
Będac nie raz na zachodzie widząc takie auto z takimi kołami-pytam się o to czy dostaje TUV a on mówi, że jak by nie dostał to by tym nie jezdził!!!

Taka anegdota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zauważcie kiedyś seryjne nie zadne z szerokimi felgami MERCEDES VITO te z pierwszego wydania popatrzcie na tylne koła tam wystaje profil opony-ten balon przy wysokim profilu-nie wystaje tam felga (bo ma zaledwie 6.5 cala) lecz właśnie profil opony-hmmm nasuwa się pytanie czy takie auto dostało by wogółe homologację???!!! Wiadomą rzeczą jest, że też zależy to od producenta opony-opona oponie nie równa-nie mówie tutaj, że jak ktoś z nas zobaczy VITO z seryjnymi kołami to za każdym razem ta przypadłość będzie występować :roll:

A CO POWIECIE NA TO:
http://img412.imageshack....mage=ghgkt4.jpg

wrona - 2006-12-24, 14:53

odnośnie vito tez to zauwazylem jakis czas temu, i sie zastanawiam dslaczego w mercedesie wolno a w bmw nie :roll:
jaqub - 2006-12-24, 15:24

Jacek E30 napisał/a:
A CO POWIECIE NA TO:

fajowo... im wsiekszy negatyw tym bardziej moze wystawac felga (opona sie chowa)....

kamil.k - 2006-12-24, 15:36

jaqub napisał/a:
Jacek E30 napisał/a:
A CO POWIECIE NA TO:

fajowo... im wsiekszy negatyw tym bardziej moze wystawac felga (opona sie chowa)....

gora sie chowa a dołem sie nie chowa tylko jeszcze bardziej wystaje i jak sie wezmie przystawi np.katownik albo poziomice to wyjdzie ze opona wystaje :mrgreen:

ChriS - 2006-12-24, 15:45

Jacek E30 napisał/a:
A CO POWIECIE NA TO:

A ja myślałem że u mnie mocno wystają :mrgreen:

korzuch - 2006-12-24, 18:41

yo!
mi wystają i co :mrgreen: i nic :mrgreen:
pozdrawiam

casus maximus - 2006-12-24, 21:06

no wiec jak? prosze o opinie...
Gasper - 2006-12-24, 21:11

Reszta napisze to co już wcześniej stwierdziliśmy. Niczego odkrywczego nikt już nie wniesie :cool:
emaloo - 2006-12-24, 21:17

Chyba poszukałbym czegoś innego... Na tym VT wyglądają conajmniej na 18 cali :wink:
pozdro!

casus maximus - 2006-12-24, 21:19

yakuza mi zrobil na `18-kach. zreszta. tak wlasnie sobie patrze na nie i chyab jednak te moje stare sa duzo lepsze...te jakos sie gryzą z tą furką.
koowalek - 2006-12-25, 23:57

ja u siebie mam 17 Alpiny i uwazam ze wygladaja super i pasuje do E34 a w kombi by to ciekawie wygladalo. no i oczywiscie jakas lekka gleba by sie zdala ;)
Kujon - 2006-12-26, 12:53

M-System II na polerowanym rancie, jak na załączonym obrazku w moim podpisie :mrgreen:
RoboCop - 2006-12-26, 17:56

M System, Alpiny, AcS itp cooltowe fele - jak najbardziej do e34...

Piotrek E-30 - 2006-12-26, 18:30

Ja mam Rsy i tez kozak look, tylko za mietkie są niestety :???:
Menel - 2006-12-26, 20:42

sybir i kujon maja zajebiste klasyki pasujace do e34. alpiny.schnitzery i RSy tez sa cultowe ale ja chyba bym zrobil z e34 żabe czyli 9x16,standard guma 215/40 i gleba.

AC SCHNITZER

ALPINA

M5

BBS RS

TAKI MALY WYPAS WG MNIE

Kujon - 2006-12-26, 21:54

Menel te ostatnie felgi co wkleiłeś nazywają się CARLINE CM6 , ja na nie poluje już bardzo długo , niestety ceny są mega kosmiczne, można mieć w tych pieniądzach 3 komplety zajebistych kółek, ale jak patrze na to zdjęcie to nie moge się oprzeć :mrgreen:

BMW_Zbyszek - 2006-12-27, 04:19

Raz że te felgi wyglądają kiepsko... (moim zdaniem nie pasują do BMW)
Dwa że to mogą być jakieś chińskie gówniane podróbki jakich pełno -
- są za mało wytrzymałe/skład stopu jest kiepski --> dlatego są tanie.

Ja szukałbym jednak felg od znanych producentów lub oryg.BMW :cool:

Ja długo szukałem felg i powiem Ci że łatwo się nabrać - będziesz miał
do wyboru popularne i na pierwszy rzut oka "identyczne" np. Schnitzery
- ale jedne za 1000zł a drugie za 1600zł -- i te tańsze to zazwyczaj
podróby -- bo sprzedający oryginały często fotografują środek/miejsce
pod deklem z opisem, wymiarami i nazwą producenta (patrz linki)
-- a wciskający podróbki takich fotek nie dają.

Mnie pokazano na przykładach (w Klubie jest dwóch wulkanizatorów)
jak szybko się odkształcają tanie felgi i kilku kolegów niestety skorzystało
z "okazji cenowych" ale potem musieli dużo kasy wydawać na prostowanie...

Ale to też nie jest regułą - z dużo niższą ceną podróbek --> np.Alpina:
Oryginał:
http://moto.allegro.pl/it...a_do_bmw_3.html
http://moto.allegro.pl/it...mw_5_6_7_8.html
A tu masz identyczny wzór -- jednak sprzedawca -- który wystawił
wszystkie trzy aukcje -- uczciwie przyznał że
"Felgi maja wzór znanej firmy Alpina" a nie że to są "felgi Alpina".
http://moto.allegro.pl/it...zor_alpina.html

Jak ktoś Ci poda nazwę producenta którego nie znasz to masz www.google.pl/
i wszystko jasne -- to tak jak z oponami -- wszędzie taniocha "Made in China"

To jest oczywiście tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam :-)

damiano_e30 - 2006-12-27, 05:19

BMW_Zbyszek napisał/a:
Mnie pokazano na przykładach (w Klubie jest dwóch wulkanizatorów)
jak szybko się odkształcają tanie felgi i kilku kolegów niestety skorzystało
z "okazji cenowych" ale potem musieli dużo kasy wydawać na prostowanie...

Dodam tylko że oryginalną felgę BMW nie tylko trudniej odkształcić ale też łatwiej ją wyprostować, podróbki łatwo pękają bo są z szajsowatego stopu...

RoboCop - 2006-12-27, 10:39

koleś przywiózł teraz taką e34.... lekka gleba, Borbet A 17" z dużym rantem i auto naprawde ładnie wygląda:

Yakuzatti - 2006-12-27, 13:34

Ale Borbety A juz sa oklepane :-) Trzeba cos nowego, czyz nie Martinez?
casus maximus - 2006-12-27, 14:28

te tez nie pasuja ? :mrgreen:

Yakuza stworz jakis VT....

Yakuzatti - 2006-12-27, 14:43

sie robi :-)

[ Dodano: 2006-12-27, 13:53 ]
Ulala, ale mi przod ladnie wyszedl, praktycznie nie widac, ze VT.

casus maximus - 2006-12-27, 14:56

dzieki Yakuza...

jakby nie bylo chromów to fajnie te fele by wygladały. :???:

Yakuzatti - 2006-12-27, 14:58

Btw. a jesli te fele w srebrze? Chcesz?
Adi - 2006-12-27, 14:59

Yaku rzeczywiście nieźle Ci to wyszło :)
Fela nie jest zła ale nie ten kolor, już normalny srebrny byłby lepszy

Yakuzatti - 2006-12-27, 15:03

Silver Verzzion :mrgreen:

[ Dodano: 2006-12-27, 14:04 ]
fajniejsza :)

Adi - 2006-12-27, 15:04

no odrazu lepiej :)
casus maximus - 2006-12-27, 15:05

uuuu....tutaj super :mrgreen:

a jakby to wygladalo jakby to byly takie ciemne fele...srebro tylko ze takie ciemne...jak taki kolor sie nazywa?

Yakuzatti - 2006-12-27, 15:05

No to widzisz :) Jest klimat
MARTINEZ - 2006-12-27, 15:22

oczywiscie
szukam czegoś nie tuzinkowego, taniego i nie zawielkiego aby zawiasu nie rozwalić :grin:

okero21 - 2006-12-27, 16:29

Te złote moim zdaniem ,tylko do Subaru
Tasior_KRK - 2006-12-27, 19:09

Paly sie czepiaja jak wystaje ale to tez zalezy na jakiego trafisz. Jak bedzie truskawka to nie pogadasz.

Ale co tam jeszcze mandatu za wystajace kola nie zaplacilem :mrgreen:

KORDI - 2006-12-27, 19:38

No a coś takiego jak ja mam w swojej...z tego co wiem felgi całkiem nie drogie...rancik jest...
ja swoje będe chciał ranty polerować a środek na czarno....
powiem Ci ze w realu naprawde pozytywnie one wyglądają... :)

http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=17720

PozdrOOfki... :D

emaloo - 2006-12-27, 19:46

MARTINEZ napisał/a:
oczywiscie
szukam czegoś nie tuzinkowego, taniego i nie zawielkiego aby zawiasu nie rozwalić :grin:

Masz wymagania które troche się ze sobą gryzą :wink: Szukaj tanich AC Schnitzer moim zdaniem super pasują do e34...
pozdr!

kafarek - 2006-12-27, 20:03

Do turinga tylko borbety :] Mały hajs, duza frajda ;)
jaqub - 2006-12-27, 21:06

Kujon napisał/a:
Menel te ostatnie felgi co wkleiłeś nazywają się CARLINE CM6 , ja na nie poluje już bardzo długo , niestety ceny są mega kosmiczne, można mieć w tych pieniądzach 3 komplety zajebistych kółek, ale jak patrze na to zdjęcie to nie moge się oprzeć :mrgreen:
Obrazek

w jakich sa rozmiarach? bo te to maja z 11cali z tylu :mrgreen:

Kujon - 2006-12-27, 23:08

jaqub napisał/a:
Kujon napisał/a:
Obrazek

w jakich sa rozmiarach? bo te to maja z 11cali z tylu :mrgreen:

PRZÓD - CARLINE CM6 9,5 x 18 ET 7
TYŁ - CARLINE CM6 11 x 18 ET 1
jak dla mnie to poezja :mrgreen:

Yakuzatti - 2006-12-27, 23:09

One sa przepiekne.

Btw. o co biega z tym ET?

Tasior_KRK - 2006-12-27, 23:13

ET to odsadzenie felgi od piasty. Jak jest ET 0 to powiem ci ze ladnie wyglada :)
Kujon - 2006-12-27, 23:20

Tasior_KRK napisał/a:
ET to odsadzenie felgi od piasty. Jak jest ET 0 to powiem ci ze ladnie wyglada :)
to zależy od modelu BMW bo w E39 ET 0 nie powala jeszcze na kolana, ale za to w E36 ET rzędu 0-10 to juz pyta sama staje :wink:
RoboCop - 2006-12-28, 10:23

MARTINEZ napisał/a:
oczywiscie

chyba wymagania niedospełnienia, niedrogo - w miare fajne to można czasem ustrzelić takie jak w tej e32 z prawej strony:

albo takie:

lub coś takiego, nieoklepany wzór stosowany najpierw w 8 e31 potem w e32
7,5 cala na 16" - często można to wyrwać poniżej 500pln...

MARTINEZ - 2006-12-28, 17:51

co myślicie o takich
https://ssl.allegro.pl/item152895045_felgi_aluminiowe_bmw_5_e34_16_cali.html

RoboCop - 2006-12-28, 19:20

Martinez, te fele to lipa według mnie - za takie to góra 500zł, zaden rarytas, to już lepiej szukać takich 16" 8":

albo takich z 850:

w tej cenie, którą rzuciłeś z tej aukcji Allegro spokojnie znajdziesz M System, tym bardziej, że jest okres zimowy i można spokojnie coś znaleźć w dobrych pieniądzach...

Yakuzatti - 2006-12-28, 19:25

Dokladnie Marcin, jakies takie srednie sa te za 500zl. Robo lepsze zaproponowal.
RoboCop - 2006-12-28, 19:43

Martinez High-Tech prezentuje swoją 5, na takich felach - jak Ty linkowałeś, zobacz jak to wygląda:
http://forum.beemka-klub....p=171613#171613

MARTINEZ - 2006-12-28, 20:39

RoboCop napisał/a:

super fota :)
Świetne nogi :shock:
mniam mniam ;)

tomcat944 - 2006-12-28, 20:40

hej,
Martinez takie felgi jak dales w linku to moga byc ale na ZIME.....
a na lato to min 17" a idealnie byloby 18"....
te ktore Robocop zapodal w przedostatnim swoim poscie z ta fajna sprzedajaca bylyby najlepsze....

