BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - tapicerka skorzana jakie preparaty do czyszczenia...

jaqub - 2007-02-06, 15:40
Temat postu: tapicerka skorzana jakie preparaty do czyszczenia...
szukalem ale nie bylo....
jakie preparaty uzywacie/ uzywaliscie? chodzi mi o sprawdzone kosmetyki ktorymi mozna bez obaw czyscic (skutecznie) tapicerke skorzana w aucie i nie obawiac sie ze ja zniszczymy... i czym pielegnowac zeby sie nie niszczyla... ?? ?

casus maximus - 2007-02-06, 16:07

ja czyszcze specyfikiem Leder-Balsam - glownie srodek do skory nie tylko tapicerki ale tez odziezy skorzanej, mebli...
nadaje ladny polysk, odswierza troche ta moja stara skore i ladnie pachnie. polecam.
na opakowaniu jest napisane ze wylacznym importerem jest sklep w czestochowie ale polemizowalbym.

Adi - 2007-02-06, 16:27

Było było :wink: >> KLIK <<

Tak jak tam było napisane, ja wyczyściłem skóre wodą z rozpuszczonym szarym mydłem, wysuszyłem i nasmarowałem właśnie kremem Nivea, efekt bardzo dobry.

jaqub - 2007-02-06, 17:31

Adi napisa³/a:
Było było >> KLIK <<

o kurcze bo tam jest skora a nie skorzana hehehe...
ale i tak jest napisane o sposobach typuch mydlo szare +nivea... a ja bym chcial zeby wypowiedzial sie KTOS kto uzywa jakis specjalnych preparatow... bo ja np zawiodlem sie ostatnio na produktoach NIGRIN... niby wygladaja profi a spray do deski odbarwia plastik!!! dobrze ze zaczalem od nie swojego auta i to jeszcze od bagaznika... BYLEM W SZOKU.... :shock:

Belisama - 2007-02-06, 21:11

Nivea to akurat najlepsze rozwiązanie zapytaj byle kobiety czym torebki czyszczą tyle że narobić się trochę przy tym trzeba :)
skotniol - 2007-02-06, 21:16

ja u mnie czyszcze takimi chusteczkami :D bardzo dobrze sie sprawdzajÄ…

Pozdr

jaqub - 2007-02-06, 21:26

czyli jedyne co mi pozostaje to kupic mega pak NIVEA w MAKRO i czyscic :mg: a czego uzywacie do czyszczenia tzn. szmatki jakiejs?

[ Dodano: 2007-02-06, 22:21 ]
hej zobaczcie co znalazlem:
http://www.starwax.pl/mai...?id_rozdzial=26

ta firma robi rozne artykuly do czyszczenia link wyzej ale i do konserwacji i pielegnacji skory...
wg danych ze strony mozna dostac produkty m.in. w OBI...
chyba sie skusze... ciekawe tylko ile kosztuja :spoko:

Adi - 2007-02-06, 23:05

jaqub napisa³/a:
czyli jedyne co mi pozostaje to kupic mega pak NIVEA w MAKRO i czyscic :mg: a czego uzywacie do czyszczenia tzn. szmatki jakiejs?

Jesli chodzi o tą Nivee to do swojego kupiłem duże opakowanie te 250 ml i jeszcze sporo mi tego zostało

jaqub - 2007-02-06, 23:06

Adi napisa³/a:
jaqub napisa³/a:

Jesli chodzi o tą Nivee to do swojego kupiłem duże opakowanie te 250 ml i jeszcze sporo mi tego zostało

sprawdze ceny STARWAXu i ewentualnie wrzuce jakis przyblizony cennik na forum...

Adi - 2007-02-06, 23:13

Jak już się na coś zdecydujesz to pisz o efektach, może i ja spróbuje czegoś nowego :)
jaqub - 2007-02-06, 23:19

Adi napisa³/a:
Jak już się na coś zdecydujesz to pisz o efektach, może i ja spróbuje czegoś nowego :)

postaram sie jutro zajac tym tematem i ewentualnie zrobie jakas fotorelacje :spoko:

Belisama - 2007-02-07, 08:39

jaqub napisa³/a:
a czego uzywacie do czyszczenia tzn. szmatki jakiejs?

Najlepsze waciki kosmetyczne :)

Menel - 2007-02-07, 18:05

ja uzywam delikatnej oliwki dla bobasow Johnson's baby.
jaqub - 2007-02-07, 20:57

kupilem "delikatne naturalne mydlo" firmy starwax w OBI (to specjalne do tapicerek skorzanych) za 30pln bez kilku groszy... dzis dopiero co wrocilem wiec juz sie nie zabiore do pracy ale mam juz wyjete fotele i bede jutro czyscil... kupilem tez jakas gabke villedy (za ciut ponad 2 pln)..
co do pozostalych produktow to olejek do czyszczenia i polerowania kosztuje jakos podobnie ok 30pln a spray do pielegnacji ciut ponad 20pln... jest tez preparat do regeneracji (koloru w kilku odcieniach) za tez ok 30pln...

wymylem siedzenia tym mydelkiem i moje spostrzezenia sa takie:
ladnie pachnie, dosc dobrze czysci, nie usuwa przebarwien i glebszych plam, idealnie zdejmuje brud (gabke trzeba czesto plukac) a co chyba najwazniejsze nie wysusza skory... tzn odtluszcza ale nie ma efektu "szorstkosci"... oka lece do OBI po jakis kremik :mg:

[ Dodano: 2007-02-08, 22:53 ]
przed:

po:

nie wysilalem sie bardzo przy myciu... nastepnie troche kremu odzywiajacego ale efekty sa naprawde fajne :mg: