|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E32] Kafarek ->> 735iA
kafarek - 2007-02-13, 11:08 Temat postu: [E32] Kafarek ->> 735iA 735iA z 88 roku.
Delphin Metallic, shadow line
- automacik
- skóra grzana (sportowy przód)
- pełna elektryka (fotele, zagłówki, szyber, szybki, domykanie, central)
- wspoma
- ABS
- ASC + TC
- EML
- tempomat
- roleta
- klima (przekładka z manualnej)
- pakiet wewnętrznego oświetlenia
- pakiet zimowy (webasto, lusterka grzane + spryskiwacze szyb i świateł)
- drewno + kiera
- xenon
- heble zimmermann (wentylowane, nawiercane)
- OBC IV
- felunek
- antena w szybie
- szambo
I pewnie cała masa innych cudów, o których dowiem się podczas eksploatacji
Podziękowania dla Przemassa, za cynk o aucie i Brunerowi za pomoc w przytaszczeniu go z Zielonej
do zrobienia
Na pierwszy ogień idzie:
- szambo do poprawki (albo instalka z blosem lub sekwencja)
- instalacja czujników parkowania (bo żona też będzie jeździć czasem )
- poprawki pakietu shadow line (zderzaki itp..)
Zdjęć nie mam na razie. Zapodam tylko fotkę od poprzedniego właściciela Jak porobię foty, to zapodam
Sosen - 2007-02-13, 11:26
Gratuluję wspaniałego krążownika, oby dał Ci wiele radości podczas przemierzania naszych wspaniałych szlaków
pozdrawiam
o==00=oo
casus maximus - 2007-02-13, 11:32
mniam, mniam. siodema to siodema. zapodaj kiedys wiecej fotek. i gratuluje nabytku. pozdro!
Przemass - 2007-02-13, 13:19
Już myślałem że zamarłeś gdzies w kanale lub garazu,
co do auta to mysle ze jest OK, troszkę kosmetyki i będzie malina
PS cieszę się że mogłem pomóc
Tomek3er - 2007-02-13, 15:07
SPoko fajnie dopasiona swinka
bmw735il - 2007-02-13, 15:21
W tych czasach nie było ASC+T. Było samo ASC. Zrób coś z lewym kierunkiem bo wypadnie i popraw maskę, bo niespasowana. Wywal mikser i daj jej w końcu odetchnąć.
Ale malkontent ze mnie Pochwal się ile Cię kosztowała. Gratulejszyn foteli sport z przodu.
metaldaw - 2007-02-13, 15:31 Temat postu: Re: Kafarek 735iA
kafarek napisał/a: | 735iA z 88 roku.
Delphin Metallic, shadow line |
To mi sie podoba bo tak jak moja - mam do Ciebie prosbe - w piatek zrob fotke Twojej Krazownika przy moim scigaczu
Nie pozostaje mi nic jak tylko gratulowac... ale zazdroszcze piatkowej przejazdzki
kafarek - 2007-02-13, 15:59
bmw735il napisał/a: | W tych czasach nie było ASC+T. |
Masz rację, w numerze VIN jest samo ASC. Auto jednak jest nieseryjne, bo poprzedni właściciel miał do niej złota rączkę i katalogowy spis się różni znacznie od stanu teraz.
co do kierunku, to już to naprawione zostało. Maska spasowana
bmw735il napisał/a: | Pochwal się ile Cię kosztowała |
duuuuzżo nerwów O kasie dżentelmeni nie rozmawiają a co do foteli, to na prawdę wygodna sprawa
metaldaw napisał/a: | w piatek zrob fotke Twojej Krazownika przy moim scigaczu |
Masz to jak w banku
MARAS - 2007-02-13, 18:10
Gratulejszyn no no no to już teraz chyba cię nie przeocze jak będizemy się mijać na trakcie
metaldaw napisał/a: | w piatek zrob fotke Twojej Krazownika przy moim scigaczu |
Bedzie wyglądało jak Dawid i Goliat
RoboCop - 2007-02-13, 19:12
fajny wypas i mój ulubiony kolor w starych w starszych Beemkach, szkoda tylko, ze automat...
czekam na reszte fotek...
Sosen - 2007-02-13, 19:15
RoboCop napisał/a: | fajny wypas i mój ulubiony kolor w starych w starszych Beemkach, szkoda tylko, ze automat...
czekam na reszte fotek... |
Automat w siódemce to podstawa prawdziwego komfortu, sam jak kupowałem swoją to się cieszyłem, że trafił mi się manual, ale jak przejechałem się e32 kolegi w automacie dopiero zobaczyłem co to znaczy prawdziwa jazda siódemą, dla pełni szczęcia ten samochód musi być w automacie, już totalnym wypasem są skrzynie w e38 gdzie dodatkowo możemy zmieniać biegi ręcznie.
pozdrawiam
o==00=oo
Yakuzatti - 2007-02-13, 19:41
siedem to siedem, ale felga musi byc gruuba I jak lans to lans
southOFheaven - 2007-02-13, 21:17
bardzo ladna sztuka.
to prawda ze w limuzynach bmw najlepiej sie spisuje automat.
pozdrawiam
Tomek3er - 2007-02-13, 21:33
dokładnei ja nawet uwazam ze manual w 7 wygląda "dziwnie"
sybir - 2007-02-15, 13:38
Porób jej fotki i dawaj
sie ma
metaldaw - 2007-02-15, 16:04
MARAS napisał/a: | Gratulejszyn no no no to już teraz chyba cię nie przeocze jak będizemy się mijać na trakcie
Bedzie wyglądało jak Dawid i Goliat |
i o to chodzi
kafarek - 2007-02-16, 18:07
Wracając do samego auta..