Yakuzatti - 2006-12-28, 20:55

Dziekuje Kujnowi i Tasiorowi, juz jako tako wyobrazam sobie ET :smile:
GERMAN BOY - 2006-12-29, 09:59

Zajebiste te felgi car line.Ale kasa ogromna za nie.Jak szukałem do siebie to sporo sie tego na oglądałem.11 cali z tyłu i 9 przód z takim et. :mrgreen: Geba sama sie cieszy.Na zlocie w Niemczech nikt by obok niej obojetnie nie przeszedl a nie mówiąc już u nas.
Co do felg do e34 to zajebiscie wyszły te felgi które mial na zlocie w m5 czarnej e34 w Toruniu jeden gość.Nie mam fotek ani nie znam modelu.Napewno nie są tanie ale podejżewam że jeszcze na nasza kase nie tak jak te car line.Podejżewam że ci co byli na majówce w Toruniu dobrze kojarzą to auto.To jest autko goscia ze strzeleckiej z tego sklepu.Jedno z ładniejszych autek na zlocie.Ja osobiscie wkładał bym tylko taka felge.Menel podejżewam że masz fotki tej bmki zapodaj je bo warto je pokazac.Pozdrówka

Kujon - 2006-12-29, 10:03

Kamil napisał/a:
Zajebiste te felgi car line.Ale kasa ogromna za nie.Jak szukałem do siebie to sporo sie tego na oglądałem.11 cali z tyłu i 9 przód z takim et. :mrgreen: Geba sama sie cieszy.Na zlocie w Niemczech nikt by obok niej obojetnie nie przeszedl a nie mówiąc już u nas.
Co do felg do e34 to zajebiscie wyszły te felgi które mial na zlocie w m5 czarnej e34 w Toruniu jeden gość.Nie mam fotek ani nie znam modelu.Napewno nie są tanie ale podejżewam że jeszcze na nasza kase nie tak jak te car line.Podejżewam że ci co byli na majówce w Toruniu dobrze kojarzą to auto.To jest autko goscia ze strzeleckiej z tego sklepu.Jedno z ładniejszych autek na zlocie.Ja osobiscie wkładał bym tylko taka felge.Menel podejżewam że masz fotki tej bmki zapodaj je bo warto je pokazac.Pozdrówka

ja mam jej fotki , wkleje jak bede w domu

GERMAN BOY - 2006-12-29, 10:05

Menel.Żabe jak najbardziej można robic ale 9 na 16 to na e34 za mało.Minimum 17 szeroką ale może nawet 18.E30 16,E36 17,E34 18 i wszedzie szeroko.Takie jest moje zdanie.Do gabarytów budy trzeba dobrac żeby było kozacko i nie bylo ani za mało ani za dużo.
Kujon - 2006-12-29, 10:12

ja bym to tak widział

GERMAN BOY - 2006-12-29, 10:50

O to mi własnie chodziło kujon.Zajrzyj na allegro w e36 i cabrio.Zobacz ta mke w jasnej skórze za 42 tys i powiedz co o niej sadzisz.Dla mnie to mistz na profesjonalnej feldze na RH .Czekam na opinie.Zajżyjcie sobie.Apropo.Nie znam goscia nie wiem kim jest żeby nie było że jakąs agitacje prowadze.Ale warto to autko zobaczyc bo moim zdaniem jest to najlepiej jak moze byc zrobiona e 36 i to w cabrio.
GERMAN BOY - 2006-12-29, 11:02

Zalezy kto ile ma szcześćia. :evil: Mi zabrali dokumenty od razu.Policjantką była dziewcZyna w moim wieku,okolo 26 lat i nie jakas sztuka choc też nie beznadziejna ale nie do tego zmierzam,.Nie wiem zazdrosc czy co ale nawet nie dala mi dojść do zdania.Przy Arkadii mnie zdjeli w Wawie wlepiając mandat za pasy nie zapięte ,kierownice sportową(z tego co teraz rok po zdarzeniu wiem to bez prawnie bo kierownica jest omp z homologacja) i za odpryski szyby.Ale to tak jak pisałem zależy na kogo sie trafi.Teraz nadkola przerobjone i jest spokój od Policji).Efekt kozak ale sporo roboty i troche kaski.
Kujon - 2006-12-29, 11:18

Kamil napisał/a:
O to mi własnie chodziło kujon.Zajrzyj na allegro w e36 i cabrio.Zobacz ta mke w jasnej skórze za 42 tys i powiedz co o niej sadzisz.Dla mnie to mistz na profesjonalnej feldze na RH .Czekam na opinie.Zajżyjcie sobie.Apropo.Nie znam goscia nie wiem kim jest żeby nie było że jakąs agitacje prowadze.Ale warto to autko zobaczyc bo moim zdaniem jest to najlepiej jak moze byc zrobiona e 36 i to w cabrio.

Stary ja tą M-kę ogladałem jak byłem na kupnie mojego auta, wisi juz ponad rok na sprzedaż , albo zmieniła włąsciciela i nastepny juz sprzedaje, o aucie moge powidzieć tak, miał ją chłop co miał już 4 M3 , auto było przywiezione uderzone, tzn cały bok był przerysowany, zostało całe pomalowane na kolor wybrany z niemieckiej gazety " tuningowej" , jak ją ogladałem w grudniu zeszłego roku to coś stukalo w tylnym zawieszeniu, gośc gadał że to guma pod amorem do wymiany, noi w silniku coś stukało w okolucy Vanosa, twierdził że do wymiany jest napinacz rozżądu, skóra była nowo obszywana. Miroll sie przypalił na nią i czepie się na jej widok :mrgreen:

MARTINEZ - 2006-12-29, 13:16

tomcat944 napisał/a:
hej,
Martinez takie felgi jak dales w linku to moga byc ale na ZIME.....
a na lato to min 17" a idealnie byloby 18"....
te ktore Robocop zapodal w przedostatnim swoim poscie z ta fajna sprzedajaca bylyby najlepsze....

niestety ja sporo smigam po wawie 17cie to juz wiele ale jak beda jakies super za mini kase to może :)

KUKI - 2006-12-29, 14:02

to jest mój typ do E34 tylko żeby tył był 10cali :) kiedys napewno takie se strzele
http://moto.allegro.pl/it..._z_oponami.html

emaloo - 2006-12-29, 14:14

Kamil napisał/a:

Chyba chodzi o to auto...?

pozdro!

Piotrek E-30 - 2006-12-29, 18:54

emaloo napisał/a:
Kamil napisał/a:

Chyba chodzi o to auto...?
Obrazek
Obrazek
pozdro!

Beemka fajna, ale właściciele-straszne buce! :???:

RoboCop - 2007-01-02, 12:37

KUKI napisał/a:
to jest mój typ do E34 tylko żeby tył był 10cali :) kiedys napewno takie se strzele
http://moto.allegro.pl/it..._z_oponami.html

takie fele jak najbardziej, ale nie jakieś podróby aluett(nie mam żadnej e34 na tych kołach):

M CONTOUR 01 - 8,5"x17"

albo MK MOTORSPORT - takie jak miał Grześ w e30-nie wiem czemu tam są dekle Borbeta:

jaqub - 2007-01-02, 13:54

wiec mam lekki problem...
otoz chce do e36 zalozyc felgi przod 9x19cali et 18 i tyl 10x19cali et18 z przodu jak mierzylem byly gumy 245/35R19 i w zasadzie daloby rade jezdzic natomiast z tylu byly 265/35R19 i miedzy opona a nadkolem byl +/- 1 cm wysokosci a cale kolo wystawalo niemilosiernie... dzwonilem i ponoc da sie zalozyc na 9cali opone 225/35R19 (to juz bylo by mega dobrze z przodu) a na tyl sprobowac 235/35R19.... czy myslicie ze jakby tak sie udalo to moznaby jezdzic z takimi kolami? zawieszenie to KIT KONI -40/25 i amortyzatory maja regulacje i sa skrecone na max twardo wiec licze ze jakby opona byla w trapezie to na niezaladowanym z rozsadnymi predkosciami moznaby jezdzic...
tu fotka jak to wystaje:

ma ktos fotki z oponkami takimi jak podalem naciagnietymi na 9 i 10 cali felge?

jaqub - 2007-01-02, 13:58

przymiarka 19tek:

tyl 10x19cali et18 265/35R19 :mrgreen:

wrona - 2007-01-02, 14:54

http://img204.imageshack....dsc00899vx9.jpg

tu masz 235/40 na 10 calowej feldze tylko ze nie 19 a 17

jaqub - 2007-01-02, 15:00

fakt ze to 235/40 a nie na 35 ale powinno byc OKa tylko tak sie zastanawiam czy jest roznica w wysokosci opony jesli ma np 235/35 w 17calach i jesli ma 235/35 w 19tu calach... tzn chodzi mi o wysokosc boku opony... bo po tym zdjeciu co dalem wczesniej to widac ze jesli dam opone o 3 cm wezsza to o 1.5 centymetra bieznik schowa sie w nadkole i jak dojdzie "trapez" to opona zmniejszy profil i pownno byc OKa... a czy da sie/ jest sens zwiekszac NEGATYW z tylu w e36 SEDAN?
Tomek3er - 2007-01-02, 15:17

Moim zdaniem ta e34 która pokazął emaloo to najpiekniejsze e34 w Polsce felga idealnie pasuje . . . i te mk motorsport co pokazął robo sa mistrzowskie!
Adi - 2007-01-02, 16:58

różnica jest
235/35/17 - średnica koła 596,3 mm
235/35/19 - średnica koła 647,1 mm
różnica w średnicy koła 50,8 mm

wszelkie Twoje wątpliwości i dokładne wymiary znajdziesz tu

tomcat944 - 2007-01-02, 16:58

hej,
wysokosc boku opony jest taka sama, profil to procentowy udzial wysokosci w stosunku do szerokosci opony... (moze malo skladnie ale chyba wiadomo o co chodzi)
wiec jesli opona ma szer. 235 i profil 35 to przy 17" i przy 19" wysokosc boku opony bedzie taka sama, rozni sie tylko srednica osadzenia ....
i racja, jak opona bedzie w trapezie to profil nieco sie zmniejszy...

adamm - 2007-01-02, 17:05

każdy zastanawia się czy nie zabiorą dowodu za wystające opony.
Ale jest jeszcze druga sprawa:
każdy samochód ma homologację na określoną szerokość opon. Naklejka z rozmiarami jest w większości samochodów.

Czy niebiescy mogą zabrać dowód za szersze opony niż w homologacji???
Noszę się z zamiarem zmiany na 245/40 R16 na tyle, ale najszersze opony wg. naklejki są 195.
Czy w takim wypadku mogą zabrać dowód?

Ewentualnie można wydrukować sobie jakąś lipną homologacje w formie nalepki i nakleić na słupku obok oryginalnej.
W razie kontroli można wciskać kit, że auto miało zrobioną dodatkową homologacje w niemczech :wink:

jaqub - 2007-01-02, 17:08

tomcat944 napisał/a:
hej,
wysokosc boku opony jest taka sama, profil to procentowy udzial wysokosci w stosunku do szerokosci opony... (moze malo skladnie ale chyba wiadomo o co chodzi)
wiec jesli opona ma szer. 235 i profil 35 to przy 17" i przy 19" wysokosc boku opony bedzie taka sama, rozni sie tylko srednica osadzenia ....
i racja, jak opona bedzie w trapezie to profil nieco sie zmniejszy...

tez to wiem ale nie bylem do konca pewny... bo to ze 235/35R17 jest nizsza niz 235/35R19 to tak oczywiste jak r17 i r19 :mrgreen:
a jak z tym negatywem w e36?

BARABUS - 2007-01-02, 17:13

adamm napisał/a:
każdy zastanawia się czy nie zabiorą dowodu za wystające opony.
Ale jest jeszcze druga sprawa:
każdy samochód ma homologację na określoną szerokość opon. Naklejka z rozmiarami jest w większości samochodów.

Czy niebiescy mogą zabrać dowód za szersze opony niż w homologacji???
Noszę się z zamiarem zmiany na 245/40 R16 na tyle, ale najszersze opony wg. naklejki są 195.
Czy w takim wypadku mogą zabrać dowód?

Ewentualnie można wydrukować sobie jakąś lipną homologacje w formie nalepki i nakleić na słupku obok oryginalnej.
W razie kontroli można wciskać kit, że auto miało zrobioną dodatkową homologacje w niemczech :wink:

pytanie banalne, pomyśł sobie ile ludzi jeżdzi w E30 na oponkach pow. 195.... mówie tu conajmniej o wszystkich którzy mają 215/40/16... a jest ich masa !! ! pewnie co drugi :cool:

Moim zdaniem ta nalepka, to jak tekst "co ma piernik do wiatraka" :mrgreen:

kamil.k - 2007-01-02, 17:30

adamm napisał/a:

Noszę się z zamiarem zmiany na 245/40 R16 na tyle

:shock: :lol: zapomnij ze ci wejda takie opony no chyba ze chciales napisac 215/40

jak kupilem pierwsza beemke to z tylu byly 225.po prostu walceeeeeeeeee

jaqub - 2007-01-02, 17:34

kamil.k napisał/a:

jak przymierzylem 265/35 w 19tce to 225/45 w 17tce wygladaja jak kola w rowerze/kolarzowce :mrgreen:

Jacek E30 - 2007-01-02, 17:46

Te wzory rozmiarów to jest od producenta jakie zaleca itd!!!
adamm - 2007-01-02, 19:10

kamil.k napisał/a:
adamm napisał/a:

Noszę się z zamiarem zmiany na 245/40 R16 na tyle

:shock: :lol: zapomnij ze ci wejda takie opony no chyba ze chciales napisac 215/40

Oponki już mam. Musze kupić tylko fele.

