BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Kilka milionow na podgrzewany chodnik - co o tym sadzicie??

tomcat944 - 2007-02-08, 12:01
Temat postu: Kilka milionow na podgrzewany chodnik - co o tym sadzicie??
hej,
mowa o chodniku przed palacem prezydenckim - kaczor sie przewrocil sie...

ja rozumiem, ze od jakiegos czasu w naszym kraju moze sie rozgrywac komedia ale to juz chyba przesada... :wow:

Co o tym sadzicie??

Kujon - 2007-02-08, 12:08

to jest prawda czy kaczka :?: ....... dziennnikarska :P
tomcat944 - 2007-02-08, 12:09

hej,
jest juz ogloszony przetarg w zamowieniach publicznych....

speed - 2007-02-08, 12:57

chyba zartujesz 8) :?: :?: :?:
duchPW - 2007-02-08, 13:06

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3899516.html
dobre, ale najważniejsze, że nie ma to żadnego związku z niezdarnością premiera

nie zdziwie się, jak jeszcze obniżą wszystkie poręcze w budynkach użyteczności publicznej - też bez związku z posturą bliźniaków nr 1

Lord Lukasz - 2007-02-08, 14:35

Szpitale zamykają bo kasy nie ma a te ...trukawkowe ...truksawki fundują sobie chodniki za 6mln zł. :evil: :evil: :evil: Tak to jest, dwa kaczory dopchały sie do korytyta i ...truskawkuje im sie w głowie.
Prosiak - 2007-02-08, 14:48

...Boze widzisz i nie grzmisz??!!
niech nam ktos :help:
Pzdr.Prosiak :(

Domel - 2007-02-08, 15:00

Ja pozostawie to bez komentarza, bo gdybym napisal tu co o tym mysle to bym z forum wylecial... wiec... *****

:x :x

Pietrek - 2007-02-08, 15:19

Nie wiem czy słyszeliście ale za swojej kadecji Nasz kartoflany prezydent odbył 17 służbowych lotów i 50 prywatnych ale za to służbowym samolotem na koszt 20 tys ojro- zgadnijcie za czyje pieniądze :lol: Bo przecież nie jego...
BADYL - 2007-02-08, 16:20

Mnie juz w tym pie........ kraju nic nie zdziwi,ludzie nie maja za co zyc a tu jakies swiatynie opacznosci bożej,metro miało dostac 90 mln i juz nie dostanie bo Gronkowiec był tak zajety męzem ze zapomniała.Problemy a autostarda augustowska gdzie ma isc,wydymajmy i ruskich podnoszac cene za przeszył ropy na zachód,a co najwazniejsze ODDAJMY AMERYKANOM CO ICH i niech SPADAJA do swojego 200 letniego państwa!!!WON!!!

Dopoki beda nami rzadzi 2 popaprance ze swoja swita i wogole stare układy NIC W TYM KRAJU NIE BEDZIE NORMLANIE.

Nie ma w polsce kogos kto by stanał by na czele jakies rewolucji,kogos kto by znowu uruchomił Ku Klux Klan (czy jak to sie tam pisze).

Bede kandydował do nastepnych wyborów prezydenckich :D :D:D:D:D poprzecie mnie???oddam wam w gratisie te X5;7 i inne bejce do skatowania :D :D:D:D:D a w pałacy bedziemy organizwoac swingers party,wybuduje od szczecina po ukraine i od augustowa do zielonej góry AUTOSTARDY.

Zrobie nowa aleje zasłuzonych w wawie - beda słupy telegraficzne a na nich co tydzien nowa twarz a na koniec kazdego miesiaca TWARZ MIESIACA.

Nie ogladam telewizji co wejde na WP albo ONET to wychodze bo mnie krew zalewa jak sie to czyta.

I znowu podniosłem sobie cisnienie :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Łukasz - 2007-02-08, 16:23

Z tymi autostradami to uważaj ---- ja jestem z GREENPEACE!!!!!!! :x :evil:
BADYL - 2007-02-08, 16:25

Łukasz napisa/a:
Z tymi autostradami to uważaj ---- ja jestem z GREENPEACE!!!!!!! :x :evil:

W poslce przestała by istniec taka organizacja bo to wlasnie przez takich ludzi ZE SIE COS NIE PODOBA bo drzewo jest stare mamy jak mamy.

BM 6 - 2007-02-08, 16:43

Lord Lukasz napisa/a:
Szpitale zamykają bo kasy nie ma a te ...trukawkowe ...truksawki fundują sobie chodniki za 6mln zł. :evil: :evil: :evil: Tak to jest, dwa kaczory dopchały sie do korytyta i ...truskawkuje im sie w głowie.

