BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] adamm ->> 316i

adamm - 2007-01-14, 15:10
Temat postu: [E30] adamm ->> 316i
Witam

dzisiaj naumiałem sie wreszcie wrzucać fotki więc pochwale się swoim maleństwem

Rocznik 90, z elektryki to tylko lusterka i niedługo będzie antena :D
Znienawidzony przez wszystkich M40
Kolor: rot brillant
Mam go od lipca 2004
Przez ten czas wymiany domagały się tylko:
pompa wodna, kopułka i palec, klocki hamulcowe.
Ogólnie się nie psuje i zakup był udany.
Znaczki ///M były a nie zrywam z bagażnika bo ślad zostanie a z przodu będzie jakoś pusto :D pozatym dzięki temu ma podobno kolka koni więcej :lol:

Od tygodnia felgi Kersher 7,5 J 16 przód oraz 9 J 16 tył. Jedna fela po polerce, reszta niebawem.
Opony przód i tył 215/40 ZR16

Za pare dni wymiana tylnych błotników, bo te są już nadgryzione zębem czasu (przy okazji będzie lekko poszerzony żeby opony nie obcierały)

Będzie też gleba, bo jest niweiele obniżony i na tych oponach ledwo to widać.

a oto fotki (jak go myłem to padał deszcz i wyszły nienajlepiej bo nie wysechł)

casus maximus - 2007-01-14, 15:17

zapodaj wiecej fotek...bo dwie to troche malo...
LoveJoy - 2007-01-14, 15:18

Siema,

Niezły rant z tyłu :mg: Zrób polerę na wszystkich i lala :)
Wywal to ///M z przodu i z tyłu, bo robisz tym lekką kasznę :mg: Stań tym (niby) ///M obok Puga (1,6) 206 mojej żony i......... smrodu nie powąchasz :mg: :D :mg: :D
PS. Kolor to Brillant Rot a nie na odwrót :lol:
Black Hella, gleba i będzie gites :!:

Pozdro
LJ

Adi - 2007-01-14, 17:35

Tak na pierwszy rzut oka na te tylko dwa zdjęcia to wygląda całkiem fajnie :) No i ten parapecik z tyłu :)
Yakuzatti - 2007-01-14, 17:42

Tak na oko to po polerce bedzie cud miod :-)
casus maximus - 2007-01-14, 18:13

po polerce czy nie parapet zawsze robi wrazenie... :P
adamm - 2007-01-14, 18:26

Adi napisa/a:
Tak na pierwszy rzut oka

no właśnie, na pierwszy rzut oka :D

Do zrobienia mam troche blacharki:

Oba nadkola z tyłu (nawet dobrze, bo musi być lekka przeróbka do felg)
Przedni prawy błotnik
Pas pod zderzakiem z tyłu.

Czyli, inaczej mówiąc, nie za bardzo jest się czym chwalić, ale już są plany co kiedy będzie robione.
Nadkola idą na pierwszy ogień chyba jeszcze w tym tygodniu.

Arczi e30 - 2007-01-14, 18:34

e30 + fajne felgi koniecznie szerokie + rozsadna gleba = fajne autko

e30 to auto w ktorym felgi, obnizenie i ciemne lampy czynią cuda ... nic wiecej robic w nich niepotrzeba ...

pozostaje ci teraz tylko rozsadna gleba ... taka by nie urywac miski na kazdym kroku i ciemne lampy + kierunki

Obnizenie nawet jakby zostało takie jak jest nie było by tragicznie.

adamm - 2007-01-14, 19:20

jak juz pisalem, mam do zrobienia nadkola i zastanawiam sie nad oponkami 245/45 ZR16 bo mam takie, tylko ze 215/40 wyglądają fajniej, bo są naciągnięte.

