| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E-30] dziwna wstrentna zielona lampka
adamm - 2007-02-18, 15:06 Temat postu: [E-30] dziwna wstrentna zielona lampka Witam.
Moje maleństwo mam od około 3,5 roku i do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale już zaczyna mnie powoli drażnić, tym bardziej że nie wiem o co chodzi z tą lampką.
Otóż w zestawie lampek na desce E30, w tej linijce gdzie jest min. ładowanie, ciśnienie oleju itd., po lewej stronie zapala mi się zielona lampka, ale tylko w momencie włanczania kierunkowskazu. Zarówno prawego jak i lewego. Nie ma tego przy włanczaniu awaryjnych.
Lampka ta zapala się tylko na chwile w momencie włanczania kierunków i zaraz gaśnie, pomimo że kierunki mrygają.
A druga sprawa, podobno na desce powinna być kontrolka Chek.
Kumpel taką ma tyle że w kombiaku. Czy powinna tam być czy się spaliła albo ktoś ją wydrapał??
Dzięki za odp i pozdrawiam
Jakub316 - 2007-02-18, 15:55
Z tą zieloną lampeczką po lewej stronie to chyba tak jest w nowszych modelach etrzydziestek. Miałem tak samo w kombiaku z `92r. zapalała sie raz przy właczaniu kierunków. Co do lampki check to chyba jest tylko w przypadku kiedy posiadasz komputer ten nad lusterkiem
adamm - 2007-02-18, 16:01
| Jakub316 napisa³/a: | | Z tÄ… zielonÄ… lampeczkÄ… po lewej stronie to chyba tak jest w nowszych modelach etrzydziestek. MiaÅ‚em tak samo w kombiaku z `92r. zapalaÅ‚a sie raz przy wÅ‚aczaniu kierunków. Co do lampki check to chyba jest tylko w przypadku kiedy posiadasz komputer ten nad lusterkiem |
No dobra, nowszy czy starszy model, nieważne, ale po co ona jest, po co jest ona (kononowicz )
Przecież ona nie wnosi nic, więc można by założyć kolejną, która informowałaby, że ta się włączyła i jeszcze kolejną, że ta poprzedna mrygneła itd.
A ja słyszałem, że jak nie ma tego kompa nad lusterkiem to wtedy jest na desce check
Musze to rozebrać i obadać czy aby sie nie spaliła albo nie jest wyjęta.
ubott - 2007-02-18, 16:15
jak nie masz kompa nad lusterkiem to nie masz checka!!
masz hak???
ja w swoim e30 touring mialem hak i ten kierunek zapalal mi sie po podpieciu przyczepy - slyszalem ze wlasnie po to jest
pozdro
adamm - 2007-02-18, 16:31
| ubott napisa³/a: | | masz hak??? |
Kiedyś był, ale poprzedni właściciel go zdjął przed sprzedażą.
Chodziły mi po głowie teorie o haku, ale nie brałem tego za bardzo pod uwage.
Tak więc kwestia tej lampki już się wyjaśniła.
Dzięki
| ubott napisa³/a: | | jak nie masz kompa nad lusterkiem to nie masz checka!! |
Marekfl ma kombiaka tylko że 91 rocznik (mój 90), nie ma kompa nad lusterkiem i ma check.
ubott - 2007-02-18, 16:42
to bezsensu poniewaz check zaczyna migac w momencie zapalenia ktorejkolwiek lampki na wyswietlaczu
ale moze ja sie nie znam????
ArtiBig - 2007-02-18, 17:07
no to zaden z was nie mam haku i nie jezdził z przyczepką
ja mam orginalny zdejmowany i howany w zdeżaku od dołu hak wesfalij jak sie podłaczy przyczepe to ta dolna lampka mryga non stop razem z górna którąś po właczeniu kierunku oczywiście jak sie zle podłaczy przyczepke albo styki słabo w gniazku kontaktuja to sie nie swieci tylko standardowo raz mrygnie i tak ma byc
jest to po to zebys wiedzał ze masz kierunki w przyczepce
jackx - 2007-02-18, 17:42
dokładnie tak jest : podpieta przyczepa mryga, nie podpieta nie mryga
Adi - 2007-02-18, 21:08
| adamm napisa³/a: | | Marekfl ma kombiaka tylko że 91 rocznik (mój 90), nie ma kompa nad lusterkiem i ma check. |
Ale miga, świeci mu się ten check czy tylko widać ten napis? Może miał przekładane zegary.
marekfl - 2007-02-22, 15:29
| Adi napisa³/a: |
| adamm napisa³/a: |
Marekfl ma kombiaka tylko że 91 rocznik (mój 90), nie ma kompa nad lusterkiem i ma check. |
Ale miga, świeci mu się ten check czy tylko widać ten napis? Może miał przekładane zegary.
|
Siemka
akurat mój przypadek nie jest dobrym przykładem bo ja swojego checka zamontowałem pużniej. Nie było go fabrycznie.
Adi - 2007-02-22, 16:00
| marekfl napisa³/a: | | Adi napisa³/a: |
| adamm napisa³/a: |
Marekfl ma kombiaka tylko że 91 rocznik (mój 90), nie ma kompa nad lusterkiem i ma check. |
|
Siemka
akurat mój przypadek nie jest dobrym przykładem bo ja swojego checka zamontowałem pużniej. Nie było go fabrycznie. |
No i cała tajemnica rozwiana
adamm musisz sobie założyć
|
|