Dzisiaj wywaliłem szambo sróbkowe z dolotu i pojezdziłem troszkę na PB w systemie jedynkowym
1 - pełen but
0 - noga na podlodze
Moje spostrzeżenia... mniam
Zdecydowałem się na szybką instalkę BLOS'a. Sprzęt niezbedny do instalacji kupiłem i czekam na przesyłkę. Przy dobrym wietrze w poniedziałek montarz
Swoją drogą ciekawi mnie jak blos się będzie sprawował u mnie. Czytałem, że do M30 jest to jedno z lepszych rozwiązań jeśli chodzi o szambo i wielu sobie chwali. Muszę to poczuć na własnej skórze
Potem myjnia, czyścioch tapicery i fotki
Kowal - 2007-02-17, 12:42
Fajna siódemka z wypasem Zapodaj więcej zdjęć. Pozdro
daniello - 2007-02-17, 13:27
bardzo ladna tez teraz szukam niedrogiej 730 lub 735 manual w full opcji bo moj syn dorasta i coraz mniej miejsca w moim e-30
kafarek - 2007-02-24, 14:08
Witajcie
w końcu fotki Numerów nie zmieniałem, bo i po co, jak nieaktualne? Auto nie specjalnie sprzątnięte, bo bardzo choruję od dłuższego czasu inie mogę się pozbierać.. Z nowości, to dowiedziałem się, że ostatni bieg w tym automacie wrzuca się przy prędkości zbliżającej się do 230 km/h
A z blosem na razie pass, bo mam padnięty parownik. Trzeba szukać czegoś wydajniejszego.
Pozdrawiam i czekam na komentarze
Kafarek
Tomek3er - 2007-02-24, 14:22
no fajna beta, lakier wyglda na zadbany. . . ,kierownica jakos nei lubie drewnianych lempy tył tez kiepawe, fajne te ksenony . . .
Mlody - 2007-02-24, 14:25
Ladne autko Ladny srodek ,ale nie podoba mi sie kierownica i te lampy z tylu
pawelbach - 2007-02-24, 14:40
jest kozak
marvin-86 - 2007-02-24, 14:48
mega tylko .... czemu drewno w srodku i automat why ołwhy ... ja bym nie mogl miec drewna w aucie za bardzo czul bym sie jak w domu
puz - 2007-02-24, 15:45
niejaki doktor G tez mial 7deme i chyba nawet podobny kolor . uwazaj Kafarek bo chłopaki z biura antykorupcyjnego pewnie juz weszą autko miodne no i kolor najlepszy do bety :
Yakuzatti - 2007-02-24, 16:20
jest dobrze xD lampy i kiera przejda Felgi bedziesz mial zaniedlugo to w ogole bajer bedzie.
kafarek - 2007-02-24, 17:58
puz napisał/a: | niejaki doktor G tez mial 7deme i chyba nawet podobny kolor . uwazaj Kafarek bo chłopaki z biura antykorupcyjnego pewnie juz weszą autko miodne no i kolor najlepszy do bety : |
no ja myślę, że chyba nawet taki kolor, ale miał w środeczku Kirasowa skórę Poza tym to on miał E38.. ale powolutku.. E38 za rok Wiem juz za to, że na banq będzie to Delphin i 4.4l
taaaa... ciekawe co zrobi moja żona ja to przeczyta
Ma ktoś jaką 36 na sprzedaż? musze ugłaskac zonę
7ka - 2007-02-24, 18:34
super fotele!!!!
kiera,lampy tyl,fele do wymiany..
Sosen - 2007-02-24, 22:48
Siódema spoko, szkoda że ma zwykłe szambo, ale ten kolor to faktycznie najlepszy do BMW
e38 4.4 robi robotę
kafarek - 2007-02-27, 15:36
Byłem dzisiaj u peca gazownika i ten doradza mi miast blosa sekwencję STAG 300. ena korzystna i servis na miejscu. Więc blos będzie na sprzedaż Ma ktos doświadczenia ze STAG 300?
kafarek - 2007-03-13, 12:59
Czas na nowa sesję
Mój nowy nabytek - zamieniłem za MD Soniacza Jedyne pasujące do czarnego e32
Tylko nie wiem, jak zmienic kolor podswietlenia radyjka na miodowy
Najlepsze na koniec
To w mieście
casus maximus - 2007-03-13, 14:59
kafarek napisał/a: | To w mieście |
spoko, norma:)
ladna ta twoja siodemeczka. zreszta widzial ktos nie ladna?
RoboCop - 2007-03-13, 15:17
tylko te fele - jak z matiza
wolałbym jeździć na stalówkach zamiast tych kół...
meles - 2007-03-13, 15:31
kafarek napisał/a: | Mój nowy nabytek - zamieniłem za MD Soniacza Jedyne pasujące do czarnego e32 |
Hmmm... A ja twierdzę, ze stare Alpine z serii 79xx np 7909 będzie ładniejsze a dźwięk na pewno o niebo lepszy.