... Dopchały??? ...... Jakie >DOPCHAŁY<!!! .......... Chyba KTOŚ na nich głosował ......
...... i chyba KTOŚ ich wybrał. Albo jest demokracja albo.............?????........TRUSKAWKI!!!
Pozdrowienia i całuski - M.

duchPW - 2007-02-08, 16:46

a co to jest ten greenpeace?
Łukasz - 2007-02-08, 16:48

niszczyciele niszczycieli przyrody ignorancie :wink:

Kiras, wybetonować całą Polskę, co?!!!!

I wszędzie market, zeby było pod czym palić gumę. I bloki, bloki, bloki....

Rozumiem, ze nie zaszczepiono Ci szacunku do starych drzew, bywa... :|

Pietrek - 2007-02-08, 16:54

Łukasz napisa/a:
I bloki, bloki, bloki....

Bloki łapiesz Łukaszu ? Oj niedobrze :P

center - 2007-02-08, 17:06

tez jestem za, wszedzie beton..
pelna prywatyzacja wszystkiego i po sprawie, beda dbac o wlasne wiec beda chcieli zarabiac... :)
kiras ja chetnie, jeszcze jak sciagniesz akcyze z PB to wiesz :)

BM 6 - 2007-02-08, 17:20

Jeśli chodzi o beton to ......... najlepszej jakości znajdziecie w pobliżu >RADIA MARUSIA<
Jest tak "gruby", że chyba bomba atomowa tego nie rozkruszy :lol:

urbi - 2007-02-08, 17:45

tomcat od njusu to mamy tu Lukasza, pioterw jest od opowiesci ... nie ma dla ciebie miejsca a pchasz sie z pierdolami :wink:

lukaszu ... beton i markety a drzewa bedziesz mogl sobie poogladac w obi 8)

świr E-36 - 2007-02-08, 22:41

Widzę że w tym naszym dziwnym kraju dzieje się coraz gorzej, faktycznie jak pisze Kirek brakuje kogoś z jajami, kogoś kto powie jasno i bez ogródek "wyp....ać od żłoba" tym złamasom. Niestety przyjdą nowi i będzie to samo, ale jak się nikt nie przeciwstawi to dalej będą na tym "koniku" jechać.
Polacy chyba stracili ducha do walki, brakuje Nam tego zapału i sił które mieli nasi dziadkowie.

Łukasz - 2007-02-08, 22:47

kirek na premiera, przynajmniej nie jest mały i nie łysieje na czubku beretu :lol:
BADYL - 2007-02-08, 22:54

świr E-36 napisa/a:
Widzę że w tym naszym dziwnym kraju dzieje się coraz gorzej, faktycznie jak pisze Kirek brakuje kogoś z jajami, kogoś kto powie jasno i bez ogródek "wyp....ać od żłoba" tym złamasom. Niestety przyjdą nowi i będzie to samo, ale jak się nikt nie przeciwstawi to dalej będą na tym "koniku" jechać.
Polacy chyba stracili ducha do walki, brakuje Nam tego zapału i sił które mieli nasi dziadkowie.

Dlatego jak patrze na tych ludzi co przezyli wojne i zyja do dzisiaj ze musza zyc w takich czasach - to az serce boli.

Teraz jest zasada wszystko co jest dobre to jest niedobre dla Kaczorów.

misza - 2007-02-08, 23:32

Juz nie raz byl taki temat poruszany ale przeciez samo nic sienie zrobi. Jesli my sie nie wezmiemy za polityke tzn ja i Kirek to w tym kraju normalnie nie bedzie( ja bede premierem, Kiras głowa narodu - bo ma to cos :D ) dlatego juz niedługo jak mi sie tylko urlop skonczy(L4 przez miesiac) zaczynam inwazje na urzad miasta jakas mala posada a za pare lat najmłodszy burmistrz w kraju potem poseł premier (potem pewnie mnie zastrzela to bedzie pierwszy zamach stanu w naszym kraju) Dlatego mowie wam teraz zebysie sie starali a wypie**** kaczorow na zbity pysk i wtedy nic im nie pomoze.......
BIZON - 2007-02-08, 23:36

oooo miene gote!!! :shock: :shock: :shock:
ale się tu dziejeeee.....(?) :|
ale "kaczorów" to ja......... :help: ........ "niiiiiiiiiii...lu......blu..." ;/
chyba,że na " :wink: stole"

Prosiak - 2007-02-09, 09:28

ale niestety prawda jest jedna,to naród polski ich wybrał a ja nie będąc na wyborach przyczyniłem sie do ich zwycięzstwa :placze: :placze:
Pzdr.Prosiak :roll:

Belisama - 2007-02-09, 09:37

Mały żarcik, bardzo tu pasuje :)

Jarosław Kaczyński zginął w tragicznym wypadku. Jest przyjęty w niebie
> przez
> Św. Piotra, który rzekł mu:
> - Witamy ! Ale najpierw musimy załatwić drobny problem... Tak rzadko
> widujemy
> tu premierów, że nie jesteśmy pewni, co mamy z tobą zrobić. Szef chce, żebyś
>
> spędził jeden dzień w piekle i jeden dzień w niebie. Potem będziesz musiał
> wybrać miejsce, w którym będziesz chciał spędzić wieczność.
> - Ależ ja już zdecydowałem, chcę zostać w niebie
> - Żałuję, ale mamy swój regulamin.
>
> Św. Piotr prowadzi Jarosława do windy, która wiezie go do piekła.
> Gdy drzwi otworzyły się, znalazł się na znakomitym, zielonym polu golfowym,
> słońce świeci na bezchmurnym niebie i jest łagodne 25°C. W dali rysuje się
> wspaniały pawilon klubowy. Przed budynkiem jest jego ojciec, ksiądz Rydzyk i
>
> premier Jan Olszewski. Jest tu także znaczna część prawicy. Wszystkie te
> piękne postacie zabawiają się, szczęśliwi, ubrani elegancko, choć swobodnie
> (Dior, Versace, Armani, etc.). Podążają na jego spotkanie, ściskają go
> serdecznie i rozpoczynają się wspomnienia z przeszłości i homeryckie debaty
> (ha! ha!). Zagrali przyjacielską partię golfa, potem zjedli wystawny obiad z
>
> kawiorem i homarem. Diabeł oferuje także lody...
>
> - Wypij jeszcze Margheritę i wypocznij sobie, Jarku.
> - Och, no ... , nie mogę pić, złożyłem przysięgę.
> - E tam, mój drogi, tu jest piekło. Możesz jeść i pić wszystko co chcesz bez
>
> obawy. Od tej chwili będzie tylko coraz lepiej!
>
> Kaczyński wypija swój koktajl i zaczyna nabierać przekonania, że diabeł jest
>
> całkiem sympatyczny. Jest grzeczny, opowiada niezłe kawały, lubi zabawne
> sytuacje itd.
> Bawili się tak dobrze, że nawet nie zauważyli kiedy minął im czas... W końcu
>
> nadeszła godzina odejścia. Wszyscy przyjaciele uścisnęli go i Kaczyński
> wsiadł do windy wiodącej do nieba.
>
> Święty Piotr oczekiwał go przy wyjściu.
> - Teraz pora na wizytę w niebie - rzekł mu staruszek otwierając drzwi do
> raju.
>
> Przez 24 godziny Kaczyński miał przebywać z Turowiczem, Giedrojciem,
> Szczepańskim, Kisielewskim, całym bractwem życzliwych ludzi,
> przechadzających
> się po Polach Elizejskich, rozprawiających na tematy znacznie ciekawsze niż
> pieniądze i traktujących się z kurtuazją.
> Żadnego złego zagrania ani świńskiego kawału; żadnego zachwycającego
> pawilonu
> klubowego, tylko zwykła jadłodajnia. Jako że ludzie ci nie należeli do
> bogaczy, nie znalazł tu nikogo dobrze znanego, nikt też w nim nie rozpoznał
> ważnej osobistości ani kogoś wyjątkowego. Gorzej! Jezus jest kimś w rodzaju
> hippisa, osobą nieodpowiedzialną, która wciąż mówi tylko o "wieczystym
> pokoju" i powtarza w nieskończoność komunały bez wyrazu :
> - "Wygnać przekupniów ze Świątyni", "Trudniej będzie bogaczowi wejść do
> mojego królestwa, niż wielbłądowi przejść przez ucho igielne" itd.
>
> Gdy dzień skończył się, Święty Piotr wrócił ...
>
> - No, Jarosławie, teraz musisz wybrać.
> Kaczyński zastanowił się przez minutę i odrzekł :
> - Nigdy nie przypuszczałem, że dokonam podobnego wyboru. Ech, dobra.
> Stwierdzam, że niebo jest interesujące ale jestem przekonany, że będę czuł
> się znacznie swobodniejszy w piekle, wśród moich przyjaciół.
>
> Święty Piotr odprowadził go aż do windy i Jarosław Kaczyński zjechał znowu
> do
> piekła . Gdy drzwi otworzyły się, znalazł się w środku wielkiej równiny,
> wypalonej i pustej, pokrytej toksycznymi wylewami i odpadkami przemysłowymi.
>
>
> Z przerażeniem dostrzegł wszystkich swoich przyjaciół na kolanach,
> powiązanych wzajemnie łańcuchami, którzy zbierali śmieci, aby je wrzucać do
> wielkich, czarnych worów. Stękali z bólu, zanosili skargi na swoje tortury;
> ręce i twarze mieli czarne od brudu. Diabeł zbliżył się, obejmując go za
> ramiona swoją włochatą i śmierdzącą łapą.
>
> - Nie rozumiem - bełkotał Kaczyński w stanie szoku- gdy byłem tu wczoraj,
> było pole golfowe i pawilon klubowy. Jedliśmy kawior i homara i podpiliśmy
> sobie. Podskakiwaliśmy jak zające i bawiliśmy się świetnie... Teraz widzę
> tylko pustynię wypełnioną nieczystościami i wszyscy mają wygląd żałosny.
>
> Diabeł spojrzał na niego, uśmiechnął się i szepnął do ucha:
> - Wczoraj mieliśmy tu kampanię wyborczą; dzisiaj zagłosowałeś na nas!
> *

