| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - BMW jest lepsze od McLarena i Ferrari
Goliat - 2007-02-11, 18:01 Temat postu: BMW jest lepsze od McLarena i Ferrari
| Cytat: | Trzeci kierowca ostatnich mistrzostw świata Formuły 1, Felippe Massa uważa, że obecnie najlepsze wrażenie robią bolidy teamu BMW-Sauber. Według Brazylijczyka właśnie niemiecki zespół wypada na sesjach treningowych lepiej od pojazdów McLaren-Mercedes i Ferrari, w którego barwach startuje.
"Na pewno najszybsze są McLareny, lecz na pojedynczych okrążeniach, całkiem dobrze wypada też Ferrari, ale również w pojedynczych wynikach. Natomiast dla mnie na tym etapie przygotowań do sezonu najlepsze są bolidy BMW" - powiedział Massa w wywiadzie udzielonym włoskiemu dziennikowi "La Gazzetta dello Sport" po treningach na hiszpańskim torze Jerez.
"Nie mówię o konkretnym dniu, tylko o całokształcie wyników sesji. Postawa BMW zrobiła na mnie ogromne wrażenie w Walencji, gdzie odbyły się najciekawsze jak dotąd próby nowych modeli - dodał Brazylijczyk, były kierowca teamu Sauber-Petronas (kupiło go BMW w 2005 roku). - Nasze próby nowego bolidu wypadły zgodnie z oczekiwaniami, ale bez rewelacji. Potwierdziło się, że mamy szybkie bolidy, chociaż parę szczegółów wymaga jeszcze poprawy".
Pierwszym zawodnikiem teamu BMW-Sauber jest Niemiec Nick Heidfeld, który we wtorek na torze Jerez był najszybszy podczas testów odbywających się przy silnym wietrze i deszczowej pogodzie. Trzeci wynik dnia uzyskał kierowca testowy, Niemiec Timo Glock.
W jazdach testowych nie wziął udziału drugi kierowca niemieckiego zespołu - Robert Kubica, który w ubiegłym roku zdobył sześć punktów, zajmując trzecie miejsce we wrześniowej Grand Prix Włoch. Polak pomógł BMW-Sauber wywalczyć piąte miejsce w klasyfikacji MŚ konstruktorów na koniec sezonu.
Massa w 2006 roku był partnerem Niemca Michaela Schumachera, a po tym jak siedmiokrotny mistrz świata zakończył karierę został pierwszym kierowcą Ferrari.
Nowy sezon rozpocznie się 18 marca wyścigiem o Grand Prix Australii.
|
Oryginal TU
Pozdro
Yakuzatti - 2007-02-11, 18:40
A na poczatku wyszyscy mowili, ze BMW w F1? Co to ma byc? Beznadziejne, psuje sie itd...
jackx - 2007-02-11, 19:28
A ja mam jazde co by sie wybrac na zawody do Nürburgring, podobno tam BMW robi dni otwarte dla specjalnych gości czyli na zaproszenie albo UWAGA (podobno nie wiem tego na pewno) jak sie blysnie kluczykami do samochodu to wpuszczą do parku maszyn. Nie wiem ile jest w tym prawdy, tak czy inaczej warto chociaz raz obejzec na żywo wyscig F1
BIZON - 2007-02-11, 22:42
| jackx napisa³/a: | | A ja mam jazde co by sie wybrac na zawody do Nürburgring |
też myślałem o tym...
fajnie by było zorganizować jakiś wspólny wyjazd na GP F1 na Nürburgring albo może Węgry...? bliżej i taniej oczywiście jakiś autokar bo "betkami" troche by kosztowało...
może jast ktoś na forum co ma możliwość załatwienia tanio taki transport...? najlepiej jak by było najwięcej chętnych żeby było jak najtaniej.
ja niestety nie mam takiej możliwości... i dlatego pytam...
ja bym się pisał
co Wy na to
duchPW - 2007-02-12, 09:27
ostatnio dzwonił do mnie brat z tego toru - właśnie jak był trning - w sumie sobie nie pogadaliśmy, ale nawet przez telefon dźwięk robi mega wrażenie
pamiętajcie, że podczas terningów sprawdza się różne ustawienia w bolidach i nie koniecznie te, które wykręcają najlepsze czasy na treningach, wygrywają potem wyścig
|
|