No i jak zrobie błotniki pod te 245 to potem 215 będą wyglądały lipnie. Poza tym 245 kosztuje kosmiczną kase, jakby te co mam się już zużyły (od 600 - 1100 w detalu, czyli hurtowo 450 - 800) a jakby moja rada nadzorcza sie dowiedziala ze dalem tyle za opony to rozwód pewny ;/

Przy 245 zostawiłbym tył bez obniżania, bo chowają się do środka.

Niedługo będe je ściągał, bo przecież zima jest to założe te opony 245, zrobie foty i wrzuce.

marekfl - 2007-01-15, 08:02

Siemka

hmm nie widze zadnych fotek co za psikus :/

Ale fele widziałem na żywo 8) niczego sobie całkiem całkiem ten parapecik :-)

Lord Lukasz - 2007-01-15, 08:15

Felgi ładne chociaż chciał bym je z boku zobaczyć :D , troche gleby ale nidużo bo 9" nie lubi bardzo dużej gleby, chyba ze sam jeździsz ale piszesz że cchesz włożyć 245 opone na tył więc nie przesadz z glebą :D

Co do poszerzania to wytnij tylko rant wewnętrzny w nowym błotniku i nie baw sie w poszerzanie bo wyjdzie festyn :D

Arczi e30 - 2007-01-15, 08:30

pozostaw wszystko tak jak jest .. czyli takie obnizenie i takie oponki a zarzuc ciemne lampy i kierunki przod .. zobaczysz róznice ... podobna do tej po załozeniu felg
Adi - 2007-01-15, 16:27

Kurcze 245 chcesz założyć, a nie boisz się, żę przy Twoim silniku spadną osiągi?
southOFheaven - 2007-01-15, 17:14

bardzo ladna..zeby jeszcze takie felgi byly z tylu :zdziwko:
KORDI - 2007-01-15, 18:52

Yyyy....a co to za plastik na dachu przed szyberdachem...?? :shock: :?

Ładna ale mało fotek...

PozdrOOfki... :D

adamm - 2007-01-15, 21:54

KORDI napisa/a:

To jest taki specjalny aerodynamiczny ogranicznik prędkości bo normalnie to z potworem 1,6 jest ciężko nad nim zapanować :lol:

A tak serio, to takiego już kupiłem i tak zostało. Musze zobaczyć jak bedzie wyglądał na tych felgach po zdjęciu bo na starych alusach podobalo mi sie i z i bez.

tu jest fotka na ktorej gościu ma przerobione lekko błotniki i nie rzuca sie to w oczy.
Miałem gdzieś jej zdjęcie od tylca i tam było lepiej widać ale nie moge znaleźć.

Chyba jednak zostane przy 215 ;/

PS: jak w sobote będzie ładna pogoda to zrobie jescze kilka fotek. Felg też, chociaż na razie to tylko jedna jest troche wypolerowana no i brakuje dekielków, ale już mam materiał i gościowi musze dać na :drunk:

marvin-86 - 2007-01-18, 12:22

a ja bede mial nzaczek m3 mna grilu :P a mam tylko isa znaczej do bailej ladnie wyglada :) obowiazek black helle rob pozdro ;)
7ka - 2007-01-18, 12:54

adamm napisa/a:
KORDI napisa/a:

[url=http://img77.imagesh...gp7.jpg]Obrazek[/URL]

:

E30 bardzo kultowe BMW zawsze mi sie podobaly :spoko: :prosze: :prosze: ..ale to jest konkret!!!

Menel - 2007-01-18, 15:21

a gdzie reszta fotek ? wstaw foty z boku zeby zobaczyc jak fele wygladaja.
adamm - 2007-01-18, 23:02

Dzisiaj zdjete i zalozone zimowki.

Bede robil polerke i dzisiaj zdjolem 1 opone z 9".
Nie spodziewalem sie ze bedzie az tak prze...

Ledwo mi sie udalo.

Za to zalozylem 245/45 R16 i wyglonda... gorzej niz zle.
No chyba, ze ktos lubi balony :D

W sobote zarzuce spowrotem te oponki i fele do zdjenc to pokaze.

