BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - rozjechalo mi sie kolo:(

Apollo - 2004-10-02, 12:36
Temat postu: rozjechalo mi sie kolo:(
witam
mam problem
tylnie lewe kolo mam przechylone tak ze tnie mi opone od srodka, od czego mam zaczac sprawdzanie by wyeliminowac ten defekt? zaznacze ze auto dlugo stalo w miejscu i jak je uruchomilem to tak juz mialo, czyzby lozysko?

loko - 2004-10-02, 17:19

opona dotyka ci do amortyzatora i tam tnie? to jedyne miejsce w którym w e28 może ciąć oponę od wewnątrz... jeśli tak to unieś auto z tej strony i poruszaj kołem góra - dół.. i dowiesz się czy łożysko... tak trudno na to wpaść? jeśli nie będzie luzu to skrzywiona jest piasta albo cały wachacz.. albo po prostu pękł....
Apollo - 2004-10-02, 19:06

kolo od tylu wyglada tak / a drugie tak | i wydaje mi sie ze opona tnie sie od dolu od nawierzchni. kolo juz podnosilem i nie ma zadnych luzów. sprawa wyglada tak ze jak podniose auto i opuszcze je to kolo sie prostuje ale jak tylko przejede sie metr to znowu sie wykrzywia. wlazilem tez pod samochód i nic tam nie jest pogiete. jesli by byla skrzywiona piasta to kolo nie powinno sie wykrzywiac i prostowac?
Apollo - 2004-10-04, 09:26

zaznacze ze to pilna sprawa bo juz mi sie opony koncza:(
Marcin - 2004-10-04, 13:14

A moze po prostu sprtezyny tylnie sa do wymiany. W rekinach E21 tak sie zdarza, moze w E28 tez.
Apollo - 2004-10-04, 14:28

mysle ze wtedy auto by bylo przechylone na jedna strone a tak nie jest.
duchPW - 2004-10-04, 14:41

coś z piastą musisz zatem mieć nie tak - jakieś luzy - może trzeba zdjąć koło i przyjrzeć się bez niego - może latać na wszystkie strony, ale pod ciężarem samochodu idzie tylko na jedną
Apollo - 2004-10-04, 15:31

ok dzis zbieram dobre rady bo jutro od rana bede dzialac, wiec im wiecej sie wypowiecie tym lepiej.