| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Opłata Recyklingowa Do Zwrotu
casus maximus - 2007-02-12, 09:56 Temat postu: Opłata Recyklingowa Do Zwrotu http://podatki.wp.pl/POD,...50&ticaid=53352
Sosen - 2007-02-12, 10:14
Ciekawe czy na dzień dzisiejszy płaci się ten podatek czy nie? Kolega dzisiaj rejestruje samochód to się dowiem, ale jak znam życie to pewnie będzie musiał wybecalować 5 paczek.
duchPW - 2007-02-12, 13:46
ja rejestrowałem na początku roku, to ściągali
wiadomo jakim źródłem informacji jest szukający sensacji Dziennik ... ale trzeba się będzie zainteresować
Sosen - 2007-02-12, 13:49
Na dzień dzisiejszy pobierają ten podatek, jak znam życie to się szybko nie zmieni, będziemy płacić i później walczyć o zwrot, a i tak zrobią tak, że nikt nie zobaczy ani grosza.
pozdrawiam
o==00=oo
jaqub - 2007-02-12, 15:05
w zeszlym roku placilem 500pln i chyba nawet gdzies mam przelew ale watpie zeby cos z tego bylo... bo skoro za nowke sztuke w salonie tez biora... zreszta nie ma nic podane ze niby z jakich przyczyn mialoby byc zwracane czy cos... a skladanie wniosku zeby oddali bo inni skladaja to bezsens i strata czasu
casus maximus - 2007-02-12, 21:40
spokojnie jaqub. trzeba poczekac na wyrok trybunalu konstytucyjnego. a wniosek o rozpatrzenie zasadnosci pobierania tej oplaty podobno juz tam zawedrowal. glownie chodzi o nierowne traktowanie ludzi ktorzy kupuja w polsce i tych ktorzy kupuja w innych panstwach unii. kupujac w polsce nie placi sie tego a w przypadku sprowadzanych trzeba bulic kasiure.
( mialo byc trybunalu europejskiego )
jaqub - 2007-02-12, 22:57
| casus maximus napisa³/a: | | spokojnie jaqub. trzeba poczekac na wyrok trybunalu konstytucyjnego. |
Polska to nie USA u Nas nie ma tak ze jak jeden sad orzeknie ze nie mozna to wszystkie sie do tego stosuja... i kazda sprawa jest traktowana oddzielnie...
|
|