BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - lowrider

urbi - 2007-01-31, 02:05
Temat postu: lowrider
jak wam sie cos takiego podoba? :)

tutaj taki pogladowy filmik :
http://www.youtube.com/wa...related&search=

dla mnie piekna sprawa, odwalone furki po calosci ... jak tancza ... w ogole cala kultura z tym zwiazana, muzyka sposob bycia wlascicieli ... dziewczyny :D ....

najpiekniejsze auto : impala :D

a wam jak sie podoba ?? :)

BADYL - 2007-01-31, 06:46

Ja to skomentuje tak : BLING BLING
MarcinPioneer - 2007-01-31, 07:14

Nie ma jak amerykańce.
nokerman - 2007-01-31, 07:34

tylne zawieszenie doskonałe do prac przy tłumiku
a przednie do podjazdów przez krawęźniki

innego zastosowania w tym nie widze : |

kuzyn - 2007-01-31, 09:14

juropijan lołrajdazz:

a to stary rap gangsterski, który dziś juz moze troche smieszyć,
ale sÄ… fajne auta i "panie"

speed - 2007-01-31, 09:22

Bardzo fajna sprawa - zawsze cos takiego mi sie bardzo podobalo - zreszta jak kazdy tego typu "odlam" pasji motoryzacyjnej ma to swoj urok i klimat

p.s. Urbi a Ty zamiast nad calkami siedziec to sie bawisz :wink:

kamil.k - 2007-01-31, 10:11

mi sie to srednio podoba :]

na filmiku to moze fajnie wyglada ale widziałem kilka filmow na których nie bylo muzy tylko jest słychac trzaski i łamanie sie konstrukcji samochodu :D bałbym sie pózniej wziasc do takiego auta.zreszta tym sie nie da szybko jechac na takich oponkach i zawieszeniu wiec na pewno takie auto to nie dla mnie

pamietam ja była u nas w piotrowie na tuningomanii czarna warszawa z obnizonym dachem to tez wszyscy za nia latali :D

Gasper - 2007-01-31, 10:32

Powiem tak, fajnie to wygląda na filmikach i pewnie jest super satysfakcja jak to się samemu zrobi. Na żywo można takie auto oglądać góra 5 minut... W pewnym momencie kończy się zasób skoków i ewolucji, i całe przedstawienie się po prostu nudzi. No i hałas potworny jak takie coś skacze, ma się faktycznie wrażenie że zaraz coś się ułamie albo strzeli w publikę :)

Ja wolę tę kasę wsadzić w restaurację jakiegoś klasyka albo przeróbki E30 na wyścigówkę. Dużo więcej frajdy :mg: Gwint, dobry silnik, klatka i jechane :twisted:

kuzyn - 2007-01-31, 11:01

ja mógłbym mieć lowa...
może nie rzucałbym nim na wszystkie strony, ale zaje... mi sie podoba jak one siadają na glebie :twisted: a potem sie podnoszą...

BIZON - 2007-01-31, 11:37

ja tak jak kamil.k i Gasper uważam, że za TAAKĄ kasę to lepiej zrobić fajnie e30 albo odrestaurować jakiegoś klasyka, a poza tym nie da się takim czymś jeździć. w zakręty to to wogóle nie "wchodzi"... ;/
speed - 2007-01-31, 11:59

Panowie ale tu nie chodzi o :cenzura: ... po winklach tu chodzi o lans z predkoscia partolowa tak by wszyscy dokladnie widzieli czym sie poruszacie :)

Z jednym sie jadnak zgadzam to ze samochody "skacza" jakos tez srednio mnie bawi ale ich wyglada styl to jest wlasnie TO :D

urbi - 2007-01-31, 12:06

chlopaki sa auta do sportu i sa auta do lansu ! to jest do tego 2 :D
jedziesz przez miasto z kolem w gorze ... tak jak na tym filmiku co zapodal jacekg z europejskimi lołami ! pod koniec super jeden wyglada i ten mesiek stara beczka ... no obledne fury !!
jak pisak Kiras - BLING BLING

emaloo - 2007-01-31, 13:57

No temacik przetruskawkowy :] "Six-Four" czyli Impala rządzi w tym temacie, ale jak widać z bawrą też można się pobawić... Ta e30 była już na forum - pewnie wszyscy już widzieli ale jest tak podobna do mojej byłej że nie mogłem się oprzeć :cry:

Więcej zdjęć tu:

http://www.bmw-syndikat.d...p?TOPIC_ID=4528

O gwincie temat już jest kto bierze się za LOLO? :mg:
pozdr.

