|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
FELUNEK - Czas na moje racuchy - co poradzicie.
BADYL - 2007-02-15, 12:35 Temat postu: Czas na moje racuchy - co poradzicie.
tomcat944 - 2007-02-15, 12:43
hej,
no jak to co?? polerka.... ranty i czolowa powierzchnie szprych w poler a boczne powierzchnie szprych na czarno....
BADYL - 2007-02-15, 12:44
tomcat944 napisał/a: | hej,
no jak to co?? polerka.... ranty i czolowa powierzchnie szprych w poler a boczne powierzchnie szprych na czarno.... |
No to mi tez powiedzial wulkanizator.
kuzyn - 2007-02-15, 13:35
rant polerka, szprychy na czarno i oczywiście chromowany dekielek jeśli posiadasz.
Menel - 2007-02-15, 18:02
sam rant w polerke,srodek w srebrnym kolorze jak najbardziej podobnym do lakierow z najnowszych felg BBS lub BMW. niech przypominaja nowki sztuki.
ewentualnie wszystko w mega polerke a boczne powierzchnie szprych na srebrno.
czarne srodku juz mnie nie jaraja
BADYL - 2007-02-15, 20:05
El Menello napisał/a: | sam rant w polerke,srodek w srebrnym kolorze jak najbardziej podobnym do lakierow z najnowszych felg BBS lub BMW. niech przypominaja nowki sztuki.
ewentualnie wszystko w mega polerke a boczne powierzchnie szprych na srebrno.
czarne srodku juz mnie nie jaraja |
No własnie raczej sie zastanawaiłem nad takimi opcjami:
- jezeli da sie wypolerowac to rant lustro,srodek własnie srebrny;
- nie da sie wypolerowac całosc w jakim odcieniu koloru GUN METAL (ala magnezowy)
adamm - 2007-02-16, 16:50
Siemka.
Parapety w podobnym stanie w jakim były moje.
Robisz je sam, czy komuś dajesz?
Ja swoje czyściłem papierem ściernym i prawie są gotowe.
Polerka za bardzo mnie nie rajcuje, tym bardziej że jedna fela chyba była nowa bo jest pociągnięta jakimś sreberkiem i sie tak fajnie świeci.
Tylko nie wiem czym to było malowane i w kielcach nie za bardzo wiedzą.
jakby co to zamieszczaj fotorelacje z przebiegu prac.
BADYL - 2007-02-16, 22:55
adamm napisał/a: | Siemka.
Parapety w podobnym stanie w jakim były moje.
Robisz je sam, czy komuś dajesz?
Ja swoje czyściłem papierem ściernym i prawie są gotowe.
Polerka za bardzo mnie nie rajcuje, tym bardziej że jedna fela chyba była nowa bo jest pociągnięta jakimś sreberkiem i sie tak fajnie świeci.
Tylko nie wiem czym to było malowane i w kielcach nie za bardzo wiedzą.
jakby co to zamieszczaj fotorelacje z przebiegu prac. |
Ranty były juz raz polerowane recznie - teraz widziałem efekty maszynowego i powiem ze jestem pod warazeniem.
W przyszyłym tygodniu oddaje je Grzesiowi a on zawoazi do Tomaszowa Maz.
BARABUS - 2007-02-17, 13:23
U..... fele zajobongo ale te wżery będzie bardzo ciężko to wypolerować..... kupa roboty, z tego cvo widze to min 0.5mmdo zjechania jak nic
Ja własnie buduje maszyne do polerowanie, wszystko już mam... silnik, piasta.... kilka kątowników i spawów i otwieram mini działalność
adamm - 2007-02-18, 00:02
BARABUS napisał/a: | U..... fele zajobongo ale te wżery będzie bardzo ciężko to wypolerować..... kupa roboty, z tego cvo widze to min 0.5mmdo zjechania jak nic
Ja własnie buduje maszyne do polerowanie, wszystko już mam... silnik, piasta.... kilka kątowników i spawów i otwieram mini działalność |
Ja już zrobiłem taki wechikół i nawet działa. Fotek nie zamieszcze, bo troche wstyd, taka rzeźba, ale najważniejsze że działa
Założe się że będziesz miał problem z napędzeniem felgi
Jak coś to dawaj na PW to Ci podpowiem
BARABUS - 2007-02-20, 18:19
adamm napisał/a: |
Ja już zrobiłem taki wechikół i nawet działa. Fotek nie zamieszcze, bo troche wstyd, taka rzeźba, ale najważniejsze że działa
Jak coś to dawaj na PW to Ci podpowiem |
Hehehee..... maszyna działa wyśmienicie, póżniej zamieszcze foto..... żadne wźery nie są mi straszne przeniesienie napędu za pomoca paska klinowego w stosunku 1:1 (silnik-piasta) daje takie obroty że aż strach siedzieć przy tej maszynie Ale za to efekt super .... dziś wypolerowałem już pierwszego Hartge... naprawde polecam takie konstrukcje, bo np. na www.bmw-klub.pl jest pokazane jak można polerować na podniesionym aucie włącza się bieg i jazda... ale ile paliwa to zeźre zanim sie wypoleruje.... ja nad jedną felgą siedziałem około 2 godzin
Adi - 2007-02-20, 18:25
BARABUS napisał/a: | adamm napisał/a: |
Jak coś to dawaj na PW to Ci podpowiem |
Hehehee..... maszyna działa wyśmienicie, póżniej zamieszcze foto..... żadne wźery nie są mi straszne przeniesienie napędu za pomoca paska klinowego w stosunku 1:1 (silnik-piasta) daje takie obroty że aż strach siedzieć przy tej maszynie Ale za to efekt super .... dziś wypolerowałem już pierwszego Hartge... naprawde polecam takie konstrukcje, bo np. na www.bmw-klub.pl jest pokazane jak można polerować na podniesionym aucie włącza się bieg i jazda... ale ile paliwa to zeźre zanim sie wypoleruje.... ja nad jedną felgą siedziałem około 2 godzin |
to pochwal się fotami i maszyny i felgi, szybciutko
|
|