BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - PRZEBIEG ETY

ANDRZEJ-BIELAK - 2007-01-14, 08:29
Temat postu: PRZEBIEG ETY
WITAM
Czy waszym zdaniem przebieg ety równy 349tys, to dużo na ten silnik czy nie, wszystko wskazuje na to że nie był kręcony.Dodam że auto to e30 coupe z listopada 1985. Wszystko wg vin się zgadza. Auto nie jest idealne ale ogólnie stan przyzwoity. Auto jest z gazem. Mogę je mięc za 2 tys.

Sosen - 2007-01-14, 09:50

Sławo opowiadał, że widział w niemczech etę z przebiegiem 700tys. km i chodziła bardzo ładnie, mówił że chyba tylko wałek był wymieniony. Wszystko zależy jak ktoś eksploatował ten samochód, także trudno powiedzieć czy akurat ta którą chcesz kupić jest w dobrym stanie.
Arczi e30 - 2007-01-14, 09:55

... przebieg silnika nie jest jedynym wyznacznikiem jego jakosci ... stanu

sam fakt ze samochód ma ponad 20 lat jest tu wazny i pokazuje ze niemozna patrzec na przebieg a na to czy remont generalny był juz robiony, 350tys to juz sporo zwazywszy na to że w aucie jest gaz ... a wiadomo ze gasz prowadzi do wypalania sie zaworów itp.

2000zł to mało ... najlepiej sprawdzic cisnienie, przejechac sie ... posluchac jak chodzi

Tak jak napisałem 350tys to moze byc duzo i mało ... 350tys zrobione w 3 lata moze nie byc wyznacznikiem remontu ... ale 350tys zrobione w 20 lat może byc .. auto stało w zime, jezdziło w niewiadomych warunkach ... nie wiadomo na jakich olejach .. i ogolnie jak silnik był traktowany przez kierowce ... nigdy sie tego nie dowiesz ...

Wiec załóż sie silnik jest stary i sprawdz jego stan nie zwracajac na przebieg.

Ale reasumujac 350tys to sredni przebieg dla ety ... ktory nie musi byc wyzncznikiem remontu .. niskoobrotowe silniki sa w stanie przejechac duzo wiecej

slawo - 2007-01-14, 11:43

Sosen napisa³/a:
Sławo opowiadał, że widział w niemczech etę z przebiegiem 700tys. km i chodziła bardzo ładnie, mówił że chyba tylko wałek był wymieniony. Wszystko zależy jak ktoś eksploatował ten samochód, także trudno powiedzieć czy akurat ta którą chcesz kupić jest w dobrym stanie.

dokladnie, stala 325e 85 chyba rok, sliczna, zadbana z przebiegem 698tys chyba.
Odpalilem cykala jak moja swinka, z opsiu wynikalo ze wymieniony zostal walek rozrzadu i koniki, reszta nie dotykana, caly czas byla serwisowana w tym serwisie w ktorym stala do sprzedania

ANDRZEJ-BIELAK - 2007-01-14, 12:18

Ogólnie jak ją zobaczyłem to odrazu przyszło mi do glowy co może przyjść po skrzyżowaniu starej ety i m20b20, i nie ukrywam że w pierwszej kolejności chodziło mi o sam silnik. Ale jak ją obejrzałem to szkoda by było wziąc ją na dawce, naprawdę trochę pracy przy niej i kolejna ładna wąska lampa.
Wrzucił bym kilka fotek, które mam w telefonie ale nie mam irdy w kompie, sami byście zobaczyli.