Przymierzałem same opony i wchodzą na styk.

Jak nie będzie się dało jeździć, to w ostateczności będzie stała na podwórku i bede ją podziwiał codziennie :mrgreen: ale te opony włoże.

Jest tylko problem z felgami, bo jestem strasznie upierdliwy i nie chce kupić tego co jest, tylko to co mi się podoba. Do wiosny mam czas.

Kujon - 2007-01-02, 21:39

M Ł O D Y napisał/a:
Moim zdaniem ta e34 która pokazął emaloo to najpiekniejsze e34 w Polsce felga idealnie pasuje . . . i te mk motorsport co pokazął robo sa mistrzowskie!
tak ale pod warunkiem że gość zrobi klina w tą strone co trzeba
Tomek3er - 2007-01-02, 21:46

Kujon napisał/a:
M Ł O D Y napisał/a:

?? ?

Kujon - 2007-01-02, 21:52

macie tutaj odemnie , taki tam negatywek , wystający delikatnie poza obrys

Kujon - 2007-01-02, 21:57

M Ł O D Y napisał/a:
Kujon napisał/a:
M Ł O D Y napisał/a:

?? ?

z tyłu to wygląda , jakby wiózł w bagażniku cielaka na dożynki....

Kujon - 2007-01-02, 22:06

Jaqub na tej oponie co wkleiłeś zdjecie to masz gwarantowanego slicka na boku opony po miesiącu a może nawet szybciej, a co do 225/35/19 to da sie to naciągnąć spokojnie poprzez wstrzelenie powietrza, gumiarze znają takie myki, co do jazdy to ciśnienie min 3 bary bo przy ostrych łukach będziesz szlifował rant felgi na asfalcie
Tomek3er - 2007-01-02, 22:15

Kujon napisał/a:
M Ł O D Y napisał/a:
Kujon napisał/a:
M Ł O D Y napisał/a:

?? ?

pomimo to zdania nei zmieniam, a poza ttym chyba sam nie jedzie na tym zdjeciu. . .

jaqub - 2007-01-02, 22:18

Kujon napisał/a:
bo przy ostrych łukach będziesz szlifował rant felgi na asfalcie

nie bedzie ostrych lukow :mrgreen: bede mistrzem powolnej jazdy nie tylko zeby kol nie uszkodzic ale zeby kazdy mogl sie przejzec w 10cio centymetrowym wypolerowanym na lustro rancie :mrgreen:
co do tego ze sie da to juz obdzwonilem okolice i wiem ze mi to zrobia :!:
ale licze ze moze ktos znajdzie fotke i wklei 225/35R19 na 9calach lub 235/35na 10calach... byloby milo :mrgreen:

Kujon - 2007-01-02, 22:21

M Ł O D Y napisał/a:
Kujon napisał/a:
M Ł O D Y napisał/a:
Kujon napisał/a:
M Ł O D Y napisał/a:

?? ?

pomimo to zdania nei zmieniam, a poza ttym chyba sam nie jedzie na tym zdjeciu. . .

no ale jak to jest M5 i auto mu tak siada przy 4-5 osobach to no comment....

świr E-36 - 2007-01-02, 22:43

Wrzuć takie jak ma menda Kujonowata :mrgreen:
http://img161.imageshack....u2006174yc1.jpg

albo te jak na fotce, tylko to 19 cali:
http://img401.imageshack....u2006063an3.jpg
http://img212.imageshack....u2006062vb4.jpg

Jacek E30 - 2007-01-02, 22:46

KUJON no i o to chodzi, ja nie mam więcej pytań!!!
Spytaj się jeszcze ŁUKASZA czy może chce coś dodać :smile: ?? ?

Kujon - 2007-01-02, 22:57

świr E-36 napisał/a:
http://img161.imageshack....u2006174yc1.jpg

albo te jak na fotce, tylko to 19 cali:
http://img401.imageshack....u2006063an3.jpg
http://img212.imageshack....u2006062vb4.jpg

Świru ty nie chojrakuj tylko ładnie tam Brocki mi wypoleruj żeby Kujonek sie powoził jak za starych dobrych czasów :mrgreen:

MARTINEZ - 2007-01-03, 08:45

świr E-36 napisał/a:

o tak te mi sie podobaja ale max 17 cali

Kujon - 2007-01-03, 11:47

MARTINEZ napisał/a:
świr E-36 napisał/a:

[url=http://img394.images...hg7.jpg]Obrazek[/URL]

o tak te mi sie podobaja ale max 17 cali

Martinez te tyle mają i ani cala więcej , pasowały by ci bo to jest przecież szlagierowy model seri 5 i 8 :)

emaloo - 2007-01-03, 17:26

Kujon napisał/a:
Obrazek

Najssssssss :mrgreen:

Yakuzatti - 2007-01-03, 20:58

Kujon napisał/a:
Obrazek

O W PYTE! Laaaans. :twisted:

BARABUS - 2007-01-03, 21:38

hihihiiii .... no jest w pytke :grin:

... ale niedługo u mnie tez tak będzie, RSy z lekka sie poszerzą i na tyle będzie 9x16" z ET2 :mrgreen: ... czyli rant felgi jakies 2 cm poza obrys auta, no i wkońcu oponka 215/40/16 odpowiednio się rozłoży :cool:

ChriS - 2007-01-03, 22:14

BARABUS napisał/a:
.. ale niedługo u mnie tez tak będzie, RSy z lekka sie poszerzą i na tyle będzie 9x16" z ET2 ... czyli rant felgi jakies 2 cm poza obrys auta, no i wkońcu oponka 215/40/16 odpowiednio się rozłoży

Zaczynasz gadać jak człowiek :mrgreen: Tak trzymaj.

Pietrek - 2007-01-04, 14:16

BARABUS No nie poznaje kolegi :roll: A pierwszy kwietnia jeszcze daleko :mrgreen:
kiloff - 2007-01-04, 16:54

BARABUS,

a na samym koncu ja bym prosil o male zestawienie cenowe tej twojej zabawy z tymi RS-ami .. bo tak zastanawiam sie czy nie taniej by wyszlo kupno od razu odpowiendiego komplety (nawet na niemieckim ebayu .. ;) )

BARABUS - 2007-01-04, 17:33

kiloff napisał/a:
BARABUS,

a na samym koncu ja bym prosil o male zestawienie cenowe tej twojej zabawy z tymi RS-ami .. bo tak zastanawiam sie czy nie taniej by wyszlo kupno od razu odpowiendiego komplety (nawet na niemieckim ebayu .. ;) )

heheheee :wink: nie jest tak źle :

Kosztorys:
- zakup felg 1450 zł
- dystanse + śruby 500 zł
- polerka rantów i kapstli 300 zł
- zakup rantów 2"+polerka 200 zł

(dla niewtajemniczonych - kupiłem drugi komplet RSów 8x16 za 1400 zł + 350 zł (razem 1750) za polerke u Hansa z których zabrałem wszystkie 2" ranty i założyłem moje stare 1", felgi sprzedałem jako 7x16 za 1650 zł, potem była darmowa wymiana dwóch rantów 2" na dwa 1.5" ), do tego dochodzi prowizja i td z czego wyszło mi że straciłem 200 zł :cool:
- zakup jednego rantu 2.5" 300 zł (wypolerowany już)
- wymiana dwóch tylnich bębnów z 5.5" na 6" 200 zł
- teraz musze kupić jeden rant 2.5" na ebay.de za 500 zł, jak sprzedam moje dwa 1.5" to będe miał na jeden 2.5" :grin: czyli za darmo więc nie wliczam w koszty

RAZEM: 2950 zł bez opon ! no zaokrągle to do 3000 zł bo wiadomo zawsze gdzieś te 50 zł ucieknie po drodze... jak nie więcej :mrgreen:

zakup nowych opon 1520 zł dla zainteresowanych :wink:

Teraz ebay.de ....... zakup felg w rozmiarze 8/9x16 to koszt rzędu min. 1000 EURO, a szczerze mówiąc jak ktoś za tyle kupi to będzie miał szczęście... bo ostatnio zauważyłem ceny zwyżkowe na ebay.de, takie wałki jak już są to ceny osiągają do 1500 EURo bez opon ! !!

Wiem że mnie to troche kosztowało, ale ile przyjemności i satysfakcji !! :cool:

TO JEST PASJA !! !!!!!!!!!!!!!!

David - 2007-01-04, 17:39

BARABUS napisał/a:

TO JEST PASJA !! !!!!!!!!!!!!!!

Nic dodac nic ujac :!:

Grzesio - 2007-01-05, 00:04

wracając do tematu, czy ma ktoś fote felgi 9x16' z oponą 205/50??
jaqub - 2007-01-05, 00:55

Grzesio napisał/a:
wracając do tematu, czy ma ktoś fote felgi 9x16' z oponą 205/50??

Piotrek AGENT mial 215/40 na 9 calach i chyba to lepszy wybor...

Grzesio - 2007-01-05, 17:04

ja też teraz mam 215/40, ale na przód chciałem wsadzić 205/50 żeby było deczko wyżej jak opuszczę na -60, strasznie prze....lone mam z tym M Technikiem, teraz na -40 prawie zaczepiam spoilerem o "śpiących policjantów", a tak prześwit między błotnikiem się zmniejszy i autko będzie ciut wyżej ale na -60
jaqub - 2007-01-05, 21:59

Grzesio napisał/a:
ale na przód chciałem wsadzić 205/50 żeby było deczko wyżej jak opuszczę na -60

nie wiem czy duzo zyskasz... wg opony.com roznica (na odpowiednio dopasowanej feldze/szerokosc) roznica w srednicy jest 33mm wiec podnioslo by sie o 1.5cm... z tym ze opona 205/50 pojdzie duzooo bardziej w trapez niz 215/40... wiec w sumie roznica bedzie naprawde minimalna... ale jesli kupisz zupelnie NOWE opony to tez bedziesz kilka mm wyzej niz na uzywkach :mrgreen:

BARABUS - 2007-01-05, 22:11

jaqub napisał/a:
Grzesio napisał/a:
ale na przód chciałem wsadzić 205/50 żeby było deczko wyżej jak opuszczę na -60

nie wiem czy duzo zyskasz... wg opony.com roznica (na odpowiednio dopasowanej feldze/szerokosc) roznica w srednicy jest 33mm wiec podnioslo by sie o 1.5cm... z tym ze opona 205/50 pojdzie duzooo bardziej w trapez niz 215/40... wiec w sumie roznica bedzie naprawde minimalna... ale jesli kupisz zupelnie NOWE opony to tez bedziesz kilka mm wyzej niz na uzywkach :mrgreen:

dla mnie gra nie warta świeczki, nie dość że będzie lipnie wyglądać to i wiele nie zyskasz

Grzesio - 2007-01-05, 23:06

a macie może jakieś inne propozycje co by tu zrobić :?: Jaką oponę założyć :?:
jaqub - 2007-01-06, 01:40

ja bym zostawil tak jak jest... 215/40 to najlepszy wybor przy 16x9... ewentualnie kup NOWE opony... jak dasz wyzsza to bedzie kaszaniascie...
BARABUS - 2007-01-06, 07:53

jaqub napisał/a:
ja bym zostawil tak jak jest... 215/40 to najlepszy wybor przy 16x9... ewentualnie kup NOWE opony... jak dasz wyzsza to bedzie kaszaniascie...

nic nie kombinuj, nowe opony na długo ci nie wystarczą, zresztą ile ci podniosą auto, teraz moz emasz 4 mm bieżnika, jak kupisz nowe będa miały 8mm.... czyli auto podniesie ci się 4mm... daj spokój.. -60 to wcale nie jest taki kosmos, ja ISem daje rady a wszscy tak latają że się nie da :!:

Porada !
Wolniej i uwazniej jeżdzić :mrgreen:

Grzesio - 2007-01-06, 08:42

M Technic schodzi niżej od ISa (dokładka), ja już przecież miałem tak nisko to przynajmniej raz w miesiącu trzeba było dokładkę robić od nowa, bo się gdzieś zaczepiło i farba lub szpachla odpadła :mad:
marvin-86 - 2007-01-06, 09:44

Grzesio napisał/a:
M Technic schodzi niżej od ISa (dokładka), ja już przecież miałem tak nisko to przynajmniej raz w miesiącu trzeba było dokładkę robić od nowa, bo się gdzieś zaczepiło i farba lub szpachla odpadła :mad:

ale miseczki nizej to nie ma :mrgreen: (chyba)

BARABUS - 2007-01-06, 09:47

marvin-86 napisał/a:
Grzesio napisał/a:

ale miseczki nizej to nie ma :mrgreen: (chyba)

nie chyba tylko napewno ! :mrgreen:

David - 2007-01-07, 13:10

Co tam Miska, tego jest od truskawki na allegro...Lepiej dbac o m-technic bo tego w ori nie kupisz :wink:
Grzesio - 2007-01-07, 14:36

pod miskę jest blacha a pod dokładkę blachy nie wsadzę :lol:
BARABUS - 2007-01-07, 14:39

Grzesio napisał/a:
pod miskę jest blacha a pod dokładkę blachy nie wsadzę :lol:

