| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Akumulator Bosch silver 55 Ah bezobsługowy -ładowanie ?
dioob - 2007-02-02, 21:57 Temat postu: Akumulator Bosch silver 55 Ah bezobsługowy -ładowanie ? Panowie głupie pytanko bo niemam pojęcia a mianowicie posiadam akumulator Bosch Silver 55 Ah bezobsługowy, i tu problem czy można podłączyć go pod prostownik i doładowac , pytam bo auto stało prawie miesiąc nie odpalane ,narazie kręci rozrusznikiem ok,auto jeździ , niema z nim problemu ale dla pewności wolałbym go doladowac prostownikiem ale czy to konieczne?
Czy pomoże czy może dać spokoj bo zaszkodzi?
Z góry dzieki za info.Pzdrw
kamil.k - 2007-02-02, 22:00
bez obsługowy tzn. chyba ze nie da sie nic dolac anie wymieniac elektrolitu
zreszta akumlator nie rozpozna kto go ładuje czy alternator czy prostownik
Kimbek - 2007-02-02, 22:01
Doładowywanie na pewno nic mu nie zaszkodzi,o ale jak cały czas już teraz jeżdzisz to już pewnie sam się naładował, ja mam słabe ładowanie to jak są mrozy to wole sobie od czasu do czasu doładować prostownikiem
henry - 2007-02-02, 22:05 Temat postu: aku ........Zawsze warto podładować małym prądem ( o,5-0,8 A) to tylko pomoże a nie zaszkodzi.Zwłaszcza w sytuacji gdy akumulator nie był przez miesiąc używany.........Takie doładowanie napewno wpłynie w przyszłości na wydłużenie okresu eksploatacji tego akumulatora................henry
dioob - 2007-02-02, 22:16 Temat postu: Re: aku
| henry napisa³/a: | | ........Zawsze warto podÅ‚adować maÅ‚ym prÄ…dem ( o,5-0,8 A) to tylko pomoże a nie zaszkodzi.ZwÅ‚aszcza w sytuacji gdy akumulator nie byÅ‚ przez miesiÄ…c używany.........Takie doÅ‚adowanie napewno wpÅ‚ynie w przyszÅ‚oÅ›ci na wydÅ‚użenie okresu eksploatacji tego akumulatora................henry |
Dokładnie o to mi własnie chodzi nie chce go wykończyć bo poco sobie robić koszty na nowy akumulator,lepiej kaske na coś innego przeznaczyć.Dzieki
|
|