urbi - 2007-01-31, 14:19

http://www.myvideo.de/watch/646088 ..... 8)
czy jest lepsza forma lansu ponad to ?

kamil.k - 2007-01-31, 14:30

speed napisa³/a:
Panowie ale tu nie chodzi o :cenzura: ... po winklach tu chodzi o lans z predkoscia partolowa tak by wszyscy dokladnie widzieli czym sie poruszacie :)

własnie chodzi o to ze mnie nie bawi czy ktos mnie widzi czy nie widzi :)
może mnie nikt nie widziec nawet policja :D i tak bede zadowolony :D

jak chce sobie wolno pojezdzic to jade do wuja i smigam traktorem :lol: jak sie założy odpowiedni sprzet do traktora z tyłu to mozna rozbujac tak traktor ze jedzie na tylnych kołach i wtedy to jest extra uczucie :D

a ty urbi wez zcałkuj po obwodzie takiego lowridera i napisz ile ci wyszło :mg:

to e30 ze złota nerka to sie nadaje do tematu jak zeszpecic bmw :]

emaloo - 2007-01-31, 14:39

kamil.k napisa³/a:
jak chce sobie wolno pojezdzic to jade do wuja i smigam traktorem jak sie założy odpowiedni sprzet do traktora z tyłu to mozna rozbujac tak traktor ze jedzie na tylnych kołach i wtedy to jest extra uczucie

No to byłby mega lanssssssss ;]
kamil.k napisa³/a:
to e30 ze złota nerka to sie nadaje do tematu jak zeszpecic bmw

Chetnie przyjmÄ™ tak zeszpecone BMW... 8)

[ Dodano: 2007-01-31, 14:42 ]
JacekG napisa³/a:
emaloo... czytaj temat :|

wkleiłem to parę postów wcześniej :tak:

Sora... Nie otwierajÄ… mi siÄ™ te filmy przeklejone z youtube :x
pozdr.

Yakuzatti - 2007-01-31, 16:38

Lowrider o taaak! Totalny laaans! A najlepiej w jakiejsc starym postrachu szos z Ameryki. Liczy wielkosc (jak najwiekszy) predkosc (jak najmniejsza) i bling bling czy psssssss :mg:
Miki - 2007-01-31, 16:53

jak low to tylko amerykance, stare, kanciaste, chromy itp...
speed - 2007-01-31, 17:23

kamilk.k - za calym szacunkiem jesli Cie to nie bawi to po co piszesz w tym temacie i wprowadzasz nie fajna atmosfere - "mnie to nie bawi to niech Was tez to bawic przestanie"
A mnie bawi i :cenzura: ... po winklach i jazda z predkoscia 40km/h po miescie (np letnia noca) bez pospiechu i bez celu tak mam i czy tego chcesz czy nie nadal twierdze ze taki lowrider to zajetruskwkowa sprawa :)

Nie bierz tego co tu napisalem bardzo do siebie :wink:

ojciec - 2007-01-31, 19:47

WracajÄ…c do tematu to podzielam zainteresowania Urbiego.
Zawsze mnie kręciły low raidery i cała otoczka, czyli dla dużego grona ludzi kultura życia.
Szczególnie w Ameryce samochód stanowi o hierarchii i statusie właściciela dlatego w pewnych kulturach to styl życia, a reszta to dodatek.

center - 2007-01-31, 20:09

1. to offtopic, trzymamy sie go mniej restrykcyjnie niz innych dzialow, z racji tego ze mysle ze pomiedzy modami a uzytkownikami wywiazala sie nic wspolpracy i porozumienia i wszyscy mniej wiecej wiedza gdzie przebiega granica ktorej sie przekraczac nawet na offie nie powinno
2. jesli chcecie zeby restrykcyjnie oceniac offa i za kazde zdanie poza temat rowniez tutaj dawac ostrzezenie, nie ma problemu, tylko ostrzegam z gory 1 post nie na temat = 1 ostrzezenie..myslicie ze dlugo wytrwacie?
3. urbi i menel, jesli macie sobie cos do wyjasnienia, spotkajcie sie w 4 oczy, dajcie sobie po mordzie, napiszcie na pw, gg, badz milionie inncyh komunikatorow mniej badz bardziej werbalnych, a nie tutaj..jeszcze 1 taka wymiana zdan i sie :x a nie lubie..

powrot do tematu:

Pietrek - 2007-02-01, 13:35

kamil.k napisa³/a:
jest słychac trzaski i łamanie sie konstrukcji samochodu :D

Hmmm nie wiem czy słyszałeś ale pierwsze co robią amerykanie to wzmacniają rame obspawująć ją do okoła centymetrowymi blachami... moim zdaniem więcej druciarstwa jest w samochodach naszych rodaków niż w tym... Co do trzasków to chyba oczywiste że niektóre elementy nie są tak trwale przymocowane żeby nie "dygotały" podczas gibania na wszystkie strony karoserią.
Ten klimat strasznie mi odpowiada. Ponad rok temu nawet zrobiłem sobie Impale 63 w tym stylu 8)

Więcej zobaczycie tutaj --> KLIK

kamil.k - 2007-02-01, 13:52

Pietrek :D jak dla mnei to oni wywalaja cos sie da zeby auto było lzejsze.wyzej skacze itd.

http://www.youtube.com/wa...related&search= posluchaj tego

ja bym zrobił z tego pozytek.zamontowałbym siodło na dachu i miałbym extra rodeo :]

urbi - 2007-02-01, 15:09

spoko kamil ale nam nie chodzi o auta ktore maja skakac jak najwyzej z polamanymi slupkami tylko o swiecace toczydelka ktore raz na jakis czas sobie troche podskoczy albo podniesie kolko do gory - to co pokazales to jakis rzeznik :)
kuzyn - 2007-02-01, 15:32

Kamil znamy już Twoje stanowisko. Wierzymy Ci. Naprawdę :D
emaloo - 2007-02-01, 16:43

Kamil to co wrzuciłeś to już hardcore... Mówimy o czymś takim (bujanka przy west coastowych rytmach):
A tu coÅ› dla Ciebie... :mg:

urbi - 2007-02-01, 17:07

o kurde ten zolty sklada sie niesamowicie ten po lewej ! jak wchodzi koles z wokalem :D rozbil mnie na czesci ! od 33 sek.

tutaj filmik z tego battle !

emaloo - 2007-02-01, 17:16

Pokonanie grawitacji... :shock:
http://www.youtube.com/wa...d&v=c8lJXhJLNR8
:mg:

Bruner - 2007-02-03, 03:41

Panowie, to nie dla bialasow, wygladali byscie jak ci kolesie:
http://www.klimacik.pl/82..._insurance.html
:lol: :lol: :lol:

Pietrek - 2007-02-03, 11:39

Bruner, filmik PROFI ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
emaloo - 2007-02-03, 15:13

Bruner napisa³/a:
Panowie, to nie dla bialasow, wygladali byscie jak ci kolesie:
http://www.klimacik.pl/82..._insurance.html
:lol: :lol: :lol:

A beemami powinni tylko Niemcy jeździć albo stali bywalcy ulicy Wiejskiej :twisted:
p.s. wilmik wypas :spoko:

Yakuzatti - 2007-02-03, 17:01

Bruner, ten filmik pasuje do wszystkiego :D W kazdym dziale jest profi :mg:
KORDI - 2007-02-04, 21:38

http://www.youtube.com/wa...=related&search

Nie wiem czy już było.... ;)

PozdrOOfki... :D

urbi - 2007-02-05, 01:01

TU NIE CHODZI O SKACZACE POD NIEBO WRAKI !! !!!!!!!

tylko o to :)
http://www.youtube.com/watch?v=aZBPvtHUfTY dokladnie ten film mowi o co w tym kaman ! jeszcze jak ktos zna ang powinien zatrybic fo reszty !

Menel - 2007-07-14, 22:16

odgrzebalem kotleta , kozackie ujecia :

casus maximus - 2007-07-14, 22:23

dla mnie to porazka. smiesznie wygladaja skaczace fury i ich kierowca ktory musi sie kurczowo trzymac kierownicy. fura musi byc ciezka, stabilna, niska. i to jest super a nie jakies tam skaczace furki. moze to i efektowne ale na krotka mete.
Menel - 2007-07-14, 22:41

casus maximus napisa³/a:
dla mnie to porazka. smiesznie wygladaja skaczace fury i ich kierowca ktory musi sie kurczowo trzymac kierownicy. fura musi byc ciezka, stabilna, niska. i to jest super a nie jakies tam skaczace furki. moze to i efektowne ale na krotka mete.

nie kumam twojego myslenia. to samo mozesz powiedziec o twardej e34 ( model podalem z mysla o Tobie) na dobrym niemieckim gwincie opuszczonym prawie na maxa aby to wygladalo jak nalezy, 17" z niskimi oponkami aby tez to wygladalo jak nalezy i "kierowca ktory musi sie kurczowo trzymac kierownicy" aby dal rade jechac prosto w koleinach po naszych polskich kochanych drogach, aby nie rozwalil miski olejowej, aby nie pogiac lansowych felg itd.
To jest hobby, pasja. Trzeba uzywac z zycia i sie bawic jak sie jest jeszcze mlodym a nie od dziecinnych lat do zgrzybialej starosci jezdzic cywilnym lanosem cross cantry.