KLIK
Tylko do niego będziesz potrzebował wzmacniacz bo to jest deck bez końcówek mocy.
kafarek - 2007-03-15, 14:44
Dzisiaj odebrałem autko od gazownika, który dał ostatnią szansę mojej buni z gazem śrubkowym. Założył Blosa i go zestroił na sondzie. Efekt mnie onieśmielił
Zwężka poszła w zapomnienie i znów mam dolot 70 mm Co się bardzo spodobało mojej małej Z uwagi na przesunięcie i brak miejsca, klasyczny filtr został zastąpiony stożkiem pokaźnych rozmiarów Dźwięk Panowie i Panie jest niesamowity !!! Bulgot taki, że ludzie się w niebo zapatrują, a nie na drogę Żadnych strat na PB czy LPG. Na gazie kręci się do odcinki i nie ma mowy o tym, że parownik nie wydala. A najpiękniejsze jest to, ze nie potrzebuje już antywybuchu Żadnych strzałów. Nie czuje sie już jak na westernie
Poważnie polecam Wam BLOSA
A teraz kilka fotek komory silnika i jak to na prawdę wygląda
tomcat944 - 2007-03-15, 16:14
hej,
no i w dobre rece poszedl "klamot".... hihihi
zapodaj jeszcze jakies fele o odpowiednim (czytaj. 17") rozmiarze...
pozdrawiam z Zielonej Góry i szerokiej drogi....
yaster - 2007-03-15, 22:17
ładnie ładnie, tylko widzę, że ten stożek zasysya gorące powietrze znad kolektora wydechowego, a chyba nie o to chodzi
kafarek - 2007-03-16, 14:12
yaster napisał/a: | ładnie ładnie, tylko widzę, że ten stożek zasysya gorące powietrze znad kolektora wydechowego, a chyba nie o to chodzi |
Masz rację. Czekam tylko aż przyjedzie odpowiednia rurka by sprowadzić filtr w dół, do chłodnicy.
jaqub - 2007-03-16, 19:34
co do autka to calkiem calkiem... lipne te swiatla z tylu ale... co do BLOSA to wez sobie kup ORI gume dolotu i wywal te zaklejance
kafarek - 2007-03-17, 08:36
jaqub napisał/a: | co do BLOSA to wez sobie kup ORI gume dolotu i wywal te zaklejance |
Guma będzie oryginalna, lub taka sama jak ta czerwona. Muszę tylko znaleźć sposób na wprowadzenie tam odmy. Wszystko w swoim czasie (czyt w ciągu miesiąca)
Wracając do tematu radyjka
No już zrobiłem je na kolor bursztynowy podłączyłem głośniki moje i gra to rewelacyjnie Pełne sterowanie zmieniarką no i mp3 też podłączone
tylko mam problem z e skrzynią Muszę coś wyrzeźbić, bo butla od szamba i tak zabiera całą masę miejsca.. Teraz jeszcze skrzynia ///
jaqub - 2007-03-17, 17:07
kafarek napisał/a: | jaqub napisał/a:
co do BLOSA to wez sobie kup ORI gume dolotu i wywal te zaklejance
Guma będzie oryginalna, lub taka sama jak ta czerwona. Muszę tylko znaleźć sposób na wprowadzenie tam odmy. Wszystko w swoim czasie (czyt w ciągu miesiąca) |
zakladaj orginalna tylko NOWA a nie stara sparciala i bedzie dobrze... zamiast tej czerwonej tez bym dal ORI... ja tak u siebie zrobilem.. kupilem dwie gumy w ASO po ok 70pln (na allegro UZYWKI sa DROZSZE ) jedna miedzy przepustnica a blosem mam wlasnie z odma a druga miedzy przeplywka a blosem mam kawalek prostej z "karbowaniem" (ta harmonijka) i jest super...
Daniel - 2007-03-19, 12:05
Mam pytanie - jaki filtr kupiłes?? Jak można to nadaj na PW co jak i za ile. Dzięki.
kafarek - 2007-03-19, 20:45
jaqub napisał/a: | zamiast tej czerwonej tez bym dal ORI... ja tak u siebie zrobilem.. kupilem dwie gumy w ASO po ok 70pln (na allegro UZYWKI sa DROZSZE |
Nowa guma do EML'a kosztuje w ASO ~100 zł. Do tego kolanko 120°, łącznik i 25cm rura w okolice chłodnicy i stożkowy dolot średnicy 77mm gotowy
Wszystko za ~200 zł Jak będą fotki to zapodam
A stożek będę zmieniał na K&N'a
kafarek - 2007-04-06, 22:55
No i czarna nerka
Pasuje, czy wrócic do ori?
casus maximus - 2007-04-06, 23:02
wrzuc fote tej czarnej nery to zobaczy sie. ale z regoly czarna nera zawsze pasuje.
(sorry, wyswietlilo mi sie z opoznieniem zdjecie )
Prezes_ - 2007-04-06, 23:05
albo dokładasz czarne lampy albo wracaj do chromowanej nery
kamil.k - 2007-04-06, 23:13
Prezes_ napisał/a: | albo dokładasz czarne lampy albo wracaj do chromowanej nery |
dokładnie tak ja piszesz
kafarek zmien koniecznie te felgi od matiza na chociazby takie jak te
http://www.allegro.pl/ite...34_e32_e38.html
RoboCop - 2007-04-09, 18:06
te fele to koszmar w e32! zmień na takie lub podobne jak dał kamil.k (te które dałeś to jakaś cena kosmos, często można wyrwać takie jak nowe za 500zeta)
kafarek - 2007-04-11, 21:48
No i fotki po zmianie dolotu oraz przednich kierunków na dymione.
tymczasem zabieram się za Black Hella
Kilka fotek w tym dolocik z blosem - wersja 90% wykończenia
A felunku szukam i szukam. Nie wiem tylko w jakim ma być kolorze. Chyba ciemny co nie? Jak gangsterka to gangsterka
Pomóżcie..
http://www.allegro.pl/ite..._z_oponami.html
lub
http://moto.allegro.pl/it...nal_opony_.html
lub
http://moto.allegro.pl/it...rats.html#photo
lub
http://moto.allegro.pl/it...bmw_5_i_7_.html
lub
http://moto.allegro.pl/it..._17_tuning.html
lub
http://moto.allegro.pl/it...es_vw_opel.html
Inne raczej nie wchodzą w grę..
