| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Pompa paliwowa
cinek_sw - 2004-09-30, 22:43 Temat postu: Pompa paliwowa witam! Na jednym z ostatnich tematów a propo żle działającego ekonomizera Regesz poruszył temat dotyczący głośnej pompy paliwowej...
U mnie też cały czas po zapaleniu silnika słychać głośno pompke, mi to osobiscie nie przeszkadza ale patrząc od strony technicznej żeby mi coś nie padło...
Bruner - 2004-09-30, 23:22
Przerabialem niedawno temat pompy, mam teraz wstawiona nowa i jej wogole nie slychac, stara troszke brzeczala i pewnego pieknego dnia musial mnie holowac stary zdezelowany i pordzewialy (tfu...) Opel Kadett... Ale wstyd....
nokerman - 2004-11-02, 06:53
Witam
Chciałbym "odgżać" temat pompy zasilającej paliwa.
Otóż pewnego pięknego piątkowego popołudnia zachciało jej się przestać działać i zacząć niedziałać noi do tej pory nieźle jej to idzie niedziała .
Interesuje mnie WSZYSTKO
jak się to wyjmuje czy wykręca z baku,
ile kosztuje NOWA
ile kosztuje używka
gdzie szukać
czy można coś podpasować z innych modeli
moje auto:
E30 325iA M20B25 z gazem
PS. z Dominikiem już gadałem
PS. Na Allegro znalazłem coś takiego za 130 zeta
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=33949768
duchPW - 2004-11-02, 08:43
cena nie jest najgorsza, choć obecnie po zalewie części z zachodu być może znajdziesz gdzieś taniej - jak +-0,5 roku wymieniałem - takie chodziły po 200-250 PLNów
Nie wiem czy każda pompa siedząca w baku ma takie samo ciśnienie - musiałbyś się dowiedzieć czy każda taka pompa ma takie samo ciśnienie, albo z jakiego modelu (poza tym, że z e30) pochodzi. Ewentualni pasują też od innych samochodów, ważne by ciśnienie się zgadzało.
pompa siedzi pod tylnią kanapą, pod klapką po prawej stronie patrząc w kierunku jazdy.
Daniel - 2004-11-02, 11:02
Jak wymieniałem pompę paliwową w mojej poprzedniej E30 to sukces odniosłem dopiera jak spisałem dokładnie numery, które na niej były. następnie poszukiwałem pompki o takich samych oznaczeniach.. Jak brałem w między czasię inną(inne numery rzekoma miała byc dobra) nie pasowała za nic w świecie. Niestety ok 1,5 roku temu wynioslo mnie to 400 zeta.
Sama wymiana juz prawidłowo działającej pompy jest prosta.
Anonymous - 2004-11-03, 10:39
nooo trzeba sie szykowac na wymiane pompy(u mnie tez brzeczy wiec musze sie przygotoac ze ktoregos pieknego dnia wroce "na sznurku" )a jezeli chodz i wymiane od innej bmki to podejrzewam ze powinna podejsc-regulator ciśnienia i tak znajduje sie na magistrali wiec to on reguluje cisnieniem-zreszta przewaznie w kazdym wielopunktowym wtrysku cisnienie na magistrali siega rzedu 3.0-2.5 bara
a zawor bezpieczenstwa w pompie wyrzuca chyba cos ok.8 barow(nie pa,mietam dokadnie)
kazik - 2004-11-03, 19:31
Wszystko fajnie tylko zapomnieliście o tym że każda pompa ma inną wydajność.
|
|