łojeju tu nie chodzi o to :wink: tu chodzi o to że zakładając taką opone niewiele zdziałasz ... chcesz podnieść auto to załaduj 205/60/16 to ci sie podniesie.... bo twoja propozycja jest nie do przyjęcia :roll:

duchX - 2007-01-12, 18:32
Temat postu: FELGI , KOLA i wszytko co z tym zwiazane
Mysle ze tutaj bedzie sie mozna rozpisywac na temat felg i kol oraz opon nie tworzac co chwilke nowych tematow ktore nie roznia sie niczym od poprzedniego ...............
kamil.k - 2007-01-12, 19:56

na poczatek proponuje wklejac same czarne fele :) i wklejac fotki jako miniaturki-nie beda sie długo ładowac

Sosen - 2007-01-12, 20:06

Moje byłe e28:

kuzyn - 2007-01-12, 20:10

dziękuję :!: kamilu, dziękuję :prosze:
to lubię :wink:

PS:Sosen ta E28 też kozak

Sosen - 2007-01-12, 20:19

JacekG napisał/a:
dziękuję :!: kamilu, dziękuję :prosze:
to lubię :wink:

PS:Sosen ta E28 też kozak

A dziekuję, dziękuję. Bardzo żałuję, że ją sprzedałem i to za marne grosze, powinienem zapakować tam 3.5 i do dzisiaj bym nią hulał ehh. Felgi w rozmiarze: przód 8"/16", tył 9"/16, ET nie pamiętam (trzeba było dopracować tylne ranty). A tak wyglądała na felgach 7x15:

MAJSU - 2007-01-13, 15:28

Sosen o ile miałeś obniżone to E28 ?
Sosen - 2007-01-13, 18:24

MAJSU_WuWuA napisał/a:
Sosen o ile miałeś obniżone to E28 ?

na tych czarnych kołach to nie wiem, tylne chyba były seryjne, a z przodu jakieś żółte APEX (podejrzewam że ok.50-60mm) a na tych srebrnych 15" było -40mm Jamex + Bilstein B6

MAJSU - 2007-01-13, 19:53

OK dzięki za info ! Chciałem zakupic właśnie Jamexy do obniżenia ale widzę że przód jest trochę za wysoko na nich :/
Sosen - 2007-01-13, 19:59

MAJSU_WuWuA napisał/a:
OK dzięki za info ! Chciałem zakupic właśnie Jamexy do obniżenia ale widzę że przód jest trochę za wysoko na nich :/

dokładnie tak, jak brać to tylko 60/40, ja również byłem zawiedziony.

MAJSU - 2007-01-13, 20:21

W sumie to na tych Jamexach nie widzę nawet różnicy z serią jeżeli chodzi o przód ! Przy 60/40 to juz chyba trzeba będzie kupic sportowe amorki ? Na seryjnych sie tyle nie da obnizyc ? I mam jeszcze pytanie jaką najwęższą oponę można założyc na felgę 8 cali ? 195 da radę czy 205 najmniej ?
kamil.k - 2007-01-14, 18:08

teraz pytanie za 100 punktów :)

czy felga 16"x9" ET15 wejdzie do E30 z przodu :?: moze ktos przymierzyc i zobaczyc czy nic nie obciera :?:

kuzyn - 2007-01-15, 00:30

zgadzam się z PiotremW.
do tego mój temat o czarnych azevach gdzies wcięło :x

duchX - 2007-01-15, 12:00

kamil.k napisał/a:
teraz pytanie za 100 punktów :)

czy felga 16"x9" ET15 wejdzie do E30 z przodu :?: moze ktos przymierzyc i zobaczyc czy nic nie obciera :?:

wejdzie i nie obciera !! !!!

duchX - 2007-01-15, 12:02

no i kolejny temat powstal na temat felgi przeciez to jest porabane zeby cale podforum stylizacji bylo zasypane pytaniami na temat felg To moze trzeba utworzyc nowe podforum ?? ??!!!! kola opony felgi dystanse itp
David - 2007-01-15, 13:21

Xeon, to wcale nie taki glupi pomysl :)
duchX - 2007-01-15, 18:02

David nie wiem czy glupi czy nie ale jak tak dalej bedzie to bedzie sie pisac tylko o tym bo kazdy chce sie zapytac o inna felge jeden o azev a 15 " drugi o 16" nastepna osoba azev a 16" czarna !! !! to jest kociol ................. jakas plaga ?? ???
kuzyn - 2007-01-15, 18:12

pokaż mi palcem gdzie jest mój temat o azevach tak a propos :|
Yakuzatti - 2007-01-15, 22:46

o tych czarnych azevach :mg:
Menel - 2007-01-16, 00:04

nie bylo mnie miesiac i znowu burdel w nastepnym temacie.
np. byl kiedys temat o czarnych felach. sam go zakladalem
:cenzura:

duchX - 2007-01-16, 12:09

No i co bedziecie plakac bo nie ma na wierzchu tematu o czranych azevach ?? ? proponuje zalozyc 3 teamty o azevach jeden o 15" drugi o 16" trzeci o czranych bedzie extra !! !!!!!!
urbi - 2007-01-16, 12:28

xeon - ale przyznaj ze teraz jest jeszcze wiekszy balagan niz byl z tymi 3 tematami ? :) (czarne azevy, bbs rs i felgi do e30) prosze o w pelniobiektywna i szczera odpowiedz :)
kuzyn - 2007-01-16, 15:29

x_e_o_n napisał/a:
No i co bedziecie plakac bo nie ma na wierzchu tematu o czranych azevach ?? ? proponuje zalozyc 3 teamty o azevach jeden o 15" drugi o 16" trzeci o czranych bedzie extra !! !!!!!!

stary tu chodzi o to że tego tematu wogóle nie ma :!: :!: :!:

duchX - 2007-01-16, 15:50

jasne jest do :cenzura: !! !!!!!!!! ale oprucz tematow ktore wymieniles bylo cos o stali jakies dystanse opony polerka chromy itd postarajmy sie i niech powstanie podforum i po klopocie !! !! sorki
David - 2007-01-16, 15:57

A moj temat z o szerokich stalowkach?? To nie temat o azevach czarnych zielonych czy inny ktorych juz bylo duzo. O poszerzaniu stalowek jak dotad nikt nie pisal a moim (i nie tylko) zdaniem bylo to ciekawe :]
MARTINEZ - 2007-01-16, 16:16

jest teraz taki burel ze szok. :shock:
nie wim jak miały wysc ten porzadek ale jak narazi to lipa :(
oczywisci sam załozyłem kilka tematow o felach i co?
ale teraz mam przegladac 9 stron by znalezc post ktory mnie interesuje?! :x

"jestem sa zwolnieniem modow odpowiedzialnych za to zamieszanie" :twisted:

kamil.k - 2007-01-16, 17:42

chyba mozna to wszystko odwrócic :?: :) temat troche lipa .na pocztku jak wklejałem fotki myslałem ze bedzie spoko a tu taki zonk :|
Yakuzatti - 2007-01-16, 18:22

x_e_o_n napisał/a:
No i co bedziecie plakac bo nie ma na wierzchu tematu o czranych azevach ?? ? proponuje zalozyc 3 teamty o azevach jeden o 15" drugi o 16" trzeci o czranych bedzie extra !! !! !!!!

jeszcze jeden o czarnych z polerowanym paskiem :D :mg:

BARABUS - 2007-01-17, 21:42

Burdel jakich mało, jak można pomieszać kilka różnych tematów :x

Jestem za przywrócenie dawniejszego porządku. Już widze jakiś nowy temat o felgach, po co tyle zamieszania skoro i tak nikt nie będzie tegoprzestrzegał i będą ciągle nowe tematy o felgach !! ! :roll:

kuzyn - 2007-01-17, 21:57

Yakuzatti - nabijaczu postów, pogadamy jak będziesz
miał własne auto... :mg:

MARTINEZ - 2007-01-17, 22:36

na OT jest jeszcze pare tematów o felach to moze tu jeszcze dowalić :?: :twisted:
Lord Lukasz - 2007-01-18, 09:27

Teraz o oponach znowu pogadamy, tak więc nabyłem borbety od naszego kolegi Puz-a i mam liptona z oponami :x :x :x

Tak więc z tyłu jest felga 9" ale Puz przed wysyłką dokończył opony i wysłał slicki :D , są założone 215/40 i jak najbardziej mi odpowiadają ale z kasą średnio stoje więc szukalem coś okazyjnego i za puł darmą kupiłem 225/45 na tył i tak sie zastanawiam czy nie będzie zabardzo balonowo z tyłu, ma ktoś fote 225/45 na 9" bo koleś ma w południe wysłac i jak by co powiem mu żeby nie wysyłal :D

Druga sprawa to felgi przód 7,5", są na nich ładne oponki F1 205x45 ale :x :x :x ocierają przy skręcie o błotnik :( ogólnie mówiąc zawysoki profil do mojego zawiasu :shock: tak więc musze szukać 195x45 lub 205x40 i tutaj pytanie jaka jest różnica w wysokości między takimi oponami, 195x45 miałem na azevach i było jak najabardziej ok, nic nie ocierało ale były troche zawąskie

Ostatnie najbardziej hardcorowe pytanie :) :) :) co by było jak bym naciągnął 205x45 na tylną felge 9" :D

Help

Kornel - 2007-01-18, 09:58

Co do tematu czarnych felg

kamil.k - 2007-01-18, 11:00

Kornel, jak dla mnie zbyt czarne i opona wyglada dziwnie.rzuca sie w oczy :|

Łukasz przejrzyj sobie ten temat :)

co do różnicy pomiedzy 205/45R16 a 205/40 R16 różnica srednich wynosi 20,5mm

a miedzy 205/45R16 a 195/45R16 różnica srednic wynosi 9mm

Lord Lukasz - 2007-01-18, 11:50

Przejżałem sobie temat i nikt nie pisał że założył 205x45 na felge 9", pozatym dalej lipton bo 225x45 będzie jak tarenówka wyglądać :( czyli szukam dalej opon
kamil.k - 2007-01-18, 15:33

Lord Lukasz, zakładaj 4x 215/40 i bedzie git
Lord Lukasz - 2007-01-18, 16:33

Nie widze potrzeby zakładać na felge 7,5" opony 215x40, kiedyś jak sie dorobie 9" na przód to tak, puki co poluje na 205x40 lub 195x45, ta druga opcje jest pewniejsza a na tył założe narazie 225x45 bo koles już wysłał, będzie troche balonowo i terenowo ale do wiosny sie doturlam bo na moim zawiasie opony żyją max 4m-ce
Yakuzatti - 2007-01-18, 17:37

JacekG napisał/a:
Yakuzatti - nabijaczu postów, pogadamy jak będziesz
miał własne auto... :mg:

To mi pomozesz felgi wybrac :D

kuzyn - 2007-01-18, 17:54

nieeeeee..LoveJoy Ci pomoże :mg:
to on jest Grand Wizzardem German Style'u.

adamm - 2007-01-18, 22:52

Jakis czas temu podniecalem sie, bo dorwalem opony 245/45 R16 i nie moglem sie doczekac az je zaloze, bo 245 brzmi fajnie :D

Teraz mam fele 7,5x16 przod i 9x16 tyl. Na wszystkich zalozone 215/40 R16, jakies niemieckie.

Po zalozeniu jest straszna lipa :!:

oto przyklady:
Tu jak widac, roznica w wysokosci jest ogromna

Tu widac lepiej jaki to balon:

cos kiepsko wyszly te foty :oops:

a takiego porownania to jeszcze na tym forum nie bylo. To powinno byc w konfiguratorze felg :D
felga 9" i felga do naczepy (pod opone 385/65 22,5")

Dla niewtajemniczonych -> to u gory to naczepa -> na dole osobowka :D

Kornel - 2007-01-18, 22:57

kamil.k napisał/a:
Kornel, jak dla mnie zbyt czarne i opona wyglada dziwnie.rzuca sie w oczy

A dokladniej OCB z ta opona?

kuzyn - 2007-01-19, 02:31

Kornel, dobrze jest. lubię takie czarne koła. :twisted:
adamm - 2007-01-19, 07:32

JacekG napisał/a:
Kornel, dobrze jest. lubię takie czarne koła. :twisted:

ale ten jasny znaczek w srodku to nie za bardzo pasuje

Kornel - 2007-01-19, 22:13

Apropo idzie lato (chociaz nie bylo zimy) i mam dylemat czy odnowic te felgi na czarno czy moze na srebrno?
Moze ma ktos fotki takich felg srebrnych najlepiej na samochodzie.
Felgi to BBS by PININFARINA 17''

Menel - 2007-01-20, 14:34

znalazlem na allegro najwiekszego konkurenta BBS RS do E30 czyli skrecanego SCHMIDTA 9 i 10 cali.przepieknie nacieagnieta oponka.aaaaah.mozna sie delektowac tym widokiem :prosze:

jak dla mnie bije na glowe RSa gdyby dopolerowac ranciki na sezon :drunk:

kamil.k - 2007-01-20, 14:59

ten kapsel po srodku przypomina mi koła z terenówki aro :D
Menel - 2007-01-20, 15:40

ale napewno jest oryginalny . to jest wlasnie logo Schmidta
Yakuzatti - 2007-01-20, 17:34

Racja, swietnie sie komponuje z tak naciagnietymi oponkami :-)
emaloo - 2007-01-20, 19:55

Felaszki zaje*** tylko sprzedający chwilowo wycofał się ze sprzedaży (pewnie puscił je poza allegro) ciekawe tylko za ile...
kamil.k - 2007-01-20, 20:08

emaloo - 2007-01-20, 20:12

Siakaś moda na czerwone e30 nastała? :]
David - 2007-01-20, 21:04

kamil.k malutkie ranciki ma ten touring i srodki rh na czarno... :|
kamil.k - 2007-01-20, 21:51

David napisał/a:
kamil.k malutkie ranciki ma ten touring i srodki rh na czarno... :|

fakt ze rant nie wielki ale czarne sa extra :) szkoda ze znaczek po srodku nei jest czarny ale ujdzie :D

marekfl - 2007-01-21, 01:40

Siemka

Co myślicie o takim wzorze do Touringa??
Chyba jeszcze tego nie było??

http://moto.allegro.pl/it...35_vw_opel.html

kamil.k - 2007-01-21, 09:41

marekfl napisał/a:
Siemka

wzó jak cie moge.fire&ice sie nazywa chyba ale rozmiar do beemki zupełnie nie pasi.zgina w nadkolach

adamm - 2007-01-21, 10:54

marekfl napisał/a:
Siemka

Ja tego na BMW za bardzo nie widze. Jak kolpaki z Tesco :)

Ale na aucie beda sie prezentowaly inaczej wiec mozna sprobowac.

