BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Kanisterek do E-30

ANDRZEJ-BIELAK - 2007-01-25, 12:25
Temat postu: Kanisterek do E-30
Panowie ile się ceni kanister do e-30 fabryczny montowany w koło zapasowe??? Mam możliwość kupna i się zastanawiam. Taki fajny gażdżecik który się przydaje.
duchPW - 2007-01-25, 15:25

moim zdaniem w ogóle się nie przydaje - teraz nie ma już kolejek na stacjach, więc nie wiem po co Ci - chyba, że Ci wskazówka od poziomu paliwa nie działa albo po prostu lubisz takie gadżety
jak dla mnie, to zbędne kilogramy w bagażniku

a za te 150 zł (info z SB) to sobie zalejesz bak do pełna

urbi - 2007-01-25, 15:45

Piotrze ... SIE do pelna predze bo bak raczej nie - chyba ze gazu :wink:
SOER - 2007-01-25, 16:11

No zaleje sobie do pełna za 150zł jak ma połowe baku :mg: ...
Są ludzie którzy lubia gadżety jak np. pełny asortyment w schowku na narzędzia w pełnym oryginalne...

KORDI - 2007-01-25, 16:18

Ja bym na bank brał jeśli by było do 150 zeta...
Jak dla mnie zajeb*** bajera.... 8) :twisted:

PozdrOOfki... :D

jackx - 2007-01-25, 16:49

w dobrym stanie to takie coś kosztuje ok. 400zł (150$+koszt przesyłki USA ebay)
jak masz możliwość kupić tanio to sie nie zastanawiaj, a jak chcesz zarobić to daj znać ja bym coś takiego nabył, chętnie, :D :D

SmasherE30 - 2007-01-25, 17:12

dla fanów części orginalnych jest to łakomy kąsek ... Lukas ma taki karnisterek ... i od czasu do czasu z niego korzysta :wink:
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-01-25, 18:44

Zdarza mi się korzystać i to nawet dosyć często. :D
Znajomy jeździ bo benzynę na Białoruś. Często biorę od niego.
Wiem że zaraz odezwą się ci którzy nie tolerują tego ale mam pewność że jest ok.
Nie ma żadnej różnicy w spalaniu. A czasami mam wrażenie że nawet lepiej chodzi niż z naszych stacji benzynowych. Dodam że gazu u mnie niema.

urbi - 2007-01-25, 19:19

ja pocinam na ukrainskiej i jest ołkej
jaqub - 2007-01-25, 22:35

jest za 100pln na allegro:
http://www.allegro.pl/ite..._zapasowe_.html
sa nawet dwa tylko nie wiem po co to komu...
Urbi sam latasz sie tankowac czy masz jakiegos dilera co Cie ZAOPATRZA :mg:

duchPW - 2007-01-25, 23:42

za 150 zł masz ok 40l Pb - jak jeździsz na oparach, to faktycznie do pełna nie dasz rady

dokładnie jak ktoś tam wyżej napisał - jak ktoiś lubie takie gadżety, to czemu nie - jak dla mnie, to strata kasy ... i miejsca w bagażniku

... a swoją drogą, to w bagażniku jest śruba która mocuje się koło zapasowe - czy taki kanisterek nie będzie o nią zawadzał? trzeba jakoś modyfikować, czy wchodzi jak ulał?

BTW
z tego co pamiętam, to są różne pojemności tych kanisterków

SOER - 2007-01-25, 23:54

Jak sie ma taki kanisterek to chyba trzeba dac koło na odwrót czy jest pod kolem i jak trzeba z niego skorzystać to nalezy wyjac koło ?
duchPW - 2007-01-25, 23:59

nie, no raczej na odwrót
w e36 jest na stałe do góry wewnętrzną stroną felgi

ubott - 2007-01-26, 00:21

PioterW napisa/a:
nie, no raczej na odwrót

ja w swoim e30 problem rozwiazalem inaczej a mianowicie w miejsce karnisterka i kola wsadzilem....

...butle z gazem i nie mam takich problemow

SOER - 2007-01-26, 00:45

ubott napisa/a:
PioterW napisa/a:
nie, no raczej na odwrót

ja w swoim e30 problem rozwiazalem inaczej a mianowicie w miejsce karnisterka i kola wsadzilem....

...butle z gazem i nie mam takich problemow

Tylko gorzej jak jest pana :wink:

Łukasz - 2007-01-26, 09:07

ja bym troche dołożył i kupił passata ze 100litrowym bakiem, albo audi :lol:
Bruner - 2007-01-26, 09:19

PioterW napisa/a:
moim zdaniem w ogóle się nie przydaje - teraz nie ma już kolejek na stacjach, więc nie wiem po co Ci

Roznie bywa, ja po drodze na sylwestra zgubilem jakies 15 litrow paliwa na odcinku ok 60 km - pekl przewod i paliwo sikalo strumieniem na droge. W najmniej oczekiwanym momencie moze sie przydac, wiec lepiej miec niz nie miec i prosic albo kombinowac i nalewac w butelke po napoju :wink: Tym bardziej ze po bagazniku sie to nie wala i nie przeszkadza, a na dodatek fajny gadzet :wink:

Łukasz - 2007-01-26, 09:27

fajny gadżet?idźcie gadżeciaże do sexshopu :wink:
duchPW - 2007-01-26, 09:51

Bruner napisa/a:
Roznie bywa, ja po drodze na sylwestra zgubilem jakies 15 litrow

spoko, a mi kiedyś poszły 2 koła na raz - warto wozić dodatkowy zapas - tak, żeby było na całą oś .... poza tym fajnie wizoc też zapasowa kopułkę, palec i w ogóle drugi silnik - w sumie wszystko może się wydarzyć ... a czasem warto po prostu mieć sprawne auto :twisted:

[ Dodano: 2007-01-26, 09:52 ]
z gadżetów, to mam tylko czapeczkę BMW ... i starczy :P

ANDRZEJ-BIELAK - 2007-01-26, 11:43

SOER napisa/a:
Są ludzie którzy lubia gadżety jak np. pełny asortyment w schowku na narzędzia w pełnym oryginalne...

Właśnie właśnie ktoś ostatnio z forum wystawiał komplet kluczy do e 36 na allegro. Cena jaką osiągnął komplecik to coś około 130 140zł jak dobrze pamiętam.

jaqub - 2007-01-26, 12:03

jedyna rzecz ktora mi sie podoba w tym karnisterku to to ze ma odrazu mocowany lejek (prawie ze na stale wiec nic sie nie porozlewa) i nie trzeba ucinac butelki, wkladac srubokreta zeba blaszke blokujaca wlew otworzyc itd... popatrzcie sobie na te kanisterki co wrzucilem link do aukcji... one chyba maja srodek z dziurka... kupilbym moze taki ale po to zeby miec na wache do kosiarki :mg: z tym ze u mnie w bagazniku w miejscu kola zapasowego jest juz zbiornik na 40 czy 45 litrow LPG :mg:
slawo - 2007-01-26, 21:39

ANDRZEJ-BIELAK napisa/a:
SOER napisa/a:

Właśnie właśnie ktoś ostatnio z forum wystawiał komplet kluczy do e 36 na allegro. Cena jaką osiągnął komplecik to coś około 130 140zł jak dobrze pamiętam.

tak to ja sprzedaje.mam juz kolejne dwa do e30 na sprzedaz ;)
niedlugo na allegro