Menel - 2007-01-18, 23:05

adamm napisa/a:

Za to zalozylem 245/45 R16 i wyglonda... gorzej niz zle.
No chyba, ze ktos lubi balony :D

:mur: :mur: :mur:
czy widziales kiedys taaaki baalon na e30 ? tym bardziej na www.e30.de ? :>

emaloo - 2007-01-19, 00:28

Wygląda dobrze! Wrzucaj więcej fotek, rant w tych felgach :spoko:
pozdr.

Pietrek - 2007-01-19, 20:56

Skoro balony już masz to załatw teraz jakąś karuzele :mg:
Felga bardzo dobra, rant w słusznym rozmiarze.
Do lata będzie dobrze, tak myśle :wink:

PS. Widziałem ją chyba kiedyś po drodze na giełde w Miedzianej górze :wink:

GRABS_E34 - 2007-01-20, 01:32

Fele jak najbardziej na miejscu tylko M-power z 1,6 pod maską???
adamm - 2007-02-03, 14:55

znaczka ///M już nie ma :oops:

Teraz walcze z felgami, bo poprzedni właściciel to chyba ich nie mył od nowości i brud z klocków hamulcowych powłaził głęboko.

Mam gościa, co pomaluje całego za około 300 PLN :shock: + moja farba. Mam mieszane uczucia, czy za taką kase można dobrze pomalować auto (bez środka, komory silnika i bagażnika no i ja ją muszę rozebrać)

Szukam też silnika, bo ten mnie już wqrza. Do wymiany wałek i chyba uszczelka pod głowicą.

marekfl - 2007-02-04, 07:33

adamm napisa/a:

Teraz walcze z felgami, bo poprzedni właściciel to chyba ich nie mył od nowości i brud z klocków hamulcowych powłaził głęboko.

He w lidlu jest piana aktywna do czyszczenia felg za pare groszy, sam sobie kupiłem taką i działa bardzo skutecznie.

adamm napisa/a:

Mam gościa, co pomaluje całego za około 300 PLN :shock: + moja farba. Mam mieszane uczucia, czy za taką kase można dobrze pomalować auto (bez środka, komory silnika i bagażnika no i ja ją muszę rozebrać)

Jeśli to twój znajomy to cena jest dobra. Natomiast jeśli to ktoś zupełnie obcy, to brzmi to trochę zbyt pięknie.

adamm - 2007-02-04, 12:02

marekfl napisa/a:
w lidlu jest piana aktywna do czyszczenia felg za pare groszy, sam sobie kupiłem taką i działa bardzo skutecznie.

Zobaczymy, bo już mam powoli dosyć tych felg :cry:

marekfl napisa/a:
Jeśli to twój znajomy to cena jest dobra. Natomiast jeśli to ktoś zupełnie obcy, to brzmi to trochę zbyt pięknie.

kolega kolegi :D

CHyba najpierw zrobie blachy i pomaluje a silnika bede szukal na spokojnie bo ten jeszcze jeździ.

[ Dodano: 2007-03-18, 19:25 ]
No i malował kto inny i za troche więcej niż 300 :)

Wczoraj odebrałem, poskładałem i dzisiaj z markiemfl zrobiliśmy kilka fotek.
(jak fele będą gotowe to będą dodatkowo nowe zdjęcia):

A to mały pojedynek między pokoleniami :mrgreen:

Mack` - 2008-04-23, 13:44

Ładniutko sie twoja prezentuje :) hehe choć dawno już nie widziałem Ciebie i autka. :P O widze ze moja nawet jeszcze ma Leksusy z tylu heh to fotki mają kawal juz czasu wrzucilem inne :) ale ze moja przeszla metamorfoze to troszki na bezczenego znow zaloze Leksusy hehe Adamm trza znow zrobic sesje zdjęciową. :papa:

Adamm kiedy zmiana na e38??