Adi - 2007-01-21, 11:00

kamil.k napisał/a:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ten touring ode mnie z miasta jest, robi wrażenie

marekfl napisał/a:
Siemka

felgi chyba od Porshe właśnie często do VW zakładane, do BMW raczej średnio

7ka - 2007-01-29, 21:58

mam prosbe...ktos ma moze fotke e38 na takiej feldze?? yakuza chyba takie cos potrafilby wyczarowac z tego

tu jest link do tych felg..

http://moto.allegro.pl/it..._cena4szt_.html

a tu moja 7ka..

z gory dziekuje... :drunk: :beer: :prosze:

Yakuzatti - 2007-01-30, 16:22

Wrzuce Ci na temat o Twoim aucie :-) Ladnie wyszlo :)
Lord Lukasz - 2007-02-02, 08:43

Ludzie powiedzcie mi jak odczytac date produkcji opony, podobno śa jakieś cyfry, na moich znalazłem coś takiego 025805 ? czy to i jaka to data
Adi - 2007-02-02, 08:47

Ja pamiętam, że rok produkcji to był kod czterocyfrowy np. 0207 czyli 2 tydzień 2007 roku
kuzyn - 2007-02-02, 08:48

datę produkcji masz na takim jajowatym polu.
składa się z czterech cyfr: dwie pierwsze oznaczają tydzień,
dwie kolejne rok. czyli np: 3406 znaczy, że opona została
wyprodukowana w 34 tygodniu 2006 roku.

Kosa - 2007-02-02, 08:49

poszukaj czegos takiego:

Pozostałe oznaczenia na oponach

DOT DM 6P 38T (0606)

DOT - opona spełnia zalecenia Departament of Transportation (USA)
DM 6P 38 T - kod opisujący producenta, fabrykę, wymiar i model opony
0606- data produkcji (6-ty tydzień, 2006 rok)
M + S - specjalne właściwości mieszanki gumowej i bieżnika przystosowane do jazdy zimą.
tubetype - opona dętkowa
tubless - opona bezdętkowa

Lord Lukasz - 2007-02-02, 10:37

dzięki wielkie za podpowiedzi, dzisiaj obadam ją dokładnie :)
Tors - 2007-02-02, 13:42

Są jeszcze numery 3 cyfrowe np. (129) co oznacza 12 tydzień 1999r. bo do roku 99 byłu 3 cyfrowe a od 2000 juz 4 cyfrowe! Ale te 3 cyfrowe lepiej sobie odrazu odpuścić ze względu na wiek opony! :roll:
adamm - 2007-02-17, 13:13

Tylko zwróćcie uwagę, że niektórzy producenci umieswzczają date nie zawsze po obu stronach opony.

Może być tak, że z jednej strony jest nie pełny dot (czyli bez daty) i wtedy można się pomylić że niby opona jest stara.

Należy patrzeć na tą strone z dłuższym numerem.

Miałem kilka sytuacji, że klient przyjeżdżał z awanturą, że mu sprzedałem starą opone, bo był u jakiegoś kapciarza i mu sprawdził dot.

Na założonym kole data nieraz jest od wewnątrz samochodu i trzeba zdjąć koło żeby odczytać.

Pozdrawiam

Tors - 2007-02-17, 15:34

Czy felga 10x16 ET 20 :twisted: wejdzie na tył do e30? Nie pytam czy bedzie wystawać bo to raczej oczywiste ale czy nie bedzie ocierać o nic od wewnętrznej strony?
wrona - 2007-02-17, 15:45

powinno byc oki ja mam 10x17 et 20 i jezdze :mg:
Menel - 2007-02-18, 00:28

Tors napisał/a:
Czy felga 10x16 ET 20 :twisted: wejdzie na tył do e30? Nie pytam czy bedzie wystawać bo to raczej oczywiste ale czy nie bedzie ocierać o nic od wewnętrznej strony?

:shock: co ty tam chlopaku szykujesz? chyba nie chcesz zeby wiekszosc z nas miala mokro w gaciach :lol:

Tors - 2007-02-18, 03:40

Ciiiiii... Nie chce zapeszać :D
emaloo - 2007-02-19, 17:49

U znajomka na warsztacie znalazłem takie coś, nie bardzo siedze w felunku do e36 (myślę, że to felgi do tego modelu) więc pytanko z mojej strony ile są warte? Felgii BBS, PininFarina, 16 cali, skręcane... Z góry dzięki za pomoc...

pozdr.

Ghost - 2007-02-21, 01:03

z innej beczki :D panowie jakie bic cisnienie do opony 215/40/45/16???

pozdrawiam

Kornel - 2007-02-23, 17:03

Emaloo mam takie same felgi w 17" ale ten rant to chyba jakas samoroba. No chyba ze sie myle.
emaloo - 2007-02-23, 17:08

Kornel napisał/a:
Emaloo mam takie same felgi w 17" ale ten rant to chyba jakas samoroba. No chyba ze sie myle.

Szukałem po googlach i takich samych nie mogłem znaleść, zresztą już to mało ważne bo felgi zmieniły właściciela...
pozdro!

marekfl - 2007-02-27, 06:18

Siemka

Ciag dalszy poszukiwac felunku do mojego trumniaka :lol:

Co myslicie o tych są już na allegro od jakiegoś czasu, cena nie najgorsza :mg:

http://moto.allegro.pl/it...ivic_mazda.html

[ Dodano: 2007-02-27, 05:21 ]
lub takie
http://moto.allegro.pl/it...assat_opel.html

[ Dodano: 2007-02-27, 05:23 ]
hmmm albo takie
http://moto.allegro.pl/it...opla_astry.html
prawie jak Alpina look

Yakuzatti - 2007-02-27, 18:04

Te 3 albo te drugie. Z tym, ze w tych do astry zmiana dekli.

Pierwsze sa przesmieszne.

Tomek3er - 2007-03-06, 21:30

najlepsza opcja to 2, 3 poprostu dramat felga jak dla mnie . . . do calibry sie nadaje
Wielki_Szu - 2007-03-20, 20:53

Witam, czy felga 16 cali 7,5j z otworem centrującym 56mm i ET 38 wejdzie do mojej e30 bezproblemo? czy z tym ET bedzie to jakos wygladac?
oponki na niej to 205/45 R16
pozdrawiam

wrona - 2007-03-20, 23:23

Wielki_Szu napisał/a:
Witam, czy felga 16 cali 7,5j z otworem centrującym 56mm i ET 38 wejdzie do mojej e30 bezproblemo? czy z tym ET bedzie to jakos wygladac?
oponki na niej to 205/45 R16
pozdrawiam

po pierwsze nie taki otwor centrujacy - bmw e30 ma 57.1
po drugie nie takie et jest duzo za wysokie

ratowaly by cie jedynie dystanse ale..... po co?

ogolny - 2007-03-21, 06:54

:?: Przy feldze 15" w e30 jakie powinno być ET? Przy ET 35 mam zaledwie 1mm!!! od felgi do teleskopu,czy to normalne??? :wow:
Menel - 2007-03-25, 20:54

powinno byc takie et jak w seryjnych BBS 15" czyli et 24/25
nie dziw sie ze masz tylko 1mm bo kupiles felgi od VW :lol:
ratuje cie teraz tylko dystans 10mm ( 5mm nie robia z kolnierzem a musi byc zeby nie bily kola)

mucha - 2007-03-25, 21:48

Menel napisał/a:
ratuje cie teraz tylko dystans 10mm ( 5mm nie robia z kolnierzem a musi byc zeby nie bily kola)

poszukaj u siebie tokarza :) zrobi jak tylko chcesz nawet 5mm z kolnierzem

lemon - 2007-04-12, 18:29

Witam mam pytanie jest mozliwosc zalozenia felg o rozstawie 4x108 do mojej e30 o rozstawie 4x100??
kamil.k - 2007-04-13, 20:06

lemon napisał/a:
Witam mam pytanie jest mozliwosc zalozenia felg o rozstawie 4x108 do mojej e30 o rozstawie 4x100??

musisz dołozyc odpowiednie dystanse które zmienia rozstaw

tez bym przygarnal te borbety z allegro ale po dolozeniu dystansu zmieniajacego rozstaw bede wystawały kilka cm

7ka - 2007-04-14, 18:17

czy moze mi ktos przerobic na photoschopie kolor tej e38 na granat taki jak mam ja?? chodzi mi o to zeby zobaczyc jak te fele se prezentuja w granacie...
aha i biale kierunki.. :prosze: :prosze:

Menel - 2007-05-21, 21:40

nie tylko ten komercyjny FELGENMAN ma e30 na szerokich komercyjnych RSach.
BBS RS in 9,5x16 ET21 mit 215/40 , 11x16 ET09 mit 245/35

tomcat944 - 2007-05-23, 18:14

hej,
nooo Menel postarales sie, kolka dobre....
tylko poczemu taka koza z tylu??

Yakuzatti - 2007-05-23, 19:14

jak ciezko dostac eresy w takiej konfiguracji?

9,5x16 ET21 , 11x16 ET09

Menel - 2007-05-23, 19:45

tomcat944 napisał/a:
hej,
nooo Menel postarales sie, kolka dobre....
tylko poczemu taka koza z tylu??

nie wiem bo to nie moje :]
nie wiedziec czemu ale mam odruch wymiotny na RSy w E30 :lol:

Pietrek - 2007-05-24, 16:07

nie wiem dlaczego ale akurat tu jakoś dziwnie to wygląda, nie wiem czy prze brak dekielków ? :| A może przy tak dużym rancie tracą urok ? ;/
GERMAN BOY - 2007-05-24, 16:16

Tył jest za wysoko i traca urok.Fakt dużo sie mówi o nich ale wygladaja zawsze kozacko na e 30.Jest celowo podniesiona na gwincie na pewno bo mu docierało i pewnie czesto wozi kogoś z tyłu impry itp.A żeby 11 zmiescic z tyłu to sorry ale niestety musiał by chyba jezdzić bez błotników(Jesli chodzi o glebe).Ladna sztuka i tak.Przód leży prze cudownie na ziemi. :)
BARABUS - 2007-05-28, 19:22

A bo to tak powinno wyglądać 8) Komercyjny Barabus to wie :)

MAJSU - 2007-05-31, 16:25

A ja dzisiaj takie niskoprofilówki widziałem :lol:

Menel - 2007-06-11, 21:35

nie do spotkania w polsce alu 8x15 et0 !!

walker - 2007-06-19, 00:40

Panowie a co myslicie o Borbetach A do compacta :?: Borbetki sa 9x16 ET 15. Oczywiscie mala gleba juz jest tył 40mm, przód 50mm

Jesli ktos posiada fotki compacta na takich felach to prosze o wklejanie :D i wogóle co o nich myslicie :?:

GERMAN BOY - 2007-06-19, 09:08

Wygląd bedzie przekozacki bo to łądna felga i widze zadbana.Tylko nie wiem czy nie bedzie obcierek.Dowiedz sie jak z tym et.Najlepiej kierunek Korzuch on ma na e 36 takie borbety chyba i chyba dokładnie taki rozmiar i pogadaj z nim jak to leży.Ale jesli chodzi o wygląd bedzie :spoko: :spoko:
walker - 2007-06-19, 20:45

Kamil napisał/a:
Najlepiej kierunek Korzuch on ma na e 36 takie borbety chyba i chyba dokładnie taki rozmiar i pogadaj z nim jak to lezy.

Kamil a masz może namiary na tego korzucha bo nie umie go na forum znaleźć najlepiej jakiś nr gg by mi pasowal

Yakuzatti - 2007-06-19, 20:51

walker napisał/a:
Kamil napisał/a:
Najlepiej kierunek Korzuch on ma na e 36 takie borbety chyba i chyba dokładnie taki rozmiar i pogadaj z nim jak to lezy.