Yakuzatti - 2007-04-11, 21:52
Co do felg to najlepsze:
http://moto.allegro.pl/it..._17_tuning.html
kafarek - 2007-04-11, 21:59
Yaku, a mógłbyś mi je wstawić jako VT?
Yakuzatti - 2007-04-11, 22:23
Jutro okej? Bo dzisiaj mam problem z Photoshopem, bede reinstallowal chyba
Bruner - 2007-04-12, 10:33
Kafar, oszalales? Nie rob z niej Mercedesa
Jak dla mnie to tylko cos takiego:
http://moto.allegro.pl/it...s_e39_17_c.html
ewentualnie takie:
http://moto.allegro.pl/it...l_skrecane.html
albo takie tylko wieksze:
http://moto.allegro.pl/it...wie_jak_rs.html
A jak musi byc cos z tych co podales to te Alpina look z 2 linka
Tylko co Ty za rozstawy srub wyszukales? BMW ma 5 x 120
Gniewek89 - 2007-04-12, 10:51
Brunerowate najlepsze a z tych co sam zaprezentoweales to te ostatnie sa najladniesze.
MARTINEZ - 2007-04-12, 10:57
furka wypasiona
zabrał bym 735 z klapy 8)
RoboCop - 2007-04-14, 10:00
te są świetne 8,5x16" możnaby im założyć piekne walce i siódemeczka nabrałaby odpowiedniego wyglądu - no i cena wporzo, sam bym je wziął, ale już nie mam gdzie trzymać tych felg
korzuch - 2007-04-15, 00:25
yo!
krótko na temat auto Sława robi te 3,5 jak chce czyli szrot
pozdro
kafarek - 2007-04-15, 09:12
Oj robi i to masakrycznie.. Z miejsca dostaję na ¼ z 3-4 długości. Wiedziałem, że dostane bo to praktycznie pół tony róznicy, ale że aż tak to się nie spodziewałem Ciekawe jak sprawy się by miały gdybyśmy pocisnęli dłużej. Na bank sławo jest nie do przegonienia, ale byłby mniejszy wstyd tak dostać tylko z 1 długość przy 230 km/h
Ehhhhhh, wsadzam do e30 2.8 w automacie i koniec kropka!!
puz - 2007-04-15, 09:45
kafarek napisał/a: | Oj robi i to masakrycznie.. Z miejsca dostaję na ¼ z 3-4 długości. Wiedziałem, że dostane bo to praktycznie pół tony róznicy, ale że aż tak to się nie spodziewałem Ciekawe jak sprawy się by miały gdybyśmy pocisnęli dłużej. Na bank sławo jest nie do przegonienia, ale byłby mniejszy wstyd tak dostać tylko z 1 długość przy 230 km/h
Ehhhhhh, wsadzam do e30 2.8 w automacie i koniec kropka!! |
oszalales jaki automat tylko manual moje 328i na S2,64 1-70, 2-125, 3-180, dalej nie ciagnalem bo opony lipne a auto jeszcze nie zlozone do konca jutro hamowania
kafarek - 2007-04-15, 13:23
ten filmik mów sam za siebie
Duel
wyniki:
1 Slawo e36 m52 2.8iA codename killer
2 Kafarek e32 m30 3.5iA codenami siara
3 Ciacho e38 m60 3.0i codename pucha
extras:
1 ciacho burnout - irokez na osi i para w kabinie
center - 2007-04-16, 09:21
no jestem pod wrazeniem..
nie myslalem ze 2.8 tak pojdzie do przodu, wielka roznica..
no i limuzyna palaca gumy
kafarek - 2007-04-16, 12:49
Wielka? :O
http://duel.mymoto.pl/?1278_864 powiedziałbym zajebista!
Jak Tytanic! Kurde mój ojciec by mnie Starem przegonił
kafarek - 2007-04-18, 08:17
A tutaj, fotki hebli. Wczoraj wymieniałem oponki i przy okazji cyknąłem.
kafarek - 2007-04-21, 19:23
A teraz kiera z iL-a
kafarek - 2007-05-15, 20:32
Dzisiaj odebrałem autko z 2-dniowego postoju u mechanika.
Na pierwszy ogień poszła przednia zawiecha i:
- poduszki amortyzatorów
- łączniki stabilizatorów
- końcówki drążków
- zbieżność (laserowo)
Drugi rzut to silnik i:
- wymiana płynów eksploatacyjnych po 11 tys. (olej w skrzyni, silniku i wspomaganiu)
- regulacja luzu zaworowego
Teraz mam problem, bo nie wiem jak skasować inspekcję w E32
No i kolejny problem już nieco poważniejszy, to że mój mechanik zasugerował mi, bym na przestrzeni najbliższych 50 tys. km zaczął się rozglądać z nowym wałkiem, bo przy 6 sekwencji zaworowej widać już lekkie wytarcie
Stąd zaraz narodziło mi się pytanie, czy istnieją jakieś "ostrzejsze" wałki do m30?
Reasumując, to po takim małym remonciku moja "alpinka" idzie jak dzika
RoboCop - 2007-05-16, 10:02
Kafarek, tu masz coś o wałkach Schricka (popatrz na ich stronę, co robią z M30):
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=22706
a potem wałek do Świątka,
zdajesie Smasher coś wspominał na Majówce że jest zbieraczem starych wałków rozrządu, moze ma jakiś porządny do M30 - chociaż znając Twoje plany, zainwestowałbym w coś ostrzejszego...
kafarek - 2007-12-08, 13:31
Czas na mały update, bo się troszkę wydarzyło od maja
Głownie zmiany idą w kierunku rozwoju wnętrza Ale też pod maską pójdzie do przodu
Pomijam pakiet stylizacyjny Alpiny, bo o tym już wszyscy słyszeli..
