BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - nie działający obrotomierz.....

adamos - 2007-02-14, 19:53
Temat postu: nie działający obrotomierz.....
Witam wszystkich klubowiczów :jupi:
mam mały problem w zasadzie zapewne nic poważnego chodzi o zegary wszystko działa poza obrotomierzem który padł i leży za nic nie chce sie podnieść jak dodaje gazu co może być przyczyną??co nalezało by sprawdzić ??wymienic?bo nie zabardzo mam pojęcie na ten temat ..............może to jakas drobnostka...proszę o podpowiedzi...dziekuje i pozdrawiam...

Przemass - 2007-02-14, 20:15

sprawdz połaczenia w zegarach i naturalnie wtyczke jak i przewody w moście
kamil.k - 2007-02-14, 20:33

Przemass napisa³/a:
sprawdz połaczenia w zegarach i naturalnie wtyczke jak i przewody w moście

wtyczka od mostu to akurat tutaj nie ma znaczenia.jesli chodziłoby o predkosciomierz to tak

Adi - 2007-02-14, 23:02

Przemass napisa³/a:
sprawdz połaczenia w zegarach

Dokładnie od tego zacznij, to częsta przyczyna takich dziwnych akcji, jeśli to nie to, to najlepiej pożycz od kogoś zegary na chwile, mogą być nawet od 6 cyl. wtedy przekładasz też z Twoich zegarów białą wtyczkę (codierstecker), która jest wpięta od przodu i sprawdzasz czy działają.

tomcat944 - 2007-02-15, 11:36

hej,
mogla jeszcze pasc kostka kodujaca....
z przodu zegarow po prawej stronie... sprawdz czy nie jest luzna....

jesli padly zegary to wal na PW, mam takie....

sarna1 - 2007-02-15, 11:39

ja mialem taka akcje jak padly mi baterie w zegarach - po wymianie wszystko wrocilo do normy.
Miki - 2007-03-23, 15:33

dobra a od czego jest miejsce na kostke ktora powinno podlacyc sie poziomo na dole zegarow. U mnie sa dwie kostki po bokach i miejsce na trzecia tak w dolnej czesci na srodku. od czego to?