Kamil a masz może namiary na tego korzucha bo nie umie go na forum znaleźć najlepiej jakiś nr gg by mi pasowal

http://forum.beemka-klub....iewprofile&u=76

Adi - 2007-06-19, 20:52

felgi ładne, myślę, że do compacta ładnie spasują szczególnie do koloru :wink:

ale weź no co Ty korzucha nie kojarzysz :?: http://forum.beemka-klub....iewprofile&u=76

walker - 2007-06-20, 07:45

Adi napisał/a:
ale weź no co Ty korzucha nie kojarzysz :?: http://forum.beemka-klub....iewprofile&u=76

Adi, Yaku dzieki za info juz sie wszystkiego dowiedzalem :D troche bedzie przod wystawal ale bedzie :spoko:
Juz w sierpniu na spociku albo na jakims zlocie sie na nich pokaze bo planuje wyjazd po nie do niemiec :mg:

jasiel - 2007-06-22, 17:48

witam
kupiłem takie felgi do swojej e30 http://www.fotosik.pl/pok...144b072b38.html http://www.fotosik.pl/pok...26bf327e3e.html i teraz pytanie jak wyglądają dekle do nich i skąd je wytrzasnąc (może ktos ma jakies fotki tych felg z deklami) fele to dezent 17/8,5 et15
drugie pytanie czym je rozkręcic (do polerowana) :help:

Menel - 2007-06-22, 22:15

jasiel napisał/a:
witam
kupiłem takie felgi do swojej e30 http://www.fotosik.pl/pok...144b072b38.html http://www.fotosik.pl/pok...26bf327e3e.html i teraz pytanie jak wyglądają dekle do nich i skąd je wytrzasnąc (może ktos ma jakies fotki tych felg z deklami) fele to dezent 17/8,5 et15
drugie pytanie czym je rozkręcic (do polerowana) :help:

:shock: :shock: :shock:
powiem tyle !! padlem na cyce jak je zobaczylem :spoko: prawdziwy german sie szykuje....
uderz na pw do barbi bo on jest zboczony na punkcie felg. sa raczej tylko dwa rodzaje srubek jedne to takie jak w BBS wiec zwykly maly nasadowy a drugie jak w OZ i do tych jest trudniej dostac klucz.

ps. to jest fotka jakby komus sie nie chcialo otwierac :

jasiel - 2007-06-23, 13:02

po poście przeczytanym na cultstyle.pl przyjrzałem się tym felgom i niestety nie są skręcane i będę miał problem z polerką (ale jakoś to będzie) :(
a tu te fele na moim aucie

zastanawiam się czy nie dac na tył jakiegoś dystansu żeby się fajniej tylnie koła rozkraczyły :)
o ile moge zmienic et felgi 17/8.5 tak żeby nie było trzeba nadkoli przerabiac

Gasper - 2007-06-23, 13:16

felgi kozackie!!! :prosze:
BARABUS - 2007-06-23, 13:56

jasiel napisał/a:
po poście przeczytanym na cultstyle.pl przyjrzałem się tym felgom i niestety nie są skręcane i będę miał problem z polerką (ale jakoś to będzie) :(
a tu te fele na moim aucie
Obrazek
Obrazek
Obrazek

zastanawiam się czy nie dac na tył jakiegoś dystansu żeby się fajniej tylnie koła rozkraczyły :)
o ile moge zmienic et felgi 17/8.5 tak żeby nie było trzeba nadkoli przerabiac

Dlaczego problem z polerką ? problem to byś miał jakby śrubki były na rancie, a w twoim przypadku śrubki są umieszczone na sternie i nic ci nie przeszkadzają... poleruj je na lustro i będzie kozak bo już wiele i m nie brakuje :mg:

A tu mój nowy nabytek.... właściwie dla mojego brata na czarne 325IC 8-) Polerka by Felgenman :lol: Malowane całe proszkowo :roll:
BBS RS 8/8.5x16"

ANDRZEJ-BIELAK - 2007-06-23, 18:46

Felgi kozak, jak się kształtuje cena za nie :?: :?: :?:
JASIEL jakim cudem nie widziałem cię jeszcze w Białymstoku, i dlaczego autko na łomżyńskich starych blachach :?:

jasiel - 2007-06-23, 19:38

fele zamienilem na moje stare 17 (poprzedni właściciel jezdził na nich golfem 3 przez et 15 mial problemy z policją i akurat ja się nawinelem ze swoimi et 35 :) )

tak wyglądają te fele z dekielkami

P.S.1 bmka jest na łomżyńskich bo jest zarejestrowana na mojego ojca, w bialym mieszkam od 7 lat a pochodze z bylego łomżyńskiego te bmw mam od 98r dlatego jeszcze na czrnych blachach
P.S.2 nie widziales mnie w białym może dlatego że żadko bywam na lotnisku, a na Rynku Kościuszki stalem tylko raz i to tez przypadkowo

BARABUS - 2007-06-23, 20:21

no kozaki z deklami 8-)
Gasper - 2007-06-23, 20:35

Dekle wyglądają identycznie jak te z CR7. Podejrzewam, że dużo łatwiej będzie Tobie znaleźć własnie takie dekle:

jasiel - 2007-06-24, 08:51

już wcześniej o tym pomyślałem niestety cr7 mają kompletnie inne mocowane dekielka do felgi
spróbuję ściągnąc ori dekle z niemiec (od 25 euro nówki tylko jeszcze nie wiem czy to za szt. czy komplet) http://www.dz-exklusiv.de...ehoer&tracking=

BARABUS - 2007-07-03, 19:09
Temat postu: FELGENMAN :]

Mlody - 2007-07-04, 11:40

Wiekszosc felg powala na kolana :twisted:

Barabus Ty masz jakies zboczenie z tymi felgami :] Zaloz jakas fabryke felg czy cos :D

Menel - 2007-07-14, 20:50

troche z innej bajki...
blink blink :]

przekozak !!

casus maximus - 2007-07-14, 21:46

a co powiecie na to ? pasuja do BMW i sa do kupienia na allegro za 2300 PLN.

Yakuzatti - 2007-07-14, 23:38

casus maximus napisał/a:
[url=http://images24.foto...e3m.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images25.foto...e9m.jpg]Obrazek[/URL]

Breytony sa lepsze od tego :) A jeszcze lepsze Schnitzery. To co pokazales jakies takie srednie..

fil - 2007-07-17, 22:18

casus maximus napisał/a:

Bierz

Gasper - 2007-07-17, 22:28

fil napisał/a:
casus maximus napisał/a:

Bierz

nie bierz

BARABUS - 2007-07-17, 22:47

kupa, nie bierz :cry:
Menel - 2007-07-17, 23:00

BARABUS napisał/a:
kupa, nie bierz :cry:

kur*a ale musze to samo napisac. nie bierz. kupa :lol:
one pasuja ale do najnowszych modeli a nie do takich kultowych .

casus maximus - 2007-07-20, 11:03

ale ja tego nie mam zamiaru brac :D
tylko wrzucilem abyscie oblukali :)

Mlody - 2007-07-20, 11:10

Sasiad ma takie fele tylko cale chromowane na T5 i nie wyglada to za pieknie :roll: A do beemki tym bardziej nie beda pasowac :D
Pietrek - 2007-07-20, 14:22

Co to za felga ? Ma ktoś więcej zdjęć tego Cabrio ?

mattim_bmw - 2007-07-20, 23:11

Pietrek napisał/a:
Co to za felga ? Ma ktoś więcej zdjęć tego Cabrio ?
Obrazek

Fele to Welsch spezial

Mlody - 2007-07-22, 10:35

Co to za felga :?:

BARABUS - 2007-07-22, 18:48

Mlody napisał/a:
Obrazek

Exip :cry: .... nie podoba mi się ;/

Mlody - 2007-07-22, 18:57

BARABUS napisał/a:
Mlody napisał/a:
Obrazek

Exip :cry: .... nie podoba mi się ;/

Dzieki mistrzu :beer:

kamil.k - 2007-07-29, 15:13

ma ktos foto E30 na takich kółkach :?:

http://moto.allegro.pl/it...00_okazja_.html

Menel - 2007-07-29, 16:49

kamil.k napisał/a:
ma ktos foto E30 na takich kółkach :?:

http://moto.allegro.pl/it...00_okazja_.html

kamil.k - 2007-07-29, 21:21

a masz moze z czarnymi srodkami :?: :D
chyba nie sa takie zle co :?:

mialem zadzwonic do typa ale pojechalem grac w piłke i wylecialo mi z glowy.ciekawe co to znaczy widoczne slady uzytkowania ...

Menel - 2007-07-29, 22:09

nie , z czarnym srodkiem nie mam.
sadze ze chodzi mu o slady na rantach. przy 9" calach jest to nie uniknione jak ktos mysli ze jezdzi sie na nich tak jak na innych balonach .

mattim_bmw - 2007-07-30, 12:03

Wie ktos co to za alu?? Sory za słabe foto. pzdr

misza - 2007-07-30, 12:07

zapewne remotec tu zobacz
mattim_bmw - 2007-07-30, 22:34

To napewno nie jest ta sama fela, ta na moim foto nie ma takich szerokich ramion. Ale dzieki :beer: Jest tam adres strony tej firmy ze stoiska, ale po otwraciu jej jest napisane ze strona w budowie. pzdr
walker - 2007-08-09, 18:23

A oto pare fotek z mojego nowego nabytku :mg:

Yakuzatti - 2007-08-09, 18:56

walkerowy, idealnie! ale teraz jak jesteś w Raichu to szukaj gleby :mg:
walker - 2007-08-09, 20:42

Yakuzatti napisał/a:
walkerowy, idealnie! ale teraz jak jesteś w Raichu to szukaj gleby :mg:

A co ty myslisz ze ja spie na pieniadzach jeszcze musze za cos wrucic do polski :lol:

Yakuzatti - 2007-08-09, 20:51

walker napisał/a:
A co ty myslisz ze ja spie na pieniadzach jeszcze musze za cos wrucic do polski :lol:

nie wracaj, u nas nie ma co robic! syf w polityce, wszyscy wyjeżdzają :lol:

mattim_bmw - 2007-08-10, 08:44

Nie ma to jak stary dobry borbet a 9J :D . pozdro
walker - 2007-08-10, 08:55

mattim_bmw napisał/a:
Nie ma to jak stary dobry borbet a 9J :D . pozdro

Tez tak mysle teraz tylko jeszcze troche wieksza gleba, nadkola wyciagnac i bedzie :spoko:

Pietrek - 2007-08-10, 09:23

Na ziemie z nią bo koza straszna :D i koło nie za bardzo wystaje ? :roll:
walker - 2007-08-10, 16:51

Pietrek napisał/a:
Na ziemie z nią bo koza straszna :D i koło nie za bardzo wystaje ? :roll:

No na starych oponkach to gleba byla nawet fajna ale na tych to to za wysoko stoi, oponka az tak strasznie nie wystaje no ale blotniki trzeba troszke naciagnac

Adi - 2007-08-10, 18:19

Rafał najpierw ją posadź na ziemi a potem patrz czy trza coś poszerzać, a jak tył? Mierzyłeś?
walker - 2007-08-10, 22:20

Adi napisał/a:
Rafał najpierw ją posadź na ziemi a potem patrz czy trza coś poszerzać, a jak tył? Mierzyłeś?

No wiesz tu to tylko tak narazie zalozylem jedna fele na przod i to jeszcze nie byla dobrze skrecona :) jak przyjade do domu to jade zaraz oponki nowe zalozyc bo juz mam ale 215/40
I teraz takie pytanko gdzie dac 225/40 a gdzie 215/40 oczywiscie rozchodzi sie przod albo tyl :mg:

Adi - 2007-08-11, 11:25

walker napisał/a:
teraz takie pytanko gdzie dac 225/40 a gdzie 215/40 oczywiscie rozchodzi sie przod albo tyl :mg:

jak to gdzie? szersze na tył

krzysiek e34 - 2007-08-11, 16:45

walker napisał/a:
Adi napisał/a:

No wiesz tu to tylko tak narazie zalozylem jedna fele na przod i to jeszcze nie byla dobrze skrecona :) jak przyjade do domu to jade zaraz oponki nowe zalozyc bo juz mam ale 215/40
I teraz takie pytanko gdzie dac 225/40 a gdzie 215/40 oczywiscie rozchodzi sie przod albo tyl :mg:
:drunk: siema 225 tył 215 przód pozdro :beer:
boguś - 2007-08-12, 00:37

pytanie do was jak dystans pasi do Felgi z ET 60 na przód 25mm tył 20 oczywiście fela RH ZW1 8-) i oczywiście do E30

[ Dodano: 2007-08-12, 01:38 ]
szerokosci nie znam ( coś koło 8 cali ) ale oponka była by 205/40

mattim_bmw - 2007-08-13, 15:40

wiem o ktorych felach mowisz, ja bym dał dystans 40 moze 45mm co by dało et20 albo et15. ale wtedy byłoby dosc szeroko. pozdro
boguś - 2007-08-13, 18:05

o zgrozo 45 mm zastanawiałem się nad 35mm przód i tył 30mm

w swoich RH Classic mam Et 30 i dystansik 5mm z przodu i wchodzą a z tyłu bez a oponka 205/40

mattim_bmw - 2007-08-13, 21:39

No nie mowie ze zle bedzie, mowie tylko jak ja bym zrobił :P Co do twojej opcji to zastanow sie jeszcze, przod chyba ci nie wejdzie bo wyjdzie et25 a jezeli tamte sa faktycznie 8" to nie wejda, a jesli o tył chodzi to w e30 jezeli z przodu i z tyłu jest rowne et to i tak kiepsko wyglada bo tylne kołka sa zabardzo schowane wzgledem przodu :wink: Pozatym tak sobie gdybamy ale z tego co wiem planujesz glebe konkretna takwiec to tez trzeba uwzglednic :idea: Tak wiec ja bym robił przymiarki jak juz bedziesz miał fele u siebie, wtedy mozna pokombinowac i sobie wybrac najbardziej odpowiadajace et... ale sie rozpisałem :lol: pozdro
walker - 2007-08-14, 15:15

A to już moja bunia na nowych felach :D Borbet A 9cali ET15 i oponki 215/40/16

Mi się bardzo podoba a co wy o tym sądzicie :?: Jak teraz sie prezentuje :?:

Yakuzatti - 2007-08-14, 15:32

jest konkretnie walker!

tylko nie kupuj płaskich dekli! jest klimat

Adi - 2007-08-14, 15:39

Się powtórzę :P auto musi iść w dół poza tym ok :spoko:
walker - 2007-08-14, 16:11

Adi napisał/a:
Się powtórzę :P auto musi iść w dół

Adi na chwile obecna zostanie tak jak jest, na wiosnę będę myślał coś nad gwintem i nad poszerzeniem nadkoli :D

Yakuzatti napisał/a:
tylko nie kupuj płaskich dekli!

Szczerze ci powiem ze płaskie mi sie bardziej podobają :P

Yakuzatti - 2007-08-14, 16:20

walker napisał/a:
Szczerze ci powiem ze płaskie mi sie bardziej podobają :P

popatrz na auto Menela. Czarna E30 na borbetach A na wystających deklach! Pełen german!

Mlody - 2007-08-15, 15:03

Co to za model BBS :?: :roll: Z gory dzieki :prosze:

Gasper - 2007-08-15, 15:11

BBS RA
Pietrek - 2007-09-29, 17:11

Ciekawe ile cali ma z tyłu ten compact ? :roll:

kamil.k - 2007-09-30, 09:36

ja stawiam na 12 cali szerokosci
Michal - 2007-11-20, 11:46

czy te felgi

oryginal z e38 wejdzie do e36 ??
musze cos na zimie kupic a mam opony 16 cali

High-Tech - 2007-11-20, 12:12

wejdą, ale będziesz potrzebował pierścień centrujący
Michal - 2007-11-20, 21:01

pierscien to nie problem
dzieki kolego
chodzilo mi o to czy wejda ze da sie je przykrecic

Yakuzatti - 2007-12-18, 20:13

Zrobiłem małe VT taki spontan, więc sorry za wykonanie.

Jaki to będzie rozmiar? 18? 19?

stekmen - 2007-12-18, 21:33

felgi z e38 beda za szerokie do e36 i moga ocierac :!: A pierscien jest zbedny bo otwor centrujacy jest taki sam :!:
rifresz - 2008-02-01, 01:58

pnowie czy do e36 coupe wejda fele 8,5" et 13 ?? 17"?? Konkretnie teka felga

http://cgi.ebay.de/BMW-17...bayphotohosting

jaarek_V8 - 2008-02-01, 17:51

mam pytanko czy felgi z E36 o wymiarach 8.5Jx18H2 5x120 ET13 zaloze bez problemu na E32? prosze o szybka odpowiedz :papa:
Mlody - 2008-02-26, 19:16

Panowie czy opona 195/55/15 przy glebie -40 bedzie obcierac :?: Oczywiscie chodzi o przod :)
BARABUS - 2008-02-26, 19:19

Mlody napisał/a:
Panowie czy opona 195/55/15 przy glebie -40 bedzie obcierac :?: Oczywiscie chodzi o przod :)

to zalezy od ET felgi, ale raczej przy tym obniżeniu nie

Mlody - 2008-02-26, 19:24

BARABUS napisał/a:
Mlody napisał/a:

Org BBS ET 24 :roll:

BARABUS - 2008-02-26, 19:26

Mlody napisał/a:
BARABUS napisał/a:
Mlody napisał/a:

Org BBS ET 24 :roll:

wal śmiało, nie będzie ocierać nawet przy -60

rifresz - 2008-03-01, 13:06

http://www.allegro.pl/ite...ant_warto_.html

czy te felgi podejda do e36 ?? ??

8 x17 ET 20 ?? Musze byc pewny i jaka opone na to zeby nic nie obcieralo nawet przy skrecie.....?

Kosa - 2008-03-01, 13:46

czy ktos sie orientuje gdzie w polsce mozna dostac srubki takie lub "prawie" takie ?

http://cgi.ebay.de/120-Fe...1QQcmdZViewItem

BARABUS - 2008-03-01, 14:03

Kosa napisał/a:
czy ktos sie orientuje gdzie w polsce mozna dostac srubki takie lub "prawie" takie ?

z takimi może być problem, ale torxa 6-katnego pewnie znajdziesz w jakiejś dobrej hurtowni ze srubami

Kosa - 2008-03-01, 16:35

BARABUS napisał/a:
Kosa napisał/a:

z takimi może być problem, ale torxa 6-katnego pewnie znajdziesz w jakiejś dobrej hurtowni ze srubami

ani torxa ani nawet imbusa :( jezeli ktos by gdzies widzial kupie 120 szt. prosze o pomoc :drunk: :beer:

BARABUS - 2008-03-02, 10:50

Kosa napisał/a:
BARABUS napisał/a:
Kosa napisał/a:

ani torxa ani nawet imbusa :( jezeli ktos by gdzies widzial kupie 120 szt. prosze o pomoc :drunk: :beer:

kiedyś koleś sprzedawał pochromowane imbusy na allegro, teraz tego nie widzę, jak coś znajdę to dam znać :)

noname - 2008-03-04, 09:50

Panowie czy do e36 wchodza jakies felgi z ładnym rantem bez wyciagania nadkoli? Ranty wewnatrz mam zagiete. Jesli tak to prosiłbym o zdjecie/ewentualnie model felgi . Z góry dzieki za odp.
kiloff - 2008-03-04, 10:05

ASA AR1 :twisted: 9x18 Et35 wchodzi jak zloto
walker - 2008-03-04, 10:52

A tak wyglądajo moje Borbetki po małej polerce :D

noname - 2008-03-04, 10:56

Kod:
ASA AR1  9x18 Et35 wchodzi jak zloto

Wiesz gdzie takie mozna dostac ? Na allegro sa ale 8.5x18 :|

kiloff - 2008-03-04, 11:47

noname napisał/a:
Wiesz gdzie takie mozna dostac ? Na allegro sa ale 8.5x18 :|

ja kupilem na alledrogo.pl .. hmm 9x18 ET35 sa naprawde na styki .. wiec moze wez te 8,5x18 ;)

Adi - 2008-03-04, 17:40

Rafał weź te koła na auto wrzuć i rób foty :!: :wink:
noname - 2008-03-05, 22:12

Panowie felgi przód 8x18 et30 tył 9x18 et46 wejda do e36 z zagietym rantem wew. ?

Bede wdzieczny za szybka odp. bo jesli wejda to jutro jade po felgi ( nie chce jechac 300 km zeby zalozyc felgi i stwierdzic ze nie pasuja :/ )

Felgi sa z oponami 225 przód i tył 235 ( opony sa do wymiany ) jakie mozna zalozyc na tyl zeby byl efekt "naciagnietej" ? 215/35 ?

kiloff - 2008-03-06, 07:17

powinny wejsc, przod guma 215/35, tyl 225/35 ..
tommi-e30 - 2008-03-08, 17:35

panowie.. poszukuje zdjeci felg szesnastek o szerokosci 7,5 cala z naciagnietymi na nie gumami w rozmiarze 185/50/16 ma ktos takie zdjecie? jak to wyglada? bo moge kupic za grosze takie oponki a chce to sobie do mojego drugiego autka zalozyc i mysle ze bylo by to nawet ok tylko czy sie naciagna? i jak to bedzie wygladalo? zeby nie bylo za wysoko? bo na tych felgach ma 215/40 i na nich to auto nie jedzie :) z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam
noname - 2008-03-11, 10:07

kiloff dzieki za odp.
Felgi kupione :P Hamann przód 8x18 tył 9x18 . Nie wiem jakie kupic opony do tych felg ( tzn chodzi o profil ) mysle nad profilem 40 , przod 215 tyl 225.

kiloff - 2008-03-11, 10:30

fajne, jakbys chcial sprzedac to daj znac .. ;) gumy .. hmm zalezy jaki masz zawias .. jak niski to obstawiam 215/35 na przod i 225/35 na tyl .. ;) bedzie bajka ;)
Kujon - 2008-03-11, 10:43

dopieścić i będzie gitara, a masz wszystkie dekielki :?:
noname - 2008-03-11, 12:07

Witam. Jesli chodzi o obnizenie to mam 60/40 .
Kujon dekielki sa wszystkie :P Ranty byly kiedys polerowane, ta na 1 zdjeciu potraktowalem z grubsza auto-maxem i juz sie troche swieca :P Poswieci im sie pare godz. i beda jak nowe :)
Kod:
fajne, jakbys chcial sprzedac to daj znac

Jeden sezon napewno na nich pojezdze .Na drugi sezon jak uda mi sie znalesc wieksze ranty ( zeby bylo 10" z tyłu i 9" z przodu ) to zostana wypchane blotniki .

Kod:
jak niski to obstawiam 215/35 na przod i 225/35 na tyl ..  bedzie bajka

Masz moze jakas fotke felg z takim profilem ?

Nowy - 2008-03-15, 00:20

Koledzy wiecie cos na temat tych felg
http://moto.allegro.pl/it...t15_zobacz.html
Opłaca sie???Z podklepanymi rantami i jaks niskoprofilówka da rade jezdzic z kompletem osob???

walker - 2008-03-15, 10:55

Nowy napisał/a:
Koledzy wiecie cos na temat tych felg
http://moto.allegro.pl/it...t15_zobacz.html
Opłaca sie???Z podklepanymi rantami i jaks niskoprofilówka da rade jezdzic z kompletem osob???

Moge powiedzec ci tylko tyle mam Borbety A 9cali Et15 i na oponach 235 na tyle to nieszlo jezdzic, po naciagnieciu 215 jakoś teraz idzie lecz na tyl nie moze wsiaść wiecej niż jedna osoba bo obciera :mg: Zależy też jaką masz glebe :?:

Yakuzatti - 2008-04-03, 17:57

Wie może ktoś co to za felgi?

Rafals - 2008-04-03, 18:11

Yakuzatti napisał/a:
Wie może ktoś co to za felgi?

Obrazek

HRE 587R

Yakuzatti - 2008-04-03, 20:46

Rafals napisał/a:
HRE 587R

Jesteś niesamowity, dzięki!

Szkoda, że ponad 3 tyś za felgę jedną :)

Rafals - 2008-04-03, 21:04

Yakuzatti napisał/a:
Rafals napisał/a:
HRE 587R

Jesteś niesamowity, dzięki!

Szkoda, że ponad 3 tyś za felgę jedną :)

Felgi czasami idzie wyrwac uzywane w stanach za 2-2,5 tys $ wiec nie ma zle ;)

Kujon - 2008-04-03, 21:40

a dolar teraz tani, kupuj Yaku :mg:
Yakuzatti - 2008-04-03, 21:46

Kujon napisał/a:
a dolar teraz tani, kupuj Yaku

Już do mnie płyną, przed minutą dzwonili, że towar załadowany :mg:

High-Tech - 2008-05-22, 14:45

Barabus - mały prezencik dla Ciebie z ostatniej wycieczki do Niemiec.

:twisted: jakby jeszcze tego zriegerowanego vw podmienić na wypaśne e30, najlepiej m3

Echhh, byłby muscle car :lol:

ps. miałbyś 2 razy więcej roboty z polerką rantów :lol:

rifresz - 2008-05-28, 18:02

Czy alufelgi z audi 5x112 da sie pzreerobic na 5x120??

da sie toz robic jakos profesjonalnie ?? Np rozwiercic otwory czy cos ?? Chodzi o to zeby bylo to tak aby kolo nie wyprzedzilo auta podczas jazdy.

Slyszal ktos o takich przerobkach??? Moze inna piaste dac do auta??
TYlko nie mowcie ze kupic inne itp po prostu pytam czy jest taka mozliwosc :)

Pozdrawiam :beer:

[ Dodano: 2008-06-13, 21:05 ]
jaka opone najlepiej naciagnac na 18" ASA AR1 szerokosc 8 cali ?? 205/40/18 choernie ciezko dostac w normalnych pieniadzach... to samo sie tyczy 215 ;/

Byq - 2008-10-27, 14:56

Witam,

czy felgi w rozmiarze R17, szer 7,5 cala, ET 38 be z problemu pojeżdżą w e36 sedan z seryjnym zawiasem(niby 323i) ale jak dwie osoby się zapakują to mocno siada, ranty są zaklepane na gładko.
Pytam, bo jeździłem na jednych które miały pasować prawie na styk i przy pelnym aucie i mocnym bujnięciu delikatnie tarło, co mnie wkurza, wogóle ma nie trzeć.
wiem że lepiej by było 9 caliz tyłu, ale to ma być kompromis między jeżdżeniem a wyglądaniem ;)
Pozdrawiam

panda - 2008-11-05, 21:34

Witam!
Jakie założyć oponki do E30 na fele 17" przód 7,5 ET ~41, tył 8,5 ET 50. Myślałem nad 215/45/17 przód i 235/40/17 tył, tylko nie wiem czy wejdą i nie będą tarły na tyle. Zawieszenie jest od e36 na 5 śrub.