casus maximus - 2007-02-09, 12:02

wyborne... :D
ale taka jest wlasnie prawda...tanie panstwo mialo byc, wogole wszystko mialo byc cudwone. najsmieszniejsze ze ludzie nadal na takie kocopoły sie nabieraja. ale beda nastepne wybory, nastepne cwaniaki beda sie chcialy dopchac do wladzy i znow zaczna wymyslac jak to nie bedzie dobrze i wogole. a ta cala cholota znow w to uwierzy i na nich zaglosuje. rzeczywistosc jak zwykle okaze sie inna.

BM 6 - 2007-02-09, 14:26

casus maximus napisa/a:
wyborne... :D
ale taka jest wlasnie prawda...tanie panstwo mialo byc, wogole wszystko mialo byc cudwone. najsmieszniejsze ze ludzie nadal na takie kocopoły sie nabieraja. ale beda nastepne wybory, nastepne cwaniaki beda sie chcialy dopchac do wladzy i znow zaczna wymyslac jak to nie bedzie dobrze i wogole. a ta cala cholota znow w to uwierzy i na nich zaglosuje. rzeczywistosc jak zwykle okaze sie inna.

........ A może by tak namówić wreszcie na głosowanie pozostałą resztę społeczeństwa polskiego............. tę >nie hołotę< ...... ?? ?

casus maximus - 2007-02-09, 14:43

BM 6 napisa/a:
........ A może by tak namówić wreszcie na głosowanie pozostałą resztę społeczeństwa polskiego............. tę >nie hołotę< ...... ?

powiedz mi ktory z poprzednich rzadów wywiazal sie z obietnic ? i odpowiedz sobie sama na pytanie dlaczego ludzie nie chca glosowac...

Yakuzatti - 2007-02-09, 15:26

heheh, klasowa historyjka.
A ta sytuacja w panstwie to paranoja :-) trzeba sie ewakuowac :)

Łukasz - 2007-02-09, 16:02

betoniarze do rosji! tam macie jeszcze kupę połaci do wybetonowania!
BM 6 - 2007-02-09, 17:50

casus maximus napisa/a:

powiedz mi ktory z poprzednich rzadów wywiazal sie z obietnic ? i odpowiedz sobie sama na pytanie dlaczego ludzie nie chca glosowac...

Ja wiem dlaczego nie chcą głosować. Wygodniej i przyjemniej jest krytykować innych, niż samemu coś zrobić. Zawsze trzeba mieć wroga, którego się opluje, zamiast pomóc. Tak było zawsze (z małymi wyjątkami) i tak będzie nadal jeżeli będziemy się oglądać, że KTOŚ za nas to zrobi. >KTOŚ odgoni ICH od koryta< Ktoś inny nie my!! Ktoś inny zagłosuje za nas a my sobie ponarzekamy...........
Przyjemnego biadolenia - M.