Wnętrze:
- renowacja oświetlenia nawet najdrobniejszych przycisków foteli itp.. Wszystko się elegancko i bursztynowo świeci
- doszła skórzana rączka wybieraka
- podłokietnik oryginalny ze schowkiem na kasety (podświetlany na bursztynowo!!)
- light pakiet obejmujący oświetlenie wewnętrznych klamek, przedziału na nogi z tyłu i przodu, oświetlenie konsoli centralnej (deski wybieraka) z podsufitki
Pod maską:
- kompletowanie plastików i osłon (brakuje mi osłony na rozdzielacz i na EML'a)
- porządek z gumami dolotu i blosa
I najlepsze na koniec
RoboCop - 2007-12-10, 09:34
Marek co to za chip??
kafarek - 2007-12-16, 14:05
Witaj Robercie!
Sorka, że tak późno! Gdzieś mi ten post Twój zapodział się Ale już odpowiadam!
e-bay 150$ ale patrząc na niego myślę, że to jest skopiowany eprom, pomimo tego, że sa na niego papiery. Zastanawiam się jeszcze, czy da się go więc skopiować na zwykłym programatorze. Robiłem to kiedyś jak pracowałem w servisie TV i mam dojście do sprzętu. Jak mi się uda skopiować, to dostaniesz ode mnie w prezencie
lesiek - 2007-12-16, 14:34
Kafar - pochwal sie felgami
kafarek - 2007-12-16, 15:14
już już
Pietrek - 2007-12-16, 15:19
fotomontaż
kafarek - 2007-12-16, 15:38
Skoro się sam lesiek dopominał o fotkę To musi być jego robota
Gdy zrobię reperaturki to na nadwozie zawita oklejenie Na razie czeka ładnie na półeczce
kafarek - 2008-02-12, 16:24
Założyłem w końcu kilka drobnostek i posprzątałem środek
Ori gaśnica pod sportsitze kierowcy (dzięki Puz!)
Skórzana gałka automatu
Ori apteczka (pełna;))
A tutaj szukam uchwytu od podłokietnika (jak ktoś ma, chętnie odkupię)
Śliczne lustereczko elektroniczne, podgrzewane (odparowuje samo) Ściemnia się i rozjaśnia, pokazuje godzinę, temperaturę, wilgotność wnętrza i takie tam
Podłokietnik i schowek na kasety podświetlany na bursztynowo
CB zamykane w schowku kierowcy
Czujniki ruchu i cała instalacja alarmowa wpięta w ori central. (po ostatni włamie )
I moje małe razem
RoboCop - 2008-02-12, 18:56
Kafarek co to za wypaśne lusterko oryginał BMW czy z jakiegoś pojazdu hammeropodobnego?
High-Tech - 2008-02-12, 19:05
Eeeee, no teraz to już chyba full wypas masz.
Jak Cię BABY wkurzą w domu, to nawet pomieszkać będzie można, hehe.
Z zewnątrz ładnie sie prezentuje, czekam na fotki na letnich kółkach.
Kafar - z zewnątrz brakuje mi tylko black helli i ryj będzie piękny.
CyRyL - 2008-02-12, 19:18
robi wrażenie
polujesz jeszcze na jakieś rarytasiki? czy już jest w pełni kompletne ?
FAHER 13 - 2008-02-12, 21:34
fajne becie zwłaszcza 7 mi sie podoba i zacne fele brat miał podobną to sie latało to były dobre czasy pozdro
kafarek - 2008-02-12, 22:04
RoboCop napisał/a: | Kafarek co to za wypaśne lusterko oryginał BMW czy z jakiegoś pojazdu hammeropodobnego? |
Ma logo BMW na obudowie wewnątrz, a poprzedni właściciel mówił, że pochodzi z Z3. Ja mogę albo wierzyć właścicielowi, lub szukac z jakiego to auta, bo nic mi o takim lustrze nie wiadomo.
Zasilanie obejmuje +5,5V i masę. Czujniki ma wewnątrz. Bardzo proste urządzenie. Można to podłączyć do dowolnego auta, które ma na wyjściu 5,5V.
Kupiłem za 45 zł
High-Tech napisał/a: | Kafar - z zewnątrz brakuje mi tylko black helli i ryj będzie piękny. |
O tym rozmawiałem już z Wroną. Szukam tylko zastępczych na czas wysyłki. Auto w ciągłej exploatacji...
CyRyL napisał/a: | polujesz jeszcze na jakieś rarytasiki? |
No ba pokaże Ci na co poluję
Zegar w tunel zamiast schowka
Malowanie wskazówek (nie mam pisaka odpowiedniego), logo mam.
Filtr powietrza i kolektor dolotowy w czerni i z symbolem Alpiny (da się to szybko zrobić)
Telefon ori z podstawką do konsoli środkowej jak u Sybira
Radyjko ze sterowaniem audio w tylnym podłokietniku
Rolety bocznych szyb i to w sumie wszystko czego nie mama a chcę
High-Tech - 2008-02-12, 22:50
Hehe, no to z black hellą mamy ten sam problem, Wrona lata aby za autkami
zamiast upiększać nam ryjki w beemach
Co do zegarów - Kafarek mogę Ci pożyczyć farbkę HUMBROL, do modeli.
