|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
MotorSport - 1 runda PPAiK PZM 2007; Leszno
Piotr_1 - 2007-02-05, 17:40 Temat postu: 1 runda PPAiK PZM 2007; Leszno Pierwszy start w tym sezonie, naprawdę udane, fajne, dobrze zorganizowane zawody, w dodatku było sucho i czarno, (czyli asfaltowo 8) ). Tyle że oczywiście trochę kręcioł - jak to KJS.
Plan był żeby złowić puchar w mojej klasie, czyli powyżej 2000cc, jednak nie wiedzieliśmy czy się uda, tym bardziej jak ukazała się lista startowa. Wystartowało finalnie 60 załóg, z czego mało przypadków, bo PPAiK cieszą się popularnoscią wśród dość już znanych kierowców (kilku licencjonowanch), którzy lubią sobie powalczyć na pewnym poziomie, także było sporo aut serwisowych
Walka była ostra, popełniłem stosunkowo mało błędów, oprócz ostatniego 16stego ostatniego odcinka, na którym pomyliłem słupek i musiałem się wycofać. Chyba nie tylko ja na szczęście
Pierwszy raz w życiu miałem założone dobre opony z tyłu. Były to proxes R888. Dla mnie kosmos, jednak na dojazdówkach ichny dźwięk przypominał napędzający się tabor elektrycznego zespołu trakcyjnego EN 57 (taki niebiesko żółty pociąg elektryczny). No i pierwszy raz miałem problemy z zarzucaniem auta (zawsze szło bokiem samoczynnie a teraz wyjeżdżał przód na pirelli p6) No i strasznie mi się szczęka zaciskała że aż mnie zęby bolały na mecie Są dość duże przeciążenia i już wiem dlaczego rajdóweczki czasem na zakrętach lubią wydachować bez powodu.
Wyniki trochę przerosły nasze oczekiwania ponieważ wygoliliśmy całą klasę. Czyli zajęliśmy pierwsze miejsce w klasie poganiając dwa audi quattro, z czego jeden turbo, chyba trzy subaru imprezy. W generalce pokonało nas 8 załóg, nie da się ukryć że kierowcy na pewno lepsi ode mnie.
Cieszę się bardzo z wyniku. Niektórzy kierowcy byli trochę niemile zaskoczeni, ponieważ nie myśleli że jakieś BMW ich kiedyś spaputuje i to na typowym kręciole Otrzymaliśmy ładne puchary, dyplomy i nagrody rzeczowe - skromne bo za miejsce w generalce ale zawsze coś
Gasper - 2007-02-05, 18:25
GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pięknie sobie radzisz, kiedyś sam poćwiczę taką jazdę jak sobie kupię w końcu to E30
SmasherE30 - 2007-02-05, 21:31
JOOOŁŁ DUUUDE!! I TAK TRZYMAĆ GRATULUJE
henry - 2007-02-05, 21:43 Temat postu: i m .........Piotrus !!! Gratulacje !!!! Jestes GOŚĆ !!!! pozdrawiam z Kielc - henry
Yakuzatti - 2007-02-05, 22:15
O
ZESZ
W
MORDE!
Piotrek jestes kozak, nie ma co. Szczerze gratuluje!
Piotr_1 - 2007-02-06, 01:26
Dziękuję, Wasze uznanie naprawdę wiele dla mnie znaczy, nie spodziewałem się tak entuzjastycznych postów I nie wiem co robić dalej, chyba po prostu zakupię te opony r888 na przednią oś i postaram się zdobyć jak najwięcej punktów w PPAiK. Mam nadzieje że nie rozwalę auta ponieważ jadę na granicy rozsądku i mam nadzieję że wymiany poszczególnych elementów samochodu kiedyś znajdą kres a przynajmniej nie będą się powtarzały jak awarie tego wszystkiego co psuje mi przyjemność z jazdy, która jest chyba dla mnie ważniejsza niż wynik
MOD EDIT: LUKAS
SmasherE30 - 2007-02-06, 08:59
Piotrek to przy kazji podziel się z nami w jakim rozmiarze były te oponki i skąd oraz za ile je wyrwałes bo z tego co pamiętam to są jakby uliczne dragsliki
Piotr_1 - 2007-02-06, 14:04
Mają rozmiar 195/55/15. Opona normalnie kosztuje 350, ja kupiłem nówki po 275 lekko okazyjnie na Allegro. Podobno opony można kupić w serwisie Toyoty Występują chyba trzy rozmiary na 15''... Właśnie ten oraz 205/50 i 205/55. Mi wszystko jedno który. Jeżeli ktoś znajdzie okazję, to ja również chętnie się rzucę na jeszcze 2szt.
Sosen - 2007-02-06, 14:15
Serdecznie gratuluję!! No i to mi się u Ciebie podoba, zero respektu dla 4WD, życzę samych sukcesów, żeby sprzęt psuł sią jak najmniej i dalej objeżdżaj te subarynki!!!
pzodrawiam
Sosen
P.S. Masz może jakieś fotki z tej imprezy? albo jakiegoś linka czy coś?
Piotr_1 - 2007-02-06, 16:42
Może pojawią się jakieś fajne zdjęcia lub filmik z tego rajdu. Na razie czekam. Umieszczam za to mój album fotograficzny z sezonu 2006, dużo fajnych fot, obejżyjta!!! Wrzucam w temacie naszych śmigieł żeby nie robić burdelu.
http://forum.beemka-klub....p=179931#179931
tomcat944 - 2007-02-07, 09:16
hej,
gratulacje.... to milo slyszec, ze BMW objezdza inne autka, szczegolnie 4WD....
jeszcze raz gratulacje....
Piotr_1 - 2007-02-07, 09:46
Są 4 filmy innych załóg:
http://s003.wyslijto.pl/i...wn=&gk=transfer
http://s001.wyslijto.pl/i...wn=&gk=rachunek
http://s002.wyslijto.pl/i...t=&down=&gk=gsm
http://s002.wyslijto.pl/i...down=&gk=laptop
LUKAS - 2007-02-07, 14:43
Piotrek ... GRATULUJĘ
Super wynik, naprawdę niesamowity wynik, objechac 4ro napędy nie jest łatwo
Tym większe uznanie dla Ciebie
Pozdrawiam i oby więcej takich sukcesów ...
puz - 2007-02-10, 09:46
prosze prosze gratuluje, no i moj troche w tym udzial bo Twoje auto to teraz zbieranina aut moich Adriana no i Twoich oczywiscie po kawalku pucharu dla nas
adrian e30 - 2007-02-10, 09:52
GRATKI. wynik bardzo sympatyczny
Piotr_1 - 2007-02-10, 23:37
Hehe Żebyś wiedział Puz białe komponenty na pewno dodały mocy (białe mogą więcej) nie wspominając już o kablach zapłonowych itd. Mam nadzieje że opijem na jakimś ogólnopolskim zlocie i że z kolejnych wyników coś też będzie do opicia
Felix BMW - 2007-02-11, 20:17
Piotr Gratuluje .
A powiedz będziesz śmigał dalej w PPAiK . Nam most regenerują jak doślą do końca lutego to pojawie się 10 marca już na kolejnym PPAiK. ( pościgamy się kapkę )
Piotr_1 - 2007-02-11, 23:15
Dzięki Na razie wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że chcę jechać Poznań. Wreszcie się spotkamy chyba
Felix BMW - 2007-02-13, 21:47
Spoko
|
|