Pawel - 2008-11-14, 07:13

Zakładać takie coś do E30? wąska lampa
http://www.moto.allegro.p...lgi_borbet.html :)

Yakuzatti - 2008-11-14, 11:25

Pawel napisał/a:
Zakładać takie coś do E30? wąska lampa
http://www.moto.allegro.p...lgi_borbet.html :)

obok borbetów A to nawet nie stało.

nie kupuj, jest masa fajniejszych felg w taniej kasie.

Tymon - 2008-11-20, 12:32

Panowie a czy Felga 16x9 Et25 wejdzie do E30 przy obniżonym zawieszeniu 60/40, tak że nie będzie o nic obcierać :?: :D
Robsy-M-Technic - 2008-11-20, 13:55

Tymon napisał/a:
Panowie a czy Felga 16x9 Et25 wejdzie do E30 przy obniżonym zawieszeniu 60/40, tak że nie będzie o nic obcierać :?: :D

Wejść wejdzie,ale z przodu będziesz musiał dać dystans 15mm... A tył wejdzie bez dystansu,ale lipnie to będzie wyglądać co do przodu... Jak Ci z tyłu ktoś siądzie,to na dziurach będzie dobijać ;/ Zagnij ranty i zawsze możesz włożyć gumy w sprężyny,aby mniej siadał :D Pzdr.

Tymon - 2008-11-20, 14:08

To w takim razie chyba najlepszym rozwiązaniem będzie 7,5x16 ET20.
Tylko jak z oponami na takie felgi 7,5 :?: bo mam 215/40/16 nie będzie to za szerokie :?:

Robsy-M-Technic - 2008-11-20, 17:21

Tymon napisał/a:
To w takim razie chyba najlepszym rozwiązaniem będzie 7,5x16 ET20.
Tylko jak z oponami na takie felgi 7,5 :?: bo mam 215/40/16 nie będzie to za szerokie :?:

16x8" są na styk :) Nie wystają,nic nie dobija,wszystko OK :spoko: Na 7,5" felgę najlepiej założyć 195/45 lub 205/40, aby to fajnie wyglądało. :wink: 215/40 będzie za szeroka...

Miro - 2008-11-20, 22:08

Robsy-M-Technic napisał/a:
Tymon napisał/a:

Wejść wejdzie,ale z przodu będziesz musiał dać dystans 15mm... A tył wejdzie bez dystansu,ale lipnie to będzie wyglądać co do przodu... Jak Ci z tyłu ktoś siądzie,to na dziurach będzie dobijać ;/ Zagnij ranty i zawsze możesz włożyć gumy w sprężyny,aby mniej siadał :D Pzdr.
9x16 przy et25 nic nie bedzie z tyłu ocierac.

[ Dodano: 2008-11-20, 22:10 ]
A tu 9x16 et15 + dystans 7 mm i nic nie przyciera. Delikatnie podklepane nadkola.

BARABUS - 2008-11-29, 14:55

TYMON a może takie nie będą tarły :lol:

przód 9x15 ET28, tył 11x15" ET -32

wiadro jak sto :roll:

Squad - 2008-11-29, 14:57

Et tylnych mega. :oops:
rifresz - 2008-11-29, 16:00

Ktos mial fantazje i zalozył ciezarki na rant :brawo:
michaś - 2008-11-29, 17:44

chce je :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
BARABUS - 2008-11-29, 18:01

rifresz napisał/a:
Ktos mial fantazje i zalozył ciezarki na rant :brawo:

no nasi sąsiedzi za Odry czeto tak robią :roll:

Dee Jay - 2008-12-02, 18:11

wie ktoś może co to za felgi są na tym vw

http://c.wrzuta.pl/wi4051...7jX0sVXXS6&ft=d

podobają mi się strasznie

Robsy-M-Technic - 2008-12-02, 18:16

Dee Jay napisał/a:
wie ktoś może co to za felgi są na tym vw

http://c.wrzuta.pl/wi4051...7jX0sVXXS6&ft=d

podobają mi się strasznie

Link nie bangla...

Dee Jay - 2008-12-02, 18:28

U mnie działa

Dla pewności tu jest na IS

http://img368.imageshack....antuningmt4.jpg

rifresz - 2008-12-02, 21:41

Dee Jay, CARLINE tak mi sie zdaje
KamilosE34 - 2008-12-02, 22:52

mam mt1
20znakow wpisac trzeba

rifresz - 2008-12-02, 22:57

Czyli podroba CARLINE-a :)
Kujon - 2008-12-05, 08:18

KamilosE34 napisał/a:
mam mt1
20znakow wpisac trzeba

to nie są felgi MAM , a oryginalne CARLINE CM6

BARABUS - 2008-12-08, 19:28

JanekE30 - 2008-12-08, 22:08

Mój pies je z podobnej :-]
BARABUS - 2008-12-08, 22:10

JanekE30 napisał/a:
Mój pies je z podobnej :-]

no to kurcze ma drogą miskę :lol: ... 5.5x15" !

Pietrek - 2008-12-09, 23:26

Przesada moim zdaniem ....
Paul - 2008-12-09, 23:45

BARABUS, nowe zabawki ?:>

Dee Jay napisał/a:
Przesada moim zdaniem ....
zależy do czego :) w Calibrze bym tego nie widział :P
BARABUS - 2008-12-10, 07:40

to są RSy do Porsche 911 Turbo, ewentualnie 944 :wink: idą na chandel :]
fil - 2008-12-22, 14:41

co to za felga??nigdy czegos takiego nie widzialem:

kiloff - 2009-01-17, 11:54

sie troche tego nazbieralo .. :mg:

jezierek - 2009-01-19, 22:23

czy 9,5x17 et19 wejdzie w seryjny błotnik do tyłu w e36 :?:
Miro - 2009-01-20, 09:08

kiloff, No jest troche. Jeszcze powiedz że to twoje ??
High-Tech - 2009-01-21, 17:35

KILOFF - RS'y i SCHNITZER'y zostaw - a resztę na złom :lol:

pozdro

Marcinek - 2009-02-15, 21:05

wie ktoś co to za wzór ?? ? :roll:

Yakuzatti - 2009-02-16, 17:39

fil napisał/a:
co to za felga??nigdy czegos takiego nie widzialem:
Obrazek
Obrazek

podobno z mini

Marcinek - 2009-02-19, 20:29

mam odpowiedź na własne pytanie
jak by kogoś interesował ten wzór to SSR GT3

http://shop.ebay.com/item...fromZR40QQ_mdoZ

Grzesio - 2009-02-19, 20:57

a co to za felgi :?:

Dekle są MSW ale na rantach jest O.Z. RACING :?

walker - 2009-03-31, 18:13

Witam mam pytanko czy po bieżniku idzie poznać czy opona jest letnia czy zimowa :?:
Mam coś http://www.fotosik.pl/pok...022cccd16d.html

BARABUS - 2009-03-31, 18:29

walker napisał/a:
Witam mam pytanko czy po bieżniku idzie poznać czy opona jest letnia czy zimowa :?:

na moje to letnia, na 100%

marcinuh - 2009-03-31, 19:08

walker napisał/a:

letnie
takie same ma mój kumpel

walker - 2009-03-31, 20:28

marcinuh napisał/a:
walker napisał/a:

letnie
takie same ma mój kumpel

No spoko też tak mysle ale na oponie pisze M+S i teraz juz sam niewiem

wojtaq - 2009-03-31, 21:47

pokaż ten napis , co to za firma ?
może to jest bieżnikowana albo coś bo bieżnik wygląda na letnią , może te m+s oznacza co innego
pokaz zdjęcie od boku np gdzie to pisze

Yakuzatti - 2009-04-01, 14:37

mud + snow może?
Grucha Jr - 2009-04-01, 16:28

Z Wikipedii

Przeznaczenie opony
Opony dzielimy na letnie i zimowe, oznaczane często M+S czyli błotno-śniegowe (z ang.: mud & snow). Różnią się one między sobą budową bieżnika i miękkością mieszanki gumowej.

dzidzia24 - 2009-04-22, 18:25

Wie ktoś co to za felga?? Warto dać za nie 2.000zł jakby co :roll:

Stammek86 - 2009-04-22, 18:46

Na moję są to Braytony produkowane przez OZ
Przemass - 2009-04-23, 06:29

ta Michał z POZ takie sprzedaje
Dee Jay - 2009-08-01, 22:04

http://allegro.pl/item698...ercedes_oz.html

Czy to są oryginalne dekle Oz Futura. Nie widziałem nigdy Oz z tymi deklami. Sprzedający twierdzi że były 2 rodzaje w Futurach

Stammek86 - 2009-08-02, 00:53

z tego co wiem to są oryginalne dekle.I jezeli są ori to mamy 3 rodzaje dekli do futur bo ja mam np.takie dekle jak ten czarny mietek na aukcji.
Dee Jay - 2009-08-14, 11:51

A wie ktoś gdzie kupić i ile mogą kosztować te dekle z czarną obwódką? Interesują mnie te felgi ale te felgi jak dla mnie nie pasują do całości
Stammek86 - 2009-08-14, 16:59

sam bym chetnie kupił dekielki do futur z czarna obwódką...
Przemass - 2009-09-23, 08:59

szukam fotek bialego mt2 na takich rh płaskiech jak miał kiedyś boguś w swoim tc baur
Robsy-M-Technic - 2009-09-23, 15:36

Co prawda nie biały, no ale...

Przemass - 2009-09-23, 19:44

a cos jeszcze bo :cenzura: widac
BARABUS - 2009-09-26, 14:22

[url=http://img180.images...027.jpg]Obrazek[/URL]

dla mnie porażka ta felga w tym aucie :twisted:

misza - 2010-01-08, 01:18

siema, ma może ktoś zdjęcie e30 w sedanie na powertechach 15"?
bono20002 - 2010-01-08, 12:15

a np tak wyglada :) tylko nei wiem czy o tych powerach mówisz ;)

MaxxxS - 2010-01-08, 14:53

[url=http://img180.images...027.jpg]Obrazek[/URL]

znam to autko jeszcze z londynu zdiecie zrobione pod ase cafe london. smigała nia taka typowo brytyjska blondyna. :D pewnej niedzieli BMW night pod ta knajpą włascicielka.................... co tu duzo gadać krawęznik był za wysoki na e30... :D
moge sie myslic ale watpie bo niewielu ludzi załozy te felgi do e30.
sry za ot. pzdr

misza - 2010-01-08, 21:50

to chyba o te chodziło bono chyba wole ori bbs jednak od tego
tomeczek - 2010-01-08, 22:55

E30 Touring -> 8j 17" ET35 podejdzie? z 205/40... czy lepiej zmienic dystnans na 10mm wiekszy? chodzi o RH ZW1 z ET60 ktore mają w komplecie dystans 25mm...
BARABUS - 2010-01-09, 09:05

przód jeszcze z 10mm a tył nawet 20 zeby et na przodzie z taką szerokością było 25 a na tyle 20 albo i nawet 15, tył w E30 średnio powinien mieć felgę szerszą o 1" w stosunku do przodu, czyli po 0.5" na stronę, czyli jakieś 12-13mm :P i jeżeli masz tej samej szerokości felgi to wtedy z tyłu powinieneś dać o te minimum 10mm grubszy dystans, ewentualnie dołóż 0.5" szerszy rant :] zachowując tą zasadę przód i tyl będą tak samo leżej w nadkolach, 8x17" przy et15 nie powinno ocierać o nadkole nawet w oryginalnym nadkolu, nic nie klepanym ani podklepywanem, przód znowu 8x17 przy et25 może ocierać o goleń... choc nie ma reguły , trzeba porobic przymiarki bo felga feldze nierówna

pzdr

Adrian-e30 - 2010-04-24, 20:34

Felga 9 cali et15 podejdzie do e30 bez problemu ? bedzie wystawac ? ma ktos foto e30 na 9calach z przodu i z tylu ? Felgi 16 jesli ma to jakies znaczenie ...
Miki - 2010-04-24, 22:28

Adrian-e30, jak masz gruba lage to bedzie konieczny dystans, niezbedne minimum to 3mm ale lepiej dac 5mm, w seryjne nadkola bedzie ok chociaz dobrze miec zaklepane wewnetrzne ranty.

Uploaded with ImageShack.us

felga brock b1 9x16" et15

[ Dodano: 2010-04-24, 23:33 ]
a tak to wyglada z tyłu bez żadnego dytansu, ale na dniach bedzie +10mm :wink:

Pablo - 2010-05-14, 16:54

Czy to wejdzie do e30 coupe?
przednie felgi to 8.5x17 et 30 215/40/17,tylne to 9.5x17 et 30 z oponami 245/35/17
narazie zawias fabryczny ale bedzie gleba

misza - 2011-01-12, 21:06

szybkie pytanie czy do e30 90r wąska laga wejdzie 6,5/16" et 37

pozdro

uki - 2011-01-13, 06:57

Ja tez z pytaniem czy 8,5 /17 z et ok 9 wejdzie z tyłu bez podginania rantów?