BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - problem z wrzucaniem biegow m20b20 e30

debauched - 2007-02-08, 05:27
Temat postu: problem z wrzucaniem biegow m20b20 e30
witam, mam problem z wrzucaniem biegow, wyruszylem na mala trase, pelny relaks 80km/h, muzyka, po 30km zawracam, staje na swiatlach - zielone a tu jedynka prawie nie chce wejsc, ale zlalem to pomyslalem, ze moze to jakis jednorazowy kaprys auta, niestety w miescie okazalo sie ze reszta biegow ma ten sam problem, niekiedy nawet cos zazgrzyta. ogolnie to jestem zalamany bo auto ledwo wyjechalo od mechanika (awaria maglownicy ze wspomaganiem), mam nadzieje ze to jakas blachostka, moze to sprzeglo?
tomcat944 - 2007-02-08, 09:25

hej,
jak reszta biegow nei wchodzi to calkiem mozliwe, ze sprzeglo....
sprawdz poziom plynu hamulcowego.....

Mauser - 2007-02-08, 20:59

drążek lata na lewo prawo?
U mnie rano, i po przerwie dłuższej, muszę trójke najpierw wrzuciić bo 1, 2 i wsteczny nie bardzo chca.... :/ drążek lata, ale nie jakoś ekstremanie.
sprzęgło nowe.....

debauched - 2007-02-09, 16:41

witam, drazek nie ma jakis duzych luzow, powiedzialbym ze ma normalne. problem z wrzucaniem biegow to na 100% sprzeglo, okazuje sie ze przy wcisnietym maksymalnie sprzegle i wrzuceniu jedynki auto minimalnie zaczyna toczyc sie do przodu, podobnie gdy wrzuci sie wsteczny, auto zaczyna toczyc sie delikatnie do tylu. czym moze byc to spowodowane, to stalo sie nagle. czy sprzeglo sie zapowietrzylo? czy pada silownik sprzegla? samo sprzeglo trzyma dobrze, nie slizga sie.
HAMANN E30 - 2007-02-10, 17:05

tak dokładnie to SILOWNIK SPRZEGŁA!!! mialem to samo w e30!Spróbuj odkrecic odpowietrznik od wysprzeglika i przez wezyk na sztrzykawce wlej przez niego plyn hamulcowy...pedał sprzegla podejdzie do góry i problem z glowy(chwilowy).Takze polecam kupic nowy wysprzeglik(u nas w Bydg. zaplacilem za niego niecałe 50zl-nowy).Pozdroo
Mauser - 2007-02-11, 03:13

Dobra Haman jeszcze napisz co gdzie jak co sie odkręc zdejmuje itp...
debauched - 2007-02-11, 07:58

jutro podjade odpowietrzyc uklad sprzegla, zobaczymy co z tego wyjdzie, martwi mnie tylko czy to przypadkiem nie pompa sprzegla, jest podobno znacznie drozsza.
HAMANN E30 - 2007-02-11, 16:10

Mauser napisa/a:

Autko na kanał i bedziesz widział : od skrzyni wychodzi wysprzeglik---jest tam tylko jedna sruba z odpowietrznikiem-więc napewno sobie kolega poradzi.POzdroo-napisz co i jak z tym wysprzeglikiem.

Bruner - 2007-02-11, 18:07

Mauser napisa/a:

Temat wysprzeglika byl walkowany juz conajmniej kilkanascie razy na forum, wystarczy poszukac, tu masz kilka przykladow:
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=19099
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=16089
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=11627
W ostatnim linku pisalem jak go wykerecic - proste tylko potrzebny jest przegub do nasadek i przedluzka.

Mauser - 2007-02-12, 07:21

Super chłopaki, dziękuję za pomoc. W wolnej chwili jazda na kanał