Kurde, to już będzie wszystkomające e32.
ps. nie myślałeś o jakimś chowanym działku np z AH-64 Apache - dobry dodatek jakbyś miał pancer szyby
pozdro
Pietrek - 2008-02-13, 09:37
Joł wskazówki na tym zdjęciu jakieś takie pomarańczowe jaskrawe są
High-Tech napisał/a: | Co do zegarów - Kafarek mogę Ci pożyczyć farbkę HUMBROL, do modeli. |
Jak mają być takie jak na zdjęciu to farbka Pactra, pomarańczowa fluorescencyjna będzie jak znalazł Można rozcieńczać ją wodą także nie będziesz miał z nią żadnych problemów Dodatkowo jest matowa także efekt będzie jeszcze lepszy .
pozdro
lesiek - 2008-02-13, 09:48
Fajna 7-emeczka, tylko ja bym ją widział na szerokim ryjku chciarz na tym wąskim nie wygląda źle
Bardzo miłe wyposażenie
jaarek_V8 - 2008-02-13, 11:38
sliczna 7 zeby moja tez miala takie fajne dodatki bajerki pozdrawiam
slawo - 2008-02-13, 12:01
pakuj jej ryja od v8 - wal do sosena ma e32 na czesci v8 z szerokim ryjem z tego co pamietam bedzie sliczna
center - 2008-02-13, 12:01
kafar a powiedz mi jak cb w tym schowku Ci sie sprawuje?
jezdzisz z otwartym zeby cos slyszec czy masz gdzies zewnetrzny glosnik wyciagniety??
swietny pomysl z miejscowka zeby to schowac
7 bomba
kafarek - 2008-02-13, 12:16
slawo napisał/a: | pakuj jej ryja od v8 - wal do sosena ma e32 na czesci v8 z szerokim ryjem z tego co pamietam bedzie sliczna |
Nieeee... Zostaje wąska Black Hella zrobi swoje
center napisał/a: | kafar a powiedz mi jak cb w tym schowku Ci sie sprawuje?
jezdzisz z otwartym zeby cos slyszec czy masz gdzies zewnetrzny glosnik wyciagniety?? |
Sprawuje się świetnie, słychać wyraźnie bez tłumienia. Ale to dlatego, że głośnik nie jest przyklejony do schowka. Jest tam przestrzeń i nic go nie muli. Głownie jeżdżę z otwartym jak używam i wcale nie wadzę o półkę kolanami Co do miejsca to rewelka, albo odpinam gruchę i zamykam (wtedy nic nie widać), lub wisi sobie. Można też wrzucać gruchę do schowka w drzwiach.
BMarWal - 2008-02-17, 18:14
Siemanko
Autko było fajne ja nią Stachu (poprzedni własciciel) jezdził ale teraz jest jeszcze fajniejsza. Extra że trafiła w tak dobre ręce. Piękne auto. I pomyśleć że miałem okazję je kupić
Niestety kasy nie było. A wracając do auta to ryja zostaw wąskiego i koniecnie BH. Będzie miodzio...
Pozdro
kafarek - 2008-03-01, 15:06
Znalazłem jeszcze kilka dodatków do E32
Wyściełka schowka na pistolet
Konsola środkowa
Nawiewy z dachu
pejafreak - 2008-03-01, 15:12
kafarek, Beemka Gangsterka
tylko teraz Pistolet potrzebny
kafarek - 2008-03-17, 22:43
Przyszedł czas na remoncik wydechu.. Przedmuchy z dziurawej rury w skrzynię i tunel środkowy nieźle narozrabiały Osłona termiczna i wygłuszająca się usmażyły
Wyjąłem wkład katalizatora, przez środek puchy przeprowadziłem przelot, zaspawałem i wygląda jakby kat był Do tego dałem nowe rury średnicy oryginalnej, nowe zawieszenie tłumików.. Po złożeniu do kupy, odpaliłem i ciesze się dźwiękiem, który brzmi inaczej niż przedtem, ale wcale nie jest uporczywy. Zrobiło się cicho, słychać ino lekki bulgot
kafarek - 2008-03-29, 20:26
No w końcu dokonałem zakupu telefonu i podstawki oryginalnej
Telefon ten to stara poczciwa NOKIA 1610 NHE-5NX z zestawem głośnomówiącym i samochodową stacją dokującą. Do tego antena GSM na szybę.
Czekam na przesyłkę, potem zanoszę do speca by mi podświetlenie telefonu zmienił z zielonego na bursztynowy, montaż i będą fotki w aucie
Widziałem to na aucie i system klonu karty jest idealny do takich rozwiązań. Zbliżam się do auta na bliżej jak 10m i operator automatycznie przełącza numer na kartę w komórce samochodu. Opcja takiego klona to 5 zł miesięcznie i jednorazowo 100zł uruchomienie usługi i wydanie drugiej karty. Wysiadam z auta, idę do domu a operator z powrotem przełącza karty na tę w mojej kieszeni
metaldaw - 2008-03-29, 20:36
no ładne graty pakujesz do swojej bety
sybir - 2008-03-29, 21:46
Fajnie że dokładasz różne takie graty.
Niezły wypas będzie.
Ja mam dwie takie same karty (nazywa się to Era tandem),
kosztuje jakoś 60zł jednorazowo, a nie ma żadnych opłat co
miesiąc. Numer telefonów ten sam, z tym że po odpaleniu auta komórkę
wyłączam i działa wtedy tel. w aucie. Jak wychodzę z auta to komórkę
trzeba włączyć.
Pozdro
sie ma
kafarek - 2008-03-29, 22:03
sybir napisał/a: | Ja mam dwie takie same karty (nazywa się to Era tandem), |
No właśnie od kumpla co ma erę tak się dowiedziałem. Ja te opcję mam w Orange. Od 3 miesięcy taka oferta istnieje..
flash - 2008-03-29, 22:07
jak sie ta usluga nazywa u poszczegolnych operatorow ? czy plusgsm tez ma cos takiego w ofercie?
kafarek - 2008-04-04, 21:22
Kolejny etap upiększeń
Alu ramki na zegary i wskazówki w czerwień Farba humbrol clear colour.
A 2 dni temu odebrałem od mechaniora autko po wymianie mcpherson'ów na przodzie i przekładni kierowniczej. Za 2 tygodnie wymiana mcpherson'ów na tyle ponieważ mam pękniętą sprężynę
Jutro zapodam fotki licznika i telefony na aucie...
Wielki minus na tę wiosnę, to jazda w stylu Cross Country póki się zawieszenie nie ułoży Poszła do góry z 40mm i jest masakra...
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-04-05, 05:21
kafarek napisał/a: | Alu ramki na zegary i wskazówki w czerwień Farba humbrol clear colour. | Kolega wskazówki ekonomizera nie pomalował
kafarek - 2008-04-05, 09:19
kafarek napisał/a: | Kolega wskazówki ekonomizera nie pomalował |
o żesz Ty w morde Dobrze że licznik jeszcze nie na aucie Już poprawiam
flash - 2008-04-05, 09:28
czy boki wskazowek tez malowales czy tylka ta czzesc widoczna od przodu?
kafarek - 2008-04-05, 13:12
ANDRZEJ-BIELAK, dzięki! Poprawione
flash napisał/a: | czy boki wskazowek tez malowales czy tylka ta czzesc widoczna od przodu? |
Tylko od przodu. Boki nie świecą, mogły by więc dawać poświatę na resztę licznika. Tego bym nie chciał..
I fotki całości na aucie
wojtaq - 2008-04-06, 13:10
flash napisał/a: | czy boki wskazowek tez malowales czy tylka ta czzesc widoczna od przodu? |
mozna malowac cale
ja malowalem boki rowniez i wyglada b dobrze i nie ma zlych nastepstw
flash - 2008-04-06, 15:57
pytalem bo na zdjeciach widac jakby boki nie byly malowane, co mi sie osobiscie bardziej podoba. wygladaja tak trojwymiarowo.
RoboCop - 2008-04-07, 08:48
wojtaq ale e32/e34 ma całkiem inaczej skonstruowane wskazówki niż e30 - dlatego flash pyta czy całe czy od góry...
kafarek - 2008-04-23, 21:26
Tak się to świeci...
Dzisiaj wymieniłem popielniczkę przednią na chromowaną i nojke nieużywkę Fajnie się świeci na bursztynowo I w końcu podłączyłem zestaw głośnomówiący do ori wzmacniacza. Teraz słyszę rozmówcę na około
kafarek - 2008-05-31, 14:57
Jak już wiecie zajechałem swoje m30 (a podobno taki idioto-odporny ), więc się remontuje...
W skrócie: nowy wałek, regeneracja i szlif głowicy, uszczelka pod czapkę, używany dół b35 od Puza itp... Zakupiłem nowe kable WN, kopułkę i palec (wszystko BOSCH), świece NGK. No ale nie tylko przy silniku sie prace dzieją Pomagam troszkę Sosenowi przy rozbiórce E32 ;D
- tylne zawieszenie kompletne wymiana
- uszczelki drzwi wymiana
- lampy przednie (do przerobienia na BH - krzyże już mam)
- lampy tylne (do przemalowania jak High-Tech motipem)
- Xenony o barwie 8000k leżą i czekają (stare na sprzedaż )
- zasłony boczne skończone
- skisack (od HT)
- tylna roleta elektryczna (od HT, w Lesku przymiarka)
Do Leska chcę przyjechać już gotowcem tak więc trzymajcie kciuki
kafarek - 2008-06-02, 20:36
Zapomniałem dodać, że dekiel zaworów i kolektor dolotowy malują się na czarno
A wujek Puz zorganizował podłokietniki do moich foteli
High-Tech - 2008-06-02, 21:50
Kafar - piszesz, że będziesz w Lesku, a szykujesz się z fantami jak na TARNÓW
A wogóle to Ty jesteś gadżeciarz, heheh.
POZDRO
ps. KAFAR, A CO TO ZA FOTO???
Przepływka, przepustnica... wszystko po lewej mańce????
O co kaman?
kafarek - 2008-06-02, 21:53
kafarek napisał/a: | O co kaman? |
Nie mam swoich fot, więc pierwszy strzał w googlach
Nie moja wina, że w e30 (patrz na kielich )
kafarek - 2008-06-11, 14:44
Lampy tylne odnowione i pomalowane wg zaleceń Dzięki High-Tech!
Przed:
Po:
Black Hella się suszą i czekają na klejenie szkiełek
kafarek - 2008-06-15, 21:34
Termin wyjazdu do Leska coraz bliżej, więc się sprężam..
Dzisiaj posiedziałem w garażu od rana do wieczora.. Plan zrealizowany..
Silnik kompletnie złożony, uzbrojony, zapakowany do Brunerowozu; czeka sobie do jutra na wrzutkę do auta We wtorek planuję go uruchomić Koniec gadania, czas na fotki
W tym miejscu podziękowania dla Puza, Brunera i Marasa. Gdy odpalę auto - podziękuje inaczej
Ale to nie wszystko!!
