BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Problem po wymianie świec na nowe BMW E36 328

bzykacz - 2007-01-15, 10:17
Temat postu: Problem po wymianie świec na nowe BMW E36 328
Panowie prosze o poradę, w sobotę wymieniłem świece na nowe ponieważ przed wymianą stojąc na wolnych obrotach silnikiem czasami szarpało(bardzo żadko i prawie nie odczuwalnie), niemniej jednak, nie wiedziałem kiedy swiece były wymieniane oststani raz, postanowiłem założyć nowe, kupiłem NGK po wymianie z szarpaniem jest jeszcze gorzej, co może być przyczyną?Bo teraz to na wolnych obrotach szarpanie jest już dośc mocno zauważalne.Nie mam gazu.Samochód to E36 328.
Lord Lukasz - 2007-01-15, 10:47

Kolego świece NGK to teraz tragedia, nie wiem dlaczego, nie wiem co sie stało ale ludzie mi cochwile przynosza do reklamacji świeczki NGK :( podobno podróbki zalały rynek częsci i jak ktoś trafi na oryginał japoński to jest zadowolony a jak kupi chińska podróbko to kupa, koleś ostatnio kupił do e30 z 1.8m40 i 3 świece nie działały wogule :( włożył stare i auto działa tak więc zamontuj stare świeczki na chwile i zobacz czy będzie lepiej, jak tak to niestety lipne świeczki kupiles, w sumie sam już nie wiem co na sklep zamawiać, chyba tylko BERU pozostało z takich w przystępnej cenie bo BOSCH tez niedobry
bzykacz - 2007-01-15, 11:52

Dzięki za zainteresowanie, fakt że świeczki kupiłem po atrakcyjnej cenie na allegro, może tu tkwi problem.
Lord Lukasz - 2007-01-15, 12:34

No dopuki nie włożysz starych to nie będziesz pewny czy to wina świeczek nowych
jaqub - 2007-01-15, 12:40

tez slyszalem ze trafic teraz ORI NGKa jest dosc trudno... ja biore tylko z duzej hurtowni gdzie kumpel jest przedstawicielem... nie kupuj tylko BRISKow tych sportowych bo ja po nich silnik musialem remontowac...