Prosiak - 2007-02-09, 18:08

ja sie niestety udezyłem w piers i przyznałem szczerze (pare postów wstecz) ze pomogłem Kaczynskim w wygraniu wyborów nie idąc samemu na wybory :(
A teraz słucham o aferach,dymisjach,genialnych pomysłach oraz o tym co to oni nie zrobia.Teraz będąc na urlopie często oglądam TVN24 i ciągle słysze jakies newsy z dziedziny naszej polityki oraz co kawałek odbywają sie co nóz to nowe konferencje prasowe gdzie ogłaszaja swoje plany,pomysłi itd...... :spoko:

...a córa Kaczynskiego sie rozwodzi!Ciekawe czy tak porządni ludzie wezmą rozwód koscielny i jak dzielny pan prezydent to skomentuje ;/

Pzdr.Prosiak :wink:

Bagor - 2007-02-09, 18:41

Na kogo byście głosowali i jeśli można wiedzieć to dlaczego ?
kamil.k - 2007-02-09, 19:25

Bagor problem w tym ze u nas nie ma na kogo głosowac.

szkoda ze sie nie połamał tak porzadnie.moze wtedy potraktowałby to jako znak od Boga :)

ostatnio na intetrii widzialem sondaz.z jakich wydatkow panstwo polskie powinno zrezygnowac i bylo tam wyszczegołnione kilka pozyjcji łacznie ze swiatynia ale byla jedna 400mln zl wojna w iraku i afganistanie :roll: niby nie kaczki wyslaly nasze wojska ale i tak oberwie im sie za to :D

najbardziej jednak podobaja mi sie ciagle remonty pałacu prezydenckiego.kiedys czytalem o tym ze poprzednicy tez sobie nie załowali pieniedzy na remonty.
kilka lat temu na jednej budowie poznałem goscia który robił ze swoja firma własnie w palacu jako podwykonawca.mowil ze rozpie... nowe rzeczy i burzyli co sie dało. podbno takie przekrety tam szly ze szok.według nei go nawet za komuny takich akcji nie widzial :D

casus maximus - 2007-02-10, 07:17

BM 6 napisa/a:
Ja wiem dlaczego nie chcą głosować. Wygodniej i przyjemniej jest krytykować innych, niż samemu coś zrobić. Zawsze trzeba mieć wroga, którego się opluje, zamiast pomóc. Tak było zawsze (z małymi wyjątkami) i tak będzie nadal jeżeli będziemy się oglądać, że KTOŚ za nas to zrobi. >KTOŚ odgoni ICH od koryta< Ktoś inny nie my!! Ktoś inny zagłosuje za nas a my sobie ponarzekamy...........
Przyjemnego biadolenia - M.

ale ja nie widze w tych wszystkich politykierach wrogów. nie powiem kolo czego oni mi lataja. ta cala scena polityczna to jest jeden wielki kabaret. tutaj naprawde nie ma na kogo glosowac. przeciez nie bede glosowal na klaunów. trzeba byc slepym aby nie zauwazyc ze to wszystko to zgnilizna.kazdy rzad wyrolowal swoich wyborców. robia to dalej i sie smieja. ja nie biadole i nie narzekam. nie mam powodu. mam poprostu z tego niezly ubaw.
a ty bm6 udzielasz sie gdzies? pomagasz? jestes w samorzadzie czy cos takiego? :mg:

Belisama - 2007-02-10, 12:03

casus maximus napisa/a:
ja nie biadole i nie narzekam. nie mam powodu. mam poprostu z tego niezly ubaw.

Podejście dobre tylko na dłuższą metę trochę destrukcyjne :wink: , bo prędzej czy później "zgnilizna" każdemu nadepnie na odcisk bezposrednio :>

casus maximus - 2007-02-10, 14:38

belisama napisa/a:
Podejście dobre tylko na dłuższą metę trochę destrukcyjne , bo prędzej czy później "zgnilizna" każdemu nadepnie na odcisk bezposrednio

hehe...byc moze i mnie dopadnie :wink:

BM 6 - 2007-02-10, 15:09

casus maximus napisa/a:

a ty bm6 udzielasz sie gdzies? pomagasz? jestes w samorzadzie czy cos takiego? :mg:

Przypadek zrządził, że od 1,5 roku jestem moderatorem na tym forum a od listopada (między innymi) jestem w Zarządzie naszego Klubu. Jak wiesz jest to funkcja całkowicie społeczna.
Więcej chwalić się nie będę, poczekam, aż inni mnie pochwalą.
Pozdrowienia i całuski - M.

metaldaw - 2007-02-10, 15:32

Yakuzatti napisa/a:
heheh, klasowa historyjka.
A ta sytuacja w panstwie to paranoja :-) trzeba sie ewakuowac :)

Ewakuacja trwa juz kilka lat... (ale rzad tego nie zauwaza bo jest to im na reke - dzieki temu bezrobocie spada...)

Nie zaluje swojej decyzji o emigracji - malo tego coraz bardziej sie w niej utwierdzam...

...a na Polske patrze nie jak na pozostawiona ojczyzne, ale jak na miejsce gdzie tanio mozna spedzic wakacje...

...jedynie bliskich i przyjacoil brakuje... ale i oni tez stopniowo wyjezdzaja...