| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Zamek centralny i alarm...pomocy
max325td - 2007-02-05, 19:13 Temat postu: Zamek centralny i alarm...pomocy
Mam problemik w e36 .Przestal odzywac mi sie alarm i nie dziala mi centralny zamek.Bol w tym ,ze nie moge dostac sie do wlewu paliwa.Czy znacie jakis awaryjny sposob otworzenia wlewu??Bagaznika tez nie moge otworzyc wkladka stoi jak zamurowana
pawelbach - 2007-02-06, 04:42
Srubokret ale chyba nie o to chodzi chyba bedziesz musiał naprawic centralny morze tylko kostka od sterownika zasniedziała
HeMP - 2007-02-06, 17:18
jak mozesz sie dostac do srodka to jestes "w domu" uratowany ... odkrec schowek za nim masz po prawej sterownik zamka odkrec go o rozbiez oslone podlacz wtyczke i osobny kawalek kabla gdzies do masy i od srodka podaj mase na piny (chba 25 lub 26) centralny zadziala ..... pozdrawiam.
ps ... jak nie dziala alarm i centralny z pilota to na 100% padl CI alarm i nie daje tez sygnalu na sterownik zamka
ryniek100 - 2007-02-06, 19:51
...albo wejdz do bagaznika przez zlozone oparcie kanapy,odchyl prawe obicie wbagazniku i zobaczysz silownik klapki,to samo zobaczysz jak zdejmiesz obicie klapy bagaznika
henry - 2007-02-06, 20:30 Temat postu: 555 ............przepraszam , że może głupio się zapytam , ale jaki stan baterii w pilocie ?????????????PZDR - henry
Bartek_P - 2007-02-06, 20:54
Dokładnie, sprawdź baterie w pilocie.
Jeśli są ok to wal do mnie na GG to ci powiem jak otworzyć żeby nic nie zepsuć.
Jeśli winą są baterie w pilocie, i po ich wymianie wszystko będzie działało ok, to polecam w inny ( prawidłowy) sposób podłączyć sterowanie zamkiem centralnym z alarmu , bo tak jak masz w tej chwili podłączone nie może być.
Chociaż w sądząc po ilości postów to niewiem czy powinienem ci to mówić
Rafał - 2007-02-07, 00:00
| max325td napisa³/a: | | Czy znacie jakis awaryjny sposob otworzenia wlewu |
nie wiem jak w innych e36 ale w kompakcie jest taki jakby guziczek po prawej stronie w tapicerce bagażnika z narysowanym dystrybutorem
trzeba za niego pociagnac a on za pomoca linki otwiera wlew
Bartek_P - 2007-02-07, 00:57
Jeszcze jedno mnie zastanawia.
Po co otwierać wlew do paliwa skoro i tak nie można wejść do auta??
Nie wiem jak wam ale coś mi tu śmierdzi...
Gasper - 2007-02-07, 01:04
| RafaÅ‚ napisa³/a: | | max325td napisa³/a: | | Czy znacie jakis awaryjny sposob otworzenia wlewu |
nie wiem jak w innych e36 ale w kompakcie jest taki jakby guziczek po prawej stronie w tapicerce bagażnika z narysowanym dystrybutorem
trzeba za niego pociagnac a on za pomoca linki otwiera wlew |
W coupe też to jest 8)
Gepard - 2007-03-24, 23:00
Podlacze sie pod temat w e36 323ti 1998r. padl fabryczny alarm na poczatku walnczal sie sam bez przyczyny po czym padl zupelnie a razem z nim centralny zamek. Spotkal sie moze ktos z podobnym problemem ewentualnie moze ktos polecic jakis serwis co sie z tym u pora w Warszawie??
max325td - 2007-09-01, 11:30
Odpowiedz na pytanie tkwila w wiazce znajdujacej sie pod nogami kierowcy . Przewody poprzecieraly sie i zwarly przez co sterowniki zamykaly tylko drzwi (nie otwieraly bagaznika ani wlewu paliwa) Co do postu kolegi Bartka_p uhm ... smierdzi bo koledze trza było pomóc. Jesli któremus z kolegów nie odpowiada ilość moich postow to trudno... zostałem z tego forum usuniety bo przez iles czasu nie zagladałem tu ... a dorobek moich postow z poprzedniego konta (gol) napewno przewyzsza ilosc postow kolegi znów Bartka_p
Bartek_P - 2007-09-02, 20:07
Może i przewyższa, ale podawanie na forum info o tym jak otworzyć auto bez kluczy jest trochę nie tego. I to jeszcze osobom których się nie zna i mają tyle postów ile mają.
|
|