Robsy-M-Technic - 2007-07-14, 22:51

Ten Mercedes 124 coupe jest KOZAKIEM :shock:
Menel napisa³/a:
To jest hobby, pasja. Trzeba uzywac z zycia i sie bawic jak sie jest jeszcze mlodym a nie od dziecinnych lat do zgrzybialej starosci jezdzic cywilnym lanosem cross cantry.

Tu Menel ma w 100% racje, po to się jest młodym, aby się lansować i wyrywać lachony na nasze e30-tki :wink: Pozdrawiam :D

casus maximus - 2007-07-14, 22:53

Menel, spoko. kazdy robi to co lubi ze swoim statkami. poprostu mi sie to nie podoba i tyle. smiesza mnie skaczace autka. nie krytykuje tych ludzi co takie rzeczy tworza bo w tej kwestii sie zgadzam z TobÄ…. liczy sie pasja. byc moze lepiej ze robia takie cos niz jakby mieli te autka zagrotuningowac. ale jakos takie bajery do mnie nie przemawiaja.
Menel - 2007-07-14, 23:23

troche coe zrozumialem ale bylo to trudne po takim tanim winie :lol:
Dla mnie kozak np. taki zglebowany bordowy mesiek :

a potem lans po warszawie w takim stylu :

potem przez dziurawe ulice tak :

i potem znowu gleba lansowa taka jak ze stacji :] :

casus maximus - 2007-07-14, 23:34

to dziwne bo myslalem ze tanie wina poszerzaja horyzonty :wink: :lol:
fakt, ten zglebowany mesiek wyglada przekozacko. chcialem podobnie zglebowac moje autko ale z zawieszeniami nie taka prosta sprawa.

735Pawel - 2007-07-14, 23:42

Bruner, :spoko: :spoko: :spoko: Filimk the best... jak widzialem go pierwszy raz na kanale 12 to myslalem ze padne ze smiechu.
Menel - 2007-07-14, 23:55

pewnie na tej opcji obnizenia co ma mesiek na stacji to mozna tylko pozowac do fotek a nie jezdzic ale i tak KOZAK !!
pssst i w dol....psssst i w gore rotfl

Yakuzatti - 2007-07-15, 00:32

Menel, to jest to! Lowridery to masa dobrej zabawy! Show w 100% gwarantowany i ten Luzny Styl :D Nawet skusilbym sie przerobic E34 na low-a. bo e30 jest za male.
Grucha Jr - 2007-07-15, 09:37

E32 też kozacko wygląda :spoko:
Gniewek89 - 2007-07-15, 12:43

Sam niewiem co o tym myslec lubie jak furka zapiernicza ale i jak dobrze leży. Tak więc chyba najbardziej w tym stylu pasowały by mi : MB 123 4d , Jag S-type i taki jak na zdjeciach , Volviaczek 940 i V70 ten kanciasty , BMW e23.Ale miałbym dylemat bo kurde to chyba zero resorowania ma może by tak dać takie zaiweszenie hydrauliczne jakie jest stosowane w cytrynach??
Low-Ridery to jest chyba jedyna dziedzina customu co do której mam tyle niepewnosci w sensie tego typu modów.
Pozdro

Pietrek - 2007-07-15, 13:48

Masz amortyzacje , zawieszenie nie jest sztywne na stałe.
mareks - 2007-07-16, 11:00

urbi napisa³/a:
http://www.myvideo.de/watch/646088 ..... 8)
czy jest lepsza forma lansu ponad to ?

zrobcie maly eksperyment: podczas ogladania tego kawalka przewincie co chwile w ktorakolwiek strone. tu leci ciagle ten sam motyw i tylko koles w fajansiarskim dresie troche inaczej macha rekami wykonujac rozne smieszne gesty :|

:wink:

ANDRZEJ-BIELAK - 2007-07-16, 22:03

E-32 jest w pytke. :D
BARABUS - 2007-07-17, 21:10

.... a mi to się zawsze podobało :] super sprawa stanąć na światełkach .... i sobie poskakać, to jest dopiero lansik.. :] :] :] :] :] :]
lesiek - 2007-07-18, 13:45

ANDRZEJ-BIELAK napisa³/a:
E-32 jest w pytke. :D

No ta 7-mka, jest przekozacka :spoko: :)