Korzystając ze słoneczka zamontowałem Black Hellę, Tylne lampy , antenę GSM, I podparcie lędźwiowe (na krótko spięte działa, z przełącznika jeszcze nie, bo nie mam przekaźnika odpowiedniego).
Nie patrzcie na kupę ptasią i trójkąt Znaczek czarny z klapy też zniknie do wyjazdu
Pozdro i do odpalenia
cytryn - 2008-06-15, 22:00
no no kafar tylko pozazdrościć.powodzenia oby tylko chciała dobrze latać!
Cooba - 2008-06-16, 10:13
Noooo Panie Kafar.
W Lesku to ja sie ustawiam w kolejce do ogladania.
Zacna sztuka
Pozdro.
kafarek - 2008-06-18, 11:11
Update
Silnik wczoraj włożyłem do auta, ubrałem część osprzętu.. Wygląda... hehhehe sami zobaczycie dziś wieczorem
Na dzisiaj plan jest taki, by dziwkę odpalić W okolicy południa odbieram zamówione części i lecę do garażu montować.. Po 14-tej czekam na Marasa co mi by zawory ustawił i powinno grać. Zaleję płynami, końcowy pomiar kompresji i czas na docieranie
Wieczorem foty motoru na aucie i może podliczę koszty...
lesiek - 2008-06-18, 12:35
kafarek napisał/a: | może podliczę koszty... |
Po co
Sosen - 2008-06-18, 13:35
Tak jak pisze Lesiek, szkoda nerwów Kafar
Pisz jak odpalisz piekarnik.
Pozdro
Sosen
kafarek - 2008-06-18, 23:20
To piszę
Piecyk chodzi ładnie i składnie Maras ustawił zaworki i pracują teraz cichutko. Motorek zaskoczył od kluczyka (no prawie ) i równiutko pracuje i rwie się do polotu Mam jednak mały problem z obiegiem układu chłodniczego dużego (ogrzewanie, parownik itp.).
Pomimo dokładnego odpowietrzenia układu chłodzenia silnik się grzeje (¾ skali temp.), a duży obieg zimny (węże dużego zimne małego gorące). Kiepski jest również przepływ przez chłodnicę.. Wykluczyłem termostat (otwiera się w pełnym zakresie) oraz błędne podłączenie węży. W Piątek wymieniam pompę wody (mam nową) i wtedy zobaczę o co loko..
Mam tylko nadzieję że kanały wodne w bloku są drożne
center - 2008-06-19, 01:26
bajer jest na maxa, kombinuj kombinuj, do zlotu niedaleko
pochwal się jak pomalowałeś te lampy, może być pw. pozdro
beema-club - 2008-06-19, 01:32
czarne lampy beznadziejnie wyglądają w e32 - lepiej zainwestuj w fajny bodykit, bo na razie prezentuje się słabo, choć motor masz zrobiony gustownie, jednak to jedyna rzecz zrobiona ze smakiem
takimi tanimi zabiegami jak wstawianie "nowych" świateł, trupa nie ożywisz - czasem fajniej jest doprowadzić samochód do idealnego wyglądu seryjnego, niż dokupować duperele, dzięki którym beema wygląda jak świnia w futrze z norek
pejafreak - 2008-06-19, 01:49
Buahahahhahahaha beema-club, witamy na forum
to twoja beemka w avantarze??? Zal.pl
nokerman - 2008-06-19, 02:11
beema-club napisał/a: | czarne lampy beznadziejnie wyglądają w e32 - lepiej zainwestuj w fajny bodykit, bo na razie prezentuje się słabo, choć motor masz zrobiony gustownie, jednak to jedyna rzecz zrobiona ze smakiem
takimi tanimi zabiegami jak wstawianie "nowych" świateł, trupa nie ożywisz - czasem fajniej jest doprowadzić samochód do idealnego wyglądu seryjnego, niż dokupować duperele, dzięki którym beema wygląda jak świnia w futrze z norek |
cześć Piotrze dawno cię tu nie było
co tak wogóle słychać u ciebie?
kafarek - 2008-06-19, 15:48
beema-club napisał/a: | niż dokupować duperele, dzięki którym beema wygląda jak świnia w futrze z norek |
A co w niej jest nieoryginalnego Piotrze? Nie mam w niej nic, czego by nie było na wyposażeniu tego modelu w innej wersji..
Co do "powłoki" to jak zapewne wiesz "nie ręczna robota". Wymaga b.dużego nakładu finansów i dobrego specjalisty. Wolę się więc dobrze przygotować - również finansowo. Do tego czasu zamierzam jeździć BMW w futrze FSO....
beema-club - 2008-06-19, 17:40
Hej Rafale - za szybko mnie rozszyfrowałeś ... miałem nadzieję nałapać nieco więcej tych waszych śmiesznych ostrzeżeń ... ale cóż - do zobaczenia za kolejne pół roku
a na razie pozdrawiam Cię serdecznie
kafarek - 2008-06-20, 22:13
Auto całkiem sprawnie się odpycha Cel osiągnięty, jeszcze tylko się shamować i cieszyć oko wykresem
Parę fot z dzisiejszych jazd próbnych.. Silnik wciąż w fazie docierania więc powożę ostrożnie.. Podłokietniki jeszcze nie obszyte, ale że czeka mnie wyjazd do Leska w Niedzielę, założyłem dla wygody...
Jutro wylądują na aucie felgi 18" na 235 i 255 tył. Też foty porobię
piotrek528 - 2008-06-20, 23:40
No "osiemnastki" to by się przydały tutaj
kafarek - 2008-08-04, 00:58
Auto wczoraj pojechało do Kościerzyny... Żal było, ale już mnie wkurw...ła
|
|